Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@06:56:42 GMT

کاهش ۳۹ درصدی ورودی آب به سدها/۷۲ درصد مخازن پر است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۲۰۵۱

کاهش ۳۹ درصدی ورودی آب به سدها/۷۲ درصد مخازن پر است

به گزارش خبرنگار مهر، تعداد سدهای مهم در حال بهره‌برداری کشور، ۱۹۳ سد است که در حال حاضر ظرفیتی معادل ۵۰.۵ میلیاردمترمکعب دارند؛ این در حالی است که بر اساس اطلاعات به دست آمده از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۹ فروردین ماه سال ۹۹، میزان ورودی آب به سدهای کشور ۳۵.۷۸ میلیارد مترمکعب بود که این میزان ورودی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، بررسی ها نشان می دهد میزان خروجی آب از سدهای کل کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ فروردین سال ۹۹، ۲۸.۲۷ میلیاردمترمکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد کاهش را تجربه کرده است.

اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که در حال حاضر، تا پایان تاریخ ۲۹ فروردین سال جاری، میزان ذخایر آب مخازن کل سدهای کشور ۳۶.۱۴ میلیاردمترمکعب است که مقایسه این رقم با حجم ذخایر آب سدها در مدت مشابه سال قبل حاکی از کاهش ۸ درصدی است.

نقش سدها در سیلاب

نیم نگاهی به اوضاع پرشدگی مخازن سدهای کشور تا تاریخ ۲۹ فروردین سال جاری نشان دهنده رقم ۷۲ درصدی است. البته در این میان ۶۸ سد کشور، بیش از ۹۰ درصد و ۲۲ سد نیز کمتر از ۴۰ درصد پر هستند. گفتنی است موجودی مخازن سدهای کشور نسبت به هفته گذشته  ۱۳۴۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، در چند مرحله سیلاب مهم که در سال آبی جاری اتفاق افتاد سدهای کشور نقش بسیار مهمی در مهار، ذخیره‌سازی و تنظیم آب ناشی از جریانات سیلابی بازی کردند.

برنامه‌ریزی منابع و مصارف سدها، با دو رویکرد کلی تأمین حداکثری در شرایط خشکسالی و ذخیره‌سازی حداکثری در شرایط ترسالی انجام می شود، به این مفهوم که در شرایطی که آوردهای پیش‌بینی‌شده به مخزن به دلیل وقوع خشکسالی محقق نشود، برنامه‌ریزی به نحوی بازنگری می شود که بتوان تا حدی که تهدیدی برای مسائل فنی، کمی و کیفی آب شرب وجود نداشته باشد از ذخایر آب مخازن بهره‌مند شد و در شرایط ترسالی و وقوع رخداد سیلاب نیز مهار آب و حداکثر ذخیره‌سازی توسط مخازن سدها انجام می شود تا بتوان از منابع آب ذخیره‌شده برای تأمین مصارف در سال‌های آینده بهره برد و همچنین جریانات لحظه‌ای و تداوم سیلاب های مخرب را توسط مخزن مهار و کنترل کرد.

کد خبر 4904068

منبع: مهر

کلیدواژه: سدسازی ذخیره آب سدها ذخیره آب آب شرب ویروس کرونا قیمت نفت بانک مرکزی ایران کاهش تولید نفت تولید نفت قیمت دلار اوپک حقوق و دستمزد وزارت جهاد کشاورزی بورس تهران اوپک پلاس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سدهای کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۲۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه