Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@20:36:55 GMT

حدادعادل: سعدی آموزگار جاودانه زبان فارسی است

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۴۹۹۹

حدادعادل: سعدی آموزگار جاودانه زبان فارسی است

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حدادعادل به اوّل اردیبهشت در کشور ما و در میان فارسی‌زبانان سرزمین‌های دیگر به نام روز سعدی اشاره کرد. این روز و ماه را سعدی در مصرعی به صورت اوّل اردیبهشت ماه جلالی آورده است.

وی افزود: سعدی بی‌گمان معروف‌ترین شاعر ایرانی در جهان است. کافی است به تعداد ترجمه‌هایی که به زبان‌های مختلف دنیا از آثار سعدی؛ به‌ویژه گلستان و بوستان، صورت گرفته و به قدمت و تنوّع این ترجمه‌ها توجه کنیم تا صحّت این ادعا بر ما ثابت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شادروان دکتر جواد حدیدی، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی در کتاب معتبر خود، از سعدی تا آراگون، گفته است تنها در پاریس چهار خیابان به نام سعدی وجود دارد و وی علت این امر را توضیح داده است.
وی در خصوص تألیف گلستان سعدی گفت: سعدی آموزگار جاودانهٔ زبان فارسی است. از سال ۶۵۶ هجری قمری که سال تألیف گلستان است عموم کسانی که در داخل و خارج از ایران خواسته‌اند فارسی بیاموزند گلستان خوانده‌اند و سرِ سفرهٔ سعدی نشسته‌اند.

حدادعادل همچنین بیان کرد: گلستان برای فارسی‌آموزان، مانند شیر مادر برای نوزادان، ضروری و مفید محسوب می‌شده است. بزرگی و عظمت سعدی تنها به علت قریحهٔ شاعری و فصاحت و بلاغت او نیست، بلکه به سبب هوشمندی و درایتی نیز هست که در تألیف گلستان به ظهور رسیده است. سعدی در تألیف این کتاب آنچنان استادی و هنرمندی به خرج داده که آن را برای همهٔ سلیقه‌ها و سن‌ّوسال‌ها مطلوب و محبوب ساخته است.

گلستان سعدی فقط یک کتاب ادبی نیست، بلکه یک کتاب «آموزشیِ» بسیار موفق و جذّاب است. معلمان زبان و ادبیات فارسی اگر بخواهند نوجوانان و جوانان را به صورت ریشه‌دار و بنیادی آموزش دهند، نباید از گلستان غافل شوند. گلستان پشتوانه ابدی و سرمایه جاودانی زبان و ادبیات فارسی است.

غلامعلی حداد عادل گفت: کار ما در بنیاد سعدی، اگرچه سعدی‌پژوهی نیست، افتخار ما این است که زبان فارسی را در جهان به نام سعدی معرفی می‌کنیم و آموزش می‌دهیم. روز سعدی فرصت خوبی است تا همشهریان و هموطنان و هم‌زبانان سعدی و همهٔ فارسی‌دانان جهان کام خود را با شعر و نثر او شیرین کنند و به یاد او زمزمه کنند که:

من آن مرغ سخن‌دانم که در خاکم رود صورت

هنوز آواز می‌آید که سعدی در گلستانم

بسیاری کشورهای جهان مؤسسات رسمی آموزش و گسترش زبان خود را به نام مشهورترین چهرهٔ ادبی خود که شهرت جهانی یافته موسوم کرده‌اند. ما نیز در ایران از این سنّت پیروی کرده‌ایم و از ۱۰ سال پیش بنیادی را که عهده‌دار گسترش زبان فارسی در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران است بنیاد سعدی نامیده‌ایم.

بنیاد سعدی در سال ۱۳۸۹ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، هم‌افزایی و انسجام در فعالیت‌های مرتبط با این حوزه و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت ۱۳۹۲ آغاز کرد. این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همه‌ساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقه‌مندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است.
تالیف ۱۶ عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری ۲۰۵ دوره‌ آموزش زبان فارسی با ۱۰ هزار فارسی‌آموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور (رئیس هیات امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیات امناء)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و ۵ نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل اداره می شود.

برچسب‌ها غلامعلی حداد عادل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سعدی فرهنگستان زبان و ادب فارسی گلستان سعدی بنیاد سعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: غلامعلی حداد عادل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سعدی فرهنگستان زبان و ادب فارسی گلستان سعدی بنیاد سعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی غلامعلی حداد عادل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سعدی فرهنگستان زبان و ادب فارسی گلستان سعدی بنیاد سعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهنگستان زبان و ادب فارسی شورای عالی انقلاب فرهنگی زبان و ادبیات فارسی زبان فارسی بنیاد سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۴۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد

رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز با بیان اینکه تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد، گقت: هر واگن مترو یک میلیون و ۱۰۰ هزار یورو پای شهرداری آب می‌خورد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، امیر یقطین شامگاه گذشته در حاشیه بازدید از روند اجرای نوبت شب پروژه خط دو مترو شیراز اظهار داشت: تا تابستان 1404 بخش حفاری مکانیزه فاز دو خط 2 مترو شیراز همراه با تست گرم تا کلبه سعدی به اتمام می‌رسد.

وی افزود: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء تمام همت خود را به کار گرفته و حفاری را به قدرت پیش می‌برد تا ایستگاه کلبه سعدی به پیشرفت خوبی برسد.

رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز با بیان اینکه یکسال پس از این مرحله با ورود واگن‌ها فاز دو خط 2 مترو شیراز به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: در طرح جامع حمل و نقل ترافیک شیراز، فاز دو خط 2 مترو این کلانشهر تا کلبه سعدی طراحی و تعریف شده است و برای تکمیل این فاز از خط 2 نیازمند حدود 13 هزار میلیارد تومان اعتبار به جز هزینه واگن‌ها هستیم.

یقطین با بیان اینکه هر واگن یک میلیون و 100 هزار یورو اعتبار می‌خواهد شد، عنوان کرد: در تلاشیم که امسال با کمک دولت و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور یک تا دو رام قطار به مجموع قطار‌های شیراز اضافه کنیم.

محمدحسن اسدی، شهردار شیراز هم اظهار داشت: با اهتمام و جدیت در حال ادامه خط 2 مترو شیراز به کلبه سعدی هستیم.

وی افزود: با یک وفاق، همدلی و وحدت در استان فارس و کلانشهر شیراز شیفت شب 50 ابر پروژه عمرانی برقرار است. 

حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی، رئیس کل دادگستری فارس هم یکی از نقاط برجسته شورای ششم و شهرداری کلانشهر شیراز را ارتباط مردمی قوی، توجه به نقاط محروم و نظارت قوی دانست. 

سید مصطفی بحرینی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز فارس هم گفت: پروژه‌های عمرانی و عملیاتی در شیراز روان است و این مهم حاکی از سرزندگی و اقدمات مثبت است.

وی یادآور شد: بخش حقوقی شهرداری شیراز به صورت مستمر با حوزه قضایی در ارتباط است و مشکلاتی که در مسیر قانونی ایجاد می‌شود، همواره پیگیری می‌کند.

بحرینی خاطرنشان کرد: یکی از آن موارد ایستگاه مترو آزادی بود که مشکلات حقوقی عدیده‌ای داشت که در کوتاه‌ترین زمان ممکن رفع شد.

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در ادامه این بازدید بیان کرد: اگر در مجموعه شهر شیراز موفقیتی حاصل شده، ناشی از لطف خداوند و همراهی و همدلی مدیریت شهری بوده است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل درباره رامین یکتاپرست ؛ کسی که یک فاحشه‌خانه را در آلمان اداره می‌کرد | یکتاپرست وابسته به سپاه بود؟
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • رسانه‌های خارجی جنبش دانشجویی آمریکا را وارونه سازی می‌کنند
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا