Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقی پور، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه همه کشورها برای استفاده از فرکانس ها با محدودیت مواجه هستند گفت: شبکه های اینترنتی ما باید ترکیبی از ارتباطات ثابت و موبایلی باشند و نباید تامین پهنای باند بسیار زیاد را فقط منوط به استفاده از فرکانس های بیسیم کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با شیوع کرونا و خانه نشینی بسیاری از اقشار مردم و صاحبان کسب و کارها، تمایل آنها برای استفاده از اینترنت نیز بالاتر رفت، در همین راستا گلایه ها از کندی سرعت اینترنت هم افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جنجال کندی اینترنت و راه کارهای موجود برای افزایش سرعت و کیفیت آن از زمان های گذشته وجود داشته است اما این باز آذری جهرمی وزیر پر حاشیه دولت که نوک پیکان انتقادات مردم به سمت وی نشانه رفته بود ادعای جدیدی درباره افزایش سرعت اینرتنت مطرح کرد؛ وی مدعی شد که شبکه‌ موبایل به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است و تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند،اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست.

با این حال تنها چند روز بعد از طرح این ادعا، آذری جهرمی وعده 4 برابر شدن سرعت اینترنت را به کاربران داد و این سوال مطرح شد که آیا اساساً سرعت اینترنت ربطی به فرکانس های تحت اختیار صداو سیما دارد و یا خیر؟

در همین راستا رضا تقی پور انوری، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین نماینده منتخب مجلس یازدهم در خصوص اظهارات اخیر آذری جهرمی مبنی بر 4 برابر شدن سرعت اینترنت و همچنین ارتباط سرعت اینترنت با فرکانس هایی که در اختیار صدا و سیماست در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار کرد: پس از ظهور برخی فناوری های جدید در حوزه فناوری ارتباطات، می توان با استفاده از همان امکانات قبلی، بهره‌وری های بیشتری داشت به عبارت دیگر با ارتقاء تجهیزات شبکه های قبلی و همچنین فناوری های جدید، می توان به پهنای باند بیشتری دست یافت.

وی با بیان اینکه افزایش سرعت اینترنت از نظر فنی ممکن است یادآوری کرد: اگر تجهیزات جدیدی خریداری شده باشد می توان با همان شبکه های قبلی و زیرساخت های سابق، پهنای باند بیشتری داشت و به این ترتیب سرعت اینترنت را افزایش داد فلذا 4 برابر شدن سرعت اینترنت بااستفاده از تجهیزات به روز توسط اپراتورها امکانپذیر است.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: فرکانس ها جزء منابع کمیاب بوده و استفاده از آنها برای شرایط معمولی و عادی و یا افزایش سرعت اینترنت، مرسوم نیست؛ به عبارت دیگر راه حل مرسوم افزایش سرعت اینترنت و پهنای باند، تنها ارتباطات موبایلی نیست؛ بررسی شبکه های کشورهای مختلف نشان می‌دهد که این شبکه ها ترکیبی از ارتباطات ثابت بر روی شبکه‌های فیبر نوری و پهنای باند موبایل است که برای پهنای باندهای بسیارزیاد مانند کسب و کارها و ادارات  هیچ کشوری از پهنای باند موبایلی استفاده نمی‌کند و از طریق توسعه ارتباطات ثابت بر مبنای فیبرهای نوری به رفع این نوع نیازهای حجیم می‌پردازند.

تقی‌پور با بیان اینکه محدودیت هایی برای استفاده از تجهیزات بی‌سیم و به تبع آن فرکانس‌های موجود جهت افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت وجود دارد، همچنین عنوان کرد: اگر ترکیبی درستی در شبکه داخلی در سه لایه هسته، لبه و دسترسی را تعریف کنیم این مشکل حل خواهد شد، در کشور ما در حال حاضر بیشترین فشار برای افزایش سرعت اینترنت بر روی تجهیزات بی سیم یا همان شبکه های موبایل است و از آنجایی که هزینه نگهداری تجهیزات این شبکه ها بالاتر است، شاهد بیشتر شدن هزینه قیمت تمام شده  و گران‌تر شدن اینترنت برای کاربران هستیم.

وی در ادامه افزود: اگر ترکیب مناسبی بر روی شبکه‌های نوری و همچنین ارتباطات ثابت وجود داشته باشد امکان حفظ فرکانس‌ها برای استفاده های ضروری و در مواردی که هیچ راهی جز استفاده از تجهیزات بی سیم وجود ندارد، هم بیشتر می‌شود؛ چراکه استفاده از فرکانس ها برای شرایط ضروری و حساس است؛ در حقیقت استفاده از فیبر نوری بسیار راحت تر و به صرفه تر از استفاده از تجهیزات بیسیم است که فرکانس های لازم برای آنها جزو منابع کمیاب هستند از همین جهت باید میزان استفاده از فیبرهای نوری افزایش پیدا کند.

 

نباید تامین پهنای باند بسیار زیاد را منوط به استفاده از فرکانس‌های بیسیم

منتخب مردم در مجلس یازدهم همچنین گفت: معمولاً ارتباطات بی سیم فقط برای آخرین سطح(فاصله Last Mile) از دسترسی است؛ از نظر اقتصادی و فنی صحیح نیست که در همه طول مسیر از تجهیزات بیسیم برای تأمین اینترنت استفاده شود. برابر قانون اساسی و ماده 14قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات، مدیریت فرکانس های بخش تجاری در حیطه اختیارات وزارت ارتباطات بوده "اختیارات و وظایف مربوط به آن وزارت مندرج در این قانون شامل محدوده وظایف و اختیارات سازمان صدا و سیما و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نمی‌شود و قوانین و مقررات مربوط به آنان به قوت خود باقی است".

تقی پور با تأکید بر اینکه همه کشورها برای استفاده از فرکانس ها با محدودیت مواجه هستند گفت: شبکه های اینترنتی ما باید ترکیبی از ارتباطات ثابت و موبایلی باشند و نباید تامین پهنای باند بسیار زیاد را فقط منوط به استفاده از فرکانس های بیسیم کرد.

وی ضمن برشمردن برخی از ویژگی‌های شبکه ملی اطلاعات همچنین گفت: بخش اعظمی از شبکه ملی اطلاعات شبکه فیبرهای نوری هستند که علیرغم اینکه پروانه شرکت های ارائه دهنده خدمات فوق سریع مبتنی بر فیبرنوری سال هاست صادر شده اما هنوز کمبودهای زیادی در این زمینه داریم؛ برخی شرکت‌های خدمات ارتباطی و الکترونیکی وجود دارند که سال هاست مجوز فعالیت گرفته اما تا کنون اقدام موثری انجام نداده اند.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: استفاده از فرکانس ها افزایش سرعت اینترنت استفاده از تجهیزات برای استفاده برای استفاده ارتباطات ثابت تجهیزات بی پهنای باند تقی پور شبکه ها بی سیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۹۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۶ سایت اینترنت پرسرعت همراه در اتان خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این سایت‌ها، ۵۸۰ خانوار روستایی از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مصطفی بهی با اعلام این خبر اظهار داشت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون با راه‌اندازی 6 سایت دیگر توسعه شبکه ملی اطلاعات 6 روستای استان از خدمات مبتنی بر این شبکه و اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

وی گفت: از این تعداد، 4 سایت جدید در روستا‌های جمز و مرغوب شهرستان طبس، حیدرآباد شهرستان نهبندان و سهک شهرستان درمیان احداث و راه‌اندازی شده و این روستا‌ها را از پوشش تلفن و اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند کرده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی افزود: همچنین با ارتقا تکنولوژی 2 سایت دیگر تلفن همراه، روستا‌های نوغاب شهرستان سربیشه و کلاته بالا (شهرک قدس) شهرستان قائنات، از پوشش اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

بهی، با بیان اینکه  این سایت‌ها با اعتباری بالغ بر 236 میلیارد ریال از محل منابع طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شده اظهار داشت: با راه‌اندازی این سایت‌ها، خدمات مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت همراه، در دسترس بیش از 850 خانوار روستایی استان قرار گرفته است.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • درز اطلاعات محرمانه ارتش آلمان در اینترنت
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!