Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:35:48 GMT

حدود 32 درصد جمعیت مراغه در بافت ناکارآمد سکونت دارند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۳۷۱۵

حدود 32 درصد جمعیت مراغه در بافت ناکارآمد سکونت دارند

حمید شکری روز یکشنبه در جلسه هماهنگی ستاد بازآفرینی پایدار شهری مراغه اظهار داشت: مساحت شهر مراغه سه هزار و ۱۲۰ هکتار است که از این مقدار نزدیک به ۴۰۰ هکتار بافت ناکارآمد است.
وی ادامه داد: میکاییل آباد، یوسف آباد، عشرت آباد، انزاب، پهرآباد، زغال آباد، قره برقع، زینال آباد، گللر، اکبرآباد و جهانگیر از مناطق بافت ناکارآمد مراغه هستند که نزدیک به ۵۸ هزار نفر جمعیت در آن ها سکونت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: طرح های مطالعاتی و اجرایی ستاد بازآفرینی پایدار شهری مراغه شمال طرح بازسازی و نوسازی بافت فرسوده میانی و تاریخی و طرح توانمندسازی و ساماندهی سکونت گاه های غیررسمی است که در این خصوص در چند سال گذشته اقدامات خوب و اساسی انجام شده است.
فرماندار مراغه افزود: احداث بوستان نیایش در منطقه عشرت آباد مراغه یکی از شاخص ترین پروژه های شهرستان در مناطق ناکارآمد و کمتر توسعه یافته شهری بود که در ۶ ماه با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان در سال گذشته به بهره برداری رسید.
شکری اضافه کرد: در حالی که اعتبار در نظر گرفته شده برای این پروژه ۹۰۰ میلیون تومان بود که شهرداری مراغه، سه میلیارد تومان اعتبار و دستگاه های دیگر متولی چهار میلیارد تومان در نظر گرفته و با هم افزایی و همکاری این پروژه تکمیل و بهره برداری رسید.
وی به دیگر اقدامات انجام گرفته در محلات هدف و نیازمند بازآفرینی شهری در این مناطق اشاره کرد و گفت: در چندسال گذشته بیش از ۳۵ مورد اقدامات زیرساختی در این مناطق انجام گرفته که احداث پارک بانوان، پارک مسافر، ایستگاه آتش نشانی، پل فلزکاران، خیابان شهید دوستان، ترمینال بزرگ مراغه و فرهنگسراهای پنج گانه از جمله این اقدامات است.
شکری افزود: مجموعه اقداماتی که در ارتباط با موضوعات بازآفرینی بافت فرسوده شهری انجام گرفته است نیازمند اطلاع رسانی عمومی و معرفی و شناساندن ظرفیت های مناطق برای اهالی شهر است.
وی گفت: همکاری و همسویی ادارات و دستگاه های اجرایی شهرستان در اجرای پروژه های ستاد ضروری و نیاز بوده و در این خصوص خوشبختانه در دو سال اخیر مراغه خوب عمل کرده است.
وی اضافه کرد: برای سالجاری ادارات اقدامات و پروژه های مورد نیاز و تعریف شده را هر چه سریعتر به دبیرخانه ستاد ارسال کنند.
وی با تاکید بر اینکه تمامی اقدامات ستاد در راستای آبادانی شهر به خصوص مناطق کم برخوردار انجام می شود، گفت: مسائل زیرساختی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی و توانمندسازی های اجتماعی از خواسته های این مناطق است که باید در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸، در محلات کمتر توسعه یافته شهر طرح توانمندسازی ۷۵۰ نفر در ۸۰۰ رشته مختلف با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان اجرا شد که خوشبختانه شاهد خروجی های مثبت این طرح از جمله اشتغالزایی برای منطقه هستیم.


5.7میلیارد تومان از مطالبات شهرداری صرف بازآفرینی شهری مراغه می شود
شهردار مراغه نیز در این جلسه گفت: مبلغ ۵ میلیارد و هفتصد میلیون تومان از مطالبات شهرداری و سایر ادارات در راستای مصوبات استانی در انجام امورات عمرانی محلات هدف از ستاد بازآفرینی استان است.
محمدرضا احمدی گفت: جدول بندی معابر خاکی و آسفالت، ساماندهی دره عشرت آباد، دیوار کشی خط راه آهن در مسیر محله و بازسازی معابر پروژه های شهرداری از این مطالبات است.
وی گفت: پرداخت تخفیف ها برای یکهزار و ۲۳ مورد پروانه احداث ساختمان در بافت های فرسوده در چند سال اخیر با توجه به آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری، بیش از سه میلیارد و هفتصد میلیون تومان بوده است.
احمدی به شاخص های شناسایی سکونتگاه های غیررسمی شهر مراغه اشاره کرد و گفت: شاخص های زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی از جمله این شاخص ها آست.
وی گفت: از یازده محله ناکارآمد، محلات میکاییل آباد، انزاب، یوسف آباد، پهرآباد و زغال آباد محلات دارای اولویت مداخله در طرح است.
وی با اشاره به اقدامات کالبدی صورت گرفته در محله مکاییل آباد اشاره کرد و گفت: اصلاح آسفالت و پوشش معابر، رسیدگی به جوی ها و بهسازی آن ها، جمع آوری زباله، پوشش کانال، جدول گذاری کانال و ساماندهی میدان مجلس و ایمن سازی فضای مقابل دانشگاه پیام نور مراغه از جمله این اقدامات است.
شهردار مراغه با تاکید بر اهمیت برنامه ها و اقدامات فرهنگی اجتماعی در این مناطق گفت: برگزاری کلاس های مختلف و مشاوره های خانوادگی، آسیب های فضای مجازی و اینترنت و کلاس های مهارت آموزی در رشته های مختلف از جمله اقداماتی است که شهرداری مراغه در این مناطق انجام داده است.
احمدی پروژه بلوار ۴۵ متری شهید سلیمانی را یکی از مهمترین پروژه های مجموعه مدیریت شهری در مراغه عنوان کرد و گفت: توسعه و بهبود زیرساخت های شهری، کاهش حجم ترافیک میدان جهاد، سهولت در دسترسی به شهرک ها و گسترش مسیرها و شریان های اصلی شهر جهت کنترل و هدایت ترافیک از اهداف این پروژه است.

ترافیک هسته مرکزی مراغه برطرف می شود

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مراغه نیز در این جلسه گفت: مجموعه مدیریت شهری جابه جایی هسته مرکزی شهر را در برنامه های خود قرار داده که در صورت تحقق این امر شاهد حل بسیاری از مشکلات ترافیکی در شهر خواهیم بود.
احمد ملکی گفت: پروژه بلوار ۴۵ متری شهید سلیمانی از جمله پروژه هایی است که با ورود به موقع مجموعه مدیریت شهری مانع گسترش بافت ناکارآمد در این مناطق شده و تحولی بزرگ در توسعه شهری محسوب خواهد شد.
وی افزود: این پروژه به طول یکهزار و ۴۲۰ متر میاین مادر و سهند را به هم متصل می کند که برای اجرای آن ۴۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
ملکی اضافه کرد: تاکنون از ۷۸ ملک واقع در مسیر، ۷۴ ملک مصالحه و ۲۱ ملک تخریب شده و شهرداری در مصالحه املاک این پروژه ریالی بدهی ندارد و به صورت کامل پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: این اقدامات در راستای جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی و برخی تبعات دیگر اجتماعی انجام شده است.
وی افزود: مدیریت شهری نیازمند همکاری دستگاه های متولی در موضوع تاسیسات این پروژه است.


نقش انکارپذیر همکاری دستگاه های اجرایی در عمران شهری
نایب رییس شورای اسلامی شهر مراغه نیز در این جلسه گفت: همکاری و همراهی دستگاه های اجرایی شهرستان با مدیریت شهری می توانند در عمران و آبادانی مراغه نقش بسزایی داشته باشد.
علی عباسی گفت: تمامی اقدامات مجموعه مدیریت شهری به خصوص در مناطق کم برخوردار در این راستا بوده و دستگاه های اجرایی شهرستان می توانند با همکاری های لازم و به موقع روند پیشرفت پروژه های اجرایی را سرعت بخشند.
وی افزود: در سالجاری شهرداری و شورای اسلامی شهر مراغه با تمام توان در مناطق حاشیه شهر فعالیت خواهد کرد و امسال را می توان سال اوج گیری و جهش اقدامات مجموعه مدیریت شهری نامگذاری کرد.

به گزارش ایرنا، بافت فرسوده به محدوده‌ای از شهر اطلاق می‌شود که به دلیل فرسودگی کالبدی، عدم دسترسی به سواره و نداشتن خدمات زیربنایی و زیرساختی، آسیب‌پذیر است و دسترسی ساکنان این بافت‌ها به خدمات ایمنی، سلامتی، فرهنگی و آموزشی محدود می‌باشد.
به عبارت دیگر بافت های ناکارآمد شهری پهنه هایی از شهر هستند که در مقایسه با سایر پهنه های شهر از جریان توسعه عقب افتاده، از چرخه تکاملی حیات جدا شده و به کانون مشکلات و نارسایی ها درآمده اند. با این وجود این بافتها درصد بالایی از جمعیت شهری را در خود جای داده و در عین حال از ظرفیت ها و قابلیت های نهفته بسیاری برای توسعه های آتی درون شهری برخوردار هستند.

در سال های اخیر و با هماهنگی بیشتر دستگاه ها و جدیت مسوولان شهرستان شاهد رشد و توسعه و تسریع در روند اجرای پروژه ها و برنامه های مختلف در این مناطق هستیم که امیدواریم این روند با جذب و تامین اعتبارات استانی و کشوری ادامه داشته باشد.
مراغه به عنوان بزرگترین شهر آذربایجان‌شرقی بعد از تبریز با بیش از ۱۸۶ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز مرکز استان قرار گرفته و در ابتدای دوران فرمانروایی ایلخانان مغول، پایتخت این سلسله بوده است.
گزارش از سجاد عبدی 

برچسب‌ها شهرداری مراغه آذربایجان شرقی شرکت بازآفرینی شهری ایران مراغه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری مراغه آذربایجان شرقی شرکت بازآفرینی شهری ایران مراغه شهرداری مراغه آذربایجان شرقی شرکت بازآفرینی شهری ایران مراغه مجموعه مدیریت شهری دستگاه های اجرایی بازآفرینی شهری بافت ناکارآمد میلیارد تومان میلیون تومان شهر مراغه دستگاه ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری

مهرداد روحانی وزیری ،مدیر منطقه سه شهرداری قم با اشاره به تکمیل و بهسازی شهربازی فدک اظهار کرد: این شهربازی نوستالژی بعد از سال‌ها مذاکره و پیگیری امسال به شهرداری واگذار شد و با حمایت‌های سازمان سیما و منظر و آقای جوادیان بهسازی آن در دستور کار قرارگرفته و مراحل پایانی آن در حال انجام است و به‌زودی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

روحانی وزیری در ادامه به اقدامات انجام شده در بوستان ولایت اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۲۵ میلیارد تومان برای روشنایی این بوستان هزینه شد که تا اردیبهشت سال جاری به اتمام خواهد رسید، همچنین مشکلات ورودی این بوستان نیز حل‌شده و بخش زمین‌های بازی آن نیز در حال تکمیل شدن است.

وی ادامه داد: برنامه منطقه برای سال ۱۴۰۳ این است که به پروژه‌های روبنایی بپردازد و زیباسازی و نورپردازی منطقه را بیشتر در دستور کار خود قرار دهد تا بتوانیم ازنظر بصری نیز منطقه را به یک حد قابل قبولی برسانیم.

وی همچنین به معضل بافت فرسوده در منطقه سه شهرداری قم اشاره و اظهار کرد: تقریباً ۱۵ درصد از مساحت منطقه را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد که برای توسعه آن پروانه را به‌صورت رایگان صادر می‌کنیم که به دلیل شبکه معابر فرسوده منطقه استقبال خوبی از طرف مردم نشده است.

وی افزود: بخش دیگری از این منطقه کاربری صنعتی دارد که در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ مورد پروانه صادر شده که در سال ۱۴۰۲ این عدد به ۴۰۰ پروانه رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • سکونت ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار