Web Analytics Made Easy - Statcounter

با همکاری شهرداری اصفهان و شرکت های دانش بنیان کاشت درخت با فناوری گراوسیس در منطقه کوهستانی صفه به صورت پایلوت صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان، در این طرح، تعداد یکصد نهال با فناوری گراوسیس در منطقه کوهستانی صفه به صورت پایلوت با حضور شهردار اصفهان، رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان و تنی چند از مدیران شهری و مدیران شرکت دانش بنیان کاشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدرت اله نوروزی، شهردار اصفهان با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز شهر اصفهان معضل کم آبی است، اظهار کرد: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری طی دو سال گذشته تغییر شیوه های آبیاری و اصلاح گونه های گیاهی را در دستور کار خود قرار داده است؛ کار امروز نتیجه مطالعه ای است که روی این کار صورت گرفته و با استفاده از مدل واترباکس و مخزن تعبیه شده در آن، آب به ریشه گیاه منتقل می شود. 

وی تصریح کرد: در صورت موفق بودن این طرح آزمایشی می توان از روش هایی مانند غرقابی و آبیاری تحت فشار تا حدود زیادی صرف نظر کرد و شاهد توسعه منطقی گونه های گیاهی سازگار با این روش در شهر اصفهان باشیم. 

شهردار اصفهان ادامه داد: این طرح هم اکنون به صورت پایلوت در کوه صفه اجرا می شود و سال آینده نتیجه این کار مشخص می شود، پس از طی شدن این مرحله در صورتی که طرح موفق بود از این شیوه در سایر مناطق حاشیه ای شهری اصفهان نیز استفاده می شود.

اقدام صحیح شهرداری در استفاده از فناوری های نوین در کاشت درختان

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در حاشیه این برنامه اظهار کرد: برای همه بحران هایی که در شهرهای بزرگ با آن مواجه هستیم راه حل های مبتنی بر فناوری وجود دارد، برخی از این راه حل ها امتحان خود را پس داده و برخی دیگر نیز در حد ادعاست.

کوروش خسروی با طرح این پرسش که آیا باید نشست تا این ادعاها تبدیل به واقعیت شود و پس از آن از این راه حل ها استفاده کرد، افزود: ممکن است این کار تا 10 سال آینده نیز جواب ندهد، اگر امروز شهرداری از این تکنولوژی کاشت درخت با فناوری گراوسیس استفاده نمی کرد شاید تا سالیان طولانی آینده نیز به این نتیجه نمی رسیدیم که با استفاده از این تکنولوژی می توانیم مشکل کم آبی فضای سبز شهر را حل کنیم.   

وی ضمن تبریک به شهرداری و سایر بخش ها که در پیاده سازی این تکنولوژی نوین همکاری داشتند، تاکید کرد: امیدوارم پاسخ و نتیجه لازم را از این طرح پایلوت بگیریم اما در صورتی که جواب هم نگرفتیم مدیریت شهری به وظیفه خود عمل کرده و تجربه ای برای طرح ها و برنامه های آتی به دست می آید.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تا جایی که اطلاع دارم این فناوری در سایر شهرهایی که از این تکنولوژی بهره برده اند جواب داده و ما نیز می توانیم این فناوری را در کمربند فضای سبز شهر اصفهان استفاده کنیم تا دیگر دغدغه آب نداشته باشیم.

نصب یکصد گراوسیس در منطقه کوهستانی صفه

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان نیز در حاشیه این برنامه اظهار کرد: با توجه به سیاست های کلی کشور مبنی بر استفاده از توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان، مدیریت شهری در اصفهان استفاده از دانش این شرکت های دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده است. 

فروغ مرتضایی نژاد تصریح کرد: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری در پی تعامل با شرکت دانش بنیان زیست فناوری سپهر باختر طرح روش کاشت درخت با فناوری گراوسیس را در دستور کار خود قرار داد، این روش می تواند بدون استفاده از آبیاری و سیستم های مختلف آبیاری، باعث رشد گیاه شود.

وی با بیان اینکه تاکید ما بر استفاده این روش به صورت پایلوت بود تا معایب کار سنجیده شود، افزود: این سبک در خارج از کشور موفق بوده است،‌ کشور ما در گذشته به صورت سنتی از آبیاری کوزه ای در شهرهای گرم و خشک مانند یزد استفاده می کرده است، به این صورت که کوزه ای پرآب در کنار نهالی مقاوم کار گذاشته می شده و با این روش به صورت تدریجی ریشه درخت، آب مورد نیاز خود را از این کوزه استفاده می کرده است. روش فناوری گراوسیس هم به صورت تقریبی الگو گرفته از همان روش کوزه ای است. بدین منظور تشتکی تعبیه شده تا آب در آن نگهداری شود و به تدریج آب با استفاده از یک نخ مخصوص در اختیار ریشه گذاشته می شود. 

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان ادامه داد: تشتک به گونه ای پیش بینی شده که می تواند نزولات آسمانی را نیز جمع آوری کرده و پس از یک سال این تشتک از کنار درخت برداشته می شود.

وی اضافه کرد: در این طرح آبی مصرف نمی شود و تنها برای بار نخست 20 تا 40 لیتر آب در تشتک ها ریخته می شود و سایر آب مورد نیاز با استفاده از نزولات جوی است.

مرتضایی نژاد با بیان اینکه برای 100 عدد گراوسیس در حدود 10 میلیون تومان هزینه شده است، گفت: هم اکنون 100 عدد گراوسیس به صورت پایلوت در منطقه کوهستانی صفه استفاده می شود و در صورت پاسخ مثبت این تعداد برای سال آینده افزایش می یابد. 

لازم به ذکر است فناوری گراوسیس، تکنولوژی کاشت درخت در اراضی خشک بیابانی و یا سنگلاخ و کوهستانی بدون استفاده از انرژی و آبیاری است.

با استفاده از این فناوری هر درخت، درختچه و بوته ای را می توان کاشت، این روش برای فراهم کردن امکان کشت در زمین های پست فاقد ارزش، خشک، بیابانی و کوهستانی و سنگلاخ است و به خصوص با مشکلاتی که از نظر منابع آبی در کشور ما وجود دارد کاملا ایده آل است.

تجهیزاتی که برای کاشت درخت استفاده می شود ظرفی است به نام واترباکس که جنس آن پلی پروپیلن بوده و عمر مفید آن 10 سال است که هر سال با آن یک درخت کاشته می شود و پایان سال آن را از روی درخت برداشته و درخت دیگری با آن کاشته می شود. در این روش فقط در زمان کاشت نهال، آن را آبیاری کرده و داخل واترباکس هم آب ریخته می شود و از آن پس در مدت یک سالی که واترباکس روی نهال است هیچ آبیاری انجام نشده و پس از برداشتن واترباکس هم دیگر آبیاری انجام نخواهد شد. این تکنولوژی برای کاشت درختان مثمر و غیرمثمر و گیاهان بوته ای به منظور ایجاد اشتغال، حفظ محیط زیست، احیا جنگلها، احداث باغات دیم به خصوص در دامنه کوه ها که اکنون با بهره وری پایین و فرسایش بالای خاک به کشت غلات دیم اختصاص دارد به خوبی کارایی داشته و قابل استفاده است.   

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اصفهان کوه صفه سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری صورت پایلوت شهر اصفهان دانش بنیان کاشت درخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

 رئیس انجمن هسته‌ای ایران در آیین آغاز به کار این کنفرانس بین المللی گفت: در این رویداد بین المللی با حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشور‌های مختلف در زمینه آخرین دستاورد‌های به روز فناوری هسته‌ای بحث و تبادل نظر می‌شود.


جواد کریمی ثابت افزود: در این دوره از برگزاری این کنفرانس بین المللی استقبال پژوهشگران از داخل و حارج قابل توجه و بیش از انتظار است.


وی گفت: ۵۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد ارسال شده و استادان ۵۰ دانشگاه کشورمان در فرایند داوری این مقاله‌ها مشارکت دارند.


رئیس انجمن هسته‌ای ایران با بیان اینکه از بین مقاله ها، ۴۲۰ مقاله پذیرفته شد، افزود: ۱۰۰ سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی در این رویداد ارائه می‌شود.

جواد کریمی ثابت، برگزاری این رویداد را در قالب ۱۳ محور و چهار بخش اصلی شامل سخنرانی علمی، میزگرد‌های تخصصی، نشست‌هایی با موضوع همکاری‌های علمی با موسسه‌های بین‌المللی و نمایشگاه آخرین دستاورد‌های فناوری هسته‌ای برشمرد و گفت: بیش از ۸۰ سخنران علمی در میزگرد‌ها حضور خواهند داشت.


رییس انجمن هسته‌ای ایران، برخی از محور‌های این کنفرانس را تغییرات اقلیمی و نقش موثر فناوری هسته‌ای برای رفع چالش‌های مرتبط با آن دانست و گفت: یکی از محور‌هایی که مورد استقبال پژوهشگران برای ارسال مقاله به کنفرانس قرار گرفت، کاربرد پرتو‌ها بویژه در زمینه رادیو دارو‌ها بود که کشورمان نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.


جواد کریمی ثابت با اشاره به تجربه‌های کشورمان در زمینه رادیو داروها، کشاورزی هسته‌ای و تامین امنیت غذایی، افزود: برگزاری این کنفرانس فرصت خوبی برای به اشتراک گذاری این تجربه هاست.

در آغاز به کار نخستین کنفرانس بین المللی علوم وفنون هسته ای پیام دبیر فدراسیون هسته ای روسیه قرائت شد.

در بخشی از این پیام به دانش وفناوری ایرانی در توسعه فناوری هسته ای و کاربردی کردن آن در علوم وفنون مختلف و صنایع گوناگون اشاره شد.

همچنین در این پیام، توسعه همکاری دوجانبه در حوزه های چرخه سوخت ، رادیو داروها و زیرساخت ها هم توصیه شده است.

سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ در اصفهان تا ۱۹ اردیبهشت در اصفهان ادامه دارد.


کاربرد پرتو‌ها (صنعت، پزشکی و محیط زیست)، راکتور‌های هسته ای، فیزیک هسته ای، اندازه گیری تشعشعات، ایمنی و امنیت هسته ای، تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای و حکمرانی هسته‌ای از جمله محور‌های سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد
  • حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال
  • نرخ ارز امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • سبزتر شدن فضای سبز حاشیه بزرگراه آزادگان تهران
  • اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور
  • نرخ ارز امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد