Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان عشقی روز سه شنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد درباره زمانی که بهبود یافتگان کرونا می‌توانند پلاسما اهدا کنند، افزود: بر اساس استانداردهایی که اکنون در بانک خون‌های معتبر جهان در مورد کرونا مورد تایید است، سخت گیرانه استاندارد را ما در ایران انتخاب کرده‌ایم.

وی ادامه داد: استاندارد دیگر می‌گوید کسانی که ۲۸ روز از بهبود علائم بالینی آنها گذشته و حال او خوب شده و اگر بستری بوده مرخص شده یا اگر در منزل مورد مراقبت بوده و بهبود یافته، آخرین روزی که فرد به یاد می‌آورد که بهبود یافته ملاک قرار می‌گیرد و ۲۸ روز پس از آن از فرد سوال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس استانداردهای موجود، در این شرایط دیگر فرد به تست هم نیاز ندارد و می‌تواند اهدای خون انجام بدهد. حالا ما از بیماران می‌خواهیم که خون اهدا نکنند و پلاسما اهدا کنند.

عشقی گفت: اکنون بهبود یافتگان کرونا می‌توانند به ۱۴ مرکز در سراسر کشور برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بیان کرد: اگر افراد بعد از دو هفته مراجعه کنند، باید تست مولوکولی از آنها گرفته شود و اگر بعد از یک ماه مراجعه کنند دیگر به هیچ تستی نیاز ندارند. بنابراین اهدای پلاسما بعد از دو هفته، شرط منفی شدن تست مولکولی کرونا دارد و بعد از ۲۸ روز هیچ شرطی ندارد.

کدام گروه‌های خونی بیشتر مبتلا به کرونا شدند؟

عشقی در پاسخ به سوالی در مورد گروه‌های خونی که بیشتر مبتلا به کرونا شدند، اظهار کرد: بیماران کرونا مثل بقیه بیماران از همه گروه‌های خونی هستند. برخی مقاله‌های منتشر شده در این زمینه اعتبار علمی زیادی ندارد. همان توزیع گروه خونی در سطح جامعه در میان مبتلایان به کرونا نیز وجود دارد.

جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان

وی در پاسخ به سوالی در مورد جمع آوری پلاسما گفت: هرگز نگفته‌ایم که جمع آوری پلاسما به بخش خصوصی واگذار می‌شود. در یک کارآزمایی بالینی مثل بسیاری از کارآزمایی‌های دیگر، بخش خصوصی در زمینه جمع آوری پلاسما اظهار آمادگی کرده که کمک کند. در جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان کرونا فقط سازمان انتقال خون فعال است و این وظیفه سازمانی ما محسوب می‌شود که خون و فرآورده‌های خونی مراکز درمانی را تامین کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: پیش بینی این است که پلاسمای بیماران بهبود یافته می‌تواند نقش مهمی در بهبود بیماران داشته باشد. مباحثی که در زمینه تولید دارو در آینده می‌شود موضوع دیگری است.

فعلا کمبود ذخیره خونی نداریم

عشقی در پاسخ به سوالی درباره کمبودهای ذخیره خون گفت: بحران کووید ۱۹ در جهان و ایران منجر به کمبود شد، اما فعلا به بحران نرسیده و ذخایر خونی کشور در حد قابل قبولی است. ذخیره خونی کشور به طور روزانه رصد می‌شود و با توجه به رسیدن ماه مبارک رمضان و شروع اعمال جراحی و فعالیت‌های روتین بیمارستان‌ها نیاز به همکاری مردم برای نجات جان هموطنان و بیماران داریم.

وی افزود: درخواست خون در این بحران کاهش یافت، اما اهدای خون بیشتر کاهش داشت. در دو هفته نوروز میزان درخواست خون نسبت به سال گذشته حدود ۴ تا ۵ درصد کاهش داشت، اما اهدای خون حدود ۲۰ درصد کاهش یافت. این موضوع دربرخی کشورهای پیشرفته دنیا فاجعه بار بود و اهدای خون حدود ۷۵ درصد در برخی کشورها کاهش پیدا کرد. در برخی کشورها استانداردهای پذیرش اهداکننده را بسیار پایین آورده و امنیت خون را کم کردند تا خون اهدا شود، اما در ایران این اتفاق نیفتاد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بیان کرد: ذخایر خون در کشور بین ۵ تا ۷ روز است. در تمام ایام بحران کرونا بالای ۹۰ درصد درخواست خون‌ها پاسخ داده شده که مربوط به بیماران تالاسمی، سرطان، شیمی درمانی، تروماها، بیماران دیالیزی و فوریتی بوده است. الان نگران این هستیم که با وجود این‌که اهدای خون امیدوارکننده است، با افزایش درخواست خون، دچار مشکل نشویم. در نتیجه از مردم می‌خواهیم که برای اهدای خون مراجعه کرده و همکاران ما در بیمارستان‌ها هم تقاضای خون را مدیریت کنند.

ادامه دارد...

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر وزارت بهداشت اهدای خون پلاسمای خون کرونا پلاسما درمانی اهدا پلاسما بهبود یافتگان کرونا سازمان انتقال خون جمع آوری پلاسما درخواست خون اهدای خون دو هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشقی فراتر از خدمت.../ماندن در منطقه محروم؛ به واسطه عشق به دانش‌آموزان

ایسنا/چهارمحال و بختیاری روز معلم که نزدیک می‌شود، دانش‌آموزان و خانواده‌ها در تکاپوی خرید هدیه‌ای در شان معلم هستند، کسی که بی‌منت هر ساله راه و رسم زندگی را می‌آموزد.

به گزارش ایسنا، به راستی معلمی عشق است، کسی که تلاش می‌کند تا راه و رسم زندگی را به دانش‌آموزان بیاموزد، کسی که با تمام وجود و از صمیم قلب راه درست را به فرزندان خود نشان می‌دهد.

آری روز معلم روز قدردانی از زحمات کسانی است که عاشقانه در میدان و سنگری قرار گرفته‌اند تا نسلی را تربیت کنند که آینده‌ در دستان آن‌هاست.

کسانی که جهاد می‌کنند و گاهی خدمت به فرزندان خود را بالاتر از همه کارها می‌دانند، هستند معلمانی که جان خود را کف دست می‌گذارند و مسیرهایی را طی می‌کنند تا دانش‌آموزانی که چشم انتظار رسیدن معلم هستند در کلاس درس حاضر شوند.

به راستی، رفت و آمد از یک منطقه به منطقه دیگر بسیار دشوار است اما وقتی عاشق شغلت و دانش‌آموزانی که با بچه‌های خودت فرقی ندارند، باشی، تنها درس دادن و خدمت به آن‌ها را مهم می‌دانی، خدمتی بی‌منت در کمال عاشقی.

روز معلم بهانه‌ای است تا به جهت تشکر و پاسداشت زحمات آن‌ها، این روز گرامی داشته شود، البته تنها ۱۲ اردیبهشت روز معلم نیست، هر روز باید قدردان زحمات این قشر باشیم.

به مناسبت روز معلم با یکی از معلمان نمونه استان که در منطقه محروم استان در حال خدمت به دانش‌آموزان است مصاحبه ای را انجام دادیم که با هم می‌خوانیم.

مریم توکلی، معاون پرورشی یکی از مدارس شهرستان کوهرنگ که دارای هفت سال سابقه کاری است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال ۹۲ وارد دانشگاه فرهنگیان شدم و در رشته مشاوره به تحصیل پرداختم، برای مقطع کارشناسی ارشد رشته روانشناسی را انتخاب کردم.

وی افزود: زمانی‌که از دانشگاه فرهنگیان فارغ‌التحصیل شدم، رفتن به منطقه محروم توفیق اجباری بود، اما زمانی که سادگی و صمیمیت بین دانش‌آموزان، اولیا و همکاران را مشاهده کردم ترجیح دادم در منطقه محروم بمانم و ادامه دهم.

این معلم نمونه استانی گفت: عاشق دانش‌آموزان آن منطقه هستم و روزانه مسافت زیادی برای رفتن به مدرسه طی می‌کنم، البته روزهایی که مشکلی پیش آمده و نتوانستم در کلاس درس حاضر شوم، آن روز به گونه‌ای بوده که از خانه و خانواده خود دور بوده‌ام.

وی گفت: در این سال‌ها خاطرات خوب و بد بسیار زیاد بود اما بهترین خاطرات مربوط به زمانی است که با چشم خود می‌بینم که دانش‌آموزانم به موفقیت رسیده‌اند، مثلاً زمانی که در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته و همکار خودم می‌شوند، ارتباطی که پیش از آن ارتباط دانش‌آموز و معلم بوده اما اکنون همکار می‌شویم، در حقیقت پیشرفت‌ها و خوشبختی دانش‌آموزانم را که می‌بینم برایم خوشایند است و شاید قشنگ‌ترین جلوه‌هایی بوده که از معلمی به یاد دارم.

توکلی بیان کرد: به زبان خودمانی بگویم اگر کاری را دوست داشته باشی، هر چند سخت، باز هم حاضری سختی‌ها را به جان بخری، می‌توانم بگویم واقعاً عاشق معلمی بودم و هستم، از طرفی دانش‌آموزان آن منطقه را بسیار دوست دارم  و همیشه علاقه دارم آن‌ها را ببینم، همیشه به همکاران و اعضای خانواده خود می‌گویم که من ۱۸۰ دختر دارم، یعنی صبح‌ها احساس می‌کنم به دیدار بچه‌هایم می‌روم.

وی افزود: باتوجه به اینکه باید مسافت زیادی طی شود تا به مدرسه بروم، اما هیچ‌گاه از رفت و آمد خسته نشدم، چون عشق و علاقه‌ام به دانش‌آموزان موجب می‌شود مسیر برایم هموار شود.

توکلی با بیان اینکه مشکلات در مناطق محروم زیاد است، تصریح کرد: کمبود امکانات آموزشی، پرورشی، تحصیلی، فضاهای آموزشی بسیار نامناسب مخصوصاً در بسیاری از روستاهای دور افتاده وجود دارد اما در برخی مناطق شرایط رفع کمبودها فراهم نیست، البته همیشه سعی شده با همکاران، دوستان و تعامل اولیا، گروه‌های جهادی تشکیل دهیم و تا جایی که می‌شود امکانات را برای مناطق و روستاها فراهم کنیم، مثلاً زمانی دانش‌آموزان نیاز به مشاوره کنکور دارند اما باتوجه به هزینه‌های بالا و مشکل رفت و آمد به شهر، تا جایی که امکان داشته و از دستمان برآمده خود تلاش کردیم برای آن‌ها مشاوره کنکور و برنامه‌ریزی انجام دهیم که نتیجه آن هم دیده شده و رشته‌های بسیار خوبی قبول شدند که این افتخاری برای معلم است، از هیچ تلاشی برای رفع مشکلات دریغ نکردیم.

وی در پایان ضمن تبریک روز معلم، خاطرنشان کرد: همیشه این را بیان کرده و می‌کنم که معلمی شغل نیست بلکه عشق است، اگر عشق و علاقه‌ای در کار نباشد هیچ وقت نمی‌توان آنچه در ذهن خود داریم را بر اندیشه دانش‌آموزان پیاده کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • عشقی فراتر از خدمت.../ماندن در منطقه محروم؛ به واسطه عشق به دانش‌آموزان
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • رزمایش اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه در حرم حضرت معصومه (س) برگزار می شود
  • جنایت عشقی در خیابان جردن
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان