Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:02:05 GMT

فراخوان گردآوری فرهنگ مردم اصفهان در خاطرات بهارانه

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۲۳۳۴

فراخوان گردآوری فرهنگ مردم اصفهان در خاطرات بهارانه

مسئول موزه عصارخانه شاهی از فراخوان فصل اول گردآوری فرهنگ مردم اصفهان در بهار و ماه مبارک رمضان در برنامه "خاطرات بهارانه" خبر داد.

به گزارش ایمنا، مریم قانونی درباره ویژه‌برنامه‌های موزه عصارخانه شاهی در هفته فرهنگی اصفهان و ماه مبارک رمضان گفت: عصارخانه شاهی به عنوان مرکز مطالعات فرهنگ عامه از مدتی پیش به‌دنبال گردآوری فرهنگ عامه مردم اصفهان بود که در هفته فرهنگی اصفهان و ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای این اقدام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فصل نخست این طرح با عنوان "خاطرات بهارانه" درباره رسوم نوروز، آداب فصل بهار و مناسک ماه رمضان از روز شنبه ششم اردیبهشت آغاز می‌شود که علاقه‌مندان برای ارسال آثار خود تا ۳۱ خردادماه مهلت دارند. علاقه‌مندان می توانند خاطره خود را در قالب متن، صوت یا فیلم به شماره  ۰۹۳۷۰۶۴۰۷۸۷ ارسال کنند.

وی درباره رسوم مردم اصفهان در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: برخی آداب صرفاً به صورت خانوادگی و یا بر اساس برخی باورها شکل گرفته که از آن جمله می توان به آداب به پیشواز ماه رمضان رفتن، خوراکی‌های افطار، برخی مناجات‌هایی که در سحر خوانده می‌شده، رسوم روز میلاد امام حسن(ع) در محلات مختلف اصفهان و دعوت از روزه‌ اولی‌ها اشاره کرد.

قانونی درباره شرایط آثار ارسالی بیان کرد: محوریت خاطرات ارسالی باید بخشی از آداب و رسوم ویژه هر محله یا خانواده و خاطره ارسالی متعلق به خود شخص یا یکی از نزدیکان او باشد. همچنین ابتدای متن، صوت یا فیلم، صاحب خاطره و نقل‌کننده آن معرفی و در بیان خاطره مکان و زمان وقوع آن ذکر شود که مدت زمان آثار نیز محدودیتی ندارد و به کامل‌ترین رسوم ارسال شده هدایایی به رسم یادبود اهدا می‌شود.

مسئول عصارخانه شاهی درباره سایر برنامه‌های این مرکز تصریح کرد: فاز نخست گردآوری "تاریخ شفاهی بازار اصفهان" در سال‌های ۹۵ و ۹۶ انجام شده و قرار است کلیپی ۲۰ دقیقه‌ای از این مصاحبه‌ها، روند گردآوری آنها و معرفی این پروژه در هفته جاری در دو قسمت در فرهنگسرای مجازی سازمان منتشر ‌شود.

وی درباره برنامه "سحوری‌خوانی" نیز گفت: پژوهشی در گذشته در عصارخانه شاهی انجام و کتابی با عنوان "سحوری سپاهان" چاپ شد که در همین راستا پادکست‌هایی که شامل ترکیبی از معرفی و مقدمه‌ای بر مناجات‌خوانی و سحرخوانی در ایران و اصفهان و ۲۰ مناجات و تحلیل آنها است آماده شده که ساعت ۱۸ روزهای ماه مبارک رمضان در کانال سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، وب‌سایت و صفحه فرهنگسرای مجازی بارگذاری می‌شود.  

قانونی اضافه کرد: این مناجات‌ها شامل مناجات‌های سحر و افطار، مناجات پیشواز ماه رمضان، مولودی امام حسن(ع)، مناجات‌های شب‌های قدر و وصف و منقبت امام علی(ع) و مناجات وداع ماه رمضان است. برخی از این مناجات‌ها متعلق به افرادی است که از دنیا رفته‌اند و یا دیگر مناجات‌خوانی نمی‌کنند که این آثار به همراه تحلیل آنها منتشر خواهد شد.

گفتنی است؛ هفته فرهنگی اصفهان از سوم اردیبهشت امسال با تدارک ۹۵ عنوان برنامه به صورت مجازی آغاز شده و تا نهم اردیبهشت ماه ادامه دارد که علاقه مندان برای استفاده از برنامه‌های سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری در هفته فرهنگی اصفهان می‌توانند به صفحه و وب‌سایت فرهنگسرای مجازی این سازمان به نشانی vcci.ir و صفحه instagram.com/isfahanfarhang مراجعه کنند.

کد خبر 420548

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرهنگ عامه موزه عصارخانه شاهی فرهنگسرای مجازی هفته فرهنگی اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق هفته فرهنگی اصفهان ماه مبارک رمضان عصارخانه شاهی مردم اصفهان مناجات ها ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۲۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است

ایسنا/فارس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به نام‌گذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب، مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور در تحقق شعارهای سال را توجه مردم به مسئله حمایت از تولیدات و محصولات وطنی دانست.

حمیدرضا قانعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نام‌گذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: ایده اصلی طرح شعار سال توسط مقام معظم رهبری ذاتاً یک امر فرهنگی و فرهنگ‌ساز است و پیش از آنکه شعار مطرح شود، باید در مقام راهبرد قرار بگیرد و کلان حرکت جامعه را تنظیم و هدایت کند که در بطن خود به فرهنگ‌سازی و جهت‌گیری‌های فرهنگی متناسب با شعار سال توسط مردم و مسئولان منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه طی سالیان گذشته که عمده شعارها رنگ و بوی اقتصادی داشته‌اند، به الزامات فرهنگی تحقق آن راهبرد اقتصادی کمتر توجه شده است، افزود: در سال ۱۳۹۷ رهبری معظم انقلاب در شعار سال حمایت از کالای ایرانی را مطرح کردند و آن را مهم‌ترین عامل تحقق اقتصاد مقاومتی دانستند و به واقع  مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور ما در تحقق شعارهای اقتصادی توجه مردم به مسئله حمایت از تولیدات و محصولات وطنی است.

قانعی با تصریح اینکه در کشور ما فرهنگ استفاده و حمایت از کالای وطنی همچنان در میان مردم نیازمند تقویت است، گفت: در شرایط کنونی حمایت از کالای داخلی در اقتصاد ایران حرف اول را می‌زند. این امر نیاز به بسترسازی و تولید محتوای فرهنگی مداوم جهت حمایت از کالای داخلی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: تمرکز بر تولید محتوای خلاقانه، افزایش کیفیت محصولات و پایبندی مسئولان و چهره‌های ملی به استفاده از تولیدات داخلی و همچنین نشان‌سازی برای تولیدات ملی فاخر و رقابت‌پذیر و جبران برخی از این هزینه‌ها توسط دولت می‌تواند کمک ارزشمندی به تولید ملی باشد.

وی با بیان اینکه  در بخش دوم شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) علاوه بر توجه به جهش تولید راهبرد جدیدی به نام مشارکت مردم نیز مطرح می‌شود، افزود: مشارکت مردم وجوه مختلفی خواهد داشت. یکی از آن‌ها قطعا اهتمام به مصرف کالای داخلی و توجه به فرهنگ مصرف کالای وطنی توسط مردم است اما مسئله مهم‌تر بستر سازی و فراهم کردن زمینه حضور مردم در امر تولید است. رفع موانع و بروکراسی‌های مرسوم، تسهیل فرآیندهای صدور مجوز و بسیاری از اقدامات تشویق‌کننده و ترغیب‌کننده مردم به مشارکت در امر تولید سیاست مترقی و پیشروانه‌ای است که رهبر معظم انقلاب حکیمانه و هوشمندانه در شعار سال به آن اشاره می‌کنند.

قانعی با بیان اینکه در واقع شعار بازگشت به مردم راهبرد قطعی و ناگزیر جمهوری اسلامی در همه ابعاد است، گفت: طی سالیان گذشته هرکجا امورات به مردم واگذار شد، نتایج شگرفی مشاهده شد و موفقیت‌های چشمگیری حاصل شد؛ اینکه مردم در همه ابعاد مسائل اقتصادی مشارکت داده شوند، نه اینکه صرفا به‌عنوان لایه‌های پایینی و اقدام‌کنندگان میدانی به مردم نگاه شود باید در دستور کار قرارگیرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس اظهار کرد: مشارکت مردم در لایه‌های تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری، لایه‌های اقدام و اجرا و در نهایت  نظارت و اصلاح فرآیند قطعا راهگشا خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • اصفهان؛ تلألؤ تاریخ، فرهنگ و هنر + فیلم
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • جای جای اصفهان، رنگ‌وبوی هفته فرهنگی را گرفته است
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • اردوی هفت گردی به مناسبت هفته فرهنگی در منطقه ۷ شهرداری اصفهان
  • اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری