Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@21:25:08 GMT

صنعتگران به انجمن‌های علمی دانشجویی اعتماد ندارند

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۱۶۱۱

صنعتگران به انجمن‌های علمی دانشجویی اعتماد ندارند

افشین رزمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره تأثیر انجمن‌های‌علمی در درک کاربرد رشته‌های دانشگاهی اظهار کرد: در رابطه با این موضوع طرحی به نام کاربردی کردن رشته‌های دانشگاهی ایجاد شد و مورد بحث قرارگرفت اما متأسفانه به مرحله اجرا نرسید.

وی افزود: بهترین راه برای درک کاربرد رشته‌های دانشگاهی این است که انجمن‌های‌علمی با صنعت ارتباط برقرار کنند تا به واسطه‌ای برای دانشجویان و صنعت تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع دانشجویان با ورود به انجمن‌های‌علمی و آشنا شدن با صنعت ، نسبت به رشته دانشگاهی خود آگاهی و آشنایی بیشتری پیدا می‌کنند؛ اما عدم همکاری استادان در این زمینه مشکلاتی به وجود می‌آورد.

ارتباط با صنعت نیازمند حمایت‌ استادان دانشگاه است

دبیر سابق انجمن‌علمی معماری دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه صنعت بیشترین اعتماد را به استادان دانشگاهی دارد، تأکید کرد: استادان دانشگاه افرادی هستند که صنعت بسیار به آنها اعتماد دارد، در صورتی که این اعتماد نسبت به انجمن‌علمی وجود ندارد. برای مثال پروژه‌ای درصدد اجرا قرار دارد که صنعت به تعدادی از متخصصان که دانشجویان هستند نیاز دارد و بودجه‌ای برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شده؛ طبیعی است که صنعتگران به انجمن‌های‌علمی به دلیل رسمی نبودن جایگاه آنها اعتماد ندارد و در مقابل نگرش متفاوتی نسبت به استادان به عنوان اعضای هیأت علمی دانشگاه وجود دارد. بنابراین این بخش باید با کمک استادان دانشگاه فعالیت کند که متأسفانه همکاری‌های لازم از سوی آنها انجام نمی‌شود.

رزمی درباره چگونگی تأثیر انجمن‌های علمی نسبت به از بین بردن فاصله بین دانشگاه و جامعه، تشریح کرد: تعریف دریچه‌ای به جامعه توسط دانشگاه‌ها از جمله مواردی بوده که در دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور مورد توجه قرار گرفته است. این دریچه می‌تواند شامل آموزش آزاد دانشگاه باشد که از عموم مردم برای ثبت نام، حضور در دانشگاه و فراگرفتن آموزش دعوت می‌شود؛ یا این امر توسط انجمن‌های علمی انجام شود که در دانشگاه‌های ایران به برگزاری سمینارها محدود شده است.

فعالیت‌های فرهنگی بیشتر سبب ارتباط قوی دانشگاه و جامعه می‌شود

وی ادامه داد: برای ایجاد ارتباط قوی بین دانشگاه و جامعه لازم است تا انجمن‌های‌علمی فعالیت فرهنگی بیشتری انجام دهند به طور مثال در رشته معماری یک مسئله ای با عنوان شعور جمعی و جامعه مطرح است؛ در واقع این دیدگاه وجود دارد زمانی معماری شهر و کشوری ارتقا پیدا می‌کند که شعور جامعه رشد کرده باشد، در این صورت است که کارفرما سخنان معمار را درک می‌کند. بنابراین این دغدغه در رشته معماری وجود دارد که جامعه را وارد دانشگاه کند و خود دانشگاه هم حساسیت‌های مرتبط با این زمینه را کاهش دهد.

دبیر سابق انجمن‌علمی معماری دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مزایا و معایب استفاده از فضای مجازی برای تبلیغات فعالیت انجمن‌ها گفت: فضای مجازی به دلیل سرعت زیاد در اننشار اخبار و گستردگی فضای آن بسیار خوب است اما تأثیرگذاری واقعی را ندارد؛ اما در کنار این مورد می‌تواند بسیار کمک کند و در انجمن علمی معماری هم کانال‌ها و صفحات مجازی بسیار در برگزاری برنامه ها موثر بود. اما یکی از معایب آن است که انجمن‌های علمی با استفاده از فضای مجازی به صورت نمایشی می‌شوند در واقع با دیدن صفحه فعالیت یک انجمن در فضای مجازی ممکن است این دیدگاه به وجود می‌آید که فعالیت آن زیاد است اما به این گونه نیست.

رزمی درباره چالش های موجود در مسیر فعالیت انجمن‌های علمی تشریح کرد: اولین و مهم‌ترین چالشی که در این زمینه وجود دارد مباحث مالی است. خود مختاری انجمن‌های‌علمی تفکر اشتباهی است که متأسفانه در دانشگاه‌ها و وزارت علوم وجود دارد؛ البته در این زمینه هم محدودیت‌هایی وجود دارد. عدم وجود مدیران منعطف و ریسک‌پذیر و دشواری روند مسائل اداری برای اجرای برنامه‌ها از مشکلاتی بوده که انجمن‌های‌علمی در مسیر فعالیت خود با آن روبه‌رو هستند.

وی تأکید کرد: نکته مهمی که وجود دارد این است که باید نگرش کسب تجربه، آزمایش و خطای دانشجویان در انجمن‌های‌علمی مورد توجه قرار گیرد تا پس از فارغ التحصیلی و ورود به جامعه هنگام تصمیم گیری‌های مهمتر، خطا و اشتباه نکند؛ اما متأسفانه به دلایلی این دیدگاه در دانشگاه تربیت مدرس وجود ندارد.

انتهای پیام/

342 / 320 دانشگاه تربیت مدرس انجمن علمی_دانشجویی معماری تجربه فضای مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تربیت مدرس انجمن علمی دانشجویی معماری تجربه فضای مجازی دانشگاه تربیت مدرس استادان دانشگاه انجمن های علمی فضای مجازی انجمن علمی دانشگاه ها انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است

معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین، گفت: شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم یک راهبرد اجرایی برای همه اقشار مردم و مسئولان است که با تحقق آن مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هم برطرف می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، کریم عباسی در نخستین جلسه این معاونت ضمن تشریح و تبیین محورهای شعار سال که توسط مقام معظم رهبری اعلام شده، اظهار داشت: اگر چه فعالیت‌های بسیار خوب و مثبتی در حوزه تولید و چرخه اقتصاد در کشور صورت گرفته، ولی بیان مستمر این مهم در سال‌های اخیر توسط معظم‌له نشان از اهمیت استمرار، تلاش و نیاز به ایجاد دگرگونی در حوزه تولید و علم کشور است.

وی افزود: افکار عمومی و مردم باید نتایج فعالیت تولیدی و تحقق راهبرد سال را در عملکرد مسئولان لمس کند، چرا که ریشه حل مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بین‌الملل در تحقق شعار سال است و این مهم با مقوله علم قابل رفع شدن است و این موضوع نشان‌دهنده ارزش علم و عالم است.

معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین، خاطرنشان کرد: بی‌تردید برای هر پدیده در عالم هستی یک سیر تکامل قابل تصور است و اگر استعدادها و ظرفیت‌های موجود در جامعه به شکل صحیح به‌کارگیری شود می‌توان به جهش تولید دست یافت و نتایج شیرین آن را در کشور حس کرد.

عباسی به دستاوردهای جشنواره علمی جهادگران علم و فناوری این معاونت در استان قزوین اشاره کرد و افزود: این جشنواره تنها به یک همایش ختم نمی‌شود و برگزاری جشنواره علمی آغاز یک حرکت علمی در استان است که به همین منظور دبیرخانه این جشنواره فعال بوده و زمینه ساز فعالیت های جشنواره آتی خواهد بود.

وی تصریح کرد: سعی ما در معاونت علمی و پژوهشی در راستای شعار سال؛ شناسایی ظرفیت های مردمی و نیازهای مسئولان و ایجاد ارتباط بین این دو حوزه است تا بتوانیم گام اصلی را برای سربلندی و اعتلای جمهوری اسلامی ایران برداریم.

گفتنی است، در این جلسه هریک از مسئولان علمی نواحی و اقشار به ارائه گزارشی از فعالیت‌های خود در سال گذشته پرداخته و در خصوص برنامه‌های سال جدید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ◄ معرفی شرکت های کشتیرانی در ایران
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • دو ملی پوش والیبال به صنعتگران پیوستند
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود