Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایام ماه مبارک رمضان هم مناجات قدیمی تلویزیون را در سحرگاه داریم و هم مداحان و سخنرانان صاحب‌نام روی آنتن می‌روند تا مخاطبینی که امسال نمی‌توانند در مجالس مذهبی از این نغمه‌ها و نکات دینی بهره ببرند، تلویزیون را برای تماشا انتخاب کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ادامه اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیلی هیئت‌ها را در ماه رمضان هم به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این جهت وظیفه تلویزیون نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است و حالا مردم منتظر شنیدن و دیدن مناجات‌خوانی‌ها و سخنرانی‌ها و فضای معنوی و مذهبی‌اند که پیش از این در هیئت‌ها و مجالس مذهبی و یا حضور در اماکن مقدسه به‌دست می‌آوردند. شبکه‌های سیما علاوه بر برنامه‌های سحر و افطار و سریال‌های نمایشی، مناجات‌ها، سخنرانی‌ها و ترتیل‌خوانی‌هایی را تدارک دیده‌اند که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید:

    شبکه یک؛ مناجات‌خوانی از مشهد مقدس

در شبکه اول سیما علاوه بر اجرای حسن سلطانی در برنامه "ماه خدا" که ویژه سحرگاهی تلویزیون است، آفتاب‌شرقی زنده، "دعوت" افطار و از ساعت 23:45 تا 20 دقیقه بامداد مناجات‌خوانی پخش می‌کند؛ در دهه اول مهدی سماواتی، دهه دوم سعید حدادیان و دهه سوم محمدرضا طاهری از مشهد مقدس. آیتم 3 دقیقه‌ای "آنچه باید بدانیم" مربوط به احکام رمضانی، ترتیل قرآن کریم از مشهد مقدس، درس‌هایی از قرآن کریم حجت‌الاسلام قرائتی، برنامه گفت‌وگو محور با حجت‌الاسلام رفیعی 15 دقیقه در سحر با موضوع مواسات و همدردی و سخنرانی آیت‌الله خوشوقت در 15 دقیقه‌، هر روز ماه رمضان پخش می‌شوند.

    شبکه دو؛ مناجات‌خوانی محمود کریمی

در شبکه دوم سیما برنامه‌های مختلفی تهیه و تدارک دیده شده که از مهمترین‌ آنها می‌توان به "خوان‌ نیاز" سحر، "جنگ شبانگاهی" با حضور مهمانان ویژه، "کوی محبت" در مناسبت‌ها، "از لاک جیغ تا خدا" (تکریم حجاب و عفاف)، "نما دو" (انعکاس فعالیت‌های خاص ماه مبارک رمضان) اشاره کرد. برنامه ترتیل‌خوانی این شبکه از امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع)، سخنرانی شیخ حسین انصاریان بعد از اذان ظهر و مناجات‌خوانی محمود کریمی ساعت 1 بامداد از مشهد مقدس برقرار است.

    شبکه سه؛ مناجات‌خوانی میثم مطیعی

سومین شبکه تلویزیون همچون سال قبل "ماه من" نجم‌الدین شریعتی را برای سحرگاهش دارد، "سمت خدا" به دلیل رفت و آمد کارشناسانش تولیدی است و شاید با هماهنگی چند روزی هم برنامه زنده داشته باشد. نام ویژه برنامه افطارش را "مثل ماه" گذاشته و از رسالت بوذری در این بخش استفاده کرده است. سخنرانی حجت‌الاسلام رفیعی از حرم حضرت معصومه(س) با موضوع مواسات و همدردی پخش می‌شود و میثم مطیعی از 30 دقیقه بامداد مناجات‌خوانی می‌کند. ترتیل‌خوانی از حرم حضرت معصومه(س) تدارک دیده شده و میان برنامه‌هایی تحت عنوان "من، تو، او"، "روی نیاز"، "لحظه‌ها را دریاب"، "نوای افلاک" و "اشک دریا" (صحیفه سجادیه) و همچنین "چراغانی" ویژه برنامه ولادت امام حسن مجتبی(ع) و "سیاه پوش" ویژه ایام شهادت حضرت علی(ع) روی آنتن خواهند رفت.

    شبکه چهار؛ تفسیر آیت‌الله جوادی آملی

شبکه 4 ویژه برنامه سحرش را به نام "سحوری" روی آنتن دارد؛ این برنامه با اجرای امیر مهرداد خسروی در ساعت 3 بامداد پخش می‌شود.  مستند جذابی به نام "زندگی پس از زندگی" را ویژه افطار روی آنتن دارد؛ مصاحبه با افرادی که به کما رفته‌اند و برگشته‌اند.  تفسیر آیت‌الله جوادی آملی در زمینه جزء 30 که بعد از افطار پخش شود. سخنرانی آیت‌الله فاطمی‌نیا درباره سیری در صحیفه سجادیه است، البته مربوط به سال قبل می‌شود صبح‌ها از شبکه 4 روی آنتن می‌رود. ویژه برنامه "تربت" و "از باران تا ایمان" را تدارک دیده که مربوط به تفسیر آیات قرآنی همراه با ترجمه می‌شود. ترتیل‌خوانی از ساعت 12 تا 1 ظهر در امامزاده صالح پخش می‌شود و ویژه برنامه اندیشه‌ای هم در نظر گرفته که به به نام "سوره" است. گفت‌وگو با قرآن‌پژوهان معاصر که تم و فضای انتقادی هم دارد.

    شبکه 5 سیما و سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان

شبکه 5 امسال سحر خود را به مشهد مقدس برده است و با "خلوتگه عارفان" و اجرای صابر خراسانی به استقبال روزه‌داران می‌رود. "تا نیایش" ادامه پیدا می‌کند و ویژه برنامه افطار با همان موضوعات اشاره شده و در قالب برنامه "عقیق" با اجرای هیراد حاتمی پخش می‌شود. سخنرانی‌های حجت‌الاسلام پناهیان هر روز ساعت 15 و در دو باکس هم تکرار آن پخش می‌شود. برنامه ترتیل‌خوانی ساعت 13:45 از حرم حضرت عبدالعظیم و یک برنامه مشترک شبکه 5 و هیئت رزمندگان اسلام قبل از سحر، سخنرانی  و مناجات‌خوانی تدارک دیده است. برنامه "جشن رمضان" با محور مواسات و همدلی در کنداکتور شبکه 5 قرار گرفته و "نجوای رمضان" هم برنامه مناسبتی دیگری است که از شبکه 5 سیما پخش خواهد شد.

    شبکه آموزش؛ از "هفت آسمان" تا تفسیر آیت‌الله فاطمی‌نیا

در شبکه هفت سیما، تفسیر دعای ابوحمزه ثمالی را آیت‌الله فاطمی‌نیا خواهند داشت، ویژه برنامه مناسبت‌های ماه رمضان "هفت آسمان" نام دارد. "عصری دیگر" این شبکه تلویزیونی، درباره اثرات روزه بر سلامت گفت‌وگوهای تخصصی دارد. "نان و نمک" مستند گفت‌وگو با اساتید و نخبگان است. "نشانه" برنامه‌ای درباره اعجاز قرآنی در قالب مستند است؛ سید مهدی سیف تفسیر منتخب آیات قرآن کریم را دارد، ترتیل‌خوانی زنده از آستان مقدس ابراهیم بن موسی بن جعفر (علیه السلام) اصفهان، برنامه "درک حضور" ویژه احکام ماه رمضان و همچنین "باران" تفسیر ادعیه ماه رمضان آیت‌الله ری شهری را روی آنتن خواهد داشت.

    شبکه قرآن؛ سخنرانی‌های دیده نشده آقا مجتبی تهرانی و مناجات حاج منصور ارضی

 شبکه قرآن آیتم‌های ویژه‌تری برای قرآن در نظر گرفته و مناجات‌خوانی حجت‌الاسلام میرزا محمدی را از مسجد مقدس جمکران تدارک دیده است. سخنرانی‌های مذهبی را در چهار باکس دارد؛ به گفته جواد شیخ اکبری رئیس شبکه قرآن و معارف سیما، طبق هماهنگی‌های به عمل آمده قرار است صحبت‌های جدید 15 دقیقه‌ای از آیت‌الله ناصری تولید و به پخش برسد. از طرفی با مؤسسه آقا مجتبی تهرانی رایزنی کرده‌اند که 30 سخنرانی پخش نشده ایشان را بتوانند با اصلاح رنگ و نور، روزانه ساعت 16 روی آنتن ببرند. ساعت 1:30 بامداد در سه دهه، آیت‌الله سیدمهدی میرباقری، شیخ حسین انصاریان و در دهه سوم از سخنرانان مختلف بهره می‌برند. ویژه برنامه افطار شبکه قرآن، برنامه "ضیافت" است که به بررسی سیره علما می‌پردازد. ترتیل‌خوانی از سه باکس، تدارک دیده‌ شده؛ از حرم امام رضا(ع)، حرم امام خمینی(ره) و مسجد مقدس جمکران. باکس مناجات‌خوانی از ساعت 12 تا 1 بامداد توسط حجت‌الاسلام میرزا محمدی از جمکران خواهد بود و احتمالاً مهدی سلحشور را در دهه پایانی روی آنتن خواهند داشت. در ویژه برنامه "عطر رمضان" که در باکس شبانگاهی شبکه قرآن قرار می‌گیرد به موضوع کمک مؤمنانه می‌پردازند. همچنین سخنرانی و مناجات‌خوانی مسجد ارک را که سال‌های گذشته داشتند نیز پخش می‌کنند.

    شبکه افق؛ "جوانمرد" ویژه برنامه شب‌های رمضان

شبکه افق همچون دیگر شبکه‌های تلویزیونی برای ایام ماه مبارک رمضان ویژه برنامه سحر و افطار خود را از مشهد مقدس روی آنتن می‌برد؛ "جوانمرد" عنوان ویژه برنامه رمضانی‌اش است، سخنرانی مذهبی و مناجات‌خوانی هم در نظر گرفته و ترتیل‌خوانی قرآن کریم این شبکه هم از حرم امام رضا(ع) پخش خواهد شد.

    شبکه مستند؛ با سه مجموعه "نور"، "یک چکه ماه" و "کاست"

شبکه مستند تلویزیون برای ایام ماه مبارک رمضان، مجموعه مستند نور را در 12 قسمت 30 دقیقه‌ای در نظر گرفته است. "نور" روایت کسانی است که در زندگی‌شان دچار تحولات مثبت و معنوی شده‌اند. "یک چکه ماه" عنوان دیگر مستند این شبکه تلویزیونی است که در 20 قسمت 26 دقیقه‌ای به پخش می‌رسد؛ این مستند روایت افرادی است که در زندگی‌شان فعالیت قرآنی داشته‌اند و یا بر اساس مفاهیم قرآنی آن را ساخته‌اند. "کاست" مجموعه 10 قسمتی است که در 3 دقیقه پخش می‌شود؛ این مستند میان‌برنامه‌ای برگرفته از سخنان بزرگان انقلاب با محتوای پیام‌های معنوی و توصیه‌های اخلاقی است.

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان مناجات خوانی مشهد مقدس حجت الاسلام ویژه برنامه ترتیل خوانی تدارک دیده سخنرانی ها پخش می شود شبکه قرآن ماه رمضان قرآن کریم آیت الله روی آنتن دقیقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۳۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند

اعتمادبه‌نفس، ویژگی‌ای است که همه‌ ما آن را تحسین می‌کنیم و آرزوی داشتنش را داریم.

به گزارش روزیاتو، اما بسیاری از ما برای دستیابی به آن به این جمله‌ معروف عمل می‌کنیم که «تا وقتی که نتوانسته‌ای چیزی را به واقعیت تبدیل کنی، به آن وانمود کن»؛ بنابراین تعجبی ندارد که در بحث اعتماد به نفس بسیاری از اوقات واقعیت آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد. گاهی در زیر آن تصویر مطمئن به خودی که از یک شخص می‌بینیم، در حقیقت، فردی مردد به خود و طالب تأیید دیگران وجود دارد.

با این حال، تشخیص این موضوع ساده نیست. حتی کسانی که بسیار بااعتماد به نفس به نظر می‌رسند هم ممکن است در جنگی درونی درگیر باشند که ما از آن به کلی بی خبریم.

پس از کجا می‌توانیم متوجه این موضوع شویم؟ چند رفتار هست که این افراد اغلب از خود نشان می‌دهند.

در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- کمالگرا هستند

تصور کنید که با یکی از همکاران تان که به داشتن اعتماد به نفس بالا معروف است، بر روی پروژه‌ای کار می‌کنید. به نظر می‌رسد که او همه چیز را تحت کنترل دارد و همیشه کاری عالی از خود ارائه می‌دهند.

با این حال، در این همکاری نزدیک متوجه می‌شوید که او زمان زیادی را صرف بررسی کار خود، اصلاح ریزترین جزئیات و نگرانی برای نقص‌های جزئی‌ای می‌کند که کس دیگری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

شاید عجیب به نظر برسد، اما این حد از کمالگرایی اغلب می‌تواند نشانه‌ی این باشد که یک شخص در ظاهر بااعتماد به نفس، اما در درون به دنبال تأیید دیگران است.

روانشناسان علت کمالگرایی را مطمئن نبودن از خود و ترس از تأیید نشدن، تمسخر شدن و طرد شدن می‌دانند.

به عقیده‌ی آن ها، فشار‌های درونی مانند میل به جلوگیری از شکست یا قضاوت منفی، افراد را به کمالگرایی سوق می‌دهد.

دلیل کمالگرایی گاهی می‌تواند تلاش برای اثبات ارزشمندی خود به دیگران و به دست آوردن تأیید آن‌ها باشد. نیاز به انجام بی عیب و نقص همه چیز ممکن است ریشه در ترس از قضاوت یا نقد شدن داشته باشد. افراد کمالگرا با مطمئن شدن از بی نقص بودن ریزترین جزئیات، امیدوارند که جلوی هر گونه بازخورد منفی‌ای که می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را درهم بشکند را بگیرند؛ بنابراین اگر با شخصی رو به رو شدید که بااعتماد به نفس به نظر می‌رسید، اما وسواسی و سختگیر بود، ممکن است معنایش این باشد که اعتماد به نفس او صرفاً ظاهری است.

۲- همیشه پیش از تصمیم گیری به نظر دیگران نیاز دارند

تا به حال شخصی را دیده اید که با وجود اینکه بااعتماد به نفس به نظر می‌رسد، اما دائماً دنبال نظر یا تأیید دیگران است؟

همانطور که احتمالاً حدس زده اید، این نشانه‌ی ظریف، اما رایجی از مطمئن نبودن از خود است.

این نیاز به نظر یا تأیید دیگران می‌تواند در مورد شغل، تصمیمات یا حتی ظاهر باشد.

گرچه لزوماً چیز بدی نیست، چون همه‌ی ما گاهی به اندکی تأیید دیگران نیاز داریم. اما اگر این امر تبدیل الگویی مداوم شود، ممکن است به نیازی عمیق‌تر برای تأیید شدن اشاره داشته باشد.

۳- انتقادپذیر نیستند

برای بسیاری از افراد پذیرش انتقاد کاری دشواری است، اما نه لزوماً به این خاطر که آن‌ها نیازی به بهبود و اصلاح در خود نمی‌بینند، بلکه به این دلیل که در درون شان از هر انتقادی که ممکن است مؤید ترس آن‌ها از به اندازه‌ی کافی خوب بودن باشد، واهمه دارند.

روانشناسان می‌گویند کسانی که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند، حساسیت شدیدی به هر نوعی از انتقاد، اصلاح یا نصیحت و توصیه دارند، حتی اگر چیزی که می‌گویید سازنده و کاملاً درست باشد.

۴- دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند

همه‌ی ما گهگاه به اندکی تحسین و تأیید دیگران نیاز داریم.

با این حال، برخی افراد به ظاهر بااعتماد به نفس، میل ناسالمی به این امر دارند؛ و اگر بخواهند که همیشه بااعتماد به نفس به نظر برسد، نمی‌توانند از همه‌ی اطرافیان شان طلب تأیید کنند. چرا که باعث برملا راز درونی شان می‌شود؛ بنابراین چطور باید این مشکل را حل کنند؟

احتمالاً با کمک بی نقص‌ترین وسیله‌ی ساخته شده تاکنون برای دریافت تأیید دیگران یعنی شبکه‌های اجتماعی.

شبکه‌های اجتماعی باعث عادی شدن رفتار‌های تأیید طلبانه‌ی نسبتاً ناسالم شده اند.

مادربزرگ خود را در جوانی تصور کنید که با وسواس زیادی عکسی از خود تهیه کند و نسخه‌های زیادی از آن عکس را با همراه این یادداشت برای تمام دوستانش ارسال کند: «دوستش داری؟ لطفاً باخبرم کن.»

عجیب به نظر می‌رسد، درست است؟ اما این در واقع همان کاری است که بسیاری از افراد امروزه در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند.

شبکه‌های اجتماعی به ویژه برای کسانی که در درون شان به دنبال تأیید دیگران هستند می‌تواند فضایی برای دستیابی به این هدف فراهم کند. آن‌ها ممکن است که دائماً درمورد موفقیت ها، ماجراجویی‌ها یا حتی اتفاقات روزمره شان پست بگذارند، به این امید که بتوانند لایک و کامنت و شِیر دیگران را به دست آورند.

با این حال، روانشناسان معتقدند این امر می‌تواند باعث تشدید رفتار‌های تأیید طلبانه و تلاش‌های ناسالم برای گرفتن تأیید دیگران شود. به علاوه، این تأیید طلبی‌های افراطی مشکل اصلی و ریشه‌ای فرد را برطرف نمی‌کند، چرا که تأییدی که شخص به این شیوه از دیگران دریافت می‌کند، تأییدی بیرونی است.

پژوهش‌ها هم ارتباط میان فعالیت بیش از اندازه در شبکه‌های اجتماعی با پایین بودن اعتماد به نفس را اثبات کرده است؛ بنابراین اگر با شخصی مواجه شدید که دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارد، این امر ممکن است نه صرفاً میل او به اشتراک گذاری، بلکه شیوه‌ی او برای دریافت تأیید دیگران باشد.

دیگر خبرها

  • انعکاس ویژه برنامه‌های روز خلیج فارس ۱۴۰۳ از صداوسیمای کیش
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • کری‌خوانی خاص ستاره آرسنال برای اسپرز! (عکس)‏
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در روز معلم
  • پخش «جاده‌های سرد» و «رابطه» از تلویزیون در هفته بزرگداشت مقام معلم
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • تاکسی‌های قم مجهز به کارت‌خوان می‌شوند
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند