Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بختیار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره لزوم ورود به ساخت پالایشگاه در کشور اظهار داشت: آنچه مسلم است ما باید در راستای جلوگیری ازخام فروشی نفت‌خام و تبدیل آن به فرآورده گام برداریم و فناوری لازم برای ورود به این حوزه را نیز در کشور بومی‌سازی کنیم.

وی افزود: در قوانین مجلس و دولت این مسئله مورد توجه قرار گرفته، به طوری که توانسته‌ایم از واردکننده بنزین به صادرکننده تبدیل شویم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو ناظر مجلس در شورای عالی انرژی در ادامه با بیان اینکه یک قانون مترقی به عنوان مدل جدید برای جذب سرمایه‌گذاری مردمی در حوزه پالایشگاه و پتروپالایشگاه ارائه شده، تصریح کرد: با ایجاد جذابیت در این مدل مالی توانستیم IRI و سرمایه مناسب برای طرح‌ها ارائه دهیم که مردم بتوانند از طریق بازار بورس سرمایه‌گذاری کنند و امکان جلوگیری از خام‌فروشی هم فراهم شود.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم از ظرفت تولید 2 میلیون بشکه نفت‌خام در راستای احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه در داخل کشور و صادرات فرآورده استفاده کنیم.

بختیار ورود به بازار صادرات فرآورده را نافی حضور در بازار نفت نفت خام ندانست و گفت: حضور در تجارت نفت موضوع مهمی است و نباید از آن غافل شد و صرفا تمام توجهات به سمت تولید و صادرات فرآورده جلب شود اما باید همه روش‌های تجارت نفت و گاز را در دستور کار قرار دهیم، ترانزیت گاز یکی از موضوعات بسیار مهم است و ما امکانات و موقعیت ژئواستراتژیک خوبی را در این زمینه دارا هستیم که بتوانیم ترانزیت و سواپ نفت و گاز داشته باشیم.

 وی تاکید کرد: به جای اینکه صرفا صادرکننده چه در بخش نفت و گاز و چه فرآورده مطرح باشیم در بخش تجارت نیز باید از همه ظرفیت‌های داخل کشور استفاده کنیم، ما این موقعیت را در خلیج فارس دارا هستیم که بتوانیم یکی از نقش آفرینان بازار انرژی در منطقه باشیم.

 عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: متمرکز شدن بر این که فقط بخواهیم برای صادرات نفت و میعانات گازی و نفت کوره برنامه‌ریزی کنیم اشتباه است، ما به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت کوره مطرح هستیم و موقعیت خوبی در خلیج فارس، دریای عمان و خصوصا در منطقه سلخ قشم داریم که می‌تواند بهترین منطقه برای بانکرینگ باشد، ولی این فرآورده در اختیار کشورهایی قرار می‌گیرد که با آن تجارت بانکرینگ می‌کنند.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم در کنار سوخت‌رسانی به کشتی‌ها، خدمات تامین آب و غذا و تعمیرات کشتی هم ارائه دهیم و در این خصوص نسبت به فجیره مزیت نسبی داریم، امارات بابت عملیات بانکرینگ بیش از 14 میلیارد دلار درآمد سالانه دارد، اما ما با همه مزیت‌هایی که داریم، از این موضوع غافلیم. طول آبراهه بین‌المللی تا فجیره 12 مایل دریایی است، اما این مسافت در سلخ 5 مایل دریایی است، ضمن اینکه در این منطقه طوفان‌های دریایی هم نداریم. بنابراین این امکان را باید بوجود بیاوریم که شرکت‌های بین‌المللی حضور پیدا کنند و کار بانکر انجام دهند که البته توسعه بهینه این حوزه و صنعت نفت تنها از مسیر رفع تحریم‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران تجارت خلیج فارس قشم نفت بورس امارات پالایشگاه فجیره صادرکننده بانکرینگ تحریم ها دریای عمان واردکننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۰۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود

وزارت اقتصاد روسیه قیمت هر بشکه نفت را در بودجه فدرال برای بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ میلادی ۶۵ دلار پیش‌بینی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس تازه‌ترین چشم‌انداز مشاهده‌شده از سوی این خبرگزاری، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را برای قیمت صادرات نفت خام در سه سال آینده، به ازای هر بشکه ۶۵ دلار پیش‌بینی کرد.

براساس این برآورد که به‌منظور تهیه و تدوین بودجه فدرال استفاده می‌شود، قیمت نفت در برآوردهای پیشین برای سال ۲۰۲۴، ۷۱ دلار و ۳۰ سنت، برای سال ۲۰۲۵، ۷۰ دلار و ۱۰ سنت و برای سال ۲۰۲۶، ۷۰ دلار در نظر گرفته شده بود.

روسیه در پی تنش‌های مسکو - کی‌یف، با تحریم‌های بی‌شماری از سوی غرب ازجمله محدودیت در خرید محموله‌های نفت خام این کشور و نیز اعمال سقف قیمتی ۶۰ دلار برای هر بشکه روبه‌رو شده است.

بازنگری کاهشی احتمالاً فشار بیشتری را بر بودجه روسیه وارد می‌کند و احتمال دارد که این کشور با کسری ۶.۵۶ میلیارد دلاری یا ۰.۳درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماه نخست روبه‌رو شود.

بااین‌حال، درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز روسیه در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴، به‌دلیل افزایش قیمت‌ها ۷۹.۱درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بوده است.

قیمت گاز طبیعی برای صادرات به اتحادیه اروپا و ترکیه، در سال جاری میلادی به ازای هر هزار مترمکعب ۲۹۷.۳ دلار، برای سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۸۵.۸ دلار و برای سال  ۲۰۲۶ میلادی ۲۷۶.۱ دلار پیش‌بینی شده بود که اکنون، براساس تازه‌ترین برآوردها، این ارقام به‌ترتیب برای سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ میلادی ۳۲۱.۷ دلار، ۳۰۸.۳ دلار و ۲۹۶ دلار پیش‌بینی شده است.

قیمت گاز طبیعی برای صادرات به مقصد چین نیز کاهش یافته است.

براساس پیش‌بینی توسعه اجتماعی - اقتصادی روسیه تا سال ۲۰۲۷، صادرات نفت روسیه امسال اندکی افزایش یافته و از ۲۳۸ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ به ۲۴۰ میلیون تن (روزانه ۴.۸ میلیون بشکه) رسیده است.

دیگر خبرها

  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • توسعه 16 هکتاری پایانه ترانزیت و صادرات ارس / کریدور سبز برای تسهیل تجارت ایجاد می شود
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند