Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@18:09:15 GMT

تهدید کرونا بهترین فرصت برای اصلاح نظام مالیاتی کشور است

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۲۹۳۳

تهدید کرونا بهترین فرصت برای اصلاح نظام مالیاتی کشور است

مهدی موحدی بکنظر، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تصمیم دولت برای برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی، گفت: منابع صندوق به هر شکل ممکن اگر بخواهد مابه‌ازای ریالی پیدا کند هیچ تفاوتی با استقراض از بانک مرکزی ندارد و خواه یا ناخواه همان اثرات تورمی را دارد. برداشت از صندوق تنها در صورتی اثر تورمی ندارد که بخواهیم از آن، استفاده ارزی داشته باشیم مثلاً اگر بخواهیم در راستای واردات کالای اساسی از آن استفاده کنیم اما اگر به هر شکل منابع این صندوق مابه‌ازای ریالی پیدا کند همان اثرات را خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اقتصادی درباره فروش اوراق نیز گفت: در حال حاضر چون ما هیچ بازار اوراقی نداریم که بشود از آن استفاده کرد و در قالب OMO از آن بهره گرفت، فروش اوراق هم به معنای به تعویق انداختن این اتفاق است. می‌توان به صورت موقت از آن استفاده کرد اما اوراق هم همان اثرات تورمی را در بلند مدت برای سال‌های بعدی خواهد داشت. فروش اوراق نیز فشار بودجه‌ای برای دولت خواهد داشت و عملاً راهکار درمان کننده‌ای نیست و به تعویق انداختن مشکل است.

وی ادامه داد: من یک استعاره‌ای دارم و آن این است که ویروس کووید ۱۹ همانطورکه سلامت ما را تهدید می‌کند به موازات آن بیماری‌هایی در اقتصاد ایجاد کرده و این دو تشابه بسیار زیادی با یکدیگر دارند، از این جهت که شما زمانی که باید پیشگیری و مراقب کنید و برای خودتان برنامه داشته باشید که بدنتان در برابر این ویروس مقاوم شود، اگر این کار را انجام دادید که بدنتان مقاوم می‌شود و ویروس توانایی ورود به آن‌را ندارد اما اگر انجام ندادید دیگر مبتلا شده‌اید. در برابر کوید ۱۹ اقتصادی هم شما باید برنامه ریزی ها را از قبل انجام دهید که مبتلا نشوید. ما زمانی که به درامدهای نفتی معتاد شدیم عملاً ریه اقتصادمان درگیر شده و الان کاری نمی‌توانیم کنیم.

مهدی موحدی با اشاره به لزوم تبدیل تهدید کرونا به فرصت، گفت: الان بهترین فرصت برای استفاده از این زمان است. چرا که بنظر من همه درها بسته است و شما گوشه رینگ هستید. چندین سال است که گفته می‌شود نظام مالیاتی ما باید اصلاح شود، این مالیاتی که الان دولت می‌گیرد تولید مارا ضعیف می‌کند و از طرفی منابع مورد نیاز دولت را هم در اختیار نمی‌دهد.

وی ادامه داد: می‌شود این تهدید را تبدیل به فرصت کرد. همین الان ما متوجه شدیم که دیگر اساساً نمی‌شود به نفت متکی بود، هم به دلیل قیمت و هم به دلیل عرضه کاهش آن. باید برویم سراغ درآمدهای پایدار از طرفی بحث نقدینگی وجود دارد و باید برویم سراغ نظام بانکی که موتور خلق پول است و ام المصائب مشکلات اقتصادی شده است؛ و با اقداماتی مانند اصلاحاتی از نوع ثبت ترازنامه‌ها، نظارت بر بنگاه داری آنها و … بتوانیم این مشکل را مدیریت کنیم. تا زمانی که اینها را انجام ندهیم با مشکل مواجه خواهیم بود.

کد خبر 4892815

منبع: مهر

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی ویروس کرونا استقراض از بانک مرکزی مالیات ویروس کرونا قیمت نفت بانک مرکزی ایران کاهش تولید نفت تولید نفت اوپک قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی حقوق و دستمزد سازمان بورس و اوراق بهادار بورس تهران اوپک پلاس بازار سرمایه ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟

به گزارش بورس تابناک، قانون بودجه ۱۴۰۳ در آخرین روز‌های سال گذشته در بند س تبصره ۶ چالش جدیدی را به بازار سرمایه و شرکت‌های بورسی و فرابورسی تحمیل کرده است. در این بند اعلام شده است:

مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمد‌های حاصل شده برای عملکرد سال ۱۴۰۳ کلیه مودیان به استثنای معافیت‌های دارای سقف زمانی مشخص و موارد مندرج در ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم و قانون جهش تولید دانش بنیان برای اشخاص حقوقی تا پنج هزار میلیارد ریال (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) و اشخاص حقیقی تا پانصد میلیارد ریال (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) قابل اعمال است.

به زبان بسیار ساده این بدان معناست که سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی به عنوان سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی و صندوق‌های سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است.

با همه تلاش ها و اعتراضات برای جلوگیری از اجرایی شدن این بند سرانجام، یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید.

در این مطلب قصد داریم دوباره به عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه بپردازیم.  حامد موسوی از فعالان بازار سرمایه به بررسی این عواقب پرداخته است.  عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه 

حامد موسوی فعال بازار سرمایه | اول باید دقت کنیم فلسفه معافیت مالیاتی چیست؟ معافیت‌های مالیاتی اکثرا برای کار‌هایی مصوب شده است که انجام آن کار وظیفه دولت ها بوده است، اما بخش خصوصی انجام می‌دهد و بابت آن معافیت مالیاتی می‌گیرد. به عنوان مثال: ایجاد کارخانه در منطقه محروم و کم برخوردار، ایجاد باشگاه فرهنگی ورزشی برای ارتقای فرهنگ جامعه و گسترش ورزش، کمک بخش خصوصی به دولت بابت تامین انرژی از جمله برق که وظیفه دولت است و چندین خدمات دیگر که دولت می بایست انجام دهد، اما به دلیل کسری بودجه با مشوق معافیت مالیاتی، انجام آن را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

حال با تعیین سقف معافیت مالیاتی، این معافیت‌ها از بین می رود و دیگر بخش خصوصی به کمک بخش دولتی نخواهد آمد. در شرایط رکود و تورم جامعه ایران و مشکل در فروش نفت، کماکان دولت مشکل کسری بودجه دارد و حالا مشوق‌های بخش خصوصی هم برداشته می شود و دیگر کسی نیست که این قبیل خدمات را به مردم بدهد.‌ ای کاش اگر دولت قصد داشت معافیت‌ها را بردارد زمانی این کار را انجام می داد که خودش توان انجام آن را داشت.

نکته دیگر اینکه برخی سرمایه گذاری‌ها به شرط معافیت مالیاتی انجام شده است و حتی بعضی خصوصی سازی‌ها به این شرط بوده است حالا قرار است این معافیت ها برداشته شود. مثلا اگر تخفیف ۵% خوراک پالایشی‌ها نبود هیچکس این پالایشگاه‌ها را از دولت نمی‌خرید. 

پس باید این را قبول کنیم اینکه بخش خصوصی با همین مشوق ها در منطقه محروم کارخانه ایجاد می‌کند، هزینه دارد و وقتی معافیت برداشته می شود، اعتماد به دولت از بین می رود و بعدا اگر دولت مشوق هم قرار دهد، چون تضمینی برای پایداری نیست، پس بخش خصوصی سرمایه گذاری نمی‌کند. 

از عواقب دیگر مشکلات این بند س تبصره ۶ این است که توسعه زیرمجموعه های شرکت های بزرگ متوقف می‌شود.
وقتی شرکت هرچه زنجیره تولید خود را تکمیل کند تنبیه می‌شود و مالیات بیشتری پرداخت می کند پس مجبور نیست این کار را انجام دهد و بنابراین به جای بردن سود برای افزایش سرمایه و طرح توسعه، آن سود را بین سهامداران تقسیم می‌کند و این باعث می شود تا روند مستهلک شدن و خورده شدن شرکت ها سرعت بگیرد. این بند عملا در خلاف جهت رونق تولید و توسعه حرکت می‌کند. | نبض بورس

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • فرصت خدمتگزاری به مردم بسیار محدود است
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