Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: از سال گذشته (۱۳۹۸) که بحث ادغام سه مؤسسه زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت، بازار شایعات درباره انتخاب مدیرعامل مؤسسه ادغام شده داغ شد. ظرف یکی دو روز گذشته نیز خبری مبنی بر انتصاب مشاور امور اجرایی معاونت فرهنگی این وزارتخانه به سرپرستی مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتصابی که می‌توانست مقدمه‌ای برای مدیرعاملی مؤسسه حاصل از ادغام باشد. هرچند که این خبر توسط معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تکذیب شد، اما سخنی نیز مبنی بر علاقه معاونت به انتخاب آن شخص مذکور به میان آمد. بر این اساس ذکر چند نکته ضروری است:

در بیانیه گام دوم انقلاب بر ضرورت سپردن کار به جوانان تاکید شده است که اگر این اتفاق رخ دهد، قطعاً برکات بسیاری به همراه خواهد داشت. این میان اما باید به تجربیات پیشینی این جوانان نیز توجه کرد و آنان را با معیارهای «مدیر تراز جمهوری اسلامی» سنجید.

مدیر تراز جمهوری اسلامی تعهد و تخصص را با هم دارد و به دلیل همین دو مؤلفه است که با اهل فن مشورت می‌کند، نقد پذیر است و از گفت‌وگو با رسانه‌ها درباره عملکرد خود هراسی ندارد. باید بررسی شود که سرپرست معرفی شده برای مؤسسه نمایشگاه‌ها در مسئولیت‌های پیشینی خود چه سابقه‌ای را بر جای گذاشته است؟ آیا تاکنون در گفت‌وگویی چالشی با رسانه‌ها شرکت کرده؟ نظر فعالان دخیل در حوزه‌های کاری او، درباره عملکردش چه بوده است؟

مؤسسات زیر مجموعه معاونت فرهنگی با بودجه بیت‌المال اداره می‌شوند. خوب است اشخاصی که برای این سمت کاندید می‌شوند، توانایی‌های خود را بسنجد و به این فکر کنند که آیا توانایی پاسخگویی در پیشگاه حضرت باری تعالی را خواهند داشت یا خیر؟ اگر این توانایی را در خود نمی‌بینند تکلیف شرعی آنها بر نپذیرفتن پست پیشنهادی است، چرا که عملکرد آنها تأثیر مستقیم بر نیروی انسانی این مؤسسات و همچنین همه فعالان صنعت نشر خواهد گذاشت.

نکته دیگری که باید به آن توجه شود عملکرد مالی مدیران پیشنهادی در سمت‌های پیشینی‌شان است. وضعیت اقتصادی کشور به دلیل تحریم‌های ظالمانه نظام استکبار جهانی، به‌سامان نیست و اصولاً به همین دلیل است که وزارت ارشاد تصمیم به چابکسازی مؤسسات زیرمجموعه خود گرفته است. بنابراین باید مدیری انتخاب شود که برای صرف ریال به ریال بودجه توجیهی منطقی داشته و از هدر رفتن بیت‌المال جلوگیری کند. مدیران پیشنهادی برای مؤسسه ادغام شده پیشتر در حوزه مالی چه عملکردی داشته‌اند؟

اما مساله مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که تاکنون میان گزینه‌های جدی مدیرعاملی برای مؤسسه ادغام شده، نام مدیران فعلی این سه مؤسسه مطرح نبوده است. عملکرد این مؤسسات حتی به جلسه رأی اعتماد به وزیر فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز کشیده شد. سوال اینجاست که آیا مدیران این مؤسسات عملکرد ضعیفی داشته‌اند؟ اگر پاسخ مثبت است چرا تا به حال تغییر نکرده‌اند و همچنان معاونت فرهنگی از عملکرد آنها دفاع می‌کند؟ اگر عملکرد مناسبی داشته‌اند چرا نام آنها در میان گزینه‌های احتمالی برای مدیرعاملی مؤسسه ادغام شده نیست؟

فعالان صنعت نشر را طرف مشورت قرار دهید

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مروج فرهنگ گفت‌وگو باشد. شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در توییت‌هایی بر این وظیفه مهم تاکید کرده است. «گفت‌وگو» باید در شرایطی برابر و برای حل مشکلات انجام شود. دولتمردان اگر دیگران را طرف گفت‌وگو و مشورت قرار دهند، امید به آینده را در دل مردم زنده می‌کنند. در زمینه انتخاب مدیران فرهنگی متأسفانه تاکنون با طرف‌های دارای تعامل با مدیران گفت‌وگو و مشورتی صورت نگرفته است.

سه مؤسسه زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نبض حیاتی صنعت نشر در ایران هستند، سوال اینجاست که برای انتخاب مدیرعامل مؤسسه حاصل از ادغام با اصحاب صنعت نشر، از اهالی قلم گرفته تا کتابفروشان و ناشران، گفت‌وگویی انجام شده است؟ آیا نیروی انسانی این مؤسسات طرف مشورت قرار گرفته‌اند؟ اگر معاونت فرهنگی چنین کاری را انجام داده، ضرورتاً باید مشروح مذاکرات این جلسات مشورتی را منتشر کند.

اگر قرار نیست به نظرهای اهالی این حوزه توجه شود، حداقل به عملکرد مؤسسات معاونت فرهنگی در سال‌های اخیر که در رسانه‌های رسمی کشور و رسانه‌های خود مؤسسات اعم از سایت و شبکه‌های اجتماعی و حتی گزارش‌های موردی و سالانه از فعالیت‌ها قابل دسترسی است، توجه کنند. توقع این است که در انتصاب مدیرعامل جدید به این اخبار و گزارش‌ها و همچنین عملکرد اشخاص در مسئولیت‌های پیشینی توجه شود.

فعالیت در مؤسسه ادغام شده نیازمند ارتباط گسترده شخص مدیرعامل با خارج از مؤسسه است تا بتواند در شرایط کنونی از همه ظرفیت‌های حوزه فرهنگ استفاده کند. این مؤسسه به مدیرعاملی نیاز دارد که بیش از آنکه شیفته سفرهای خارجی و فعالیت‌های بدون دستاورد باشد، به استان‌های کشور و ظرفیت‌های نهفته در استان‌ها فکر کنند.

طول این چهار دهه مدیریت فرهنگی کشور همواره استان‌ها و بویژه مناطق محروم را به کناری گذاشته است. این بی‌اعتنایی حتی به رسانه‌ها نیز کشیده شده و فی‌المثل هیچگاه وضعیت ناشران شهرستانی، اهالی قلم در استان‌های مختلف، وضعیت کتابفروشان و… انعکاسی در رسانه‌ها نداشته است.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بدو حضور خود در این وزارتخانه بارها بر شعار «ایران فقط تهران نیست» تاکید کرده است. با این اوصاف اما صرفاً مدتی است که یکی از مؤسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی توجه جدی استان‌ها و بویژه به به مناطق محروم داشته است.

این روزها صنعت نشر ایران با وضعیت بغرنجی روبه‌روست. شیوع کرونا نیز بر مشکلات پیشینی این صنعت نحیف علاوه شده است. امروز نگاه اهل فرهنگ به تصمیم وزارت ارشاد است. تا به امروز که تصمیم‌ها و رایزنی‌ها برای انتخاب مدیرعامل مؤسسات ادغام شده چندان خوشایند نبوده و هربار با مطرح شدن نامی جدید و غیر منطقی آن هم از طرف معاونتی که شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشتر مسئولیتش را بر عهده داشته و هم نیروی انسانی و ظرفیت مدیرانش را می‌داند، تن اصحاب فرهنگ به لرزه می‌افتد.

ضرورتاً مدیر مؤسسه حاصل از ادغام باید از میان نیروهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد انتخاب شود، اما لزوماً همه نیروهای این معاونت توانایی مدیریت بر این مجموعه را ندارند. باید از میان این نیروها مدیری انتخاب شود که کار نشر را بشناسد، اهمیت نیروی انسانی مؤسسات را بداند، ظرفیت‌ها را بشناسد و منتظر بودجه و امکانات و… برای انجام برنامه‌هایش نماند. مؤسسه حاصل از ادغام، مدیرعاملی می‌خواهد که رسانه‌ها را دیده بان دانسته و هر زمانی حاضر به پاسخگویی و شفافیت باشد. دولت محترم و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بارها بر مساله گفت‌وگو و نقدپذیری و شفافیت تاکید کرده‌اند. اکنون کمی بیش از یکسال تا پایان دولت فعلی باقی مانده است و همین مساله انتخاب مدیرعامل برای این مؤسسه را حساس‌تر از قبل کرده است. نکند خدای نکرده مدیرعامل جدید این یکسال بحرانی را فرصت سوزی کند؟ کاش که تصمیم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط برای رفع تکلیف نباشد.

کد خبر 4907136 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد موسسه نمایشگاه های فرهنگی خانه کتاب بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان ویروس کرونا کتاب و کتابخوانی خبرگزاری مهر رایزنی فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات ادبیات جهان حسن انوشه میراث فرهنگی ترجمه شیوع کرونا معرفی کتاب سعدی موزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب مدیرعامل معاونت فرهنگی نیروی انسانی انتخاب مدیر توجه شود استان ها صنعت نشر رسانه ها گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۴۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز،‌ جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرشهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سیدمجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان در محل برج آزادی تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است؛ این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، دوازده بهمن ۱۳۵۷، حضور امام در تهران و عبور از این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.

وزیر ارشاد با بیان این مطلب که در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم گفت:‌ علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می‌دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساساً نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به گفته وزیر ارشاد ما به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم. در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستاد و به شهادت رسید و ده ها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی طی کنند. نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228916 برچسب‌ها خلیج فارس

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • سفر مدیر کل دفتر موسیقی به بوشهر و شیراز
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود