Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق اعلام منابع وابسته به حزب اصلاح و نیروهای منصور هادی، در روز شنبه هفته گذشته نیروهای مجلس انتقالی جنوبی به ۳ کاروان تدارکاتی آنها در شهر شقرا در جنوب یمن حمله کردند.

سرویس جهان مشرق -  در حالی که مدتی است وارد ششمین سال جنگ یمن و درگیری میان نیروهای مردمی این کشور با ائتلاف متجاوز سعودی شده‌ایم، هنوز دو کشور اصلی ائتلاف یعنی عربستان و امارات بر سر آینده مناطق تحت کنترل نیروهای تحت امرشان به توافق نرسیده و هر از چند گاهی شاهد درگیری شدید قوای دو طرف در استان‌های مختلف یمن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگیری‌های سال گذشته در شهر عدن

همه چیز از حادثه پادگان الجلاء در استان لحج آغاز شد. در روز ۱۰ مرداد سال ۱۳۹۸ مراسم فارغ التحصیلی برخی افسران عضو مجلس انتقالی جنوبی STC که تحت حمایت امارات هستند در این پادگان در حال برگزاری بود که اصابت چند راکت توپخانه‌ای به محوط پادگان موجب کشته شدن ۳۲ نفر و زخمی شدن ده‌ها تن از نیروهای وابسته به امارات شد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4
لحظات اولیه پس از انفجار پادگان الجلاء

همزمان حمله انتحاری به اداره پلیس شهر عدن نیز منجر به کشته و زخمی شدن چندین نفر شد. با اینکه رسانه‌های وابسته به سعودی قصد داشتند حمله را به انصارالله یمن نسبت بدهند اما کادر رهبری مجلس انتقالی جنوبی به خوبی میدانست که حملات توسط نیروهای منصور هادی که تحت حمایت عربستان هستند صورت گرفته است.

در ۲ ماه پایانی تابستان گذشته درگیری‌های شدید میان قوای دو طرف در استان‌های عدن، لحج، ضالع و شبوه میان دو طرف روی داد که منجر به کشته و زخمی شدن صدها تن از نیروهای دو طرف شد.

در ابتدا نیروهای منصور هادی موفق به تصرف شهر عدن مرکز نیروهای مجلس انتقالی جنوبی شدند اما در ضد حمله طرف مقابل و بمباران شدید نیروی هوایی امارات شهر عدن مجددا تحت کنترل نیروهای STC قرار گرفت.

توافقنامه ریاض و پایان موقت درگیری

در آبان ماه سال ۹۸ با درخواست عربستان برای مذاکرات میان دو طرف و پایان درگیری، جلسه‌ای با حضور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، محمد بن زاید حاکم ابوظبی، منصور هادی رییس جمهور مستعفی یمن و عیدروس الزبیدی رییس مجلس انتقالی جنوبی یمن برگزار شد.

لحظه امضای قرارداد صلح میان منصور هادی و عیدروس الزبیدی

«محمد بن سلمان» در سخنانی مدعی شد که این توافق گامی در جهت راه‌حل سیاسی و پایان جنگ یمن است و با بیان اینکه دولت منصور هادی و شورای انتقالی جنوب «برادران» یکدیگر هستند، گفت که دولت سعودی تمام تلاش خود را برای پایان دادن به درگیری‌های میان «برادران» در یمن به کار می‌گیرد.

درگیری‌های هفته اخیر در جنوب یمن

طبق اعلام منابع وابسته به حزب اصلاح و نیروهای منصور هادی، در روز شنبه هفته گذشته نیروهای مجلس انتقالی جنوبی به ۳ کاروان تدارکاتی آنها در شهر شقرا در جنوب یمن حمله کردند.

سخنگوی حزب اصلاح رسما تهدید کرد که میانجیگری طرف های واسطه مانع از درگیری در استان‌های شبوه و ابین نشده است و این میتواند آغازگر یک نبرد تمام عیار میان دو طرف باشد.

به عقیده کارشناسان عملیات انصارالله در دروازه استان مارب و احتمال سقوط این شهر به عنوان مرکز اصلی دولت مستعفی منصور هادی و مزدوران تحت امر آل سعود میتواند نقش مهمی در آینده درگیری داخلی دو جریان تحت حمایت امارات و عربستان در جنوب یمن داشته باشد.

آزادسازی مارب به نوعی میدان نبرد یمن را به دو جبهه شمال و جنوب میان انصارالله و مجلس انتقالی جنوبی تحت حمایت امارات تقسیم می‌کند و این چیزی نیست که منصور هادی و عربستان به سادگی بپذیرند.

بسیاری معتقدند در صورت رخ دادن این واقعه احتمالا نیروهای حزب اصلاح یکبار دیگر و اینبار با تمامی قوا تلاش می‌کنند با اشغال شهر عدن و بیرون راندن قوای STC از این شهر، مرکز فعالیت خود را از مارب به عدن در جنوب یمن و کرانه تنگه باب المندب تغییر دهند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور سال جهش تولید اخبار بورس یمن استان مآرب عربستان انصارالله یمن محمد بن سلمان ابوظبی شهر عدن تنگه باب المندب استان لحج منصور هادی محمد بن زاید امارات ریاض آل سعود تحولات یمن تحولات منطقه محمد بن سلمان یمن نیروهای منصور هادی منصور هادی جنوب یمن تحت حمایت حزب اصلاح شهر عدن دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۲۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: دره نیزار همانطور که از نامش پیداست، نیزار به معنای واقعی بوده که در برابر سیلاب های گاه و بی گاه شمال غرب تهران نقش سدی را ایفا کرده که البته مقاومت آن‌چنانی و به معنای امروزی نداشته است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

محمدصادق لطفعلی‌خان درباره حدود این دره تاریخی می گوید: «دره نیزار از پایین‌دست امامزاده عینعلی‌زینعلی (ع) شروع می شد و تا نهر طرشت ادامه داشت. این دره تا ۵۰ سال قبل دست‌نخورده باقی مانده بود تا اینکه در طرح گسترش پایتخت از بین رفت و بوستان نهج‌البلاغه را روی بقایای آن ساختند. دره نیزار برای اهالی طرشت اهمیت فراوانی داشت، چون مسیر عبور آبی بود که چرخ های آسیاب کهک را به حرکت درمی‌آورد و در ادامه باغ های روستای طرشت را آبیاری می کرد.»

اواسط دهه ۳۰ که نیروهای بیگانه در خیابان ها و حتی در آسمان تهران جولان می دادند خبر سقوط هواپیمای آمریکایی در دره نیزار پایتخت‌نشین ها را غافلگیر کرد. لطفعلی‌خانی درباره این حادثه تاریخی می گوید: «در دهه ۳۰ که تقریبا شروع حکومت پهلوی دوم بود، آمریکایی‌ها در پوشش کارمندان «اداره اصل چهار» در تهران فعالیت می کردند. در همان روزها هواپیمای حامل کارکنان اداره اصل چهار که مدام از آسمان محدوده طرشت عبور می کردند در دره نیزار سقوط کرد و صدای انفجار آن اهالی را به این مکان کشاند. چند روز بعد معلوم شد که دو آمریکایی در این حادثه کشته شده‌اند و جسد آنها در آتش سوخته است. بعد از این ماجرا دره نیزار هم به عنوان مکانی که هواپیمای آمریکایی در آن سقوط کرده به شهرت رسید.»

جوان های طرشتی روی سنگ یادبود قربانیان آمریکایی نشسته اند.

اواخر دهه ۳۰ و مدتی بعد از سقوط هواپیمای آمریکایی، بنای یادبود آنها در دره نیزار نصب می شود، اما سنگ‌نوشته ای که نام سرنشینان هواپیمای آمریکایی و تاریخ دقیق حادثه روی آن حک شده بود در طرح ساخت بوستان نهج‌البلاغه از بین رفت و دیگر هیچ رد و نشانه‌ای از هویت کشته‌شده‌های تاریخی‌ترین حادثه دره نیزار به جا نماند.

کد خبر 846571 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • سقوط ابر‌های بارور در بیابان‌های عربستان (فیلم)
  • تصاویر عجیب و آخرالزمانی از سقوط ابرهای بارور در بیابان‌! + فیلم
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • حمله به رفح به یک درگیری داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • بازگشت چند تیپ از ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از نوار غزه