Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@10:10:45 GMT

منفی شدن قیمت نفت در آمریکا به چه معناست؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۰۰۷۰

ساعت24-به باور سفیر اسبق ایران در اوپک با وجود کاهش ۱۹ میلیون بشکه‌ای تولید نفت که از اول ماه می میلادی اجرایی می‌شود، باز هم بازار کشش قیمتهای مطلوب تولیدکنندگان را نخواهد داشت چرا که تاثیر شیوع کرونا بر اقتصاد جهانی و متعاقب آن تقاضا برای نفت به مراتب بیش از این میزان کاهش توافق شده است.

درست در روزهایی که شیوع گسترده ویروس کرونا تمام توجهات را به خود جلب کرده اتفاقی عجیب رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به بر گزارش‌های متعدد شب گذشته قیمت هر بشکه نفت تولید شده آمریکا  منفی شد. به عبارت ساده‌تر از نظر بازار سرمایه اگر کسی حاضر به خرید نفت ایالات متحده می‌شود باید به ازای هر بشکه نفتی که می‌خرد چهار دلار و یا حتی اگر قیمت کمتر از این باشد، بیشتر از چهار دلار هم دریافت کند. این اتفاقی است که پس از نپذیرفتن توافق اوپک برای کاهش تولید نفت از سوی روسیه و متحدانش در اوپک پلاس به تدریج رخ داد و حالا کار را به جایی رسانده که اکنون اقتصادی ایالات متحده به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان و دیگر تولیدکنندگان اصلی نفت در آستانه روزهایی هستند که اصلا انتظار آن را نداشتند.

سید محمد علی خطیبی، کارشناس حوزه نفت و سفیر اسبق ایران در اوپک در رابطه با تحولات بازار جهانی نفت گفت: واقعیت این است برای داشتن یک تحلیل عمیق و جامع به گذشته برگردیم؛ به روزهایی که کشورهای عضو اوپک توافق کاهش تولید را تصویب کردند اما اوپک پلاسی‌ها با نقش کانونی روسیه حاضر به توافق با تصمیم اوپک نشدند. در آن زمان بنا بود اوپک پلاس نهایتا ۴۰۰ هزار بشکه تولید خود را کاهش دهد ولی حاضر به قبول آن نشد.

او افزود: اگر یادتان باشد در نشست آخر اوپک توافق بر سرکاهش یک میلیون بشکه دیگر به دست آمد که با با توافق ۲۰۱۸ روزانه سه میلیون بشکه تولیدات نفت اوپک کم می‌شد. در آن زمان هنوز ویروس کرونا چنین گسترش نیافته بود ولی مساله کاهش تقاضا واقعی بود. اگر اوپک پلاس با کاهش ۴۰۰ هزار بشکه موافقت می‌کرد اوپک هم یک میلیون تولید را کاهش می‌داد. نپذیرفتن این مساله از سوی اوپک پلاس با واکنش سریع و صریح عربستان سعودی مواجه شد.

معاون سابق وزیر نفت تصریح کرد: سعودی‌ها وقتی مطمئن شدند روس‌ها از تصمیمات اوپک حمایت نمی‌کنند دست به یک جنگ نفتی زدند و هم قیمتها را کاهش دادند و همزمان تولید را نیز بالا بردند. علاوه بر این سعودی‌ها توافقات قبلی را هم کنار گذاشت و با حداکثر توان اقدام به تولید نفت کرد.

خطیبی تاکید کرد: همین مساله به استارت جنگ قیمتی میان سعودی و طرف‌های دیگر دامن زد. این ماجرا آن قدر ادامه یافت تا در شب گذشته قیمت هر بشکه نفت امریکا برای اولین بار منفی چهار دلار شد. به عبارت ساده تولیدکنندگان نفت امریکا باید به هر کسی که نفت آنها را می‌خرد به ازای هر بشکه نفت چهار دلار هم بپردازند. البته این مساله در بازار سرمایه رخ داد و تا یک تقاضا به تقاضای موثر در بورس تبدیل شود، باید فرایندی طی شود.

این کارشناس نفتی با اشاره به توافق جدیدی که بناست اول ماه می تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ ۱۹ میلیون بشکه کاهش یابد، گفت: فکر می‌کنم این وعده اکنون نمی‌تواند کارساز باشد چرا که بازار اعتمادش سلب شده و حالا باید تولیدکنندگان به مصرف کنندگان اطمینان خاطر دهند. مهمترین بخش این توافق این است که علاوه بر اوپک و اوپک پلاس، نروژ، کانادا، ایالات متحده و خلاصه تمام تولیدکنندگان بزرگ نفت توافق دارند. با این همه هنوز نمی‌توان اجرایی شدن آن را تضمین کرد.

وی افزود: باید توجه داشت که اولا از نظر کارشناسان کاهش ۱۹ میلیون بشکه‌ای برای بازار فعلی کم است زیرا تقاضا بیش از این رقم کاهش یافته و انتظار می‌رود فعلا هم افزایش نیابد. از سوی دیگر اجرایی کردن توافق کاهش ۱۹ میلیون بشکه هم کار ساده‌ای نیست به ویژه که اکنون تولیدکنندگان مختلف کنار هم قرار گرفتند. با این همه مشکل فعلی بازار کاهش چشمگیر تقاضا پس از شیوع گسترده کروناست زیرا تقاضا را مستقیما آسیب زده و انتظار نمی‌رود به زودی هم اثرات اقتصادی این ویروس کشنده و جهان‌گیر برچیده شود.

او در ادامه گفت: از یکسو سال پایه مورد توافق ۲۰۱۸ است و از سوی دیگر در حال حاضر حتی انبارها هم جای کافی برای ذخیره کردن نفت ندارند. به همین دلیل بحث تولید سه میلیون بشکه برای ذخیره تا حدود زیادی گمراه و نگران کننده است. به هر روی نباید فراموش کرد دیروز چه رخ داد.

سفیر اسبق ایران در اوپک در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی اتفاقات شب گذشته، گفت: ببینید پیام بازار روشن است. در حال حاضر به دلیل پر شدن انبارهای ذخیره و کاهش چشمگیر تقاضا، هزینه تولید نفت از قیمت آن پیشی گرفته و این یک هشدار مهم به همه کشورهایی است که از طریق این بازار هزینه‌های جاری خود را می‌پردازند و همچنین کشورهایی که به سرمایه‌گذاری در این بخش وابسته‌اند. نباید فراموش کنیم فعلا خبری از بازار و تقاضا نیست. اقتصاد جهان با رشد منفی روبه‌رو خواهد شد و مصرف کنندگان اصلی نفت دچار رکود اقتصادی می‌شوند. به این ترتیب جا برای کاهش بیشتر از ۱۹ میلیون بشکه وجود دارد.

خطیبی تاکید کرد: به هر حال ارزیابی اغلب کارشناسان بازار جهانی نفت این است که توافق ۱۹ میلیون بشکه کاهش تولید روزانه تاثیر کافی بر قیمت نخواهد داشت و همچنان باید تولیدکنندگان به کاهش بیشتر تن دهند. همانطور که گفتم به نظر هم نمی‌رسد ضمانت اجرایی کافی برای نظارت بر کاهش واقعی و عمل به تعهدات وجود ندارد و همین امر می‌تواند رمق کاهش تولید را بگیرد.

او با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته برای کاهش رشد اقتصادی کشورهای جهان گفت: گفته می‌شود تاثیرات شیوع کرونا برای اروپا تا سال ۲۰۲۱ و برای ایالات متحده تا ۲۰۲۴ ادامه یابد. یعنی تا آن زمان وضعیت این اقتصادها عادی نخواهد شد. در شرایط کاهش رشد اقتصادی، تقاضای نفت سریعا متاثر می‌شود. به همین دلیل من فکر می‌کنم تولیدکنندگان نفت خیلی زودتر از آنچه که انتظار دارند مجبور به کاهش دوباره تولید نفت خواهند شد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ۱۹ میلیون بشکه ایالات متحده بشکه نفت کاهش تولید چهار دلار تولید نفت اوپک پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۰۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت چند دلار شد؟

قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه بازار آسیا که مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در قاهره، به آرام کردن نگرانی‌های بازار نسبت به احتمال تشدید درگیری در خاورمیانه کمک کرد، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۰ سنت معادل ۰.۱۱ درصد کاهش، به ۸۸ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۳ سنت معادل ۰.۱۶ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد ماه آتی هر دو شاخص، روز دوشنبه، با بیش از یک درصد کاهش، بسته شد.

نفت خام که پس از واکنش ایران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی در اوایل آوریل، به بالاترین حد از اکتبر صعود کرده بود، در مسیر ثبت چهارمین رشد ماهانه در آوریل قرار دارد. مناقشات در خاورمیانه و اوکراین و محدودیت عرضه اوپک پلاس، قیمت نفت را تقویت کرده است اما ابهامات در خصوص سیاست پولی آمریکا و ذخایر بالای محصولات نفتی، بر دورنمای تقاضا برای نفت، سنگینی می‌کند.

ئیپ جون رونگ، استراتژیست بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: ادامه مذاکرات برای آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، باعث شده است نرخ ریسک اضافی در قیمت نفت، ضعیف‌تر شود و همزمان، نشست بانک مرکزی آمریکا هم باعث احتیاط در کوتاه مدت شده است. نگه داشتن نرخ‌های بهره بالا به مدت طولانی‌تر، ممکن است باعث رشد بیشتر ارزش دلار شده و ریسک‌هایی را برای دورنمای تقاضا برای نفت ایجاد کند.

مذاکره کنندگان حماس پس از گفت‌وگوها با میانجی‌های قطری و مصری درباره پاسخ به پیشنهاد آتش‌بس رژیم صهیونیستی، برای مشاوره با مقامات ارشد، روز دوشنبه قاهره را ترک کردند.

دو منبع امنیتی مصری اظهار کردند: انتظار می‌رود این هیات دو روز دیگر، گزارش دهند. در حالی که نمایندگان حماس به قاهره رفتند، ده‌ها فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه، جان باختند. نیمی از قربانیان در شهر رفح بودند که رهبران خارجی از رژیم صهیونیستی می‌خواهند به آن حمله نکند.

در این بین، ادامه عملیات دریایی نیروهای مسلح یمن در منطقه دریای سرخ، کفی را برای قیمت نفت ایجاد کرده و اگر اختلال عرضه پیش بینی شود، ممکن است نرخ ریسک اضافی در قیمت‌ها منعکس شود.

بر اساس گزارش رویترز، در بخش اقتصادی، سرمایه‌گذاران منتظر نشست اول مه فدرال رزرو هستند و از آنجا که نرخ تورم بالاتر از هدف بانک مرکزی آمریکا باقی مانده است، بازار انتظار هیچ گونه کاهش نرخ بهره را ندارد که می‌تواند دلار آمریکا را تقویت کرده و به تقاضا برای نفت ضربه بزند.

دیگر خبرها

  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • کاهش قیمت نفت توقف‌بردار نیست
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