Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب «تلخ و شرین از اسارت» گفت: مصاحبه‌ها با دوستان و نزدیکان شهید حججی همچنین سخنان همسر این شهید بزرگوار در مورد علاقه وی به خواندن کتاب «هنر اهل بیت(ع)» نشان از تاثیر نوشتن در مورد زندگی «ائمه معصومین(ع)» دارد. تاریخ انتشار: 14:47 - 02 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۵۹۷۴۴۶

سید حسن منتظریین نویسنده کتاب «تلخ و شیرین از اسارت» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون تاثیر پذیری از شهدای مدافع حرم در کتاب «هنر اهل بیت(ع)» گفت: الگوگیری از شهدای مدافع حرم در کتاب‌های دفاع مقدس قابل توجه است، بسیاری از شهدای مدافع حرم کتاب «هنر اهل بیت(ع)» را خوانده بودند و هنگامی که با نزدیکان این شهدا مصاحبه می‌شد بر این امر تاکید ویژه داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی نقش و تاثیر نگارش کتاب‌های ارزشمند با رویکرد زندگی «ائمه معصومین(ع)» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: نوشتن کتاب در حوزه دفاع مقدس کاری ارزشمند در جامعه امروز است، زیرا بدین ترتیب می‌توان الگو‌های درست زندگی انسانی را به جوانان معرفی کرد و آنان را با زندگی ابعاد و افکار «ائمه معصومین(ع)»، شهدا و ایثارگران آشنا کرد.


منتظریین پیرامون تاثیر پذیری شهید حججی از کتاب «هنر اهل بیت(ع)» اظهار کرد: مصاحبه‌ها با دوستان و نزدیکان شهید حججی همچنین سخنان همسر این شهید بزرگوار در مورد علاقه وی به خواندن کتاب «هنر اهل بیت(ع)» نشان از تاثیر نوشتن در مورد زندگی «ائمه معصومین(ع)» دارد و ارزش و اهمیت این کار فرهنگی را مطرح می‌کند، پرداختن به این موضوع که جوانان چگونه می‌توانند با کمک کتاب‌ها زندگی «ائمه معصومین(ع)» و شهدا را به عنوان الگوی خود پیش بگیرند کاری بس مهم و ارزشمند است.

وی به اهمیت چگونگی نحوه نوشتن کتاب‌های ارزشی و دفاع مقدسی اشاره و تصریح کرد: کتاب‌هایی که در مورد شهدا، دفاع مقدس و یا شهدای مدافع حرم نوشته می‌شود باید زاویه‌ای خاص را مد نظر قرار دهد، برخی نویسندگان کتاب‌ها را از بعد ساختار شخصیتی شهدا مورد بررسی قرار می‌دهند و با پدر و مادر و هم رزمان شهدا مصاحبه کرده و اطلاعات و مستنداتی را جمع‌آوری می‌کنند اما زوایای دیگر و ارزشمندتری نیز وجود دارد که متاسفانه در برخی موارد مقفول مانده است.

منتظریین پیرامون تاکیدات و توجه مقام معظم رهبری به نویسندگان اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار‌های خود با نویسندگان تاکیداتی در نوع نگارش به مولفان و تاثیر آن بر جامعه را مطرح کردند، ایشان نوشتن کتاب‌های دفاع مقدس و کتاب‌های شهدای مدافع حرم را از بعد و زاویه‌ای متفاوت به نویسندگان پیشنهاد کردند، مقام معظم رهبری بیان کردند که در نوشتن کتاب‌های ارزشی همواره هدف و انگیزه شهدا، جانبازان همچنین اسرا از شرکت در جنگ تحمیلی و شهادتشان را بیان کنید.

این نویسنده در همین راستا بیان کرد: آنچه می‌تواند در جوانان تاثیرگذار باشد اعتقادات و انگیز‌‌ه‌های آنان است که نتیجه‌اش شهادت، ایثارگری و اسارت در بند دشمن می‌شود، این نکات‌ ظریف اما مهم است که می‌تواند به انسان سازی بینجامد، باید دید چگونه یک جوان در زندگی از فرزند دو ماهه و همسر خود جدا شده و برای دفاع از میهن حرکت می‌کند.

