Web Analytics Made Easy - Statcounter

آن‌ها منبع غنی فیبر، سلنیوم، ویتامین C؛ و ویتامین D. هستند و همچنین به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.
به گزارش بهداشت نیوز: از مزایای سلامتی قارچ‌ها می‌توان به کاهش وزن، رهایی از کلسترول بالا و کنترل دیابت اشاره کرد. قارچ‌ها را معمولا در تصاویر داستان‌هایی مانند آلیس در سرزمین عجایب دیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یا حتی در بازی‌های ویدئویی مانند برادران سوپر ماریو نیز نمایش داده می‌شوند که در آن فردی که قارچ می‌خورد را بزرگتر می‌کنند یا نیرو آن‌ها را دو برابر می‌سازد.

قارچ‌ها از شما در برابر انواع بیماری‌ها و عفونت‌ها محافظت می‌کنند و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، اسید‌های آمینه، آنتی بیوتیک‌ها و آنتی اکسیدان‌ها هستند. آن‌ها منبع غنی فیبر، سلنیوم، ویتامین C؛ و ویتامین D. هستند و همچنین به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

قارچ‌های خوراکی با نام‌های علمی مختلف یافت می‌شوند. نام اصلی و علمی آن‌ها "Agaricus" است. آن‌ها در اصل ساپروفیت‌ها، ارگانیسم‌هایی هستند (گیاهان فاقد کلروفیل) که با استخراج مواد مغذی از مواد مرده و پوسیدگی گیاهان و حیوانات رشد می‌کنند. از نظر رنگ، بافت، شکل و خصوصیات آن‌ها بسیار متفاوت است.

تقریباً در جهان ۱۴۰۰۰۰ گونه قارچ وجود دارد. با این حال، دانشمندان تنها با حدود ۱۰ درصد آشنا هستند و فقط ۱۰۰ گونه برای فواید بالقوه سلامتی و کاربرد‌های دارویی مورد مطالعه قرار گرفته اند.

ارزش غذایی قارچ

قارچ‌ها منابع غذا‌های سالم و سرشار از مواد مغذی مختلف هستند. مطابق با بانک اطلاعات مواد مغذی USDA، قارچ منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، ویتامین C. ویتامین‌های B. (نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات) و ویتامین D. است.

فواید سلامتی قارچ

مزایای سلامتی قارچ فراوان است، بنابراین اجازه دهید در این مطلب خواص شان را با جزئیات بررسی نماییم.

 منبع غنی سلنیوم

قارچ منبع خوبی از سلنیوم است. مطالعات نشان می‌دهد که سلنیوم دارای خواص پیشگیری از سرطان، سرشار از آنتی اکسیدان و ضد التهاب است و همچنین در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی، تیروئید و اختلالات شناختی موثر است. با این حال، آزمایش‌های بالینی و تحقیقات بیشتری برای تأیید این مزیت مورد نیاز است.

کاهش کلسترول

قارچ‌ها کلسترول یا چربی ندارند و کربوهیدرات بسیار کمی را شامل می‌شوند. فیبر و برخی آنزیم‌های موجود در آن‌ها نیز به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کند. علاوه بر این، مقدار زیاد پروتئین بدون چربی به سوزاندن کلسترول بدن هنگام هضم کمک می‌کند. مصرف قارچ برای متعادل ساختن سطح کلسترول LDL (بد) و HDL (خوب) توصیه می‌شود و در پیشگیری از انواع بیماری‌های قلبی عروقی مانند آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته مغزی فوق العاده عمل می‌کند.

جلوگیری از ابتلا به دیابت

قارچ‌ها جزو منابع غذایی کم کربوهیدرات و کم انرژی برای یک فرد دیابتی است. آن‌ها چربی، کلسترول، سطح پایین کربوهیدرات، پروتئین زیاد و مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی را شامل می‌شوند و حاوی مقدار زیادی آب و فیبر هستند. علاوه بر این، قارچ‌ها حاوی انسولین طبیعی و آنزیم‌هایی هستند که به تجزیه قند یا نشاسته در مواد غذایی کمک می‌کند. آن‌ها همچنین حاوی ترکیبات خاصی هستند که عملکرد صحیح کبد، لوزالمعده و سایر غدد درون ریز بهبود می‌بخشد و از این طریق تشکیل انسولین و تنظیم مناسب آن در بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

محققان مرکز پزشکی دانشگاه جرج تاون در یک مطالعه انجام شده بر روی موش‌ها، ادعا کردند: "قارچ میتایک (Maitake) برای درمان مقاومت به انسولین به تنهایی یا همراه با سایر مواد طبیعی مانند خیار چنبر تلخ مفید است. ۴. تقویت سلامت استخوان

قارچ منبع غنی کلسیم است که یک ماده مغذی اساسی در شکل گیری و تقویت استخوان‌ها به شمار می‌رود. تأمین مداوم کلسیم در رژیم غذایی می‌تواند شانس ابتلا به شرایطی مانند پوکی استخوان را کاهش دهد، همچنین می‌تواند از درد مفاصل و تحرک عمومی و یا کاهش تراکم استخوان تا حدودی بکاهد.

جذب مواد مغذی

ویتامین D. یک ویتامین نسبتاً نادر است که در غذا‌ها به ویژه سبزیجات یافت می‌شود. با این حال، از آنجا که قارچ مواد غذایی حاوی D. را شامل می‌شود، می‌تواند به تسهیل در جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر کمک کند. کلسیم و فسفر نیز در مقادیر خوبی در قارچ وجود دارند، بنابراین اثرات ترکیبی همه این مواد مغذی باعث می‌شود تا در هر زمان ممکن از خواص و مزایای فوق العاده این وراکی مغذی لذت ببرید.

 تقویت سیستم ایمنی

ارگوتیونین (Ergothioneine)، یک آنتی اکسیدان قدرتمند موجود در قارچ، در محافظت از بدن در برابررادیکال‌های آزاد و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر عمل می‌کند. این اسید آمینه حاوی سولفور است، شاید این مسئله جالب باشد بدانید، کمبود سولفور در بدن هیچ نشانه و علائمی قابل مشاهده‌ای ندارد. گفته می‌شود، وجود این "آنتی اکسیدان حیاتی" که تنها در قارچ‌ها یافت می‌شود، می‌تواند باعث تقویت سلامت سیستم ایمنی بدن شود. ارگوتیونین به از بین بردن رادیکال‌های آزاد، که ترکیبات خطرناکی هستند که در طی فرآیند‌های متابولیک سلول‌ها آزاد می‌شوند، کمک می‌کند و ترکیباتی که می‌تواند در بدن شناور شود و باعث آسیب و بیماری‌های قابل توجهی شوند.

قارچ‌ها همچنین حاوی آنتی بیوتیک‌های طبیعی هستند (مشابه پنی سیلین)، که از رشد باکتری‌ها و سایر عفونت‌های قارچی به دست می‌آیند. همین پلی ساکارید‌ها، بتا گلوکان‌ها، مطابق با ژورنال Medicina می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تحریک و تنظیم کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند برای زخم‌های غشایی و عفونت‌ها مفید باشند. ترکیب خوبی از ویتامین‌های A. B-Complex و C؛ که در آن‌ها یافت می‌شود، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند.

کنترل فشار خون

مطالعات در مورد انواع مختلف قارچ، از جمله قارچ shititake و maitake، نشان می‌دهد که از نظر میزان پتاسیم بسیار غنی هستند. پتاسیم به عنوان یک گشاد کننده عروق عمل می‌کند و از تنش موجود در رگ‌های خونی می‌کاهد، بنابراین برای کاهش فشار خون مفید است. فشار خون بالا می‌تواند برای تعدادی از شرایط مرگبار، به ویژه سکته‌های قلبی و سکته مغزی مرتبط باشد.

علاوه بر این به نظر می‌رسد پتاسیم عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد، زیرا افزایش جریان خون و اکسیژن به مغز باعث تحریک فعالیت عصبی می‌شود.

جذب آهن را افزایش دهید

قارچ حاوی مس است که اثرات مفیدی بر سلامت بدن دارد. طبق مطالعه‌ای که در مجله پزشکی داخلی منتشر شده است، کمبود مس می‌تواند منجر به کم خونی و نوتروپنی شود. این امر به این دلیل است که مس جذب آهن از مواد غذایی را تنظیم و تحریک می‌کند و با رها کردن آن در قسمت‌های ذخیره سازی اولیه بدن مانند کبد، به درستی از آن استفاده می‌کند. قارچ همچنین از آهن بالایی برخوردار است، بنابراین این دو ماده معدنی در کنار هم می‌توانید سلامت استخوان‌ها را افزایش دهید و همچنین از ابتلا به کم خونی جلوگیری کنید.

 غنی از سلنیوم

محتوای سلنیوم موجود در قارچ یکی از عناصر مفید آن است که اغلب مواقع نادیده گرفته می‌شود. منبع اصلی سلنیوم در پروتئین‌های حیوانی است. با این حال، با توجه به مقدار سلنیوم موجود در آنها، قارچ‌ها به عنوان یک منبع گیاهی حاوی سلنیوم، گزینه مناسبی برای گیاهخواران است. براساس گزارش ژورنال Europe PMC، سلنیوم در قارچ‌ها به مقدار زیادی یافت می‌شود. باعث افزایش استحکام استخوان و تقویت دندان‌ها، مو‌ها و ناخن‌ها می‌شوند و می‌توانند سلامت استخوان‌ها را تضمین کنند. علاوه بر این، این ماده مغذی یک آنتی اکسیدان قدرتمند است، که به بدن در مقابله با رادیکال‌های آزاد فوق العاده عمل می‌کند و به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. وجود قابل دسترس سلنیوم در قارچ به عامل‌های متفاوتی بستگی دارد، اما اکثر قارچ‌های معمولی که مصرف می‌شوند دارای مقادیر قابل توجهی از این ماده معدنی مهم هستند.

