Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@09:19:44 GMT

عوارض ایبوپروفن را بشناسید

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۰۲۰۶

عوارض ایبوپروفن را بشناسید

ایبوپروفن چندان هم بی‌خطر نیست، بلکه مصرف آن مشکلات قلبی، گوارشی، عفونت ادارای و ... را به همراه دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ایبوپروفن آنقدرها هم که تصور می‌شود بی‌خطر نیست؛ درصورتی که هرکدام از شرایط زیر را دارید در مصرف ایبوپروفن احتیاط کنید.

مشکلات قلبی: مصرف ایبوپروفن با افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه‌ای که در سال 2017 انجام شد، نشان داد خطر حمله قلبی در افرادی که به مدت یک هفته یا بیشتر به طور روزانه ایبوپروفن مصرف کنند، 20 تا 50 درصد بیشتر است.

کسانی که در معرض بیماری قلبی هستند و نیز افرادی که داروی فشار خون مصرف می‌کنند هم باید در مصرف ایبوپروفن احتیاط کنند.

داروهای ضدانعقادی: مصرف ایبوپروفن در کنار داروهای ضد انعقاد خون می‌تواند منجر به افزایش قابل توجه عوارض خونریزی شود. اگر از این داروها استفاده می‌کنید، در مورد امکان مصرف سلکوکسیب که احتمال تحریک خونریزی آن کمتر است، با پزشک‌تان صحبت کنید.

مشکلات گوارشی: داروهای غیراستروئیدی، روده و معده را تحریک و با کاهش جریان خون در این مناطق، توانایی آنها در بازسازی خود را مختل می‌کنند. اگر مشکلات گوارشی مانند بیماری التهاب روده دارید، از مصرف ایبوپروفن اجتناب کنید.

بارداری: مطالعات نشان داده داروهای غیراستروئیدی خطر سقط جنین را در اوایل بارداری و همچنین خطر نقایص قلبی را در سه ماهه سوم افزایش می‌دهد.

یک مطالعه دیگر ارتباط بین مصرف ایبوپروفن در سه ماهه اول بارداری را با کاهش باروری نشان داد. مصرف این قرص در حین وضع حمل نیز ایده بدی است، زیرا می‌تواند منجر به خونریزی‌های طولانی شود.

عفونت ادراری: هرچند برخی معتقدند داروهای غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن می‌توانند برای درمان عفونت‌های ادراری مورد استفاده قرار بگیرد، اما عده دیگری معتقدند این داروها هیچ تاثیری در بهبود این مشکل ندارند.

براساس برخی مطالعات، زنانی که ایبوپروفن را برای کمک به بهبود عفونت ادراری مصرف کرده‌اند، به‌طور متوسط سه روز دیرتر از سایر بیماران بهبود یافته‌اند.

آسم: مبتلایان به آسم باید از مصرف داروهای غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن خودداری کنند. دلیلش این است که این داروها با مهار آنزیمی کار می‌کند که به نوبه خود تولید پروستاگلاندین‌ها را  که بهبود‌دهنده علائم آسم است، کاهش می‌دهد. اختلال در تولید پروستاگلاندین‌ها هنگامی که از علائم آسم رنج می‌برید، علائم شما را تشدید می‌کند. در واقع مصرف ایبوپروفن در بیماران مبتلا به آسم می‌تواند با منجر شدن به برونکواسپاسم یا انقباض ناگهانی راه‌های تنفسی به یک مشکل تهدیدکننده زندگی تبدیل شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دارو عوارض ایبوپروفن داروهای غیراستروئیدی مصرف ایبوپروفن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان انجام شود.

به گزارش مشرق، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، اظهار کرد: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هرگونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D