Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در حالی این روز‌ها حرف از تدوین پکیجی برای انتخاب تیم‌های ملی کشتی است که شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که این روش سال‌هاست در حال اجراست. تاریخ انتشار: 00:02 - 02 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۴۳۰۲

خبرگزاری میزان - انتخابی همیشه جزئی لاینفک از کشتی بوده و هست؛ چه زمانی که جهان پهلوان تختی و هم‌دوره‌ای‌هایش در میدان انتخابی روی تشک می‌رفتند و چه در عصر نوین کشتی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته شاید در این بین برخی مربیان و مدیران سلایق شخصی را وارد انتخاب‌هایشان کرده باشند و گاهی اوقات بر اساس دید فنی خود انتخاب کرده باشند، اما در هیچ دوره‌ای اینطور نبوده که انتخابی برگزار نشده باشد، هر چند به میزان محدود. در این میان هم برخی مربیان شیوه برگزاری انتخابی و انتخاب‌هایشان شاید نسبت به سایرین متفاوت بوده که به نوعی حق یک مربی بعنوان فردی که باید پاسخگوی نتایج باشد، است، اما عملا کسی نبوده که ثابت کند حقی از او تضییع شده است.

*آزموده را آزمودن خطاست

در زمان فدراسیون قبلی و بعد از روی کار آمدن رسول خادم وی اقدام به تدوین فرایندی کامل و جامع کرد هر چند که در طول زمان دستخوش تغییراتی شد و با اضافه کردن بند و تبصره تا حدودی از هدف اصلی‌اش دور شد، اما‌ شیوه ملی‌پوش شدن کشتی‌گیران در تمام رده‌های سنی مشخص بود. البته نکته جالب‌توجه و قابل تأمل این بود که بعد از گذشت 7 سال از اجرای این فرایند و عدم بازدهی و نتیجه‌گیری مناسب، مدیریت قبلی به این نتیجه رسیدند که روشی که مربیان با اتکا به ترکیب دو شیوه برگزاری انتخابی و حضور و ارزیابی کشتی‌گیران در تورنمنت‌های خارجی بکار می‌گرفتند، بهترین روش ممکن بود و به نوعی عقب‌نشینی از مواضع خود انجام دادند. جالب بود که در آخرین سال ریاست رسول خادم در فدراسیون کشتی نقش انتصابی پر رنگ‌تر از انتخابی و فرآیند آن شد. 

در هر صورت این مسیر سال‌هاست در جریان است و هر مربی و مدیری‌ با تکیه بر دانش و تجربیات خود اقدام به تعیین روش خود کرده است، اما موضوع حائز اهمیت این است که آزموده را آزمودن خطاست و چرا باید راهی را که پیش از این ناکارآمدی‌اش ثابت شده است را مجدداً آزمود؟

*انستیتو کشتی در اندیشه فرآیندی جدید!

از زمانی‌که یوسفی افشار به عنوان مسئول انستیتو کشتی پُست گرفت با کمک برخی دوستانش اقدام به تدوین شیوه‌نامه‌ای برای انتخاب کشتی‌گیران و حتی مربیان کردند تا بر اساس آن نحوه ورود این نفرات به تیم‌های ملی مشخص شود به طوری که حتی تصمیم داشتند این فرایند را تا پیش از برگزاری بازی‌های المپیک توکیو و زمان کوتاه باقیمانده تا این مسابقات اجرایی کنند که المپیک به تعویق افتاد. البته این موضوع باعث شد تا طراحان این پکیج با استناد به داشتن زمان کافی برای پیاده‌سازی آن در اجرای آن مصمم‌تر شوند.

از طرفی موضوع جالب توجه در این بین این است که قرار است در این شیوه نامه حتی در خصوص مربیان تیم ملی و دستیاران سرمربیان نیز تصمیم‌گیری شود؛ موضوعی که در صورت پیاده‌سازی آن ممکن است شرایط را برای سرمربی تیم ملی به منظور انتخاب دستیارانش سخت کند تا با این حساب فرد اول کادر فنی عملاً اختیار چندانی در تصمیم‌گیری‌های مهم نداشته باشد و به فردی محدود تبدیل شود؛ اتفاقی که می‌تواند نگران کننده باشد چرا که معمولاً سرمربیان تمام رشته‌های ورزشی از حداقل اختیارات برای انتخاب نفرات و همکاران خود در تمام رشته‌های ورزشی برخوردارند.

*چه کسی قرار است فرایند را تدوین کند؟

اما سوالی که بیشتر از هر چیزی اهمیت دارد این است که چه کسی قرار است این به اصطلاح چرخه یا فرایند را تدوین کند؟ در این بین به‌نظر می‌رسد باید پیش از هر چیزی با مربیان تیم ملی و کادرفنی، پیشکسوتان و افراد فنی ذیصلاح به عنوان مراجع اصلی کشتی در تصمیم‌گیری‌های فنی، مشورت شود تا بهترین پکیج تدوین شود که در آینده مدام نیاز به بند و تبصره برای رفع نقایص و ایرادات نباشد.

از سویی حدود یک سال تا المپیک زمان مانده است که اینطور که مشخص است حداقل تا حدود 4 ماه آینده خبری از برگزاری مسابقات، اردوها و تمرینات نیست. با توجه به تقویم اتحادیه جهانی کشتی نیز به‌نظر می‌رسد در خوشبینانه‌ترین حالت شاید تا دی یا بهمن ماه هم مسابقات قهرمانی کشور برگزار نشود. از طرفی حضور در مسابقات گزینشی کسب المپیک، رقابت‌های لیگ و تورنمنت‌های خارجی به منظور آمادگی حضور در المپیک نیز در دستور کار فدراسیون کشتی قرار دارد که زمان را بیش از پیش تنگ‌تر از قبل می‌ کند؛ پس عملا شاید زمان مناسبی برای آزمون و خطای این روش نوپا وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: بنا: المپیک توکیو بی‌کیفیت‌ترین مسابقات سال‌های اخیر خواهد بود/ کشتی‌گیر زیر ذره‌بین نباشد قطعا دوپینگ می‌کند/ گرایی با یک ۱۳۰ کیلویی تمرین می‌کند!

با این تفاسیر به نظر می‌رسد در برهه زمانی کنونی نیازی به عجله برای تدوین و اجرای چنین فرایندی نباشد و باید زمان مناسبی برای اجرای این فرایند در نظر گرفت تا بدون دغدغه و استرس این طرح را پیاده کرد که البته در این مسیر نیز باید تمهیداتی از جمله نحوه پیاده‌سازی آن در نظز گرفت.

*فرایندی که جاری است چه نیازی به تدوین دوباره دارد؟

از سوی دیگر اگر کمی به نحوه انتخاب و حضور ملی‌پوشان در مسابقات سال گذشته نگاه کنیم به خوبی متوجه می‌شویم که نفرات انتخاب شده بر اساس فرایندی مشخص و شفاف به تیم‌های ملی راه یافته‌اند. بسیاری از این نفرات در مسابقات قهرمانی کشور، جام تختی و تورنمنت‌های بین‌المللی روی تشک رفتند و در نهایت به دوبنده تیم ملی در مسابقات قهرمانی ‌آسیا و جهانی رسیدند؛ پس حتی در زمانی که فدراسیون بدون رئیس و با سرپرست اداره می‌شد این فرایند در حال اجرا بود.

به عنوان مثال نفراتی که به مسابقات جهانی سال گذشته در کشتی فرنگی اعزام شدند در رقابت‌های بین المللی جام تختی (۴ و ۵ بهمن ۹۷ در اندیمشک)، جام وهبی امره ترکیه (۱۲ تا ۱۴ بهمن ۹۷ استانبول)، جایزه بزرگ مجارستان (۴ و ۵ اسفند ۹۷)، قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا (اول و دوم فروردین ۹۸ در مغلوستان)، قهرمانی بزرگسالان آسیا (۷ و ۸ اردیبهشت ۹۸ در چین)، جام تورلیخانوف قزاقستان (۴ و ۵ خرداد ۹۸) و جایزه بزرگ گرجستان (۱۸ و ۱۹ مرداد) محک خورده بودند. شرایطی که مشابه آن در کشتی آزاد هم وجود داشت.

*اعتماد به سرمربیان تیم ملی به عنوان ستون‌های فنی کشتی

با وجود تمام مطالب و مستندات عنوان شده به نظر می‌رسد عملاً نیازی به تدوین پکیج یا فرایند جدیدی که ممکن است به سردرگمی بیشتر بیانجامد نباشد و با کمی مدیریت می‌توان به راحتی بهترین تصمیمات را با اعتماد به تجربه بالای سرمربیان تیم‌های ملی کشتی آزاد و قرنگی که پیش از این توانمندی‌های خود را در میادین بزرگ نشان داده‌اند، گرفت. مربیانی که ثابت کرده‌اند دید فنی‌شان بالاتر از هر فرایندی است و بدون شک همواره منافع ملی را فارغ از تمام رفاقت‌ها و منافع شخصی دیده‌اند و به چیزی غیر از سربلندی ایران در میادین بین‌المللی فکر نمی‌کنند. در این بین هم هیچ مربی‌ حرفه‌ای حاضر  نیست رزومه و آبروی خود را برای خوشایند برخی هزینه کند.

از طرفی محسن کاوه، مدیر تیم‌های ملی کشتی در تازه ترین اظهاراتش درباره پکیج انتخابی تیم‌های ملی گفته است این طرح هنوز هم نیاز به بررسی دارد و مهم‌ترین موضوع در برهه کنونی سلامت ورزشکاران و کشتی‌گیران است تا دوره این بیماری برطرف شود.

با تمام این تفاسیر به‌نظر می‌رسد بهترین راهکار برای آزمون و خطای این پکیج ابتدا پیاده‌سازی آن در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان و سپس رفع ایرادات و نقایص و البته اجرای آن با نظرخواهی از افرد فنی و مربیان تیم‌های ملی، در بزرگسالان است.

بیشتر بخوانید: احتمال تعویق مسابقات کشتی قهرمانی جوانان جهان

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کشتی کشتی رسول خادم محسن کاوه پیاده سازی آن نظر می رسد تیم های ملی مربیان تیم کشتی گیران تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۳۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت برادران گرایی بعد از اعلام شرایط جدید ملی‌پوش شدن‌شان؛ قهرمان المپیک به مبارزه با سعید اسماعیلی تن می‌دهد؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقابت‌های کشتی المپیک ۱۵ تا ۲۱ مرداد ماه در پاریس و حدودا دو ماه بعد از آن نیز مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی همراه با امید‌های جهان در آلبانی به انجام خواهد رسید.

کشتی فرنگی ایران که اولین تیم جهان است سهمیه‌هایش را برای حضور در المپیک کامل کرده و با ۶ کشتی‌گیر به فرانسه خواهد رفت، علاوه بر این نفرات، چهار ملی‌پوش بزرگسال را نیز روانه تیرانا -درصورت صدور ویزا- خواهد کرد تا برای کسب نشان جهانی در اوزان غیرالمپیکی ۵۵، ۶۳، ۷۲ و ۸۲ کیلوگرم تلاش کنند.

طبق اتفاقاتی که در چرخه انتخابی تیم ملی رخ داد و همچنین وعده فدراسیون مبنی بر اینکه هر کسی سهمیه المپیک را در گزینشی‌ها بگیرد، خودش هم ملی‌پوش خواهد شد، تا اینجای کار محمدهادی ساروی با غلبه بر بالی و امین میرزازاده با عبور از هدایتی و همچنین امین کاویانی‌نژاد و علیرضا مُهمدی با کسب سهمیه المپیک در بیشکک، ملی‌پوش المپیک شده‎‌اند و برای دو وزن دیگر نیز کادرفنی تیم ملی اعلام کرد مهدی محسن‌نژاد – امیررضا ده‌بزرگی و محمدرضا گرایی – سعید اسماعیلی در تورنمنت رنکینگ‌دار بوداپست با هم رقابت خواهند کرد و نفر برتر صاحب دوبنده تیم ملی خواهد شد.

همچنین باتوجه به اتفاقاتی که در وزن ۷۷ کیلوگرم رخ داد و گرایی هم در چند سال اخیر عملکرد ضعیفی در این وزن داشته و در چرخه ۲۰۲۴ هم به دلیل پرتاب بطری و محرومیت از سوی اتحادیه جهانی، غیبت داشت، این کشتی‌گیر حالا می‌تواند در چرخه ۸۲ کیلوگرم شانس خود را برای حضور در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی امتحان کند و شانسی برای حضور در پاریس ندارد.

برادر کوچکتر هم که بعد از طلای المپیکش، باتوجه به شرایط وزنی خود به هیچ وجه مسابقه انتخابی نداده و در این سال‌ها از سوی هر دو کادرفنی وقت – محمد بنا و حسن رنگرز- حفظ شده و مسابقه‌ای هم پیش از مسابقات جهانی، سر وزن قانونی نداده، بعد از چند سال باید پیش از المپیک، با دو کیلوگرم ارفاق وزنی مبارزه انتخابی بدهد و اگر از آن سربلند بیرون آمد، صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک شود.

برای کشتی‌گیری که چند سالی است بدون انتخابی و البته باتوجه به اختلاف فنی زیادی که با رقبای داخلی‌اش داشت، ملی‌پوش شده، اینکه امسال باید مبارزه انتخابی بدهد، تصمیم رضایتبخشی نیست. ضمن اینکه او در این سال‌ها همه تورنمنت‌های بین‌المللی که تجربه کرده در ۷۲ کیلوگرم بوده و حالا باید به وزن ۶۹ کیلو (مسابقات رنک‌دار با دو کیلوگرم ارفاق وزنی برگزار می‌شود) رسیده و با حریف جوان و بسیار باانگیزه‌اش که یک سال است روند رو به رشدی داشته و در چرخه ۲۰۲۴ هم به هر میدانی اعزام شده، با طلا برگشته است، انتخابی بدهد.

گرایی هنوز به لحاظ رسانه‌ای و مجاری، واکنشی نسبت به این تصمیم نشان نداده، اما این قطعا تصمیمی نیست که از آن استقبال کند چراکه او هم معتقد است فقط یک بار می‌تواند درسال سر وزن قانونی کشتی بگیرد که آن هم باید المپیک باشد.

محمدعلی گرایی هم که تلاش زیادی برای بخشش محرومیتش از سوی اتحادیه جهانی داشت، حالا صرفا می‌تواند شانس خود را در وزن غیرالمپیکی امتحان کند.

آیا دو برادر به چرخه اعلام شده جدید، تن خواهند داد و برادر کوچکتر برای تکرار طلای المپیک قبلی خود، با سعید اسماعیلی در بوداپست رقابت می‌کند و برادر بزرگتر هم با نفر اول وزن ۸۲ کیلوگرم مبارزه خواهد کرد؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • سکوت برادران گرایی بعد از اعلام شرایط جدید ملی‌پوش شدن‌شان؛ قهرمان المپیک به مبارزه با سعید اسماعیلی تن می‌دهد؟
  • بازگشت حسن یزدانی به روی تشک کشتی + ویدئو
  • فوری | بازگشت حسن یزدانی به روی تشک کشتی + ویدئو
  • ویدیو/ بازگشت حسن یزدانی به تشک کشتی
  • دبیر: ما این کار را بکنیم پدرمان را درمی‌آورید
  • پاسخ تکراری انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!
  • جبلی: آیین نامه حق پخش در حال تدوین است/ بابت تصاویر بد برخی مسابقات فوتبال عذرخواهی می کنم+ فیلم
  • یک مصاحبه قدیمی در مورد قاتل جادوگر آمریکایی؛ دیوید تیلور را می‌برم و به المپیک می‌روم!
  • مسابقات انتخابی تیم ملی کاتا