کاهش وزن

قارچ‌ها یک رژیم پروتئینی عالی که اغلب برای از دست دادن چربی و عضله سازی بسیار مفید هستند. از طرفی پروتئین کم چرب با مقدار کم کربوهیدرات، و وجود مقدار کافی از فیبر در این ماده غذایی باعث می‌شود تا گزینه مناسبی برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، تبدیل شود. این دقیقاً همان ترکیبی است که قارچ‌ها برای کاهش وزن به شما کمک می‌کنند! به دلیل تراکم بالای مواد مغذی در قارچ‌ها، آن‌ها بسیار مفیدتر از سایر میوه‌ها و سبزیجات هستند. برخی از متخصصان می‌گویند قارچ‌ها یکی از مواد غذایی نادری هستند که اکثر افراد می‌توانند آن را بدون مشاهده هیچگونه عوارض جانبی مصرف کنند.

اثرات جانبی قارچ

اکثر گونه‌های قارچ‌ها خوراکی نیستند و بیشتر شان سمی هستند و از نظر ظاهری بسیار شبیه به همتا‌های خوراکی خود می‌باشند. عوارض جانبی قارچ‌ها می‌تواند شامل موارد زیر شود:

• تنها یک قارچ سمی در یک ظرف می‌تواند سلامت بسیاری از افراد را تهدید کند و منجر به کما رفتن، علائم شدید مسمومیت، تهوع، استفراغ، تشنج، گرفتگی و جنون شود.

• بسیاری از گونه‌ها در صورتی که مصرف شوند می‌توانند کشنده باشند.

• همیشه از خوردن قارچ‌هایی که تغییر رنگ داده اند یا که از نظر رنگ با رنگ گونه‌های خود متفاوت هستند، خودداری کنید.


    منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت استخوان پارسی خبر کاهش وزن ویتامین سیستم ایمنی بدن سلامت استخوان آنتی اکسیدان یافت می شود مواد غذایی بیماری ها مواد مغذی ویتامین D کاهش وزن منبع غنی قارچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیان های آلودگی هوا را به حداقل برساند، حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه در طی روز باید مصرف شود و سبزی‌ها را بیشتر بصورت تازه و خام مصرف کرد چرا که ویتامین‌های آن بخصوص ویتامین C بیشتر حفظ می‌شود.

سیده سمیه اصغری، در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: مواد آلوده کننده هوا شامل مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی و... است.

وی افزود: ازجمله گروه‌های در معرض خطر در آلودگی هوا؛ کودکان، سالمندان ، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های قلبی، ریوی است که بیشتر از افراد دیگر آسیب می‌بینند و باید امکانات لازم برای حفظ سلامت آن‌ها مهیا شود بنابراین لازم است برای مقابله با آلودگی‌ها و حفظ سلامت اعضای خانواده با برخی از موارد تغذیه‌ایی آشنا بود.

اصغری با بیان اینکه آلاینده‌های موجود در هوا با حمله به سلول‌های بدن عوارض نامطلوبی را به جا می‌گذارند، بیان کرد: در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن، سلول‌ها را از تمامی آسیب‌های بیرونی محافظت می‌کند اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش، الکل و آلودگی‌های محیط باعث می‌شوند بدن نتواند مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلول‌های بدن توسط مخرب‌ها نظیر رادیکال‌های آزاد تخریب می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در مقابل آنتی اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن می‌شوند و لذا مصرف بیشتر آنتی اکسیدان‌ها زمینه‌ایی را فراهم می‌کنند که بدن به راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را از بین ببرد.

وی بیان کرد: عملکرد عمده ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی دارد که این ویتامین نسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری داشته که روغن‌ها (غنی ترین) منبع این ویتامین بوده که با پختن از بین نمی‌روند ولی با سرخ کردن تخریب می شوند.

اصغری افزود: روغن سویا ، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی بوده که باید سعی شود در طبخ و فرآوری غذاها حتما" از انواع روغن‌های خوراکی گیاهی استفاده شود ضمن معرفی روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها به عنوان منابع خوب این ویتامین ولی نباید بیش از نیاز مصرف شوند زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی می‌توانند منجر به اضافه وزن یا چاقی می‌شوند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه عملکرد ویتامین c  به دلیل وجود آنتی اکسیدان،  افزایش مقاومت به عفونت‌ها وافزایش جذب آهن است، گفت: این ویتامین در ‌سبزی‌ها و میوهای تازه موجود است لذا باید در برنامه روزانه حتما" از تمامی سبزی‌ها و میوه‌های فصل مصرف شود و برای کلیه افراد خانواده تاکید بر مصرف سبزی و میوه به شکل تازه درشرایط آلودگی است.

وی با بیان اینکه توصیه می شود روزانه از گروه سبزی‌ها ۳ تا ۵ واحد و گروه میوه‌ها روزانه ۲تا ۴ واحد استفاده شود، بیان کرد: هر واحد میوه برابر است با یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک و هرواحد سبزی با یک لیوان سبزی برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده ، یایک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط برابر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو