Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالله یوسفی روز یکشنبه اظهار داشت: در این زمینه،  ۱۰۰ درصد اعتبار مصوب سفر تیرماه پارسال هیات دولت به این استان که حدود ۵۵۰ میلیارد ریال است، برای توسعه سامانه‌های آبیاری نوین کشاورزی، تخصیص یافته است.

وی کل سطح اراضی اولیه و مستعد کشاورزی برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در استان را معادل ۵۰ هزار هکتار دانست و گفت: با لحاظ اجرای طرح های کم فشار، سطح قابل اجرای طرحهای آبیاری نوین شامل تحت فشار و کم فشار،  حدود ۹۵ هزار هکتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در ادامه با بیان اینکه بارش های ۲ ماه اخیر وضعیت سال آبی استان را از حالت قرمز به نرمال تغییر داد، گفت: میزان بارش ها در این بازه زمانی در مقایسه با بلند مدت ۱۵ درصد بیشتر شده است.

وی افزود: اما بارش های بهاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۸ درصد کاهش دارد.

وی با بیان اینکه به علت بارش‌های ناکافی در پاییز کشت ها با تاخیر انجام شد اظهار داشت: با وجود این، تعهدات کشت غلات که شامل ۱۴۶ هزار هکتار غلات آبی و دیم است کشت شد.

وی گفت: با توجه به بارش‌ها و خدمات ارایه شده انتظار می رود ۲۰ درصد افزایش خرید گندم در مقایسه با سال گذشته داشته باشیم.

یوسفی همچنین با اشاره به افزایش سطح گلخانه ها در استان نیز گفت: توسعه اینبخشا در استان از شتاب خوبی برخوردار است، سال گذشته حدود ۲۰ هکتار ایجاد و به بهره برداری رسید و هم اکنون نیز سه مجتمع گلخانه ای با مساحت ۱۲۵، ۱۰۰ و ۵۰ هکتار نیز در حال ساخت است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی یکی از مشکلات در حوزه گلخانه ها را بالا بودن قیمت سازه های ساخت گلخانه عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمت‌ها در سال گذشته سازه های گلخانه بسیار هزینه بر است امید است سازنده ها و شرکت‌های دانش بنیان در طراحی سازه های متناسب با اقلیم ها تجدید نظر کنند که در صورت تحقق این امر شاهد انقلابی در توسعه گلخانه ها خواهیم بود.

وی همچنین به جذب ۸۶ درصدی اعتبارات مکانیزاسیون این استان در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود مسائل و مشکلات در این بخش، در هفت سال گذشته که خط اعتباری دایر بود توفیقات خوبی داشته ایم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین به فعالیت‌های انجام شده در حوزه امور اراضی پرداخت و گفت: در رفع تداخلات نیز از استان‌های پیشرو به لحاظ عملکردی بودیم به طوری که سال گذشته این استان موفق به کسب رتبه دوم کشور شد.

وی اظهار داشت: تعهد این سازمان در رفع تداخلات سال گذشته ۱۳۲ هزار هکتار بود که بیش از ۱۵۰ هزار هکتار اجرا شد.
یوسفی افزود: در طرح کاداستر که یکی از زیرساخت های اساسی است این استان ۲۱۲ هزار هکتار قرارداد دارد که ۱۴۶ هزار هکتار کاداستر تهیه شده است.  

وی یکی از مشکلات موجود در اجرای طرح کاداستر را هوشمند سازی کشاورزی عنوان کرد و گفت: هم اکنون در سامانه پهنه بندی، آمار متکی بر خوداظهاری است که اشتباهات زیادی دارد و پیامد آن نیز غیر قابل اعتبار بودن سطوح کشت و قرار داد است که به تبع آن خدماتی که به کشاورزان ارائه می شود با چالش مواجه خواهد شد.
 

وی اظهار امیدواری کرد که بحث هوشمند سازی کشاورزی در سطح ملی به طور جدی پیگیری شود و اعتبار ملی نیز برای اجرای آن تخصیص داده شود تا بتوانیم نهاده ها را مبتنی برکاداستر که از دقت بالایی برخوردار است توزیع کنیم.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزاز است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

میانگین بارش سالیانه خراسان شمالی ۲۴۰ میلی متر است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا افزایش قیمت بخش کشاورزی جهاد کشاورزی خراسان شمالی کشاورزی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی هزار هکتار سال گذشته بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با اتخاذ سیاست‌های راهبردی، کشت مکانیزه در ۴۷ هزار و ۷۵۶ هکتار از اراضی شالیزار‌ی انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، بابک مومنی رییس گفت: تاکنون 190 هزار و 860 هکتار از اراضی شالیزاری مازندران شخم و شیار شد و 183 هزار و 515 هزار هکتار هم خزانه گیری شده است. 

وی با بیان اینکه تاکنون کشت برنج در 67 هزار و 271 هکتار مزارع شالیزاری استان  انجام شده است، تصریح کرد: 47 هزار و 756 هکتار از اراضی شالیزار‌ی به صورت مکانیزه کشت شده و مابقی به روش سنتی زیر کشت و کار رفت.

وی افزود: 60 هزار و 755 هکتار از مزارع شالیزاری زیر کشت ارقام محلی است و 6 هزار و 516 هکتار نیز به کشت ارقام پرمحصول اختصاص دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: تاکنون 290 تن بذر برنج و 24 هزار و 876 تن کود کشاورزی میان شالیکاران توزیع شده و 158 مورد آزمون خاک انجام شده است.

 مومنی خاطرنشان کرد: 178 بانک نشاء برنج در استان هم در حال فعالیت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: میزان ذخیره آب سد‌های استان 256 میلیون مترمکعب و ذخیره آب در آببندان‌ها 340 میلیون مترمکعب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم