Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:01:25 GMT

زوایای غمگین سامانه شاد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۸۷۵۶

زوایای غمگین سامانه شاد

روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: گرچه به گفته مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش بیش از ۱۱ میلیون بار شبکه آموزش دانش‌آموزی نصب ‌شده و اطلاعات بیش از ۹ میلیون دانش‌آموز و ۵۸۵ معلم در این شبکه به ثبت‌ رسیده است، با این حال ایرادات این شبکه برای فعالیت و آموزش مجازی دانش‌آموزان به قدری زیاد است که سبب شده بسیاری از کاربران آن دست به گلایه بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا علاوه بر عدم اطمینان از امنیت اطلاعات کاربری، ایرادات پیش روی کلاس‌های مجازی و البته عدم دسترسی همه دانش‌آموزان به ابزارهای الکترونیک سبب شده که اجباری بودن نصب و استفاده از این اپلیکیشن نیز جزئی از گلایه‌های دانش‌آموزان و معلمان باشد...مدارس و معلمانی که از دسترسی دانش‌آموزانشان به اینترنت و گوشی ‌هوشمند مطلع بودند، از ابزارها و اپلیکیشن‌های در دسترس که اغلبشان ساخت داخل نبود، برای آموزش و برقراری ارتباط با دانش‌آموزان در ایام تعطیلی مدارس استفاده کردند تا اینکه وزارت آموزش و پرورش دست به اقدام جدیدتری برای آموزش مجازی در ایران کرد و به طور ناگهانی و طی پیامی همگانی به خطوط تلفن همراه در سراسر کشور از اپلیکیشی برای‌ آموزش مجازی دانش‌آموزان رونمایی کرد. این اپلیکیشن به سرعت به نصب بیش از ۱۰ میلیون بار رسید و یکی از دلایل این اتفاق اجبار مدارس به نصب آن توسط دانش‌آموزان و والدین آنها بود. بر اساس آخرین گزارش مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات ۱۱ میلیون و ۳۶ هزار و ۵۸۷ بار شبکه آموزش دانش‌آموزی نصب‌ شده است که از این تعداد، اطلاعات بیش از ۹ میلیون دانش‌آموز و ۵۸۵ معلم در شبکه شاد ثبت‌ شده است.

با این حال برای همه دانش‌آموزانی که این اپلیکیشن را نصب کرده‌اند، کلاس برگزار نشده است. طبق گزارش مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات؛ تعداد ۲ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۳۰۷ کلاس درس و ۱۳۴ هزار مدرسه در شبکه آموزشی دانش‌آموزان تاسیس‌ شده و تاکنون تعداد ۲۳۲ میلیون و ۳۱۴ هزار و ۳۳۵ فایل و بیش از ۵۹۲ میلیون و ۳۲ هزار پیام در این شبکه مبادله شده است. اما چه چیزی سبب شده که همه دانش‌آموزان نتوانند از این آموزش مجازی استفاده کنند؟ خیرین به جای مدرسه تبلت هدیه کنند. اولین مانع نبود امکانات مورد نیاز از جمله گوشی هوشمند، اینترنت و برق است که بسیاری از مناطق محروم از آن بی‌نصیب هستند. همین سبب شده که مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از خیرین مدرسه‌ساز درخواست کند که به جای ساخت مدرسه، تجهیزات آموزش از راه دور را به مناطق روستایی و عشایری اهداء کنند. سیفی در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد: هیچ دستورالعملی برای بازگشایی مدارس وجود ندارد، چون هنوز خطر کرونا جدی است و آغاز به کار مدارس حتی در مناطقی که مسئولانش معتقدند منطقه سفید است، برای سلامت دانش‌آموزان خطرناک است. سیفی گفته: خطر کرونا حتی در مناطق عشایری که دور از کانون ویروس‌ هستند وجود دارد. اگر در بعضی روستاها مدارس باز شده‌اند براساس بخشنامه‌ای نیست، کاری بوده که بر حسب دلسوزی انجام داده‌اند. مثلاً در بعضی مدارس عشایری چندپایه که اصلا در منطقه شان ابتلا نداشته‌اند و از سودی دیگر به شبکه شاد دسترسی ندارند، معلمان عشایری با چند دانش‌آموزی که داشته‌اند، شروع به کار کرده‌اند و البته ما این موضوع را تایید نمی‌کنیم. ما تابع ستاد کرونا هستیم، این مهم است که حتما طوری اقدام کنیم که سلامت جامعه و دانش‌آموزان به خطر نیفتد.رابط وزارت آموزش و پرورش و رسانه ملی در طرح آموزش تلویزیونی افزود: مواردی که دانش‌آموز به شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) دسترسی نداشته باشند، دستورالعمل تداوم آموزش در مناطق روستایی و عشایری فاقد دسترسی به تلویزیون اینترنت (فضای مجازی)، دستگاه‌های الکترونیکی و پخش صوتی و تصویری ابلاغ شده است که بر اساس آن آموزش ادامه دارد. حتی برای آموزش در مناطق بدون برق فعالیت‌های خودجوشی هم انجام شده. تعدادی از دهیاران کمک کرده و موتور برق‌های کوچکی را در اختیار معلمان قرار داده‌اند و دستگاه‌های پخش را به داخل چادر برده‌اند و از این طریق کلاس‌های شبکه آموزش تلویزیون را دوباره برای این دانش‌آموزان نمایش می‌دهند. مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر معتقد است که ویروس کرونا به نوعی برای دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار کشور عدالت آموزشی آورده است زیرا سال‌ها است سرباز معلم را برای دانش‌آموزان مناطق محروم می‌فرستادیم، اما الان چون دانش‌آموز این مناطق از انواع آموزش‌ با کیفیت‌های بالاتر بهره‌مند می‌شود، سطح آموزش بالا رفته است و امیدوارم این نوع آموزش‌ها حتی با تمام شدن کروناویروس ادامه داشته باشد. سیفی افزود: بسیاری از دانش‌آموزان عشایری و مناطق محروم پول خرید گوشی هوشمند را ندارند و جزو آن ۱۰ درصدی هستند که نمی‌توانند از شبکه شاد استفاده کنند، لذا از همه مردم می‌خواهیم اگر گوشی هوشمندی در خانه بدون استفاده دارند، آن را به اداره آموزش‌ و پرورش منطقه خود بدهند. مناطقی داریم که اینترنت دارند، ولی گوشی برای حضور در کلاس‌های شبکه شاد ندارند. باید همدلی گسترده شود. در این شرایط شاید دیگر مدرسه ساختن معنایی نداشته باشد و خیرین مدرسه‌ساز در خرید تجهیزات همراهی کنند.

منبع: روزنامه ابتکار برچسب‌ها ویروس کرونا روزنامه ابتکار فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا روزنامه ابتکار فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا روزنامه ابتکار فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش فناوری اطلاعات دانش آموزان آموزش مجازی شبکه آموزش دانش آموز شبکه شاد سبب شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۸۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمود منطقی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران در خاتمه نشست با مدیران آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان از سوی بهزیستی استان پیگیری می‌شود، تاکید کرد: توجه به آسیب‌های اجتماعی حوزه دانش‌آموزی محور طرح است.

وی خواستار پیگیری دقیق طرح جامع مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان شد و افزود: ساختارمندی مناسب و یکپارچگی مطلوب در حوزه آموزش و پرورش مزیت استان سمنان در اجرای این طرح است.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه نکته اساسی که در راستای اجرای طرح نظام مراقبت‌های اجتماعی دانش‌آموزان وجود دارد، این است که غربالگری‌ها به‌خوبی انجام شود، گفت: در قالب این طرح گروه‌های در معرض خطر، پرخطر و کسانی‌که نیاز به خدمات فوریتی دارند، به بخش‌های مربوطه ارجاع داده شوند.

منطقی افزود: در سال گذشته، تعدادی ارجاعی از آموزش و پرورش داشتیم که مداخلات لازم در راستای رفع مشکل از سوی بهزیستی این استان انجام شد و از ابتدای سال جاری هم تعدادی از دانش‌آموزان که باید در کارگروه فوریت‌های روانی اجتماعی مورد بررسی و رفع مشکل قرار می‌گرفتند، زیر پوشش قرار گرفتند.

به گزارش مهر، نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان در واقع مجموعه‌ای نظام‌یافته از خدمات و برنامه‌ها شامل غربالگری، آموزش، توانمندسازی و حمایت‌های روانی اجتماعی به‌منظور مراقبت از دانش‌آموزان در برابر رفتارهای پرخطر، آسیب‌های اجتماعی و جرایم از طریق مداخله به‌موقع و مؤثر است.

کد خبر 6088400

دیگر خبرها

  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد