Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@15:55:30 GMT

آیا ایمنی جمعی برای مقابله با کرونا موثر است؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۱۷۵۲

آیا ایمنی جمعی برای مقابله با کرونا موثر است؟

به دنبال شیوع گسترده ویروس کووید-۱۹، بسیاری از افراد معتقد هستند ایمنی جمعی راهی برای توقف انتقال این بیماری است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دستیابی به روش‌های کنترل شیوع پاندمی جهانی ویروس کرونا یکی از دغدغه‌های محققان و متخصصان طی روزهای اخیر بوده است. یکی از روش‌های مطرح شده در این زمینه، "مصونیت جمعی" (herd Immunity) است که موافقان و مخالفان زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعریف مصونیت جمعی

با وجود این که اصطلاح مصونیت جمعی تقریبا یک قرن پیش کشف شد، اما تا دهه‌های اخیر مورد استفاده قرار نگرفته بود. این اصطلاح زمانی به کار می‌رود که درصد بالایی از افراد جامعه در برابر یک بیماری ایمن شوند؛ این ایمنی یا از طریق واکسیناسیون به وجود می‌آید، یا زمانی که افراد  در معرض ویروس قرار بگیرند و سیستم ایمنی بدن آن‌ها، ‌برای محافظت در برابر عامل بیماری‌زا، آنتی بادی تولید کند، حاصل می‌شود. همانطور که می‌دانیم تاکنون واکسنی برای بیماری کووید-۱۹ در دسترس مردم قرار نگرفته است؛ بنابراین در مورد بیماری کرونا منظور از ایمنی جمعی این است که افراد زیادی از یک جامعه در برابر بیماری ایمن شوند.

آیا ایمنی جمعی روش موثری است؟

به نظر می‌رسد ایمنی جمعی، بهترین راه برای پیشگیری از شیوع یک بیماری واگیردار باشد، زیرا روند انتقال ویروس را از فردی به فرد دیگر کند کرده و در بهترین حالت آن را متوقف می‌کند. البته مشکل اصلی ایمنی جمعی این است که راه طولانی برای رسیدن به این هدف دارد، زیرا کارشناسان معتقد هستند که ۶۰ تا ۹۰ درصد از افراد باید در برابر بیماری ایمن شوند تا انتشار آن متوقف شود، در حالی که اکثر کشورهایی که تخت تاثیر کووید-۱۹ قرار گرفته‌اند،، حتی کشور امریکا که بیشترین تعداد مبتلا را دارد، از مرز یک درصد عبور نکرده‌اند .

ایمنی جمعی در برابر کرونا ویروس

اگر مصونیت جمعی رخ ندهد، افراد همچنان به بیماری مبتلا می‌شوند و به همین ترتیب بیماری انتشار پیدا کرده و مرگ و میر افراد بر اثر این آن ادامه پیدا می‌کند. شیوع بعضی بیماری‌ها مانند آبله، سرخک و اوریون با تزریق واکسن کاهش یافته است؛ بنابراین افراد در برابر آن‌ها ایمن هستند. به گفته برخی محققان از آنجایی که کووید-۱۹، ویروس جدیدی است و هیچکس در برابر آن ایمن نیست، ایمنی جمعی، روش موثری برای پیشگیری از آن محسوب می‌شود و در بعضی از کشورهای جهان به کار گرفته می‌شود.

کد خبر 420210

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سیستم ایمنی واکسن کرونا کرونا در جهان آخرین اخبار ویروس کرونا ایمنی جمعی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مصونیت جمعی ایمنی جمعی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،شهریار افندی‌زاده گفت: این طرح از بزرگراه آزادگان در مناطق ۱۸ و ۱۹ به عنوان معابر پرترددی که نیاز بیشتری به ایمن‌سازی و رسیدگی داشتند، آغاز شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح ایمنی بزرگراه‌ها و پیش‌بینی تدابیر و تمهیدات لازم برای کاهش تصادفات افزود: از طریق مناطق ۱۸ و ۱۹برای احصای کاستی‌ها و کمبود‌های بزرگراه آزادگان اقدام کرده و پس از بررسی دقیق، تجهیزات موردنیاز را مشخص و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم انجام شد.

آقای افندی‌زاده گفت: خط کشی محوری، ممتد، منقطع و بستر جناغی ها، مرمت و نوسازی گاردریل‌ها، نصب تابلو‌های خطرنما برای آشکارسازی و نصب انواع تجهیزات ایمنی همچون کاشن‌تانک و استوانه، از اقدام‌هایی است که در محدوده مناطق ۱۸ و ۱۹ شهرداری تهران انجام شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران با بیان اینکه مناطقی که محور آزادگان در محدوده آن قرار دارد، از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای افزایش سطح خدمات و ایمن‌سازی است، تصریح کرد: در این طرح که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، بیش از ۱۲ گروه اجرایی در حال فعالیت هستند و ۲۴ نقطه از جناغی‌ها با استفاده از ۴۴ قطعه کاشن‌تانک و ۱۲۰ عدد استوانه ایمن‌سازی و حدود ۱۵۰ شاخه گاردریل مرمت و تعویض شده است.

وی گفت: نصب بیش از ۱۰۰ عدد تابلوی خطرنما ۶۰*۲۰ و حدود ۶۴ هزار متر خط‌کشی منقطع و ۴۲ هزار متر خط‌کشی ممتد از دیگر اقداماتی بود که در راستای ایجاد ایمنی بیشتر در بزرگراه آزادگان انجام شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران یادآور شد؛ در نظر است با تعیین اولویت بزرگراه‌ها و با مشارکت پلیس و شهرداری‌های مناطق، این طرح در تمام شبکه بزرگراهی تهران اجرا شود.

بزرگراه آزادگان، از شاهراه‌های شهر تهران است که به دلیل طول تقریبی ۵۹ کیلومتری، تردد روزافزون خودرو‌های سبک و سنگین، دسترسی‌های بسیار، سرعت بالای وسایل نقلیه و تعداد زیاد سرقت تجهیزات، ایمن‌سازی آن همیشه از دغدغه‌های اصلی مدیریت شهری محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ایمن سازی ۴۱ نقطه پرحادثه در محورهای مواصلاتی کرمانشاه
  • دستور دادستان بشرویه جهت ایمن سازی فوری استخر‌های کشاورزی
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند