Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@02:19:27 GMT

اپلیکیشن تشخیص کرونا از روی صدای سرفه بیمار

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۰۲۸۰

به گزارش ایلنا، چندین تیم تحقیقاتی فعال در زمینه هوش مصنوعی در تلاش هستند تا سیستمی بسازند که می‌تواند با بررسی صدای تنفس، سرفه کردن و حرف زدن کاربران، امکان ابتلا به بیماری‌ها را بررسی کند. محققان برای این کار صدها نمونه صوتی از انسان‌های واقعی را جمع آوری  کرده‌اند، افرادی که در معرض بیماری کووید 19 قرار گرفته و به مشکلات تنفسی دچار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Tomas Teijeiro یک محقق اهل سوئیس و عضوی از این تیم تحقیقاتی است. وی وقتی فهمید مبتلایان به بیماری جدید کرونا ویروس، سرفه‌های به خصوص و خشکی دارند، کنجکاو شد:« پزشکان تیم ما زمانی که می‌شنیدند یک بیمار با صدای سرفه خاصی وارد کلینیک می‌شود، درجا می‌فهمیدند که یک بیمار کووید 19 مثبت است.»

تقریبا سه هفته پیش آقای Teijeiro  و همکارانش، پروژه‌ای را در انستیتو École Polytechnique Fédérale de Lausanne شروع کردند به نام کافوید(سرفه-کووید) که در آن  از افرادی که به بیماری جدید کویید 19 مبتلا شده بودند درخواست شده بود تا صدای سرفه خود را از طریق وبسایت، برای این انستیتو بفرستند. هدف این بود که وجوه تمایز مدل سرفه کردن و دیگر علائم مربوط به این بیماری بهتر شناخته شود تا در مقایسه با افراد غیر درگیر شناسایی شود.

ظاهرا تا کنون 800 نمونه از افرادی جمع آوری شده که مدعی هستند به این بیماری مبتلا شده‌اند.

اما شک و شبهات پیرامون چنین پروژه‌ای زیاد است زیرا احتمال می‌رود برنامه‌هایی به مرحله توسعه و عرضه برسند که بر اساس یک سری داده صوتی تایید نشده ساخته شده‌اند که می‌تواند به تشخیص‌های اشتباه منجر شده و افراد سالم را بی مورد، درگیر رفتن به بیمارستان و دچار اضطراب و پریشانی کند.

امیلی بِندر یک متخصص زبان شناسی محاسباتی است که در دانشگاه واشنگتن فعالیت دارد و در مورد تاثیرات تکنولوژی‌های کلام و زبان به روی جامعه مطالعه می‌کند. وی می‌گوید که پروژه فوق الذکر، هدف خیرخواهانه‌ای دارد اما این ریسک وجود دارد که در دنیای واقعی، ضررهایش بیشتر از منفعت‌هایش باشد.

در جواب به چنین انتقادهایی، محققان هوش مصنوعی می‌گویند که تلاش‌هایشان بیشتر به روی جع آوری داده تمرکز دارد تا در نهایت بتوان از این داده‌ها بهره برداری کرده و نرم افزاری توسعه یابد  که می‌تواند در تشخیص بیماری کمک کننده باشد. این محققان تایید کرده‌اند که ریسک مثبت و منفی شدن کاذب این نمونه‌ها را پذیرفته‌اند و کاملا به آنها آگاهی دارند.

آلان بِکِر یکی از موسسان و مسئول ارشد بخش تکنولوژی استارت‌آپ Voca.ai است، استارت‌آپی که شرکت  American Express یکی از سرمایه گذاران آن است. تیم تحقیقاتی آقای بِکِر نیز در پروژه جدید مشارکت دارد. وی می‌گوید:« ما معتقدیم که از طریق سخن و گفتار، اطلاعات زیادی قابل دریافت است و شاخص‌های نمود این بیماری نیز از این طریق قابل درک است.»

Voca.ai با مشارکت دانشگاه Carnegie Mellon قصد دارد تا با دریافت نمونه‌های گفتار مردم( خوانش حروف الفبا) در زمینه پیشبرد این پروژه تلاش کند.

آقای بِکِرمی‌گوید که مراحل اولیه این آزمایش که به روی داده‌های خام انجام می‌شود، چشم انداز مثبتی دارد و بر اساس این داده‌ها، نمونه اولیه از سیستم ساخته شده که تا 75 درصد  در پیش‌بینی احتمال درگیری به بیماری، قابل اعتماد است. امید است که با افزایش حجم داده‌ها، میزان صحت نتیجه سیستم نیز افزایش یابد.

با شیوع پاندمی جدید، شرکت‌های تکنولوژیک زیادی، تلاش خود را برای مقابله با این بحران جهانی آغاز کردند. این بیماری تا به امروز در سطح جهانی، حدودا دو میلیون نفر را درگیر کرده است.

دو شرکت اپل و گوگل نیز در حال طراحی و ساخت یک اپلیکیشن تشخیص و اعلام کرونا هستند که بتواند به مردم هشدار دهد که چه زمانی در معرض رویارویی با یک بیمارکووید 19 قرار گرفته‌اند. این پروژه یکی از بی سابقه ترین نمونه‌های همکاری دو شرکت بزرگ حوزه سیلیکون ولی محسوب می‌شود. مایکروسافت هم از جمله شرکت‌هایی است که یک چت بُت به خصوص طراحی کرده تا مردم بتوانند با کمک آن علائم خود را واقع گرایانه‌تر تحلیل کرده و از ابتلا یا عدم ابتلای خود به این بیماری مطمئن شوند.

اما پروژه تحلیل صدای سرفه کاربر برای احتمال ابتلا به بیماری، فعلا زیاد قابل اطمینان نیست و شاید نوعی آزمایش حد و مرزهای تکنولوژی مدرن هوش مصنوعی محسوب شود. محققان در این پروژه بنا دارند علاوه بر تعیین مبتلا بودن فرد به بیماری کووید 19، امکان  وجود هرگونه بیماری تنفسی دیگر را نیز در افراد تشخیص دهند.

آقای Teijeiro  می گوید:« واضح است که تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا ویروس، نوع به خصوصی سرفه خشک دارند که متفاوت از دیگر بیماری‌های مشابه یا آلرژی‌هاست. من تاکید می‌کنم که مطمئن نیستیم این تشخیص تا چه میزان قابل اتکا است زیرا اینکه تا چه میزان می‌توان صرفا از طریق سرفه به احتمال ابتلا به بیماری مطمئن بود، سوال سختی است که نمی‌توان الان به آن جواب داد.»

به گفته یک استادیار دانشگاه نیویورک، داده‌هایی که محققان در حال جمع آوری هستند  قرار نیست برای تشخیص صد دردصی به کار رود و تنها، اطلاعاتی خواهد بود که برای کمک به دیگر فعالان حوه سلامت کاربرد داشته و تشخیص بیماری آسان‌تر کند.

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت و پزشکی بی‌سابقه نیست. اما سیستم‌های هوش مصنوعی برای اینکه بهترین نتیجه را در پی داشته باشند عموما نیاز به حجم زیادی داده دریافتی دارند.

این سیستم جدید نیز فعلا در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد و استارت‌آپ توسعه دهنده آن تا کنون 1450 نمونه دریافت کرده، نمونه‌هایی که به صورت تلفیقی توسط  انستیتوهای و تیم‌های تحقیقاتی مختلف جمع آوری شده است.

آقای بِکِر می‌گوید که برای  دستیابی به یک سیستم تحلیلی کامل، حدود 5000 نمونه دیگر از افراد مبتلا به این بیماری مورد نیاز است.

محققان همچنین امیدوارند افرادی که در این پژوهش شرکت می‌کنند، انسان‌هایی راستگو باشند، شرطی که به روی صحت و قابل اطمینان بودن این سیستم بسیار تاثیر گذار است.

منبع:آی تی ایران

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا اپلیکیشن سرفه هوش مصنوعی صدای سرفه جمع آوری نمونه ها داده ها کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۰۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی

تعداد تماس‌های روزانه در زمان حج ۱۴۰۲ به بیش از ۱ میلیون تماس رسید. علاوه‌بر این، بسیاری از حجاج ارز مسافرتی خود را سال گذشته از طریق اپلیکیشن بله خریداری کردند. - اخبار بازار -

به گزارش روابط‌عمومی اپلیکیشن بله، حجاج امسال می‌توانند به راحتی ارز مسافرتی خود را همانند ادوار گذشته از اپلیکیشن بله تهیه کنند. تماس صوتی و تصویری به صورت فردی و گروهی از دیگر قابلیت‌‌های بله برای حجاج است تا تجربهٔ این سفر معنوی را با اعضای خانواده‌ و دوستان‌ خود به اشتراک بگذارند.


امین تجملیان، قائم مقام اپلیکیشن بله، دربارهٔ حضور اپلیکیشن بله در عربستان، اضافه کرد: «با توجه به محدودیت‌هایی که کشور عربستان برای برقراری تماس اینترنتی دارد، حجاج ایرانی بهتر است از پیام‌رسان‌هایی استفاده کنند که قابلیت ارسال و دریافت کد به عربستان را دارد. اپلیکیشن بله این امکان را دارد و حجاج می‌توانند به راحتی با دسترسی به بله، از آن استفاده کنند.»
 

به نقل از روابط‌عمومی این اپلیکیشن، ویژگی‌ مهمی از قبیل تماس گروهی تا 20 نفر وجود دارد که می‌تواند برای هماهنگی بین اعضای کاروان یا عوامل کاروان با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. ارزمسافرتی هم از دیگر ویژگی‌های شناخته شدهٔ بله محسوب می‌شود که افراد قبل از شروع سفر خود می‌توانند از بله دریافت کنند.

برای دریافت ارز مسافرتی ابتدا باید بلیط هواپیمای سفر تهیه شود؛ سپس با مراجعه به اپلیکیشن بله، در زبانهٔ خدمات، بخش خدمات بانکی و انتخاب ارز مسافرتی، مراحل دریافت ارز، آغاز می‌شود.

بعد‌ از انجام مراحل خرید ارز مسافرتی، مسافران با داشتن کد 15 رقمی شناسۀ فروش، می‌توانند ارز خود را در فرودگاه‌های بین‌المللی از دستگاه‌های خودپرداز بانک ملّی ایران دریافت کنند.

اپلیکیشن بله، پیام‌رسان رسمی بانک ملّی ایران، با هدف تبدیل شدن به زیست‌بوم دیجیتال مردم ایران در تلاش است که مردم تمامی نیاز‌های ارتباطی و خدماتی و دیجیتالی خود را با بهترین کیفیت در این بستر مرتفع سازند.
 

دیگر خبرها

  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است