Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:45:09 GMT

جزئیات جدیدی از برنامه «ماه خدا»

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۷۱۰۱

جزئیات جدیدی از برنامه «ماه خدا»

خبرگزاری تسنیم: ماه مبارک رمضان، تلویزیون به‌طور ویژه به سحر و افطار می‌پردازد و برای آن برنامه‌های متنوعی را پیش‌بینی کرده است. یکی از این برنامه‌ها «ماه خدا» است که از شبکه یک سیما سحر‌های ماه مبارک روی آنتن می‌رود. چندی پیش محمد تورنگ مدیر گروه معارف شبکه یک سیما در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم اعلام کرد که مجری برنامه "ماه خدا" سحرگاهی شبکه یک سیما، حسن سلطانی است و حجت‌الاسلام رفیعی به‌عنوان کارشناس ثابت برنامه، با موضوع ادعیه در قرآن از اول تا پایان ماه مبارک رمضان هر سحرگاه دو ساعت قبل از اذان صبح روی آنتن خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از صاحب‌نظران اعتقاد داشتند که سال گذشته "ماه خدا" نتوانست آن مقبولیت و جذب مخاطب را همچون سنوات قبل به‌همراه داشته باشد و جای خالی بحث تخصصی و کارشناسی ویژه‌تر در آن دیده می‌شد. باید دید تهیه‌کننده برنامه و مجری توانمندش برای جلب توجه مخاطب در سحرگاه تلویزیون چه تمهیدات و برنامه‌هایی را در دستور کارشان قرار داده‌اند.

حالا خبر‌هایی از تغییرات و تحولات و ایده‌های جدید می‌آید که قرار است از ساعت ۲ بامداد تا ۲۰ دقیقه بعد از اذان صبح به طور زنده شاهدش باشیم. برنامه‌ای که زودتر از دیگر برنامه‌ها خودش را به آنتن می‌رساند؛ این اتفاق به تعبیر سعید عباسی یکی از تهیه‌کنندگان این برنامه از جمعه ۵ اردیبهشت‌ماه می‌افتد و "ماه خدا" به پیشواز ماه مبارک می‌رود. اما این بار با سال‌های قبل تفاوت دارد و "ماه خدا" از سه استودیوی مختلف و با چهار مجری روی آنتن می‌رود.

تغییراتی که سعید عباسی یکی از تهیه‌کنندگان برنامه کاملاً درباره‌اش صحبت کرده است و مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

عباسی درباره تغییرات جدید و سه استودیو و چهار مجری شدن برنامه، توضیح داد: استودیوی "بام تهران" با اجرای هادی صلح‌جو خواهد بود که هر شب با حجت‌الاسلام رفیعی گفتگو می‌کند. در استودیو "رادیو" بهروز رضوی و علیرضا کنگرلو مدح‌خوانی خواهند کرد. در این استودیو بهروز رضوی ترجمه ابوحمزه ثمالی سیدمهدی شجاعی و علیرضا کنگرلو هم حکایاتی از ادبیات در حوزه اخلاق را می‌خوانند. در "استودیوی تولید" هم مانند سال قبل حسن سلطانی اجرای زنده برنامه را به‌عنوان مجری اصلی برعهده خواهد داشت.

این تهیه‌کننده در پاسخ به سؤالی در خصوص محتوای برنامه "ماه خدا" از آیتم "طرح جمعی ختم قرآن کریم" یاد کرد و گفت: در این آیتم هر روز مخاطبان با ارسال عدد ۱ به سامانه ۳۰۰۰۰۱۱۱، یک صفحه از قرآن مجید را دریافت خواهند کرد و به این ترتیب در طول ۲۴ ساعت با مشارکت مردم ده‌ها ختم قرآن خواهیم داشت.

عباسی افزود: آقایان سادات رضوی، شربیانی، شهروز حبیبی و امین مقدم هر شب به‌صورت زنده "مناجات‌خوانی" خواهند داشت که برای بینندگان به‌طور زنده قرائت می‌شود. در این برنامه همچنین هر شب "دعای سحر" با نوای مرحوم صالحی و مرحوم موسوی قهار پخش خواهد شد.

با توجه به وجود بیماری کرونا و بسته بودن اماکن متبرکه و زیارتگاه‌ها در کشور، سعید عباسی از پخش آیتمی به نام" نایب الزیاره"خبر داد و تصریح کرد: در این بخش که با مشارکت مستقیم بینندگان همراه خواهد بود، از مخاطبانی که در نزدیکی اماکن زیارتی زندگی می‌کنند می‌خواهیم که با موبایل خود به‌صورت تصویری از طرف همه مردم ایران نایب‌الزیاره باشند و سلامی به آن امام و امامزاده بفرستند و برای برنامه ارسال کنند. البته طریقه ارسال تصاویر به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

این تهیه‌کننده در پایان یادآور شد: در ۳۰ شب اجرای برنامه، حجت‌الاسلام رفیعی در باکس‌های ۱۵ دقیقه‌ای جذاب، درباره ادعیه قرآنی سخن می‌گوید و البته در ایام خاص مانند ولادت امام حسن (ع)، وفات حضرت خدیجه (س) و شب‌های قدر، موضوعی گفتگو خواهد شد.

"ماه خدا" به تهیه‌کنندگی سعید عباسی و داود نجفی، کاری از گروه معارف اسلامی شبکه یک سیما است که در سحر‌های ماه مبارک رمضان به‌طور زنده روی آنتن می‌رود.

