Web Analytics Made Easy - Statcounter

فصل کوچ رسیده و عشایر جنوب کرمان چشم انتظار قول‌های عملی نشده مسئولان نشسته‌اند عشایری که مجبورند هوای گرم سیاه چادر را به دلیل محدودیت‌های کوچ تحمل کنند. ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴ استانها کرمان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از جیرفت، ییلاق و قشلاق عشایر با هدف دسترسی به علوفه مرتعی تازه برای تعلیف احشام و اهتزاز از گرما و سرمای شدید انجام می‌گیرد و چه خوب است که انجام هر دو به موقع و سر وقت انجام شود چرا که اگر چنین نباشد مردم دچار ضرر و زیان‌های مالی زیادی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عشایر در سرزنده‌ترین شرایط طبیعت وارد ییلاق می‌شوند و آنجا را در حالت پژمردگی طبیعت ترک می‌کردند، امروزه عشایر شیوه زیستی متفاوت و جدای از شیوه زیست شهری و روستایی دارند یکجانشین نیستند و در چادرهای زیبایشان در دامن دشت‌ها و کوهستان‌‌ها به دور از وسایل سرمایشی و گرمایشی  زندگی می‌‌کنند. 

عشایر جنوب کرمان نیز سال‌‌های سال است که به این شیوه زندگی می‌‌کنند، از ییلاق به قشلاق می‌روند و از قشلاق به ییلاق کوچ می‌‌کنند و در این مسیر سختی‌‌های زیادی را به جان و دل می‌‌خرند اما چاره‌ای جز این ندارند.

عشایر در هنگام استقرار در نواحی قشلاقی و ییلاقی مشکلات زیادی تحمل می‌کنند از جمله سختی‌های مسیر کوچ و نبود امکانات بین‌راهی آزار دهنده‌تر از هر مساله‌ای آنان را زجر می‌دهد.

عشایر در تمام طول سال به فکر کوچ ییلاق و قشلاق خود هستند که این مهم به دغدغه همیشگی آنان تبدیل شده است و تاکنون نیز از طرف مسئولان مربوطه به آن پاسخی داده نشده است.

اگر از سختی‌های مسیر کوچ بخواهیم بگوییم به درازا کشیده می‌شود از جمله این مرارت‌ها می‌توان به ناامنی جاده و نبود علف در مسیرهای کوچ اشاره کرد که رمق عشایر را برای جابه‌جایی دام‌ها می‌‌گیرد و از توان آنها برای تولیدات خودکفا کم می‌کند.

به‌نظر می‌رسد قشر عشایر به تنهایی قادر به رفع مشکلات خود نیستند و این مشکلات باید با حمایت و اقدام بجا و به موقع مسئولان برطرف شود.

بارندگی‌های نوروز امسال در مناطق قشلاقی و از سویی سردی هوا در مناطق ییلاقی موجب تاخیر در آغاز کوچ بهاره عشایر به مراتع ییلاقی شده است و مسئولان هم به دلایلی اجازه کوچ نمی‌هند در صورتی که زندگی عشایر در این گرمای هوا در چادرهای گرم غیر قابل تحمل است و باید در این زمینه چاره‌ای اندیشیده شود.

کوچ عشایر در برابر کرونا ایمن می‌شودبرنامه‌های هفت‌گانه عشایر در سال جهش تولید تدوین شدبرگشت عشایر از کوچ به دلیل کرونا 15 تا 30 روز به تاخیر افتاد

سعدالله پاینده از عشایر بزرگ این منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه بسیاری از مسیرها سخت‌گذر است، اظهار داشت: بیشتر راه‌های کوچ نیز به رودخانه منتهی می‌‌شود که گذشتن از رودخانه مشکلاتی را به دنبال دارد.

وی عنوان کرد: به ما اجازه کوچ نمی‌دهند مگر می‌شود در این گرمای هوا داخل چادر زندگی کرد؟

رحیم مهنی یکی دیگر از عشایر جنوب کرمان نیز در این باره در گفت‌وگو با تسنیم عنوان کرد: عشایر جنوب کرمان مشکلات زیادی دارند، این مشکلات از قدیم بوده و هیچ گونه توجهی به آنها نشده است.

وی اظهارداشت: ما حتی اسکان هم نداریم، آب شرب هم ماهی یک بار بین ما توزیع می‌شود و در هر ماه دو هفته باید از آب رودخانه استفاده کنیم که اصلا بهداشتی نیست.

مهنی عنوان کرد: اگر ما ذخایر مملکت هستیم پس چرا هیچ گونه توجهی از طرف مسئولان به ما نمی‌شود.

قدرت محمدی یکی دیگر از عشایر جنوب کرمان به تسنیم گفت: هر ساله برای کوچ با مشکل روبه‌رو هستیم، جاده‌ها بعد از بارندگی تیغ‌زنی نمی‌شوند و به سختی عبور و مرور انجام می‌شود.

حمزه احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با کوچ عشایر از قشلاق به ییلاق گفت: طبق بخشنامه مقرر شده است تا 20 اردیبهشت ماه محدودیت کوچ به مناطق ییلاقی انجام شود که می‌طلبد عشایر محترم به‌خاطر حفظ مراتع از کوچ جدا خوداری کنند.

وی تصریح کرد: امسال نیز به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت نکات بهداشتی همچنین بارندگی های ییلاقی و سردی هوا به هیچ وجه زودتر از تاریخ اعلام شده نباید کوچ انجام شود.

احمدی خاطرنشان کرد: در صورت هرگونه مشاهده از سرپیچی قانون جدا با متخلفین برخورد می‌شود چرا که اگر چنین قانونی گذاشته شده است به نفع خود عشایر تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه با ماندگاری عشایرمشکلات آنها بر طرف می‌شود، گفت: هرگونه مشکلی که در این زمینه وجود داشته باشد با همکاری ادره کل عشایری برطرف می‌شود.

احمدی گفت: بیشتر عشایر این منطقه خود را با پای پیاده به مناطق ییلاقی کوچ می‌دهند تا مراتع برای چرای دام آماده شود و انتقال دام نیز هزینه کمتری برای آنان در بردارد.

وی تصریح کرد: بر اساس تقویم کوچ، دام عشایر باید مدتی در حدود 1.5 تا 2 ماه را در میان‌بندهای مسیر کوچ چرا کند تا فرصت رویش از گیاهان مراتع ییلاقی گرفته نشود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان افزود: اگر دام عشایر زودتر از تقویم کوچ وارد مناطق ییلاقی شود به دلیل اینکه گیاهان مرتعی هنوز به گل ننشسته‌اند، به مراتع خسارت زیادی وارد خواهد شد.

احمدی گفت: از سوی دیگر خروج دیرهنگام دام از مناطق گرمسیری نیز به مراتع میزبان در مناطق قشلاقی آسیب خواهد رساند که تنها راه جلوگیری از این دو آسیب، چرای دامها در مراتع حدفاصل مناطق قشلاقی و ییلاقی است.

اسلام شاهرخی مدیر کل امور عشایری جنوب کرمان نیز در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به مشکلات عشایر جنوب کرمان، گفت: اکثر واگذاری‌های طرح‌های اسکان در دهه 70 تا 85 اتفاق افتاده و تعدادی از عشایر از طرح‌های اسکان بهره‌مند شده و تعدای نیز متاسفانه با مشکل برخوردند. 

وی با بیان اینکه امروزه امکان واگذاری طرح اسکان وجود ندارد، عنوان کرد: محدودیت منابع آبی در دشت‌های هفت شهرستان باعث شده است که واگذاری محدود حتی وجود نداشته باشد.

شاهرخی با تاکید بر اینکه ابتدائی‌ترین امکانات عشایر در اختیار آنها قرار نگرفته است، بیان کرد: تعدادی از عشایر هنوز با مشکل آب شرب روبه‌رو هستند، چرا که خدمات آبرسانی با امکانات موجود زمان می‌برد و آبرسانی با تانکر با مشکل مواجه است و با توجه به محدودیت‌های منابع مالی نتوانسته‌ایم حتی نیاز اولیه که آب شرب است را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه اگر جایی چاه آب قابل فروش باشد اداره عشایری با برنامه‌ریزی، چاه را خریداری و در اختیار عشایر قرار می‌دهد گفت: شرایط جامع عشایری شرایط سختی است و جامعه عشایری بسیار پراکنده است و ساماندهی آنها با مشکل مواجه است.

مدیر کل امور عشایری جنوب کرمان اظهارداشت: پروژه‌های آبی زیادی در مناطق عشایری در حال انجام است و اگر مناطق عشایری وجود دارد که منابع آبی آن بلا مانع باشد از آن منطقه حمایت می‌شود.

وی با بیان اینکه برق‌رسانی سیار با استفاده از پنل‌های خورشیدی انجام می‌شود، عنوان کرد: هر ساله چندین پنل خورشیدی در اختیار عشایر قرار داده می‌شود و تاکنون نیز بیش از هزار نقطه شناسایی و پرونده‌سازی شده است تا این مهم محقق شود. 

شاهرخی با اشاره به کوچ عشایر از قشلاق به ییلاق گفت: بر اساس تقویم کوچ، کوچ عشایر از نیمه دوم اردیبهشت ماه شروع می‌شود و امسال در منطقه قشلاقی شرایط خوبی وجود دارد و مناطق ییلاقی به دلیل سردی هوا شرایط اقلیمی مناسب نیست و عشایر صبور باشند تا شرایط مطلوب در قشلاق بمانند و در بحث کوچ شتاب نکنند.

انتهای پیام/513/ ت

R7860/P/S6,67/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عشایر جنوب کرمان گفت وگو مناطق ییلاقی کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۶۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون دامی به میزان ۸۰۰ هزار دز در میامی انجام شد
  • ترافیک در محور‌های ارتباطی مازندران سنگین شد
  • ترافیک در محورهای ارتباطی مازندران سنگین شد
  • احتمال ریزش سنگ در محور‌های هراز و چالوس
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان