Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهالی فرهنگ و هنر، مظلوم‌تر از همیشه در شرایطی هستند که به سادگی از اولویت‌ها حذف شده‌اند؛ در دسترس نیستند و امکان ارائه کارهای حضوری هم ندارند. با این وجود دیدیم که اهالی فرهنگ، صف‌شکنان خستگی ناپذیری بودند که روزهای سخت خانه‌نشینی و بیماری را برای مردم تسهیل کردند.‌

به گزارش خبرگزاری فارس - فرینوش اکبرزاده:  سال گذشته در حالی به پایان رسید که دنیا گره عجیبی با بیماری ناشناخته‌ای داشت که هنوز هم خطرناک است و قربانی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سختی تدوین فعالیت‌هایی جایگزین برای انجام کارها و مشاغلی که پیش از این به شکل حضوری انجام می‌شدند و همچنین در حوزه فرهنگ که آستانه نوروز، فصل پرکار ایشان بود و اکنون نیست، اتفاق ساده‌ای نیست.

با این وجود تدوین برنامه‌هایی برای شرایط حاضر که به ضرورت بیماری، بیشتر شهروندان در خانه‌هایشان هستند و مابقی هم به ضرورت بیرون می آیند، برای حفظ و ماندگاری مشاغل مختلف ضروری می‌کند.

در این میان، فرهنگ و هنر، مظلوم‌تر از همیشه در شرایطی هستند که به سادگی از اولویت‌ها حذف شده‌اند؛ در دسترس نیستند و امکان ارائه کارهای حضوری هم ندارند. با این وجود دیدیم که اهالی فرهنگ، صف‌شکنان خستگی ناپذیری بودند که روزهای سخت خانه‌نشینی و بیماری را برای مردم تسهیل کردند.‌

فعالان کتاب، نوشتند و خلاصه نویسی کردند و شهروندان را در کلمات سهیم کردند. اهالی موسیقی بی وقفه نوا تولید کردند و طراحان و کارتونیستها، صدها کلیپ مختلف را برای دلگرمی مردم روانه بازار مجازی کردند.

در میان این اوضاع کرونایی، شهر تبریز اما روزهای بهاری‌اش را با حال و هوای کتاب آغاز کرده برگزاری سه پویش بزرگ و متفاوت کتابخوانی را به فال نیک می‌گیریم که در این شرایط، هرکدام به فراخور نوع، مخاطبان خاص خود را داشتند.

 

نخستین پویش کتاب از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در آستانه سال نو اعلام موجودیت کرد تا در شروع، گوی رقابت را از دیگر نهادها برباید.

پویش کتابخوانی «#در_خانه_بخوانیم» با هدف غنی‌سازی اوثات شهروندان در روزهایی که لازم است برای حفظ سلامت خود و جامعه، در خانه باشیم شروع به کار کرد و تا پایان فروردین ماه، که زمان اولیه فعالیت پویش اعلام شده بود، توانست با ثبت بیش از 25 هزار آزمون، نشان دهد مردم هنوز هم کتاب را دوست دارند.

این پویش با معرفی بیست و پنج کتاب در چهار بخشریال شامل گروه سنی کودک، گروه سنی نوجوان، گروه سنی بزرگسال و بخش ویژه کتابهای شهروندی شامل افراد 7 تا 18 سال، شاهد هزاران بار دانلود هر کتاب از سوی مخاطبان بود. جوایز نقدی اعلام شده این جایزه هم سهم مهمی در جلب توجه مخاطبان را داشته است. سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز با اختصاص 99 جایزه 700 هزار تومانی در بخش بزرگسالان، 99 جایزه 400 هزار تومانی در بخش نوجوان، 99 جایزه 250 هزار تومانی در بخش کودکان و 99 جایزه 300 هزار تومانی در بخش ویژه برای شرکت کنندگان پویشی پر و پیمان را برای طیف های مختلف شهروندان شکل دادند.

در نهایت و در پایان مهلت اولیه اعلام شده برای مطالعه کتابها و ثبت آزمون آنلاین، پویش #در_خانه_بخوانیم شاهد تمدید یک ماهه تا خاتمه اردیبهشت ماه بود. اتفاقی که به گفته رییس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز به حهت استمرار حضور مردم در خانه، همچنین اوقات فراغت دانش اموزان و دانشجویان و همچنین فرارسیدن ماه مبارک رمضان رخ داده است.

در خانه بخوانیم، با افزوده شدن بخش ویژه رمضان با معرفی و ارائه فایل پی دی اف کتابهای مرتبط با حال و هوای ماه مبارک، یک ماه دیگر برای جلب مخاطب خود فرصت دارد.

 

گام دیگر تبریز در مطالعاتی کردن روزهای در خانه ماندن، برگزاری پویش «#بهار_همدلی» توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

اتفاقی که در هفته اول بهار اطلاع رسانی شد و از مردم دعوت شد به جهت ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی و پر کردن اوقات فراغت در این پویش مشارکت کنند.

علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی همراه با اهالی فرهنگ و ادب استان با مشارکت در این پویش که بر پایه نگارش خلاصه کتاب برگزار شده است، می توانند خلاصه نویسی خود از کتابهای محبوب‌شان را در ٢ صفحه به نشانی مجازی coronatbz@gmail.com ارسال کنند و جزو مشارکت کنندگان در این حرکت فرهنگی باشند.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچین با مد نظر قرار دادن موارد فنی و تخصصی، از شرکت کنندگان درخواست کرده تصویر روی جلد، شناسنامه کتاب، مشخصات  کامل شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، میزان تحصیلات و شماره تماس خود را هم به نشانی الکترونیکی یاد شده ارسال نموده و بر غنای این تلاش فرهنگی بیافریند.

برای جلب نظر و توجه شهروندان همچنین مقرر شده منتخب خلاصه های ‌کتاب ارسالی در صفحه نمایشگاه مجازی پویش هنرمندان آذربایجان شرقی با هدف مقابله با کرونا منتشر شود. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با اعلام جوایز در نظر گرفته شده برای این پویش فرهنگی، جذابیت آن را دو چندان کرده و گفته: نفر اول این مسابقه حواله خرید ۱۰ میلیون ریالی کتاب، نفر دوم هفت میلیون و ٥٠٠ هزار ریال، نفر سوم پنج میلیون ریال، نفرات چهارم تا ششم سه میلیون ریال و نفرات هفتم تا دهم ۲ میلیون ریال اهدا می شود. 

علاوه بر بررسی فنی، برای دیگر شهروندان هم امکان رای دادن به بهترین خلاصه نویسی ها مهیا شده و این مورد از اتفاقات خوب پویش بهار همدلی است. بر این اساس ۱۰ حواله کتاب دیگر به مبلغ ۲ ‌میلیون ریال برای خلاصه‌هایی که مورد پسند بازدید کنندگان مجازی قرار می گیرد، اهدا ‌می‌شود و در نهایت، حوزه هنری استان با برگزاری پویش متفاوت از امکانات رسانه ها و وسایل ارتباطی نهایت بهره را گرفته است.

 

پویش استانی #در_خانه_کتاب_بشنویم محصول همکاری حوزه هنری آذربایجان‌شرقی و بسیج هنرمندان استان، همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی، اعلام فراخوان نمود و با در دسترس قرار دادن کتابهای صوتی متنوع در پایگاه اطلاع رسانی خود، از شهروندان دعوت کرد اگر امکان و فرصت خواندن ندارند، کتاب بشنوند.

این طرح با توجه به شرایط ایجاد شده در رابطه با گسترش بیماری کرونا، با هدف ترغیب مردم به ماندن در خانه و بر طرف کردن بخشی از نیازهای فرهنگی مردم در حال برگزاری است و شامل بخش مسابقه نیز هست. مخاطبان کتابهای معرفی شده، در صورتی که پس از شنیدن آثار خلاصه آن را به ایمیل artabriz@yahoo.com و یا دایرکت اینستاگرام @hhtabriz ارسال نمایند امکان شرکت در بخش مسابقه پویش را یافته و در خاتمه، در انتهای اردیبهشت ماه به ۱۰ نفر از نویسندگان بهترین خلاصه کتاب‌ها جوایزی نفیس دریافت خواهند کرد.

کتاب شهید مهدی باکری، کتاب شهید حسن باقری، کتاب شهید صادق عدالت اکبری، کتاب شهید نادر برپور، کتاب شهید حسن شفیع زاده و کتاب شهید حامد جوانی آثار معرفی شده در پویش #در_خانه_کتاب_بشنویم هستند.

باید یک ماه دیگر منتظر بمانیم و ببینیم در نهایت یار که را خواهد و میلش به که باشد!

انتهای پیام/ ۶۰۰۱۲

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب فرهنگ تبریز هنر ماه مبارک رمضان خبرگزاری فارس فارس آذربایجان شرقی حوزه هنری بسیج هنرمندان سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز فضای مجازی هزار تومانی در بخش فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز اهالی فرهنگ میلیون ریال کتاب شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۶۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت

 نویسنده و طنزپرداز معاصر ایرانی در روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر بم درگذشت. 

علومی در سال ۱۳۴۰ در شهر بم به دنیا آمد. کار مطبوعاتی را از اوایل دهه هفتاد در مجله ادبستان به عنوان مسئول بررسی مقاله‌ها آغاز کرد و در همان زمان مشغول گردآوری مطالب مربوط به فرهنگ مردم شد.

وی شاگرد استاد انجوی شیرازی است. علومی قصه‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ مردم را در «ادبستان»، فصلنامه کرمان و ماهنامه سوره به چاپ می‌رساند. گذشته از آن چند مقاله در معرفی شاهنامه و یا نقد کتاب‌های داستانی نظیر «جزیره سرگردانی» و «طبل آتش» و «ساربان سرگردان» در مطبوعات منتشر کرد.

وی در ادامه کار مطبوعات برای مجله مهر، قصه‌های طنز نوشت و همزمان صفحه آموزش داستان برای جوانان را به راه انداخت. تاکنون هفت مجموعه داستان کوتاه و رمان‌های ذیل از او منتشر شده است: «هفت حکایت»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «اندوهگرد»، «من نوکر صدامم»، «امید بر دمیدن». رمان «آذرستان» این نویسنده اخیراً در ۵۳۹ صفحه توسط موسسه انتشارات تکا (توسعه کتاب ایران) به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار شده است. 

محمدعلی علومی رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. او به طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند.

در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد، و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را بر عهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی که با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کند مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ی اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوائل ۷۰ چاپ شد.

رمان "آذرستان" وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز "شاهنشاه در کوچه دلگشا" برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد، همچنین در آن مراسم استادان نجف دریا بندری در ترجمه طنز، پرویز شاپور در کاریکلماتور، مهدی اخوان ثالث در شعر طنز و کیومرث صابری در طنز مطبوعاتی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علومی تا کنون در چندین دوره جشنواره‌های سراسری طنز، در بخش داستان داور بوده و در اولین جشنواره سراسری داستان بیهقی نیز داور بوده است.

همچنین دبیر جشنواره سراسری طنز و کاریکاتور بم در سال ۸۴ بود، که بعد از آن تا کنون تعطیل شده است. در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به طنز، علومی بنا به توصیه استاد عمران صلاحی تا کنون این آثار را منتشر کرده است: ۱- طنز در آمریکا (جلد اول) با داستان‌هایی از طنزنویسان مشهور آمریکا مانند مارک تواین، ویلیام سارویان، جیمز تربر، ارسکین کالدول به همراه نقد و بررسی آنها. ۲- طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین ۳- انواع طنز در گلستان سعدی ۴- طنز وشیوه‌های داستانی در بوستان ۵- طنز در دوره‌ی پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان ۶- طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) ۷-بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی

رمان‌های طنز علومی عبارت‌اند از: شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن، جناب آقای دیو

همچنین در زمینه‌ی ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است. در تحلیل قصه‌های ایرانی می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

کتاب‌های برگزیده محمدعلی علومی:

شاهنشاه در کوچه دلگشا
آذرستان
من نوکر صدامم
وقایع نگاری بن لادن
جناب آقای دیو
طنز درباره پهلوی
داستان‌های کوتاه طنز

منبع: شهرآرا نیوز

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است