منتظریین قلم نویسندگان در نگارش کتاب‌های ارزشی را موثر و با اهمیت دانست و ابراز کرد: قلم نافذ و هنر نوشتن می‌تواند بستر را برای الگوسازی جوانان از شهدا فراهم کند، اما خشک و سطحی نگاشتن کتاب‌ها نمی‌تواند در روح لطیف جوان تاثیرگذار عمل کند، مشکلی که فرهنگ ضعیف کتابخوانی در جامعه را ایجاد کرده است.

وی تاثیر پذیری شهدای مدافع حرم از شهدای جنگ تحمیلی را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: شهدای مدافع حرم متاثر از شهدای هشت سال دفاع مقدس هستند، این نتیجه بررسی زندگی ۱۵۰ شهید مدافع حرم که در کتاب جدیدم به آن‌ها پرداخته‌ام است، بنابراین نتیجه می‌گیریم که تاثیر کنگره‌ها و سفر راهیان نور به مناطق جنگی و آشنایی جوانان با زندگی شهدا به اتخاذ سبک جدیدی از زندگی برای جوانان تبدیل شده است.



وی تاکید کرد: آشنایی همه جوانان با رویداد‌های دفاع مقدس، ارزش‌ها و نگرش‌های شهدا، رزمندگان و ایثارگران بدون شک تاثیرگذار است اما شرط این مهم آشنایی اصولی و درست با سبک زندگی شهدا است چراکه حرف‌های بدون سند و مدرک و بازاری نمی‌تواند جوانان را با فضای درست ارزش‌های هشت سال دفاع مقدس آشنا کند.

منتظریین ویژگی محتوای تولید شده در حوزه دفاع مقدس را برشمرد و خاطرنشان کرد: در گام اول نویسنده باید مجهز به قلم روان باشد، در گام بعدی نویسنده باید بتواند مخاطب را به فضای واقعی جنگ تحمیلی ببرد و او را با وقایع و حقیقت وجود شهدا، ایثارگران و اسرا همراه کند، همچنین نیاز‌های جوان در آن محتوا پاسخ داده شود، در گام بعد کلیه مطالب با اخلاص بیان شود، اگر نویسنده برای نام نشان و درآمد به نگارش کتاب بپردازد نمی‌تواند تاثیر گذاری مناسبی را ایجاد کند چراکه اگر انسان برای رضای خدا برای شهدا قلم بزند بر دل مخاطب تاثیر می‌گذارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات شهدای دفاع مقدس شهدای مدافع حرم ائمه معصومین ع هنر اهل بیت ع نوشتن کتاب دفاع مقدس شهید حججی کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۱۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی

فرارو-لیز بوکار؛ متخصصی برجسته در حوزه اخلاق دینی و استاد دین در دانشگاه نورث ایسترن در بوستون است. بوکار به دلیل آثارش برنده جایزه نیز شده است. آثار نوشتاری، تدریس و سخنرانی‌های عمومی او طیف گسترده‌ای از موضوعات را پوشش می‌دهند از جراحی تغییر جنسیت گرفته تا سیاست لباس‌های مذهبی، اما عموما بر این تمرکز دارد که چگونه درک عمیق‌تر تفاوت مذهبی می‌تواند حس ما را از درست و خوب بودن تغییر دهد. تازه‌ترین کتاب او تحت عنوان "دزدیدن دین من: نه فقط هر گونه تملک فرهنگی" است. او در آن کتاب معضلات اخلاقی شکل آشفته تصاحب فرهنگی را باز می‌کند: وام گرفتن از آموزه‌های مذهبی، مناسک، و لباس به دلایل سیاسی، اقتصادی و درمانی. او حجاب را یک علاقه فمینیستی و نمادی از اتحاد مسلمانان قلمداد می‌کند. او حجاب را گونه‌ای از انواع لباس‌های فرهنگی قلمداد کرده که حتی می‌تواند تبدیل به مُد شود.

به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، از کودکی به ما گفته می‌شود که صبر یک فضیلت است و چیز‌های خوبی نصیب افراد صبور خواهد شد. بنابراین، بسیاری از ما روی پرورش صبر کار می‌کنیم. این عمل اغلب با یادگیری منتظر ماندن برای نوبت با یک اسباب بازی مورد علاقه در دوران کودکی آغاز می‌شود. در بزرگسالی تلاش می‌کنیم با صف‌های طولانی در بخش وسایل نقلیه موتوری یا در مورد سرعت کُند تغییرات سیاسی صبور باقی بمانیم.

در روایات دینی صبر بیش از حد انتظار و یا حتی بیش از تحمل سختی است. اما این بیش‌تر بودن صبر چیست و چگونه صبور بودن از ما انسان‌های بهتری می‌سازد؟

نوشته‌های "ابوحامد غزالی" متفکر ایرانی مسلمان دوره قرون وسطی می‌تواند به ما بینشی ارائه دهد یا به ما کمک کند تا بفهمیم چرا باید صبر و شکیبایی را تمرین کرده و هم چنین به ما در زمانی که نیازی نیست صبور باشیم خواهد گفت.

غزالی که بود؟

غزالی که در سال ۱۰۵۸ میلادی در ایران متولد شد به عنوان یک فقیه، فیلسوف و متکلم مورد احترام بود. او برای دفاع از اسلام به نقاطی مانند بغداد و بیت المقدس سفر کرد و استدلال نمود که بین عقل و وحی تضادی وجود ندارد. به طور خاص او به دلیل تطبیق فلسفه ارسطو که احتمالا آن را با ترجمه عربی خوانده بود با الهیات اسلامی شهرت داشت. غزالی نویسنده‌ای پرکار بود و یکی از مهم‌ترین آثار او "احیاء علوم دینی" یا "احیاء العلوم الدین" راهنمای عملی برای داشتن زندگی اخلاقی مسلمان است. این اثر در مجموع از چهل جلد تشکیل شده که در چهار بخش هر کتاب تنظیم شده است. بخش اول به شعائر اسلامی می‌پردازد. بخش دوم به آداب و رسوم محلی بخش سوم به رذائلی که باید از آن‌ها اجتناب ورزید و بخش چهارم به فضائلی می‌پردازد که باید برای آن تلاش کرد. بحث غزالی از صبر در جلد سی و دوم از بخش چهارم "درباره صبر و شُکر" یا گکتاب الصبر والشکر" آمده است.

او صبر را به عنوان یک ویژگی اساسی انسانی توصیف می‌کند که برای دستیابی به اهداف ارزش محور بسیار مهم است و البته هشداری را برای زمانی که نیاز به بی صبری وجود دارد ارائه می‌دهد.

صبر چیست؟

به گفته غزالی انسان‌ها دارای انگیزه‌های رقابتی هستند: انگیزه دین و انگیزه میل و هوی و هوس. زندگی عرصه مبارزه بین این دو انگیزه است که او آن را با استعاره نبرد توصیف می‌کند: "حمایت از انگیزه مذهبی از جانب فرشتگان است که سپاهیان خدا را تقویت می‌کنند در حالی که حمایت از انگیزه میل و هوی و هوس از جانب شیاطین است که دشمنان خداوند را تقویت می‌کنند. میزان صبر ما چیزی است که تعیین می‌کند چه کسی برنده نبرد است".

غزالی می‌گوید: "اگر فردی ثابت قدم بماند تا انگیزه دینی پیروز شود سپاهیان خدا پیروز می‌شوند و او به سپاه صابرین می‌پیوندد، اما اگر سست شود تا هوی و هوس بر او غلبه کند به پیروان شیاطین می‌پیوندد". به عبارت دیگر، برای غزالی صبر عامل تعیین کننده‌ای است که نشان می‌دهد آیا ما از تمامی ظرفیت بالقوه انسانی خود برای زندگی اخلاقی استفاده می‌کنیم یا خیر.

صبر، ارزش‌ها و اهداف

از نظر غزالی برای مسلمان خوب بودن نیز صبر لازم است. اما درک او از چگونگی کارکرد صبر بر یک نظریه اخلاقی استوار است و می‌تواند خارج از جهان بینی صریحا اسلامی آن به کار رود.

همه چیز با تعهد به ارزش‌های اصلی آغاز می‌شود. برای مسلمانی مانند غزالی این ارزش‌ها برآمده از سنت و جامعه اسلامی یا "امت" آگاه است و شامل مواردی مانند عدالت و رحمت می‌شود. این ارزش‌های خاص ممکن است به طور جهانی قابل اجرا باشند یا ممکن است مجموعه دیگری از ارزش‌ها را نیز داشته باشید که برای شما مهم هستند برای مثال، تعهد به عدالت اجتماعی، یا دوست خوب بودن یا دروغ نگفتن.

زیستن به به گونه‌ای که با این ارزش‌های اصلی سازگار باشد چیزی است که زندگی اخلاقی به آن می‌پردازد. صبر به گفته غزالی این است که چگونه ما دائما مطمئن می‌شویم که اقدامات مان در خدمت این هدف است. این بدان معناست که صبر فقط تحمل درد ناشی از عصبانیت یک کودک نوپا نیست.

تحمل آن درد با هدفی صورت می‌گیرد. کاربرد موفقیت آمیز صبر نه با میزان رنجی که تحمل می‌کنیم، بلکه با پیشرفت ما به سمت یک هدف خاص مانند تربیت کودکی سالم و شاد که در نهایت می‌تواند احساسات خود را تنظیم کند سنجیده می‌شود. در درک غزالی از صبر همه ما به آن نیاز داریم تا زمانی که همه چیز بر وفق مراد ما نیست به اصول و ایده‌های اصلی خود متعهد باقی بمانیم.

هنگامی که به بی صبری نیاز است

یکی از انتقادات به ایده صبر آن است که می‌تواند منجر به انفعال شود یا برای خاموش کردن گلایه موجه بکار برده شود. برای مثال، "جولیوس فلمینگ" محقق مطالعات آفریقایی در کتاب خود با عنوان "صبر سیاه" به اهمیت "خودداری رادیکال از صبر کردن" در شرایط نژادپرستی سیستمیک می‌پردازد. مسلما انواعی از بی عدالتی‌ها و رنج‌ها در دنیا وجود دارند که نباید با آرامش آن‌ها را تحمل کنیم. غزالی علیرغم تعهدش به اهمیت صبر در زندگی اخلاقی جایی نیز برای بی تابی و عدم صبر کردن در نظر می‌گیرد. او می‌نویسد:"در مواردی که صبر ضرر به همراه دارد صبر کردن حرام است مانند شاهد بودن بریدن دست یک پسر بدن و ساکت ماندن".

این موارد نمونه‌هایی از آسیب به خود یا عزیزان است، اما آیا می‌توان ضرورت صبر نکردن را به آسیب‌های اجتماعی مانند نژادپرستی سیستماتیک یا فقر نیز تعمیم داد؟ همان گونه که برخی از دانشمندان علوم  قرآنی استدلال کرده اند صبر واقعی گاهی نیاز به عمل دارد. غزالی می‌نویسد:"به خاطر این که صبر نیمی از ایمان است تصور نکنید که همه جا ستودنی است. آن چه مورد نظر است انواع خاصی از صبر است". به طور خلاصه همه نوع صبری خوب نیست تنها صبری که در خدمت اهداف درست باشد کلید زندگی اخلاقی است. این سوال که کدام اهداف درست هستند پرسشی است که همه ما باید برای خود به آن پاسخ دهیم.

دیگر خبرها

  • بزرگداشت شهیده راحله روشنگر شهید مدافع سلامت ماسال
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم محرم علیپور در مرند
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد
  • یادواره شهدای مدافع حرم و امنیت بزرگترین رویداد فرهنگی مردمی است
  • بازدید رئیسی از بیمارستان شهدای یافت‌آباد/ رئیس جمهور به منزل شهید مدافع حرم رفت
  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • غبار روبی گلزار شهدا خرمشهر
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو