Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@12:59:46 GMT

محبی‌نیا: دولت‌ها نیازمند همکاری علیه دشمن مشترک هستند

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۹۰۱۶

محبی‌نیا: دولت‌ها نیازمند همکاری علیه دشمن مشترک هستند

یک نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت‌ها نیازمند هماهنگی و همکاری علیه دشمن مشترک به نام کرونا هستند، گفت: برای رسیدن به سیاست جهانی که همه‌ ملت‌ها و دولت‌ها سهمی در آن داشته باشند درک شرایط بعد از کرونا و ایجاد گفتمان دوره‌ جدید جهانی که شروع شده است، همت جهانی شرط اول است.

به گزارش ایسنا، جهانبخش محبی‌نیا در یادداشتی با عنوان «ویروس کرونا و سیاست جهانی» که در اختیار ایسنا قرار داد، نوشت:

«ویروس کرونا، چالش‌ها و موانع پیش‌روی نظام بین‌المللی را در سطح همکاری جهانی به طور جدی آشکار ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هنگامه‌ای که دولت‌ها به همدردی، هماهنگی و همکاری علیه دشمن مشترک به نام بیماری کووید- 19 نیاز مبرم دارند، ستیزه بین آمریکا - چین و آمریکا - ایران و همینطور ناسازگاری‌های درونی اتحادیه اروپا، دریچه‌ امیدواری و خوش‌بینی برای مبارزه‌ی مشترک علیه تهدید جهانی را بسته نگه می‌دارد. بدتر اینکه آمریکایی‌ها با تجهیز و تدارک نظامی در عراق الزامات پروژه‌ مداخله‌ نظامی را تکمیل می‌کنند و بر وسعت نگرانی‌ها می‌افزایند.

البته خلاف رویه‌ موصوف نمودی اندک از معاضدت جهانی بین بعضی از کشورها از قبیل کاهش نسبی تنش بین ایران و امارات، مواردی از قبیل آتش بس سیاسی کمونیست‌های شورشی و حکومت مرکزی فلیپین و توقف فعالیت نظامی ترکیه در سوریه را هم دنیا شاهد بود. اما نگرانی‌ها بیشتر از امیدواری‌ها خودنشانی می‌کند. اینک برای اداره‌ بهتر جهان زمان آن رسیده است که شاهد تحولات و دگرگونی‌هایی باشیم که ساختار سازمان ملل به نفع مدیریت بهتر نیازهای مشترک جهانی سمت و سو پیدا کند و همه‌ کشورها منطبق بر معیارهای آزاد از زور، در تصمیم جهانی کنش‌گری کند.

جهان هنوز متاثر از تصمیمات منفعت‌طلبانه و یکجانبه‌گرای پیمان ورسای در 1919 و فرانکلین روزولت و وینستون چرچیل در کنفرانس کریمه است که چند ماه پس از پایان جنگ جهانی دوم و پس از کنفرانس تهران برگزار شد و حق وتو مورد تایید قرار گرفت و حاصل آن رقابت منفی، زورمداری، فقر و گرایش‌های میلیتاریستی است که روز به روز جنگ بشر علیه بشر را در چرخه‌ تکامل و تنازع برای بقا مدیریت می‌کند. برای رسیدن به سیاست جهانی بهتر، نه برتر لازم است جامعه‌ آمریکا در قالب اقدامی اورژانسی خود را از دموکراسی سلطه‌طلبانه نجات دهد. نوعی از دموکراسی که در داخل شاید چهره‌ آرامی داشته باشد اما در خارج خشن، زورگو، تمامیت‌طلب و مداخله‌جو است. در این چرخه، وظیفه‌ای بس گران، سرزمینی دارد که باعث و بانی جنگ‌های اول و دوم جهانی و همچنین جنگ‌های وحشتناک سی ساله و یک صد و سی ساله‌ی مذهبی داخلی بوده است.

اروپا برای نجات از این اوضاع نیاز دارد پالایش نژادی و برتری جویی را از چهره‌ دموکراسی انجام دهد. خاورمیانه هم برای رهایی از مداخله‌ بیگانگان و بستن دروازه‌ حیات خلوت قدرت‌های جهانی و مصائب بزرگ ناشی از عقب ماندگی از ضروریت‌های قطعی است که دموکراسی واقعی را برگزیند و خود را از تعصب‌های مذهبی و نژادی نجات دهد.  در حال حاضر، جنوب شرق آسیا غیر از کره‌ شمالی و چین در ریسک‌های بزرگ و تنش آفرین ورود پیدا نمی‌کند. روس‌ها هم باید درس وفای به عهد را زیاد تمرین کنند. در شرایطی که به گمانم جهان با تقویت ناسیونالیسم پساکرونایی و تاکید بر حمایت مفرط از تولید داخلی در گستره‌ جهانی دست و پنجه نرم خواهد کرد امکان دارد با تقویت آثار مثبت آن به تعادل بین گرایش‌ها و انگیزش‌ها مبادرت ورزید. برای رسیدن به سیاست جهانی که همه‌ ملت‌ها و دولت‌ها سهمی در آن داشته باشند درک شرایط بعد از کرونا و ایجاد گفتمان دوره‌ جدید جهانی که شروع شده است، همت جهانی شرط اول است. جاه‌طلبی‌ها نه تنها کارساز نیست بلکه شرآفرین است و دولتی که هوشمند نباشد به دام خواهد افتاد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس سیاست جهانی دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۹۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پورنچای دانویواتانا دبیر مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در آیین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع در اصفهان با بیان اینکه خرسندم که توانستم به‌عنوان رئیس ACD در این کنفرانس شرکت کنم، گفت: از تمام کسانی که فرصتی را مهیا کردند این جلسه برگزار شود، بسیار سپاسگزارم.

وی با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو ACD در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه اضافه کرد: این مجمع توسط اتحادیه اتاق‌های بازرگانی در ترکیه با عنوان TOBB برگزار شد و در پایان نیاز به گسترش چنین اجلاس‌هایی برای رسیدن به توافق مورد تأکید قرار گرفت.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) افزود: برای‌ اینکه بتوانیم گفت‌وگو‌ها را بین ۳۵ کشور ACD و همچنین گفت‌وگو‌های میان منطقه‌ای را با یکدیگر ادامه دهیم، برگزاری چنین اجلاسی مؤثر است.

دانویواتانا با تأکید بر اینکه به‌لحاظ ارتباطات با ایجاد استاندارد‌ها و قوانین باید در موضوع سرمایه‌گذاری ما اعضای مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با یکدیگر تبادلات بیشتری داشته باشیم، ادامه داد: در این مسیر موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این زمینه بسیار مهم است.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، ادامه داد: غیر از اینکه علاقه‌مند هستم چنین جلساتی تداوم داشته باشد، قصد داریم افراد دست‌اندرکار به مشکلاتی که در این موضوع وجود دارد به‌صورت عمیق فکر کنند تا بتوانیم با همکاری‌ها مشکلات را برطرف کنیم.

دانویواتانا متذکر شد: اگر هرکدام از اتاق‌های بازرگانی آمادگی خود را به‌عنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب شوند در نهایت می‌توانیم به اجماع برسیم.

وی یادآور شد: باید همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین مجمع‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین نیاز است نتایج توافقات به‌صورت گزارش به ACD ارائه شود و از طریق بهبود شرایط مشکلات را برطرف کنیم تا در مسیر توسعه پیشرفت داشته باشیم.

به گزارش آنا، مجمع گفتگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد و در حال حاضر ریاست این مجمع برعهده ایران است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی.
ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم