Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@04:04:35 GMT

مردم، حافظان طلای سبز در مقابل سودجویان هستند

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۲۷۲۱

مردم، حافظان طلای سبز در مقابل سودجویان هستند

کلوس یکی از گیاهان مرتعی است که نسبت به سایر گیاهان قیمت بالاتری داشته و از همین رو از سوی سودجویان مورد توجه قرار گرفته و برداشت بی‌رویه، آن را با خطر انقراض مواجه کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ چهارمحال و بختیاری یکی از معدود استان‌هایی است که بیشترین تنوع گیاهی را دارد و رویشگاه گیاهان مرتعی همچون موسیر، کاردی، سیردنگ، تره کوهی، کنگر، زنجبیل و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است و همه ساله با آغاز بهار این گیاهان روانه بازار می‌شوند.
 
کرفس کوهی یا کلوس یکی از مهم‌ترین و گران‌قیمت‌ترین این گیاهان است که در فروردین‌ماه در کنار جاده‌ها توسط دست‌فروشان به فروش می‌رسد و برداشت‌های بی‌رویه‌ای که توسط سودجویان صورت می‌گیرد سبب شده است تا این گیاه کمیاب با خطر انقراض مواجه شود.
 
اما در سال‌های گذشته منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با مشارکت مردم اقدام به حفظ و نگهداری گونه‌های گیاهی کمیاب کرده است که در این مشارکت مردم نیز سود برده و متنفع می‌شوند.



 

برداشت کلوس با این روند نابودی آن را به همراه دارد

محسن یکی از همشهریان چهارمحالی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: با وجود اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای حفظ و نگهداری کلوس تلاش بسیاری دارد اما همه ساله شاهد فروش آن هستیم.
 
وی با بیان اینکه عرضه کرفس کوهی در هیچ سالی کاهش نیافته و همه ساله در فصل بهار، مقدار بسیاری کلوس توسط دست‌فروشان به فروش می‌رسد ادامه داد: باید قانونی برای برخورد با این اقدام وجود داشته باشد چراکه برداشت این محصول با این روند ممکن است باعث نابودی آن شود.




لزوم بازنگری در قوانین برخورد با بوته‌کنی و ریشه‌کنی گیاهان دارویی
 
علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: از آن‌جایی که براساس قانون فروش گیاهان دارویی و کوهی جُرم نیست، برخی به برداشت بی‌رویه گیاهان روی می‌آورند.
 
وی با بیان اینکه از نظر قانون بوته‌کنی و ریشه‌کنی گیاهانی چون کرفس، کنگر و موسیر غیرمجاز است افزود: نیاز است قوانین در این زمینه بازنگری شود و خلاء موجود در این زمینه رفع گردد، چراکه در این صورت می‌توان روند چیدن و فروش گیاهان دارویی و کوهی در بازار مصرف را کنترل و از انقراض برخی گونه‌های مرتعی جلوگیری کرد.
 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری یکی از سیاست‌های این اداره برای جلوگیری از انقراض برخی گونه‌های مرتعی را توجه به زراعت، اهلی کردن و کشت گیاهان دارویی و کوهی عنوان و یادآور شد: در راستای حفظ این‌گونه با ارزش و همچنین افزایش تولید و اشتغال و بهبود وضعیت معیشت مردم منابع طبیعی این استان، حفاظت از این رویشگاه را به جوامع محلی واگذار کرده است و در قبال آن با خرید تضمینی بذر حاصل از این حفاظت مشارکتی از جوامع محلی حمایت می‌کند.




 

محمدی مقدم با بیان اینکه هرساله جوامع محلی هزینه‌های زیادی را در راستای حفاظت از این گونه منحصر به فرد پرداخت می‌کنند گفت: تنها منبع درآمد مردم آن منطقه از این گیاه دارویی است.

بهره‌گیری از مشارکت جوامع محلی از رویکرد‌های موفق در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی، جنگل‌ها و مراتع

وی خاطرنشان کرد: درگیری با قاچاقچیان و سودجویان، مواجهه با حیوانات وحشی همچون حمله خرس در سنوات گذشته و نمونه دیگر آن حادثه تلخی که اخیراً گریبان‌گیر یکی از قرقبانان مردمی شد، غرق‌شدگی جوان ٢٣ ساله‌ای که حین گشت و مراقبت از منطقه در رودخانه سراقاسید یکی از سرشاخه‌های رودخانه دِز، ازجمله خطراتی است که قرقبانان مردمی را تهدید می‌کند.

محمدی مقدم تاکید کرد: بهره‌گیری از نیرو‌های مردمی و مشارکت جوامع محلی یکی از رویکرد‌های موفق و موثر در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی، جنگل‌ها و مراتع در سال‌های اخیر به شمار می‌رود و با استقبال خوب مردم مواجه شده است که همراهی قابل تحسین جوامع محلی، حمایت قانونی از همیاران طبیعت را می‌طلبد.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ اگر قانون مشخصی برای مجازات افرادی که با هدف سودجویی به طبیعت دست درازی کرده و تا پای نابودی گونه‌های گیاهی و به‌ویژه کلوس پیش می‌روند وجود داشته باشد دیگر شاهد اقدامات افراد در این زمینه نخواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گیاهان دارویی جهانبین نیوز جوامع محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین ناصری، صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: به همت نیروهای پاسگاه ویژه حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عنبرآباد در راستای صیانت و حراست از حقوق بیت‌المال، ۱۵۹۰ مترمربع از اراضی ملی گمرکان که چندی پیش توسط افراد سودجو مورد تصرف قرار گرفته بود از ید آنها خارج شد.

وی افزود: مردم طبیعت دوست می‌توانند در تماس با شماره ۱۳۹ و ۱۵۰۴ کد امداد جنگل و مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گزارش‌ها و اخبار خود را در زمینه آتش‌سوزی عرصه‌های منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی، قاچاق گیاهان دارویی، حفر چاه غیر مجاز در اراضی ملی و … اطلاع‌رسانی کنند تا از ورود خسارت‌های جبران‌ناپذیر به عرصه‌های مرتعی و جنگلی جلوگیری شود.

کد خبر 6098233

دیگر خبرها

  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی