Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدصادق کوشکی استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «راه دانا» درباره عدم نظارت بر محتوای تولید شده در «وی او دی ها» مقصر را وزارت ارشاد می داند که نتیجه این دعوای زرگری بین ارشاد و صدا و سیما در نهایت عبور کردن از خطوط قرمز در سریال های این شرکت ها و محصولی فاجعه بار برای خانواده ها است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسئله شبکه نمایش خانگی و محصولاتی که به مخاطبان عرضه می شود‌، در سال‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری با چالش‌های گوناگون و انتقاد کارشناسان مواجه شده است؛ اینکه متولی ممیزی آثار این حوزه کیست و اساسا آیا ممیزی خاصی صورت می‌گیرد یا نه، باعث شده تا این حوزه به نوعی تبدیل به «منطقه آزاد» شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدصادق کوشکی استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «راه دانا» به بررسی این موضوع پرداخته است.

 

مسئله شبکه نمایش خانگی، از آن دست مسائل فرهنگی و رسانه‌ای کشورمان است که دائما با چالش و اما و اگرهایی مواجه هست؛ واقعیت هم این است که انگار تکلیف این شبکه و برخی مشکلات آن معلوم نیست. به نظر شما درباره این حوزه چگونه باید عمل شود؟

منظور از شبکه نمایش خانگی، یعنی آن کالای فرهنگی که ویژه خانواده ساخته می‌شود؛ طبیعتا وقتی محصولی برای خانواده ساخته می‌شود باید بر اساس الگوهای شرعی، قانونی و هنجاری باشد و ضوابط پخش در خانواده استاندارد و نرمال ایرانی را داشته باشد. در حالی که مدت قابل توجهی است کارهایی که استاندارد پخش در محیط خانواده را ندارند و حتی از استانداردهای پخش در سینما هم فاصله بسیار دارند و بی‌کیفیت؛ برای شبکه نمایش خانگی تولید می‌شوند.

حتی فاجعه‌بارتر اینکه تقریبا هیچ نوع ضوابط ممیزی سینما و سیما در آنها رعایت نمی‌شود. یعنی سازندگان این اختیار را دارند که بدور از هرگونه ضوابط اخلاقی و قانونی و حتی حرفه‌ای، آن چیزی را که خودشان دوست دارند براحتی بسازند که مخاطب اصلی آن خانواده است. این به شدت فاجعه‌بار است و اگر ضوابط چنین نمونه‌هایی را در اروپای غربی یا آمریکای شمالی نگاه کنیم، شاهد هستیم که حتما محصولاتی که برای مصرف خانواده عرضه می‌شوند، از استانداردهای اخلاقی و هنجاری بیشتری برخوردار هستند و لزوما همه با رعایت سنی منتشر می شوند.

فاجعه بارترین محصولات به لحاظ هنری و اخلاقی در VOD ها

اما در کشور ما با کمال تاسف برعکس است و فاجعه بارترین محصولات از نظر هنری و اخلاقی و هنجاری برای مصرف خانوارها تولید می‌شود و تقریبا سازندگان این محصولات مطمئن هستند که وزارت ارشاد کاری به آنها ندارد. این یک اتفاق فاجعه‌بار است و تخلف قانونی از سوی ارشاد و از طرفی وظیفه‌نشناسی سازندگان محصولات است. وقتی عموم سازندگان چنین محصولاتی اصول اولیه کیفیت هنری و هنجارهای اخلاقی و اجتماعی را رعایت نمی‌کنند باید با اهرم جدی قانون با آن ها برخورد شود که متاسفانه وزارت ارشاد در طول ۶ سال گذشته و البته قبل از آن هم تاحدودی، این را رها کرده و فکر می کنم در مجلس آینده یکی از مواردی که کمیسیون فرهنگی روی آن باید دست بگذارد و از ادامه فاجعه جلوگیری کند، این مورد است که از تولید محصولاتی که به اسم تولیدات خانگی عرضه می‌شوند، به نحوی جلوگیری کند.

چرا کمیسیون فرهنگی در این باره ورود نمی کند؟

البته در این عرصه مشکل قانونی وجود ندارد، بلکه مشکل عدم اجرای قانون و تمکین به قانون از سوی وزارت ارشاد را داریم. قطعا باید کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم ورود کند و بیش از این اجازه این حجم از ناهنجاری را ندهد. این محصولات با مُهر وزارت ارشاد جمهوری اسلامی وارد فضای خانواده‌ها می‌شود و خانواده‌ها به این مُهر اعتماد می کنند و زمانی متوجه می‌شوند که بسیاری از خطوط قرمز اخلاقی و ایمانی‌شان در خانواده زیرسوال رفته است.

 

عده‌ای می‌گویند این شبکه نمایش خانگی باید زیرنظر صداوسیما برود. نظر شما چیست؟

ببینید، اگر وزارت ارشاد وظایف قانونی‌اش را در این زمینه انجام دهد، نیازی به اینکه شبکه نمایش خانگی جای دیگری برود، نیست؛ شما در این زمینه قانون دارید و اگر ضوابط کم است، باید لایحه بدهند تا مجلس آینده قوانین به ‌روزتری را تصویب کند ولی همین قوانین فعلی را اگر ارشاد اجرا کند، وظیفه شرعی و قانونی‌شان را طبق قانون فعلی انجام دهد، معلوم می‌شود بسیاری از آثاری که عرضه شده حتما رد خواهد شد.

یعنی از نظر قانونی وزارت ارشاد مسئول است؟

بله و نکته این است که مدیران ارشاد اگر پایبند قانون باشند و قانون را در این زمینه اجرا کنند، مشکلی نخواهیم داشت.

صدا و سیما که می‌گوید این شبکه باید زیرنظر او باشد و او به استنادات قانونی ارجاع می دهد!

نه، صدا و سیما اگر آثار خودش را ممیزی کند کفایت می‌کند! ما قبلا موسسه‌ای به نام رسانه‌های تصویری داشتیم که زیر نظر ارشاد بود. حالا آن موسسه به آن شکل فعالیت نمی کند و تعطیل شد، ولی دادن مجوز به چنین محصولاتی که برای اکران در نمایش خانگی هست، قانونا برعهده وزارت ارشاد است.

حالا اگر اختلاف قانونی بین سیما یا ارشاد وجود داشته باشد، این یک بحث اداری است. الان بحث ما اداری نیست، بحث ما محتوایی است. کسانی که این محصولات را می‌سازند به وزارت ارشاد مراجعه می‌کنند، به صداوسیما که نمی‌روند.

بر سر دعوای صدا و سیما با ارشاد، نظارتی دیگر نمانده است

نکته من در خصوص مجوز ساخت و پخش محصولات است. اینکه یک سیمای اینترنتی ایجاد شده، چه در آن گفت وگو، فیلم، چه هر محصولی پخش کنند، به نظر می‌رسد مجوز آن با صداوسیماست؛ البته قانون ما در اینجا ابهام هم دارد. ولی در کل به نظر می ‌رسد مجوز تلویزیون‌های اینترنتی به عنوان یک قالب و مدیوم با سیماست، اما بحث من تا الان با محتوای آثار است. اینکه آثار چگونه تولید شود و مجوز پخش محتوای آن صادر شود یا نه، قانونا دست وزارت ارشاد است، اما اینکه مثلا در قالب DVD  فروخته شود که البته الان چنین چیزی معنی ندارد و در قالب بسته‌هایی در فضای مجازی و با عنوان شرکت هایی در فضای مجازی عرضه می‌شود، یا هر قالب دیگر، به نظر می‌رسد این برعهده صدا و سیماست.

منبع: دانا

کلیدواژه: شبکه نمایش خانگی وزارت ارشاد خانواده ها صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۲۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون چه بود؟

به گزارش زی‌سان به نقل از صدا و سیما این بخش با عناوین یکی از شبکه‌های فارسی زبان خارجی شروع شده بوده و این نوع شروع برای عده‌ای از مخاطبان این شبهه را به وجود آورده که شبکه خبر دو هک شده است.

tags # صدا و سیما سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • هشدارها نسبت به فاجعه پزشکی بی‌سابقه در غزه
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • مجموعه های تلویزیونی جدید رسانه ملی
  • ماجرای ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون چه بود؟