Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدکریم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: کوه بیرمی در شهر خرموج سالهاست مورد هجوم مته‌ها و ماشین‌های سنگ‌شکن معدنکاران قرارگرفته است. این کوه دارای انواع گونه‌های جانوری، گیاهی و همچنین یک قلعه تاریخی است که قدمت آن به دوره قاجار بازمی‌گردد. این عمارت تاریخی در دل کوهستان قرار گرفته و جزو میراث فرهنگی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عمارت "شیرینه" توسط محمدخان دشتی بنا نهاده شده و با توجه به اینکه سرچشمه آب شیرینی در کنار این عمارت قرار داشت، به عمارت شیرینه مشهور شد و قدمت این بنا به صد سال پیش می‌رسد که برای برگزاری شب شعر مورد استفاده قرار می گرفت.

 این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه کوه بیرمی 10 سالی است مورد هجوم معدن کاران قرار گرفته است، افزود: با استخراج سنگ‌های این معدن و صادرات آن به کشورهای حوزه خلیج فارس نه تنها سودی عاید مردم این شهرستان نمی‌شود که هیچ فقط باعث نابودی محیط زیست و آلودگی هوا بر اثر گرد و خاک ناشی از سنگ‌شکن ها می شود. هرچند این منطقه در فصول گرم سال با مشکلات ریزگردها مواجه می شود.

موسوی عنوان کرد: برای جلوگیری از تخریب محیط زیست منطقه، پویشی با نام"نجات بیرمی" با مشارکت حدود 300 نفر از دوستداران محیط زیست شهرستان تشکیل شده و برای شکایت از معدن کاران بیش از 8000 نفر در سطح شهرستان با امضای دشخصی ار این پویش حمایت کرده اند.

موسوی ادامه داد: با تلاش فعالان محیط زیست تاکنون موفق به تعطیل کردن یکی از این معادن شده‌ایم. این معدن در منطقه آبشخور حیاط وحش و همچنین در کنار منابع آب شرب شهر خرموج قرار داشت.

این فعال محیط زیست در بخش دیگری از صحبت های خود به مشکلات یک کارخانه سیمان در منطقه لاورد نیز اشاره کرد و گفت: این کارخانه 8 سال قبل در منطقه افتتاح شد و روستاهای خوش آب و هوای منطقه را به لحاظ پوشش گیاهی و طبیعت در شهرستان دشتی به نابودی کشانده است.

وی با اشاره به اینکه سنگ شکن های زیادی در کنار کوه بیرمی مشغول به کارند و با حفاری های بیش از 30 متر  در مناطق کوهستانی و استخراج سنگ با ایجاد گودال ها در کوهستان باعث جمع آوری آب در زمان بارش های سیلابی می شوند، گفت: این اقدام از سوی معدنکاران باعث فوران آب و سرازیر شدن سیلاب به سوی شهر خورموج می شود.

این فعال محیط زیست ادامه داد: ما در منطقه خشک و کم آب استان قرار داریم و اگر چشمه آبی داریم باید با جان و دل از آن محافظت کنیم چون تنها دارایی ما برای زندگی همین آب است.

وی با انتقاد از عملکرد اداره میراث فرهنگی در این خصوص، افزود: این اداره تاکنون هیچ حمایتی در این زمینه از فعالان محیط زیست نداشته و مسئولان استانی بیشتر جانب معدن‌کاران هستند ولیش اداره محیط زیست تاکنون در حد توان از فعالان محیط زیست حمایت کرده و نسبت به حفاری‌ها در کوه بیرمی اعتراض کرده و از نظر حقوقی در حال پیگیری این موضوع است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شعر کشورهای حوزه خلیج فارس گرد و غبار معدن کارخانه سیمان کوه بیرمی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۱۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن پیام علی سلاجقه آمده است: خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مساله برای تمامی هموطنان، سیاستگذاران و تصمیم سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان می‌باشد و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقا زیستگاه‌های بی بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند، و هم به لحاظ زیستی یکی از پرتاب و توانترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پَر کشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده اند، میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.

کد خبر 6091980

دیگر خبرها

  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود