Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@13:58:48 GMT

نانو سنسورها استرس گیاهان روی تلفن همراه را نشان می‌دهد

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۶۵۹۵

نانو سنسورها استرس گیاهان روی تلفن همراه را نشان می‌دهد

محققان در حال کار بر روی پروژه‌ای هستند که در آن با کمک نانوسنسورها میزان استرس گیاهان در تلفن همراه نمایش داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از تکنولوژی، گروهی از محققان در دانشگاه ام‌آی‌تی قصد دارند با استفاده از فناوری نانو میزان استرس در گیاهان را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح از نانو لوله‌های کربنی استفاده می‌شود.

گیاه شناسان با تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیده‌اند که گیاهان نیز همانند انسان‌ها دچار استرس، بیماری و عفونت می‌شوند. از همین رو محققان دانشگاه ام‌آی‌تی قصد دارند سنسورهای بسیار کوچک نانو را بین برگ‌های گیاهان قرار داده و با توجه به سیگنال‌های ارسالی از این سنسورها میزان استرس و نگرانی در این موجودات زنده را اندازه‌گیری کنند.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا تهدید یا فرصتی برای حیات وحش

سنسورهای نانو پس از قرارگیری در برگ گیاهان امواج پراکسید هیدروژن ارسال می‌کنند. سیگنال‌های پراکسید هیدروژن در واقع توسط فعل و انفعال‌های شیمیایی در برگ ایجاد می‌شوند. دلیل اصلی تولید این امواج دور نگه داشتن حشرات از گیاه است ولی دانشمندان با کمک فناوری نانو از این فرایند طبیعی گیاهان برای دریافت اطلاعات استفاده می‌کنند.

حالا جدیدترین تحقیقات در حوزه گیاه شناسی و درک دقیق رفتار گیاهان نشان می‌دهد تمایز بین سیگنال‌های پراکسید هیدروژن در گیاهان مختلف در واقع تفاوت میزان استرس در آن‌ها را نمایش می‌دهد.

مایک سرانو گیاه شناس و مهندسی شیمی در دانشگاه ام‌آی‌تی گفت: گیاهان شکل بسیار پیچیده‌ای از ارتباط‌های داخلی را دارند. اکنون برای اولین بار از این ارتباط‌های خاص برای ارسال اطلاعاتی از داخل گیاه به جهان بیرون استفاده می‌شود. هر گیاه میزان معینی از استرس را نشان داده و گروه محقق دانشگاه ام‌آی‌تی در حال اندازه‌گیری و بررسی این احساسات است.

هرچه میزان استرس و نگرانی در گیاه بیشتر باشد بخش زیادی از انرژی آن صرف کاهش این احساسات و تقویت سیستم دفاعی می‌شود و در نتیجه محصول مورد نظر در درختان میوه‌دار کیفیت ایده‌آل را نخواهد داشت. لذا با کنترل میزان این حس در گیاهان و کمک به آرامش هرچه بیشتر آن‌ها می‌توان انتظار محصولاتی بهتر را داشت. قطعا این کشف می‌تواند شیوه‌های کشاورزی و باغداری را متحول سازد.

جاسازی سنسورها

مایک سرانو در چند سال گذشته وقت زیادی را صرف مطالعه رفتار گیاهان کرده و در شرایط گوناگون نانوسنسورها کوچک را در بین‌های گیاهان جاسازی کرده است. تجربه‌های او حاکی از آن است که گیاهان امواج مشخص ولی با قدرت و فرکانس‌های متفاوتی را در وضعیت‌های مختلف مانند نیاز شدید به آب و گرمای زیاد هوا از خود ارسال می‌کنند.

برخی از دانشمندان سال‌ها است به وجود سیگنال‌های پراکسید هیدروژن در گیاهان پی برده‌اند ولی تاکنون نتوانسته‌اند کارکرد دقیق آن‌ها را بیان کنند. نانو سنسورها به دقیق جنس خاص خود می‌توانند بدون آسیب زدن به بافت‌های گیاهان در غشای سلولی آن‌ها نفوذ کرده و نقش بسیار با اهمیتی را در روند مطالعه رفتار گیاهان ایفا کنند.

سرانو عنوان کرد: پس از جایگذاری نانو سنسور در برگ گیاه مورد نظر اگر قسمتی از بافت دچار آسیب شود اندام‌های عصبی گیاه در رفتاری شبیه به عملکرد بدن انسان در هنگام زخمی شدن فورا پیام‌های مشخصی را به مرکز کنترل سیستم عصبی ارسال کرده و سلول‌‌های حیاتی را به کمک عضو یا قسمت آسیب دیده ارسال می‌کنند.

قسمتی از انرژی لازم برای ساخت دوباره سلول آسیب دیده توسط سیگنال‌های پراکسید هیدروژن تامین می‌شود. هم‌چنین کلسیم ذخیره شده در سلول‌های مجاور بخش صدمه دیده هم زمان با ارسال امواج هشدار دهنده آزاد شده و به کارگیری می‌شوند.

اندازه‌گیری میزان استرس در گیاهان

دانشمندان با طراحی اپلیکیشن‌های خاص سیگنال‌های ارسالی از نانوسنسورهای موجود در برگ گیاه را دریافت کرده و با روش‌های خاصی آن‌ها را تحلیل می‌کنند. با تحلیل این سیگنال‌ها می‌توان نتایج ارزشمندی را بدست آورد.

تاکنون جهان گیاهان بسیار مرموز و ناشناخته بوده ولی حالا دانشمندان امیدوارند علت بیشتر بودن مقاومت برخی از گیاهان در شرایط آب و هوایی مختلف را درک کنند. سرانو و همکارانش در گروه تحقیقاتی دانشگاه ام‌آی‌تی امیدوارند با مطالعات خود کمک بزرگی به کشاورزان کرده و راهنمایی‌هایی در زمینه افزایش حجم و کیفیت گیاهان را به آن‌ها ارائه دهند.

باتوجه به نتایج اولیه پروژه اندازه‌گیری میزان استرس در گیاهان احتمالا در آینده تحولی بزرگ در حوزه دانش گیاه شناسی و صنعت کشاورزی شکل گرفته و هر باغدار و کشاورزی می‌داند چگونه شرایط لازم برای حفظ آرامش گیاهان خود را فراهم کنند.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: تلفن همراه استرس در گیاهان دانشگاه ام آی تی میزان استرس اندازه گیری سیگنال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی

ایسنا/خراسان رضوی فرمانده انتظامی شهرستان کاشمر از دستگیری فردی که با استفاده از برنامه رسیدساز جعلی در تلفن همراه خود اقدام به کلاهبرداری کرده بود، خبر داد.

سرهنگ حسن مشهدی در گفت و گو با ایسنا از دستگیری ۲ متهم که با ترفند رسیدساز جعلی از ۷ نفر از شهروندان کلاهبرداری کرده بودند در این شهرستان خبر داد و گفت: در پی ارائه مرجوعه قضائی از سوی یکی از شهروندان به پلیس آگاهی مبنی بر کلاهبرداری از وی، پی‌گیری موضوع در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی قرار گرفت.

وی افزود: مأموران دایره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی در بررسی اظهارات مالباخته که مالک یک فروشگاه بود دریافتند متهم ابتدا اقدام به خرید از فروشگاه شاکی کرده و در ادامه با نشان دادن رسید واریز وجه به حساب فروشنده در گوشی تلفن همراه خود، مدعی می‌شود که تراکنش بانکی با موفقیت انجام شده و پیامک فروشنده با تأخیر برای وی ارسال می‌شود و در نهایت به همراه جنس خریداری شده از محل متواری می‌شود.

این مقام انتظامی اظهار کرد: با اقدامات فنی و تخصصی کارآگاهان پلیس آگاهی، متهم شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر و به مقر انتظامی انتقال یافت.

وی تصریح کرد: متهم دستگیرشده در ابتدا منکر هرگونه جرمی بود ولی پس از مواجهه حضوری با شاکی و مشاهده مستندات غیرقابل انکار پلیس به بزه انتسابی خود مبنی بر کلاهبرداری از شاکی با استفاده از برنامه رسیدساز جعلی در تلفن همراه خود اعتراف کرد.

سرهنگ مشهدی با اشاره به اعتراف متهم به کلاهبرداری از ۳ نفر از شهروندان با همین ترفند، تصریح کرد: متهم پس از تشکیل پرونده مقدماتی برای سیر مراحل قانونی راهی دادسرا شد.

وی گفت: متهم دیگری نیز که با همین ترفند از شهروندان کلاهبرداری کرده بود توسط مأموران دایره تجسس کلانتری ۱۱ جانبازان شناسایی و دستگیر شد که این متهم نیز به ۴ فقره کلاهبرداری از شهروندان با این شگرد اعتراف کرد.

فرمانده انتظامی شهرستان کاشمر در خصوص افزایش این نوع کلاهبرداری هشدار داده و از شهروندان خواست در معاملات خود از درگاه های مالی معتبر استفاده کرده و هرگونه مورد مشکوک در این زمینه را از طریق شماره تلفن ۱۱۰ به پلیس اعلام کنند.

وی در ادامه گفت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی در اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به همراه کارشناسان اداره صنعت، معدن و تجارت در بازرسی از یک واحد صنفی متخلف، موفق به کشف موادغذایی احتکاری شدند.

وی افزود: کالاهای احتکارشده شامل؛ برنج، قند بسته‌بندی، روغن و مواد شوینده می‌باشد که بنابر اعلام کارشناسان ارزش ریالی آن ۴ میلیارد و ۵۶۶ میلیون ریال برآورد شده است.

فرمانده انتظامی شهرستان کاشمر با اشاره به معرفی یک متهم به مراجع قضایی، تصریح کرد: مالکان واحدهای صنفی مکلف باید لیست کالاهای موجود در انبارهای خود را در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارهای اداره صمت شهرستان ثبت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!