منبع: فردا

کلیدواژه: تلویزیون ماه خدا ماه رمضان شبکه یک سیما سعید عباسی برنامه ها ماه مبارک روی آنتن ماه خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۷۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نور محبوسی که خاموش نشد

هر چند تقویم‌ها را ساخته‌اند تا به ما سال و ماه را یادآوری کنند تا زمان را از دست ندهیم اما این، همه فایده خط‌کشی سال و ماه نیست. گاه همین خط و نشانه‌ها به ما کمک می‌کند سری به روایت‌های به‌جامانده از حوادث و اشخاص در تاریخ بزنیم. وقایع و اشخاصی که برای ما عبرت‌ها و یادآوری‌هایی با خود دارند. در این میان می‌توان مدعی شد تقویم شیعه برای ما بچه مسلمان‌ها، سراسر ذکر و یادآوری است. به همین دلیل بر آن شدیم در مجموعه نوشته‌هایی، برخی از این یادآوری‌ها و ذکرها را بیاوریم.

مناسبت‌های ماه شوال را که مرور می‌کنی، در برخی روزها بیشتر از بقیه ممکن است مکث کنی. یکی از این روزها، سالروز دستگیری امام کاظم(ع) توسط هارون عباسی است. آن‌طور که شنیده‌ایم و می‌دانیم، آغاز امامت ایشان همزمان با دوران استقرار و ثبات خلافت عباسیان است. سلسله‌ای که دارای حکام مستبدی بود و به حکومت‌دارای همراه با خفقان و تهدید و بگیر و ببند، مشهور بودند. طبیعی است در چنین شرایطی، شخصیتی مانند امام موسی کاظم(ع) روز خوش نداشته باشد. بنا به روایت‌های تاریخی، علت اصلی اسارت و زندانی کردن امام موسی کاظم(ع)، شهرت امام و دسترسی شیعیان به ایشان و توجه بی‌سابقه مردم به آن‌ حضرت است. حضرت موسی بن جعفر(ع) در طول دوران امامتش بارها از طرف خلفای عباسی احضار و زندانی شد. در مورد مدت زندانی‌ بودن امام(ع) گزارش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان گفت مدت آخرین اسارت منتهی به شهادت ایشان چهار تا پنج سال و مجموع اسارت ایشان در دوران زندگیشان، بین 10 تا 12سال است. اگرچه در بسیاری از موارد، امام(ع) در خانه برخی از افراد، محصور و تحت نظر بودند؛ اما در مواردی حکومت عباسی به شکنجه ایشان در زندان‌هایی مخوف و سیاهچال‌ها می‌پرداختند که در زیارت‌نامه حضرت به این موضوع اشاره شده است. بر اساس گزارشی دیگر، ‌هارون گاهی برای تفریح به پشت‌بامی می‌رفت که مشرف به زندان بود. روزی به ربیع گفت این پارچه چیست که هر روز آن‌ را داخل زندان می‌بینم؟ ربیع گفت: پارچه نیست! موسی بن جعفر است که پس از فجر تا هنگام نماز ظهر به سجده می‌رود. ‌هارون گفت: او از راهبان بنی‌هاشم است! ربیع از او پرسید: پس چرا در زندان بر وی سخت‌گیری می‌کنی؟ ‌هارون گفت: چاره‌ای نیست!

نخستین‌بار امام در زمان خلافت مهدی عباسی از مدینه به بغداد تبعید شد که زمان دقیق آن ذکر نشده است. اما دومین بار به وسیله هارون در ۲۰شوال سال ۱۷۹ق در مدینه دستگیر و ۷ ذی‌الحجه در بصره در خانه عیسی بن جعفر زندانی شد. نفوذ معنوی امام کاظم(ع) در دستگاه حاکم به‏حدی بود که کسانی مانند علی بن یقطین وزیر دولت عباسی، از دوستداران حضرت موسی بن جعفر(ع) بودند و به دستورات ایشان عمل می‌کردند. هارون سرانجام در سفری که در سال 179 به خانه خدا رفت، از عظمت معنوی امام و احترام خاصی که ایشان در بین مردم داشت بیش از پیش آگاه شد. او پس از بازگشت به مدینه و زیارت مرقد پیامبر(ص) تصمیم گرفت موسی بن جعفر(ع) را دستگیر و زندانی کند. به دستور هارون در زمان انتقال آن حضرت از مدینه به بصره، کجاوه‌هایی در مسیر همراه با کجاوه امام حرکت کردند تا در طول مسیر از راه‌های مختلف مسیر خود را تغییر دهند و  به این ترتیب مردم ندانند امام را به کجا و با کدام کجاوه بردند. این سیاست برای مأیوس کردن مردم و بی‌خبری از تبعیدگاه امام(ع) بود، سیاست‌هایی که نشان‌دهنده ترس حاکمان مستبد از نور و عظمت این امام بزرگوار بود؛ ترسی که به شهادت ایشان منجر شد. اما تاریخ گواه معتبری برای شکست استبداد و باقی ماندن نور است.

زهره هاشمی

دیگر خبرها

  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • رخنه، آقای قاضی وبدل در آستانه پخش
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • امیر جدیدی بازیگر یک پروژه بین المللی شد
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • فصل جدید برنامه «جام جم» به زودی روی آنتن می‌رود
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • «حجت عباسی» فرمانده پدافند هوایی شرق شد