Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری؛ همزمان هستند مردان سیاستمداری که اقدامات‌شان در مهار ویروس کارساز بوده است. سران کشورهایی چون ویتنام، جمهوری چک، یونان و استرالیا از این دسته‌اند. با این حال، زنان این بار در یک بحران جهانی، خوش درخشیده‌اند.

«ساده می‌گویم، در خانه بمانید و جم نخورید.» این جمله خانم «سیلوریا جاکوب» 4هفته پیش یعنی زمانی که نخستین موارد ابتلا به کرونا در کشورش شناسایی شد، باعث شد بسیاری از مردم در خانه بمانند تا دولت بهتر بتواند برای مهار بحران برنامه‌ریزی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید کمتر کسی نام سیلوریا جاکوب 51ساله را شنیده باشد. او نخست‌وزیر سن مارتن، یکی از کوچک‌ترین جزیره‌های جهان در آن سوی اقیانوس اطلس است که تنها 34کیلومترمربع وسعت و 41هزار نفر جمعیت دارد. جاکوب می‌دانست در تنها بیمارستان جزیره که 2تخت آی‌سی‌یو دارد، مهار ویروس کرونا کار ساده‌ای نیست. به همین دلیل از نخستین روز، شفاف با مردم سخن گفت و همکاری آنها را خواست. سیلوریا جاکوب به اندازه آنگلا مرکل معروف نیست اما توانسته مردمش را تا به اینجا به سلامت از میانه یک بحران جهانی عبور دهد.

جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر 39ساله نیوزیلند را اما بسیاری می‌شناسند. او طی 2سال حضورش در قدرت، به چهره‌ای محبوب نزد مردم این کشور تبدیل شده است. او در تمام روزهایی که از مردم خواسته بود خود را در خانه قرنطینه کنند، با پیام‌های ویدئویی و پخش زنده از فیسبوک با آنها همراهی کرد. دعوت او از مردم برای حمایت و مراقبت از هم، جامعه نیوزیلند را به یک جامعه متحد در برابر کرونا تبدیل کرد. نشست‌های خبری آرام و به دور از حاشیه او در جریان مدیریت بحران کرونا در جهان زبانزد شد تا بسیاری ایمان بیاورند که آردرن یک مدیر و یک سیاستمدار به تمام معناست. نیوزیلند یکی از نخستین کشورهای جهان بود که قرنطینه 14روزه را اعمال کرد. کرونا در این کشور هزار و 463مبتلا و تنها 18قربانی داشته است.

در آلمان، آنگلا مرکل از همان ابتدا با مردم بدون تعارف سخن گفت و احتمال ابتلای 70درصدی را مطرح کرد. دولت آلمان با استفاده از حجم بالای کیت‌های آزمایش از نخستین روز، میزان مرگ‌ومیر را کنترل کرده است. این کشور با 5هزارو700قربانی، اکنون در میان کشورهای اروپایی، کمترین میزان تلفات را دارد. مرکل دکترای شیمی کوانتوم دارد و در بحران کرونا در قامت یک دانشمند عمل و سیاست‌های دولت را به زبان علمی در ویدئوهایی برای مردم تشریح کرد. بیش از 70درصد مردم آلمان، اعلام کرده‌اند به او در مدیریت این بحران اعتماد دارند.

در دانمارک نیز خانم مته فردریکسن از همان ابتدا قاطعانه وارد عمل شد. او مرزها را بست، مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل و تجمع بیش از 10نفر را ممنوع اعلام کرد. سخنرانی‌های بی‌پرده او در مورد وضعیت بحران، مردم این کشور را به همراهی با دولت ترغیب کرد. دانمارک 8هزار مورد ابتلا و 370مورد مرگ داشته است. فردریکسن 42ساله، جوان‌ترین نخست‌وزیر تاریخ دانمارک است و اکنون از محبوبیتی بیش از 80درصد برخوردار است. دانمارک با گذراندن نقطه اوج بحران، این روزها رفته رفته مقررات سختگیرانه خود را کاهش می‌دهد.

تسای اینگ-ون رئیس‌جمهور تایوان نیز خیلی زود برای مهار کرونا دست به‌کار شد. او از همان 3‌ماه قبل مرزها را بست و ضدعفونی منظم تمامی اماکن عمومی را آغاز کرد. تایوان 124دستورالعمل کنترلی و بهداشتی را اعلام کرد و به همین دلیل توانست مانع تعطیلی کامل اقتصاد خود شود. این کشور اکنون یکی از تامین‌کنندگان اصلی ماسک در دنیاست. حتی مخالفان سیاسی خانم تسای هم مدیریت او در بحران کرونا را ستایش کرده‌اند. کرونا در تایوان تنها 6قربانی گرفته است. نروژ با 7هزارو200مورد ابتلا و 182مورد مرگ، طی هفته جاری محدودیت‌های مربوط به قرنطینه را کاهش می‌دهد. در نخستین گام کودکستان‌ها بازگشایی شده‌اند. ارنا سولبرگ، نخست‌وزیر فنلاند در گفت‌وگو با سی ان ان در مورد دلایل موفقیت دولتش در کنترل بحران گفته است: «تصمیم‌های مهم را برعهده دانشمندان گذاشتم.» او قرنطینه زودهنگام و استفاده گسترده از کیت‌های تست را دلایل دیگر موفقیت فنلاند اعلام کرده است. خانم سولبرگ نیز در ویدئوهای متعدد مردم کشورش را خطاب قرار داد تا بتواند به خوبی همراهی آنها را با تدابیر دولتی جلب کند.

در ایسلند دولت کاترین یاکوبسدوتیر از مردم به رایگان تست کرونا گرفته است. با شناسایی و کنترل تمامی افراد مبتلا، دولت موفق شد از تعطیلی‌های گسترده جلوگیری کند. در این کشور 1800مورد ابتلا و 10مورد مرگ گزارش شده است. جوان‌ترین رئیس دولت در جهان، نخست‌وزیر فنلاند است. سانا مارین 34ساله از ابتدا قرنطینه سفت و سختی را اعمال کرد و به همین دلیل توانست آمار مبتلایان را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. 4هزار مورد ابتلا و 140مورد مرگ در این کشور گزارش شده است.

همه زنانی که در بحران جهانی کرونا خوش درخشیده‌اند، رئیس دولت نیستند. در کره‌جنوبی که به الگویی برای تمامی کشورهای جهان در مهار این ویروس تبدیل شده، خانم جئونگ یون-کیونگ، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، اکنون قهرمان ملی است. استراتژی پیشنهادی او با عنوان «تست، شناسایی، مهار» توانست دولت کره را از بحران کرونا به سلامت عبور دهد. دولت با تولید و استفاده وسیع از کیت‌های تست توانست تمامی مبتلایان را شناسایی و زنجیره انتقال را قطع کند. خانم جئونگ طی هفته‌های اخیر دائما در بیمارستان مشغول کار بوده و به همین دلیل به‌شدت مورد احترام مردم قرار دارد. نشست‌های خبری منظم و موجز روزانه او اعتماد مردم به دولت و همراهی آنها را به‌دنبال داشته است. در این کشور تنها 240مورد مرگ گزارش شده است.

اقدامات ذکر شده برای این سیاستمداران تحسین جهانی را در پی داشته است. برخی تحلیلگران اما فارغ از توانایی‌های فردی این افراد معتقدند در جوامعی که اعتماد به دولت‌ها و همراهی با سیاست‌های آنها به‌عنوان بخشی از فرهنگ مردم نهادینه شده، احتمال رأی آوردن زنان به‌عنوان رئیس دولت بیشتر است. به‌عبارت دیگر، این جوامع خود یک گام جلوتر از دیگر جوامع هستند و مردم در میانه بحران‌ها رفتاری از خود نشان می‌دهند که مدیریت بحران را آسان‌تر خواهد کرد. بنابراین نمی‌توان گفت که تنها زن بودن رهبران این کشورها عامل موفقیت دولت‌هایشان در مهار کروناست.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آنگلا مرکل کرونا کرونا در جهان همین دلیل مورد ابتلا بحران کرونا نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۵۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه

رئیس‌جمهور روسیه در مراسم تحلیف خود، ضمن قدردانی از مردم کشورش برای اعتماد و حمایت از خود، تاکید کرد که همچون گذشته با تمام توان از منافع و امنیت روسیه دفاع کرده و به مردم آن خدمت کند و دولت روسیه نیز استعفا داد تا بعداً کابینه جدید تشکیل شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین امروز، سه شنبه، در مراسم تحلیف خود در کاخ کرملین، بار دیگر  به عنوان رئیس جمهور روسیه سوگند یاد کرد.

وی گفت: «من در هنگام اجرای اختیارات رئیس جمهور فدراسیون روسیه، سوگند یاد می‌کنم که به حقوق و آزادی‌ انسانها و شهروندان روس احترام بگذارم و از آنها محافظت کنم، قانون اساسی را رعایت و از آن دفاع کنم و از حاکمیت و استقلال، امنیت و تمامیت  کشور حمایت و صادقانه برای رفاه مردم روسیه خدمت کنم.»

پوتین پس از ادای سوگند، رسما دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد. پس از آن سرود ملی روسیه در سالن پخش شد.

قدردانی پوتین از شهروندان روسیه در تمام مناطق این کشور 

ولادیمیر پوتین در مراسم تحلیف خود، بار دیگر  از تمامی شهروندان روس در  سراسر مناطق کشور به خاطر اعتماد و حمایت از او قدردانی کرد.  او گفت: «می‌خواهم صمیمانه از شهروندان روسیه در تمام مناطق کشورمان، ساکنان سرزمین‌های تاریخی ما که از حق همراهی با وطن دفاع کردند، تشکر کنم. من در برابر قهرمانان کشور و شرکت کنندگان در عملیات نظامی ویژه، همه کسانی که برای میهن می جنگند، سر تعظیم فرود می‌آورم.»

پوتین از اعتماد و حمایت مردم روسیه تشکر کرد و تاکید کرد که با تمام توان از روسیه دفاع کرده و به مردم آن خدمت کند. وی افزود: «این همان چیزی است که معنا و محتوای کار من در سال‌های گذشته را مشخص می‌کند و من به شما اطمینان می‌دهم که در آینده نیز منافع و امنیت روسیه برای من بالاتر از همه چیز خواهد بود.»

پوتین با تاکیدبر اینکه مردم روسیه همواره سرنوشت کشور را خود تعیین کرده و خواهند کرد، افزود: «ما مردمی متحد و بزرگ هستیم و همه در کنار یکدیگر پیروز خواهیم شد.»

وعده پوتین برای ادامه کار در جهت ایجاد  جهان چندقطبی

ولادیمیر پوتین همچنین قول داد که به تلاش در جهت ایجاد یک نظم جهانی چندقطبی ادامه دهد. وی تاکید کرد: «ما به همراه شرکای خود در همگرایی اوراسیایی، با سایر مراکز توسعه مستقل، به کار برای تشکیل یک نظم جهانی چند قطبی، یک سیستم امنیتی برابر و غیرقابل تقسیم ادامه خواهیم داد.»

رئیس جمهور افزود که در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، باید خودکفا و رقابتی بود تا افق‌های جدیدی به روی روسیه باز  شود. او ادامه داد که دولت و نظام سیاسی کشور باید قوی و کاملاً در برابر هر گونه چالش و تهدید مقاوم باشد.

دولت روسیه استعفا داد

دولت روسیه نیز امروز سه شنبه پس از مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه استعفا داد. هیئت وزیران در بیانیه‌ای اعلام کرد :«دولت با پیروی از هنجارهای قانونی و قانون اساسی فدرال، اختیارات خود را به رئیس جمهور تازه منتخب روسیه واگذار  می‌کند. دستوری در این خصوص امضا شده است.»

یادآوری شده که روند تشکیل دولت جدید با انتصاب رئیس کابینه آغاز می‌شود. فرمانی در این باره توسط رئیس جمهور پس از تأیید نامزدی فرد مورد نظر توسط دومای دولتی امضا خواهد شد. رئیس دولت ظرف یک هفته پس از انتصاب خود، پیشنهادهایی در مورد ساختار دستگاه های اجرایی فدرال به رئیس جمهور ارائه خواهد کرد.  در عین حال، وزرای کابینه سابق و معاونان نخست وزیر، بعنوان مجری موقت امور به انجام وظایف خود ادامه خواهند داد.

ولادیمیر پوتین با کسب 87.28 درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری روسیه پیروز شد. رای گیری اصلی در سراسر روسیه طی سه روز - از 15 تا 17 مارس - برگزار شد. مشارکت کلی مردم روسیه در این انتخابات 77.44 درصد بود که طبق اطلاعات کمیسیون مرکزی انتخابات، این رقم یک رکورد در تاریخ معاصر کشور است.

پسکوف: غرب تلاش‌ها برای مداخله در انتخابات روسیه را افزایش خواهد دادپوتین در پاسخ به توهین همتای آمریکایی: همان‌طور که قبلاً گفتم بایدن برای روسیه بهتر استچرا پوتین با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه موافقت کرد؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه
  • خسارت بارش‌ها به کرمانشاه ناچیز بوده است
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند