Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@00:28:10 GMT

بازی‌های محلی راهکاری برای شادی در روز‌های قرنطینه + فیلم

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۸۶۸۴

بازی‌های محلی راهکاری برای شادی در روز‌های قرنطینه + فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، طولانی شدن زمان قرنطینه خانگی برای بسیاری از مردم که اهل معاشرت و تفریح هستند روز‌های سختی را رقم زده و کم تحرکی نیز سبب خستگی شده است، اما می‌توان این قرنطینه اجباری را با انجام ورزش‌های سرگرم کننده چند نفره در خانه به روز‌هایی متنوع تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان مازندران به دلیل طبیعت خاص و تاریخ غنی سرشار از آیین‌ها و سنت‌ها و بازی‌های محلی است که علاوه بر محیط‌های باز در محیط‌های خانگی نیز قابل اجرا است  که می‌توان با انجام این بازی‌های خانگی خود و فرزندانمان را به انجام فعالیت‌های بدنی متنوع روزانه تشویق کرده و با ایجاد نشاط در خانه و تقویت قوای جسمی، ذهنی و حرکتی، هم خطر ابتلا به بیماری کرونا را کاهش داد و هم سبب نشاط در خانواده شد.

علی حسن نژاد کارشناس فرهنگ  و آداب و رسوم مازندران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: بیش از ۱۴۰ بازی محلی در مازندران شناسایی شده است که برخی از آن‌ها در محیط‌های باز و برخی‌ها در خانه هم قابل انجام است.

او افزود: بورده بودره، لال بازی، مال کاه، پلنگ لاش، انکرا ونکرو، مرده بازی، آغوزکاه، میچکا پرتیکاپر، اینک را اونک را، مرغنه جنگی، یک چک دو چک و چرخک کا از جمله بازی‌های بومی و محلی مازندران هستند که برخی از آان‌ها به دلیل گسترش زندگی شهرنشینی در حال فراموشی است.

این کارشناس فرهنگی ادامه داد: بازی‌های بومی مازندران اکنون به صورت محدود تنها در قالب جشنواره‌ها برگزار می‌شود، اما می‌توان در روز‌های قرنطینگی خانگی  هم هیجان و سرگرمی برای افراد ایجاد کرد و هم برای احیای این سنت در حال فراموشی تلاش کرد.

دو نمونه از بازی‌هایی که در منزل می‌شود انجام داد

لال بازی

یکی از باز‌های پر طرفدار در گذشته  نه چندان دور نزد جوانان مازندرانی «لال بازی» بود که معمولا در عروسی‌ها و شب نشینی‌ها صورت می‌پذیرفت برای اجرای این بازی ابتدا شخصی را به عنوان رئیس (لال مار) انتخاب می‌کردند سپس بازیکنان به صورت دایره وار می‌نشستند و هیچ کس حق نداشت حرف بزند یا چیزی بخورد و یا بخندد.

رئیس یا همان لال مار حرکات گوناگونی انجام می‌داد مثلا گوش بغل دستی اش را تلنگر می‌زد یا شکلک خاصی در می‌آورد و افراد دیگر موظف بودند همان حرکت را تکرار کنند چنانچه شخصی قادر نبود همان حرکت را انجام دهد یا نادرست انجام می‌داد یا می‌خندید و حرفی می‌زد با اشاره رئیس دروسط  دایره  می‌نشست و کمرش را خم می‌کرد و دیگر بازیکنان دست‌ها را روی هم قرار می‌دادند و سه الی پنج بار به پشتش ضربه می‌زدند.

رئیس (لال مار) در حالی که دستش بالاتر از دست دیگر بازیکنان قرار داشت، دستش را به شکل قیچی، مشت یا سوزن در می‌آورد و شخص تنبیه شونده اگر نوع آن را تشخیص می‌داد درجای خود می‌نشست و بازی از اول شروع می‌شد درغیراین صورت دوباره تنبیه می‌شد.

 دراین بازی چنانچه شخصی اعتراض داشت از طریق ایما و اشاره رئیس (لال مار) را متوجه می‌کرد و به هیچ عنوان حفق اعتراض نداشت.

شال کِتِک کا

برای انجام این بازی ابتدا به وسیله پارچه یا حوله یا طناب شلاق (کِتِک) درست می‌کنند و پس از انتخاب یک نفر به عنوان شروع کننده بازی، همه بازیکنان به صورت دایره وار و زانوی خمیده دور هم می‌نشینند و  شخص انتخاب شده در وسط قرار می‌گیرد افرادی که به صورت دایره وار نشستند پارچه‌ای که شبیه شلاق شده را از زیر زانوی خمیده به حرکت در می‌آورند و عبارت بورده بورده (رفت رفت) را تکرار می‌کنند تا طرف را کلافه کنند و از غفلت او استفاده کرده و با آن پارچه ضربه‌ای به پشت او بزنند.

سپس کتک را از زیر زانو رد می‌کنند و به شخص دیگری می‌سپارند اگر شخص ضربه خورنده کتک را از دست کسی بگیرد آن شخص بایستی در وسط قرار بگیرد و بازی از اول تکرار می‌شود.

 قوانین بازی:

۱-کتک (شلاق) فقط باید به قسمت پشت شخص بر خورد کند.

۲- کتک باید از زیر زانوی افراد رد شود و به نفر بعدی سپرده شود.

۳-چنانچه شخصی بر خلاف موارد ۱ و ۲ عمل کند به عنوان جریمه به جای شخصی که در وسط است قرار می‌گیرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/ م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازی های بومی ویروس کرونا کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۸۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!

روز گذشته خبری روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت مبنی بر اینکه تعیین سهمیه داروخانه‌ها بر اساس «رعایت حجاب» صورت خواهد گرفت و به سرعت در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی بحث برانگیز شد. رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که رعایت حجاب در داروخانه‌ها در ارائه سهمیه به آن‌ها نقش دارد و سهمیه داروی داروخانه ها با توجه به وضع حجاب کارکنان تعیین می‌شود!

حیدر محمدی روز گذشته گفت: این سازمان از نخستین مجموعه‌هایی بود که مسئله حجاب را در دستور کار قرار داد و «به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد». او از عدم رعایت حجاب به عنوان «ناهنجاری» یاد کرده و گفته که «موضوع رعایت هنجار‌ها» از مواردی است که در «سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد». به گفته حیدر محمدی، «اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجار‌ها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمرثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند».

هنوز هیچ دستورالعملی دریافت نکردیم

هادی اخوت‌پور رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران به رویداد ۲۴می‌گوید هنوز هیچ دستورالعملی در این زمینه به دست آن‌ها نرسیده و اگر منظور رئیس سازمان، حجاب بیماران و مراجعه کنندگان به داروخانه‌ها باشد، چنین کاری از داروخانه دار‌ها ساخته نیست چرا که وظیفه آن‌ها تنها «ارائه دارو به بیمار مستاصل است». او گفته: چیزی تحت عنوان ارزشیابی داروخانه‌ها وجود دارد که شامل بررسی وضعیت، اموال، یخچال ها، دمای داروخانه، ثبت درست بارکد دارو‌ها و فاکتور‌هایی از این دست است. این ارزشیابی به منظور تخصیص سهمیه دارویی انجام می‌شود و هر یک از این موارد، ضریب متفاوتی دارند و داروخانه‌ها بر اساس امتیازی که میگیرند، سهمیه دارویی دریافت می‌کنند.

او در مورد احتمال اجرای طرح جدید برای پرسنل داروخانه می‌گوید: در بخشنامه‌ای که دو سال پیش صادر شد یک سری استاندارد‌های پوششی برای کارکنان داروخانه در نظر گرفته شده بود. برای مثال پزشک داروخانه باید روپوش سفید تمیز همراه با اتیکت داشته باشد و کارکنان غیر داروساز، روپوش رنگی تمیز بپوشند. همه این‌ها در ارزشیابی ملاک بود و تا الان در مساله پوشش پرسنل، تاکیدی بر حجاب نبود و تاکید اصلی بر تمیزی و تمایز پزشک داروساز با سایر پرسنل بود.

واکنش به خبر رعایت حجاب در داروخانه‌ها

خبرگزاری ایرنا هم خبر داد: روابط‌عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سخنان اخیر رئیس سازمان غذا و دارو ناظر بر پوشش حرفه‌ای کادر داروخانه بوده و تنظیم کننده خبر از گفتار به متن دچار اشتباه محتوایی شده است؛ اظهار کرد: دستورالعمل نحوه پوشش داروخانه‌ها بر اساس چک‌لیست‌های بازرسی، ارزشیابی و حرفه‌ای و به‌منظور تفکیک پرسنل و مسئول فنی است و در خصوص پوشش کارکنان آن است.

گفتنی است، در اسفند ماه 1401، سازمان غذا و دارو دستورالعمل نحوه پوشش کارکنان داروخانه را ابلاغ کرد که از جمله مفاد مهم آن می‌توان به ملزم شدن کارکنان زن (اعم از مسوول فنی و سایر کارکنان) به پوشیدن مقنعه مشکی‌رنگ اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ببینید | شادی متفاوت رودیگر و آلابا پس از بازی؛ تکرار شادی افسانه‌ای با صندلی!
  • شادی متفاوت رودیگر و آلابا پس از بازی؛ تکرار شادی معروف با صندلی! / فیلم
  • شادی گل رودریگو لو رفت! (عکس)
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • پیام خاص رئال به هواداران: کار ما تمام نشده
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • شادی جواد از شکستن رکوردها و طلسم‌ها!
  • شادی دیوانه‌وار و پیغام کنعانی در وطنی (عکس)
  • عکس| هاشمی نسب؛خوشحال‌تر از وقتی که به پرسپولیس گل زد!
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را