Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر خانه احزاب استان بوشهر در مورد عدم اختصاص اعتبارات عوارض آلایندگی به برخی شهرهای استان بوشهر نامه گلایه آمیزی خطاب به به رئیس جمهور نوشته است.

پس از چندین سال کشمکش و ادعای تاثیرپذیری استان های فارس و هرمزگان از آلایندگی های عسلویه، در نهایت طی نامه ای و به دستور معاون رئیس جمهور عوارض آلایندگی منطقه عسلویه میان استان های بوشهر، فارس و هرمزگان تقسیم گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع و تقسیم ناعادلانه حق آلایندگی موجب بروز اعتراضات زیادی از سوی مردم استان بوشهر، و منطقه عسلویه که بیشترین آلودگی ها را از حیث هوا، آب و خاک تجربه می کنند و همچنین سایر شهرستانها شد.

خانه احزاب استان بوشهر نیز طی نامه ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به توزیع ناهمگون این اعتبارات اعتراض کرده است، در متن این نامه آمده است:

"جناب آقای دکتر روحانی، رئیس جمهور محترم

سلام علیکم
همانطور که استحضار دارید منطقه پارس جنوبی به عنوان بزرگ ترین میدان گازی جهان در استان بوشهر قرار گرفته و مردمان این دیار در سال های گذشته همواره میزبان شایسته ای برای تاسیسات عظیم نفت و گازی پارس جنوبی بوده اند و در این شرایط با خطرات مختلف ناشی از آلودگی های این مناطق، بیماری ها، انواع آسیب های اجتماعی، کمبود امکانات درمانی به واسطه حضور حجم انبوه نیروهای غیر بومی مواجه گردیده اند.

در حال حاضر هم با مصوبه اخیر و اقدام بدون برنامه و کارشناسی شده سازمان برنامه بودجه به اختصاص اعتبارات عوارض آلایندگی این منطقه به بخشی از استان فارس و هرمزگان و عدم اختصاص آن به برخی شهرهای همجوار این تاسیسات از جمله دیّر موجی از نگرانی و گلایه جدی شهروندان؛ فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی استان بوشهر را به دنبال داشته است.

در مورد این اقدام سازمان برنامه و بودجه ۳ سوال در ذهن متبادر می شود:
۱- چرا اعتبار عوارض آلایندگی به شهرهای لامرد و پارسیان در استان های همجوار اختصاص یافته
اما به شهری همچون دیّر که در نزدیکی این تاسیسات قرار دارد هیچ درصدی اختصاص نیافته ضمن اینکه درصد اختصاص یافته به شهرهای کنگان، عسلویه و جم هم ناچیز است و عملا قدر السهم شهرستانهای استان را به دیگر استانها اعطا کرده اند؟

۲- سوال دیگر اینجاست که این اقدام سازمان برنامه و بودجه برای تعیین سهمیه عوارض آلایندگی پارس جنوبی بر اساس چه بررسی علمی و کارشناسی بوده و در کدام نقطه دیگر از کشور اجرایی گردیده و یا اینکه چرا استان بوشهر از کل کشور مستثنی شده است، امیدواریم پاسخ به این سئوال نجابت مردم فهیم نباشد، چرا که مدنیت در ایران وامدار این دروازه ورود فرهنگها، استان بوشهر است.

٣- اگر بنای دولت چنین است پس چرا مناطق شمالی استان بوشهر از عوارض آلایندگی مناطق نفتی گچساران و خوزستان بی بهره است؟

این رویه سازمان برنامه بودجه و حفاظت از محیط زیست کشور که فاقد هرگونه مبنای علمی است موجب اغتشاش در روابط همسایگان گردیده و به واسطه عدم رعایت عدالت در این شرایط که مردم درگیر کنترل و مهار بیماری کرونا هستند فقط دردها را افزایش داده و هیچ گونه دورنمای مناسبی به تصویر نخواهد کشید. 

جناب آقای رئیس جمهور
با توجه به اهمیت موضوع و مطالبه جدی مردم استان بوشهر
از جنابعالی خواهشمندیم با تدبیر به موقع
از این اقدام تبعیض آمیز جلوگیری نموده و با توقف سهمیه بندی جدید نسبت به اعاده وضع به سابق دستورات لازم صادر بفرمایید."

به گزارش ایسنا، رونوشت این نامه به معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، وزیر کشور، استاندار بوشهر، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر جهت پیگیری و اقدام لازم ارسال شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خوزستان مجلس شورای اسلامی پارس جنوبي استان بوشهر استان فارس سازمان حفاظت محیط زیست پارس جنوبی دکتر روحانی استانی اقتصادی سازمان برنامه بودجه هرمزگان فارس نفت دولت بحران زیست محیطی عسلویه آلودگی هوا آلودگی عسلویه بحران عوارض محیط زیست عوارض آلایندگی سازمان برنامه استان بوشهر رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرایی بیمارستان عسلویه نیمه نخست امسال آغاز خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی زاده عصر پنج شنبه در نشست با نخبگان و فعالان فرهنگی و اجتماعی عسلویه با بیان اینکه امسال در حوزه آموزش و پرورش اعم از سخت افزاری و نرم افزاری متمرکز هستیم اظهار داشت: امسال تمرکز بالایی بر روی مدرسه سازی و توسعه و تجهیز و نوسازی مدارس استان بوشهر داریم و تفاهم نامه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی نیز با سازمان نوسازی مدارس کشور امضا شده که باید استفاده بهینه را ببریم.

وی با بیان اینکه راهداری نیز از دیگر اولویت‌های امسال استان بوشهر است افزود: در گذشته، آبادی‌ها در کنار آب ایجاد می‌شد ولی امروزه در کنار راه‌ها شاهد توسعه و عمران و آبادانی هستیم.

استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: توسعه راه‌های جنوب استان بویژه در محدوده عسلویه از اولویت‌ها است و چند پروژه راهسازی در عسلویه، اعتبار لازم را گرفته‌اند.

محمدی زاده تصریح کرد: در اعتبارات امسال، حوزه ورزش و جوانان از اهمیت خاصی برخوردار است و طرح‌های این بخش تأمین بودجه می‌شوند.

وی اضافه کرد: تجهیز و افزایش امکانات و تجهیزات درمانی در ۱۰ شهرستان استان بوشهر نیز مورد تاکید است که در حوزه اعتباری استان لحاظ می‌شود.

استاندار بوشهر با بیان اینکه، سیتی انژیو و رادیوتراپی در استان بوشهر نداریم گفت: امسال اعتبارات لازم برای خرید و راه اندازی این تجهیزات انجام شده که امیدوارم سطح کیفی خدمات درمانی افزایش یابد.

محمدی زاده با تاکید بر اهمیت افزایش منابع آب در استان نیز یادآور شد: آب نیاز اساسی استان در چند دهه اخیر است و در ۲ سال اخیر، طرح‌های مهمی در حوزه آبرسانی و آب شیرین کن و سدسازی و همچنین ساخت مخازن اجرا شد که امسال نیز در حوزه سدسازی و آب شیرین کن و شبکه آبرسانی اعتبارات خوبی جذب شده است.

استاندار بوشهر بر لزوم افزایش جذب نیروهای بومی استان بوشهر در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی تاکید کرد و افزود: هیأتی به ریاست معاون سیاسی استاندار تشکیل و نحوه جذب نیروها در صنایع بویژه پتروشیمی‌ها را رصد و با هر گونه تخلف برخورد می‌کنند و در افزایش استخدام نیروهای بومی اهتمام می‌ورزند.

وی در ارتباط با تأمین اعتبارات فرهنگی و اجتماعی عسلویه نیز اضافه کرد: امسال مجتمع فرهنگی و هنری عسلویه بعد از ۱۲ سال تکمیل می‌شود.

محمدی زاده با تاکید بر اینکه عملیات اجرایی بیمارستان عسلویه نیمه نخست امسال آغاز خواهد شد افزود: همچنین بیمارستان تأمین اجتماعی عسلویه از ۳۶ تخت به ۶۴ تخت افزایش می‌یابد که وزارت کار، اعتبار این طرح را تأمین کرده است.

کد خبر 6088719

دیگر خبرها

  • شوراها باید به مردم پاسخگو باشند
  • عملیات اجرایی بیمارستان عسلویه نیمه نخست امسال آغاز خواهد شد
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بوشهر نیز با سازمان نوسازی مدارس کشور
  • مشکلات مردم شهرستان عسلویه بررسی و پیگری شد
  • کاروان خدمت استان بوشهر به عسلویه رسید
  • تظاهرات اعتراض‌آمیز علیه سفر رئیس جمهور آلمان به ترکیه
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار
  • کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر پایان یافت
  • اختصاص ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های سفر رئیس‌جمهور به خراسان‌جنوبی
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور در آب‌های بوشهر انجام شد/نجات ۱۷۲ دریانورد