Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@12:20:55 GMT

فراخوان تولید تئاتر آپارتمانی در دوران قرنطینه

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۴۴۳۲

فراخوان تولید تئاتر آپارتمانی در دوران قرنطینه

مركز هنرهاى نمايشى حوزه هنرى در راستاى تداوم توليد و ارائه‌ محصولات فرهنگى و هنرى در عرصه هنرهاى نمايشى در روزهاى قرنطينه و فاصله‌گذارى اجتماعى در دوران شيوع كرونا، همایش تئاتر آپارتمانى را برگزار مى‌كند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از حوزه هنری، تئاتر آپارتمانی به قدمت یک قرن را امروزه نیز می‌توان جدی و مهم برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تئاترهای قرن بیستمی و گونه‌های تئاتر کافه‌‌ای (Cafe Theatre) و پیچیده‌تر آن یعنی تئاتر رستورانی (Dinner Theatre)، تئاتر آپارتمانی (Theatre (Apartment و در گونه‌ای غیررسمی‌تر، تئاتر داخلی(Inner Theatre) و... همگی محصول شرایط زیستی و موسمی بوده‌اند، اما جایگاه خود را یافته‌اند و آن را تثبیت کرده‌‌اند. جبر سیاسی و اقتصادی و شرایط پیچیده‌ اروپا که در دهه‌ ۳۰ میلادی باعث شکل‌گیری تئاتر آپارتمانی شد، امروزه بر جهان حاکم نیست، اما دلایل متمایز دیگری حضور آن را در این دوره از تاریخ هم تثبیت و ضروری می‌کند.

به نظر می‌رسد امروز با التزام‌هایی که بهداشت و ضرورت‌های آن برای ما ایجاد کرده است، بازگشت مقطعی کشور به رشد زمینه‌های بروز خلاقیت‌ها در قالب تئاتر آپارتمانی یک استراتژی صبورانه برای برون‌رفت از این دوران باشد. تئاتری که با حداقل توجه به طراحی صحنه و بیشتر با توجه به داشته‌های صحنه و تغییرات مختصر زیبایی‌شناسانه‌ آن، با بازیگران محدود و فضایی مختصر در امنیتی جذاب و محدود شکل بگیرد. این میانه، بی‌شک، شرایط دوران، برگزاری ویژه‌ آن را با پروتکل‌های «بومی ـ اقلیمی ـ مقطعی» ضروری خواهد ساخت.

مركز هنرهاى نمايشى حوزه هنرى در راستاى تداوم توليد و ارائه‌ محصولات فرهنگى و هنرى در عرصه هنرهاى نمايشى در روزهاى قرنطينه و فاصله‌گذارى اجتماعى در دوران شيوع كرونا، همایش تئاتر آپارتمانى را برگزار مى‌كند. خانواده‌های تئاتری علاقه‌مند مى‌توانند با درنظر گرفتن شرايط و ضوابط مشروحه‌ ذيل، حداكثر تا تاريخ ۹۹/۰۳/۱۰، نسخه PDF و Word متون نمايشى خود را ارسال کنند.

لازم است متقاضیان، مشخصات نویسنده و کارگردان اثر را به همراه شماره‌ تماس و شماره‌ ارتباطی خود در پیام‌رسان‌های رایج روی صفحه‌ اول متن نمایشیِ ارسالی درج کنند.

شرايط و ضوابط

١- «تک نگاره‌های شهدای دفاع مقدس»، «حاج قاسم سلیمانی از منظر خانواده، جهاد و زندگی اجتماعی»، «سبک زندگی ایرانی اسلامی»، «کرونا» و « آثار کمیک و شاد» از اولويت برخوردارند.

٢- مدت زمان نمايش‌ها حداقل 30 دقیقه باشد.

٣. كليه عوامل نمايش به‌جز نويسنده، در این دوره، به دلیل شرایط موجود، ترجیحاً از یک خانواده تشکیل شده باشند. در غیر این صورت، منعی برای حضور عوامل غیر عضو در صورت رعایت موارد بهداشتی وجود ندارد.

 ٤. در توليد نمايش‌ها صرفاً از امكانات منزل در صحنه‌آرايى، نورپردازى، لباس و لوازم صحنه استفاده شود.

٥. استفاده از موسيقى زنده در نمايش‌ها در صورتى كه توسط اعضاى خانواده اجرا شود، بلامانع است.

۶. در ضبط اثر، باید هویت و شرایط تئاتر آپارتمانی و ویژگی‌های تئاتری اثر حفظ و لحاظ شود.

۱/۶) با توجه به تأكيد بر استفاده از امكانات منزل و اجتناب از هرگونه هزينه، دوربين تلفن‌هاى همراه نیز به‌عنوان در دسترس‌ترين دوربين براى ضبط نمايش‌ها مورد پذيرش بوده، ولى استفاده از دوربين‌هاى با كيفيت شخصى ارجحیت دارد.

٧. نسخه ضبط‌شده‌ نمايش‌های پذیرفته‌شده، در فضايى كه براى اين امر در فضای مجازی در نظر گرفته شده، براى تماشاى عموم در دسترس خواهد بود.

٨. نمايش‌ها به لحاظ تعداد پرسوناژ، در صورتى كه همه بازيگران از يك خانواده باشند و تعدد آن‌ها در تصويربردارى تك‌دوربين اختلال ایجاد نكند، محدوديتى ندارند اما بدیهی است به حکم تجربه با تعداد کمتر شخصیت‌ها نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

٩. به نويسندگان كليه متون ارسالى كه كارشناسان مركز هنرهاى نمايشى متون آن‌ها را پذيرفته باشند، فارغ از اينكه متن مورد نظر در مرحله‌ بازبينى تأیيد يا بنا به دلايلى از رقابت و اجرا خارج شود، مبلغ ۵,۰۰۰,۰۰۰ ريال به ‌عنوان تقدیر پرداخت خواهد شد. این پرداخت مجزا از تعهد و  توافق کارگردان با نویسنده است.

۱۰. ارائه مجوز نویسنده تا پیش از زمان بازبینی آثار الزامی است.

۱۱. حداکثر تعداد ۴۰ اثر به مرحله پايانى راه خواهند یافت و با پرداخت مبلغ تا سقف ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ريال مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

۱۲. تعداد ۵ اثر برگزيده‌ همایش، پس از رفع مشكلات ماه‌‌هاى اخير و بازگشت شرايط به وضعیت عادى، در يكى از تالارهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنرى با تخصيص كمك‌هزينه، اجراى عمومى خواهند شد.

گاهشمار

ارسال متون: حداکثر تا  تاریخ ۱۰ خردادماه ۱۳۹۹

اعلام متون پذیرفته‌شده: ۱۷ خردادماه  ۱۳۹۹

ارسال آثار ضبط‌شده: ۲۸ تیرماه ۱۳۹۹

اعلام آثار پذیرفته‌شده‌ مرحله‌ پایانی و معرفی پنج اثر برگزیده: ۴ مردادماه ۱۳۹۹

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌ تلفن‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تماس بگیرید.

۸۸۸۹۵۰۵۳-۸۸۸۰۴۰۷۲

انتهای پیام/4143/

منبع: آنا

کلیدواژه: حوزه هنری کرونا قرنطینه هنرهای نمایشی تئاتر آپارتمانی نمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۴۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه‌ای، نمایش «دروغ پارلمانی» به تهیه‌کنندگی بهمن هاشمی و طراحی و کارگردانی سهیل حاتمی، از شامگاه سه‌شنبه ۴ اردیبهشت، اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرد. این نمایش تا پنجم خرداد هر شب راس ساعت ۲۱:۳۰ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.

محسن رضوی‌نیا، مهسا احمدپور، رضا امانلو، پردیس کریمی، پویان پوینده، فاطمه عباسی، ناهید عبدالمحمدی، مسعود روشن و سالار آذریان بازیگران نمایش به «دروغ پارلمانی» هستند.

«دروغ پارلمانی» برداشتی از نمایشنامه «به دنبال دروغگو» اثر دیمیتریس پساتاس، نمایشنامه‌نویس و طنزپرداز ترک‌تبار است که در یونان زندگی و فعالیت می‌کرده است. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «با دروغ همه چیز به دست میاد، ولی نمیشه نگهشون داشت.»

از دیگر عوامل این اثر می‌توان به دراماتورژ: تبسم شاهپوری، تولید: پویان پوینده، منشی صحنه: زهرا حیدری، دستیاران کارگردان: ایمان نیکخو و بیتا جباری و ستاره شهنی، طراح صحنه: مرتضی عبدالحسینی، ساخت دکور: مرتضی عبدالحسینی و علی عباسیان و محسن بهرامی، گریم: بهاره مینایی، لباس: ملیکا نخعی، طراح نور: سهیل حاتمی، مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: سیدمحمدصادق سیادت، طراح پوستر: پوریا مقدم، ساخت تیزر: عرفان محمدی، عکاس: مجید هزاوه و امیر علی سیدجلالی اشاره کرد.

علاقمندان جهت تهیه بلیت و تماشای این نمایش می‌توانند تا پنجم خرداد به سایت تیوال و یا گیشه پردیس تئاتر شهرزاد به آدرس خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو،‌ بعد از سفارت ایتالیا، شماره ۷۶ مراجعه کنند.

کد خبر 6087699 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • پای «توقف اتانازی» به رادیونمایش باز شد
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • این خبرها را از دست ندهید
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید