Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به دستاورد جدید موشکی سپاه پاسداران گفت: از زمانی که این ماهواره در مدار زمین قرار گرفت، صهیونیست ها به شدت نسبت به مولفه های ایمنی، ثبات و اقتدار خودشان دچار تزلزل شده اند.

«هادی محمدی» کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص دستیابی سپاه پاسداران به پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور به فضا اظهار داشت: این پیشرفت خارق العاده و جهش چندبعدی در پرتاب ماهواره، هم از بعد موشکی و هم از بعد ماهواره در شرایطی صورت گرفت که ایران تحت شدیدترین تحریم ها، فشارها و محدودیت ها قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین رابطه گفت: حتی اگر در گذشته سختگیری های کمتری برای دانشجویان خارج از کشور در برخی از رشته های مهندسی وجود داشت، الان تلاش می شود که در این زمینه سختگیری های بیشتری جهت محدودیت علمی دانشجویان ایرانی اعمال کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل این اقدام سپاه را مسرت بخش و تحسین برانگیز دانست و افزود: پرتاب ماهواره نور به فضا چند عنصر مشخص دارد. اولین عنصر اراده کاملاً قدرتمندی با عنوان «ما می توانیم و باید قدرتمند شویم» در جوانان و سیستم های مرتبط با نظام ولایت وجود دارد که آن اراده تحت هر شرایط و عنوانی دنبال می شود. در واقع این یک عاملی است که علی رغم همه محدودیت ها موجب ایجاد انگیزه اصلی می شود.

محمدی به دومین عنصر از عوامل موفقیت پرتاب ماهواره نور اشاره کرد و گفت: دانشگاه های ما بویژه دانشگاه های مهندسی جمهوری اسلامی حتی از گذشته در جایگاه قابل قبولی در سطح جهانی بودند و همین امروز نیز بسیاری از نخبگان، تحصیل کردگان و مسئولین بخش های بسیار حساس مرتبط با رشته های مهندسی در غرب و حتی رشته های پزشکی از نخبگان ایرانی تشکیل می شوند. در واقع نبوغ ایرانی در کنار زمینه های آکادمیکی که در ایران وجود دارد، عنصر دومی است که این اقدام سپاه را میسر می کند.

وی ادامه داد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز تهدیدات آمریکایی ولو کلامی و غیرعملی به شکل فزاینده ای منحنی افزایشی را داشته است؛ یعنی آمریکایی ها که دشمنان اصلی ملت و انقلاب ما هستند از 41 سال پیش تلاش کرده اند که عرصه های فشار، تهدید و ضربه به جمهوری اسلامی را گسترش و افزایش دهند.

کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر این که دشمنان سعی دارند جمهوری اسلامی را ساقط کنند، گفت: در کنار آمریکایی ها و همپیمانان آن ها -از اروپایی ها گرفته تا رژیم صهیونیستی- و حتی دست نشانده های عربی شان تلاش کرده اند با هم افزایی بیشتر جمهوری اسلامی را به زیر کشانده و ساقط کنند، اما واکنش و پاسخ ایران به شکل متناسبی بوده است به این معنا که در مقابل تهدید باید قدرتمند شد و قدرت پاسخ و بازدارندگی ایجاد کرد.

محمدی با بیان این که دفاع از منافع ملی حق قانونی هر کشوری است، خاطر نشان کرد: تقابل با تهدیدها واکنش طبیعی، مشروع و قانونی در سطح ملی، سیاسی و حتی منشور ملل است؛ یعنی هر کشوری بر اساس قوانین بین المللی، ملی و سیاسی حق دارد در مقابل تهدیدات بایستد و از حقوق و منافع خودش دفاع کند.

وی اذعان کرد: ظرفیت های داخلی موجب شد تا جوانان باهوش و پرانگیزه جمهوری اسلامی بتوانند در بدترین شرایط تحریم و محدودیت ها دست به اقداماتی بزنند که دشمن حتی نمی تواند به آن فکر کند.

این کارشناس به بخش جدیدی از توانمندی های جمهوری اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت: ایران سطوح مختلف اقتدار ابزاری و تسلیحات را وارد سطوح جدیدی از کارکرد و بازدارندگی در مقابل هر گونه اداوت و دشمنی از طرف آمریکا و هم پیمانانش کرده است.

موضع گیری های اروپایی ها همسو با آمریکاست/ اروپایی های می خواهند اقدام سپاه را تبدیل به نقطه فشار و تهدید کنند

هادی محمدی موضع گیری های کشورهای اروپایی در خصوص این اقدام سپاه را خلاف واقع دانست و افزود: کشورهای اروپایی با موضع گیری های خلاف واقع خود و همسو با آمریکا تلاش می کنند که این اقدام سپاه را در ذیل عنوان موشک هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته ای و قطعنامه 2231 معرفی کنند. اقدام اروپایی ها اقدام نخ نمایی است یعنی اگر حتی جمهوری اسلامی یک بالن ساده هم در داخل کشور بسازد و به پرواز در بیاورد، تلاش می کنند تا آن را به عنوان یک پدیده و یا تفسیری که بتوانند از آن اهرم فشاری علیه ایران تولید کنند، معرفی می کنند.

وی با تاکید بر این که اقدام ایران هیچ ارتباطی با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل ندارد، گفت: هیچ کدام از شاخص های این موشک و اقدامی که برای پرتاب ماهواره نور انجام گرفته است، ارتباطی با قطعنامه 2231 و یا موشک های با قابلیت حمل کلاهک هسته ای ندارد.

کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: اروپای ها برای این که بتوانند بر روی اصل ماهیت این اقدام سایه بیاندازند تلاش می کنند این اقدام را تبدیل به نقطه فشار و تهدید جدید علیه ایران کنند.

اقدام ایران هیچ گونه تطبیقی با مصداق های قطعنامه 2231 ندارد

محمدی ادامه داد: اگر قرار باشد در سطح سازمان های بین المللی این تفسر بپذیرند، کشورهای دیگر مثل روسیه، چین و سایر کشورها که عضویت شورای امنیت سازمان ملل را دارند، چنین دیدگاه و تفسیری ندارند؛ کما این که در اظهارات مقامات روسیه اقدام ایران هیچ گونه تطبیقی با مصداق های قطعنامه 2231 ندارد.

وی اظهارات آمریکایی ها و اروپایی ها را یک نمایش تکراری برشمرد و افزود: اروپایی ها قبل از این که به سمت رفتارهای عاقلانه حرکت کنند هنوز پیرو و تابع سیاست های آمریکا هستند؛ اروپایی ها برای این که خودشان را از موضوع بدهکار به موضع طلبکار تبدیل کنند اقدام ایران را به نوعی ناقض قطعنامه 2231 معرفی کنند، اما این در حالی است که اروپایی به شدت سرافکنده و در موضع بدهکار هستند و باید به تعهدات خودشان عمل کنند.

این کارشناس بین الملل تاکید کرد: این گونه نیست که اروپایی ها کاستی و بی توجهی شان در مسائل مالی، تجاری و بانکی که جزو تعهدات شان است را بتوانند از طریق اینستکس -که بی رمق و بی خاصیت است- بتوانند جا بیاندازند و این موضع گیری فریبکارانه نشان دهند.

محمدی تصریح کرد: پشت سر موضع گیری های رسانه ای، روانی و فریبکارانه اروپایی ها، نگرانی های رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها از زبان نخبگان سیاسی امنیتی و نظامی نیز شنیدنی است. از زمانی که این ماهواره در مدار زمین قرار گرفت، صهیونیست ها به شدت نسبت به مولفه های ایمنی، ثبات و اقتدار خودشان دچار تزلزل شده اند.

وی بابیان این که آمریکایی ها در مواجهه با کرونا در شرایط بسیار آسیب پذیر و صدمه دیده ای هستند، خاطر نشان کرد: آمریکایی ها طی 40 سال گذشته در رویای ساقط کردن حکومت جمهوری اسلامی هستند، اما با مقتدرتر شدن جمهوری اسلامی بویژه سپاه پاسداران با کابوس فقدان امکان ساقط کردن ایران روبرو می شوند.

محمدی در پایان گفت: آمریکایی ها در آینده با پیشرفت های جدیدی که سپاه رونمایی خواهد کرد، خواهند دید که آن ها ناچار هستند در قبال جمهوری اسلامی سر تعظیم فرود بیاورند و در مقابل آن تمکین کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل بین الملل اقدام سپاه پرتاب ماهواره جمهوری اسلامی موضع گیری ماهواره نور اقدام ایران آمریکایی ها اروپایی ها قطعنامه 2231

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۲۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا

وقتی صحبت از رشد اقتصادی می‌شود، آمریکا به راحتی اروپا را شکست می‌دهد. عوامل بسیاری عملکرد بهتر آمریکا را توضیح می‌دهد؛ از نوآوری در فناوری گرفته تا ذخایر عظیم انرژی از عوامل این اختلاف است. اما یک پاسخ سرراست‌تر نیز وجود دارد که از پاسخ‌های قبلی نیز ساده‌تر است؛ همان‌طور که رئیس صندوق نفت نروژ در مصاحبه‌ای با فایننشال‌تایمز در ۲۴آوریل گفت:

به گزارش دنیای اقتصاد؛ «آمریکایی‌ها سخت‌تر کار می‌کنند.» با این حال به نظر می‌رسد دورکاری موجب می‌شود تا کارمندان آمریکایی با وجود برخی ظرافت‌ها و تفاوت‌ها، اندکی اروپایی‌تر شوند. بر این اساس دورکاری موجب شده تا آمریکایی‌ها کمتر در محل کار حضور داشته باشند؛ اما همزمان با حضور در یک مکان تفریحی، از امتیاز دورکاری بهره ببرند.

در ذهن افراد، کلیشه‌های اقتصادی مشهوری وجود دارد که عمدتا نادرست هستند؛ اما یکی از استثنا‌ها مربوط به این باور است که آمریکایی‌ها ثروتمندترند؛ چون بیشتر کار می‌کنند. وقتی صحبت از رشد اقتصادی می‌شود، آمریکا به راحتی اروپا را شکست می‌دهد. عوامل بسیاری عملکرد بهتر آمریکا را می‌سازند؛ از نوآوری در فناوری گرفته تا ذخایر عظیم انرژی.

اما یک توضیح تقریبا ساده وجود دارد که چندان بی‌راه نیست؛ همان‌طور که رئیس صندوق نفت نروژ در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز در ۲۴آوریل اعلام کرد: آمریکایی‌ها سخت‌تر از اروپایی‌ها کار می‌کنند. در واقعیت، اعداد نیز این ادعا را تایید می‌کنند. بر اساس داده‌های OECD، به‌طور متوسط آمریکایی‌ها ۱۸۱۱ ساعت در سال کار می‌کنند.

این عدد ۱۵درصد بیشتر از ساعات کار شهروندان اتحادیه اروپا است که میانگین ۱۵۷۱ساعت در سال کار می‌کنند. این تفاوت فقط محدود به این نیست که اروپایی‌ها چند هفته بیشتر از آمریکایی‌ها را در ساحل بگذرانند. طبق اعلام سازمان بین‌المللی کار، روز کاری در بریتانیا، فرانسه و آلمان نیم ساعت کمتر از آمریکا است.

فراغت بهتر است یا ثروت؟

با مشاهده این تفاوت‌ها، سوالی که به ذهن می‌رسد این است کدام‌یک شیوه بهتری برای زیستن است، پول بیشتر یا وقت آزادتر؟ واقعیت این است که انتخاب سختی برای افراد است. کسانی که در آمریکا هستند طبق برنامه‌های آمریکایی کار می‌کنند. کسانی که در اروپا هستند با هنجار‌های اروپایی مطابقت دارند.

در واقع سوال کلیدی‌تر این است که چرا آمریکایی‌ها ساعات بیشتری را کار می‌کنند. پاسخ به این سوال به یک مشاهده عجیب و جدید منتهی می‌شود؛ دورکاری موجب شده تا کارمندان گلادیاتور آمریکایی بیشتر شبیه همتایان اروپایی خود شوند.

نخستین حدس نشان می‌دهد که فرهنگ ممکن است دلیل تغییر ساعات کار باشد. شاید اروپایی‌ها از اوقات فراغت خود بیشتر لذت ببرند. آن‌ها در مورد نحوه گذراندن اوقات فراغت، با شهر‌های زیبا، لذت‌های آشپزی، کوه‌های ناهموار و خیلی چیز‌های دیگر احاطه شده‌اند و تنها یک مسافرت با قطار یا پرواز با تخفیف با آن‌ها فاصله دارند.

ممکن است آمریکا صرفا جذابیت‌های کمتری برای ارائه به مسافران داشته باشد و هرآنچه که دارد نیز در پهنه جغرافیایی بسیار بزرگ‌تری پراکنده شده است که تا حدودی توضیح می‌دهد که چرا اروپا سالانه حدود ۱۵۰میلیون گردشگر، معادل دو برابر آمریکا، از خارج از کشور جذب می‌کند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها کار سخت را به خودی خود ارزشمند می‌دانند. در نهایت این «فردگرایی زمخت» چیزی است که آمریکا را ساخته است.

چوب مالیات بر سر اروپا

اما مشکل اینکه مساله را در تفاوت فرهنگ خلاصه کنیم این است که تا اوایل دهه۱۹۷۰ بسیاری از اروپایی‌ها بیشتر کار می‌کردند. ساعات کار در آمریکا همچنان مشابه آن زمان است. تغییر بزرگ این است که اروپایی‌ها اکنون کمتر زحمت می‌کشند. در نیم قرن گذشته، ساعات کاری در آلمان ۳۰درصد کاهش یافته است.

چیزی فراتر از فرهنگ در حال اثرگذاری است. ادوارد پرسکات، اقتصاددان آمریکایی، به یک نتیجه جنجالی رسید و استدلال کرد که کلید اصلی این معما مالیات است. تا اوایل دهه۱۹۷۰، سطح مالیات در آمریکا و اروپا مشابه بود و ساعات کار نیز به همین ترتیب در یک سطح قرار داشت.

در اوایل دهه۱۹۹۰، مالیات‌ها در اروپا افزایش یافته بود و به نظر پرسکات، نیروی کار قاره سبز انگیزه کمتری برای کار داشتند. امروزه شکاف قابل توجهی وجود دارد؛ درآمد مالیاتی آمریکا ۲۸درصد تولید ناخالص داخلی است؛ درحالی‌که این عدد در اروپا حدود ۴۰درصد است.

اما اثرگذاری مالیات بر عرضه کار چندان ساده نیست. برخی از کارگران ممکن است با توجه به این که می‌توانند پول بیشتری را به خانه ببرند، با عرضه ساعات کار طولانی‌تر به سطوح کمتر مالیات پاسخ دهند. در مقابل، دیگران ممکن است تصمیم بگیرند که درآمد اضافی پس از مالیات به آن‌ها امکان می‌دهد کمتر کار کنند و همچنان از سبک زندگی مطلوب خود لذت ببرند.

یک مطالعه اخیر توسط یوزف سیگوردسون از دانشگاه استکهلم بررسی کرد که در دوران اصلاح نظام مالیاتی در سال۱۹۸۷، کارگران ایسلندی چگونه به یک سال تعطیلی مالیات بر درآمد واکنش نشان دادند. اگرچه افرادی که انعطاف‌پذیری بیشتری داشتند؛ به‌ویژه افراد جوان‌تر در مشاغل پاره‌وقت واقعا ساعات بیشتری را صرف کار کردند، افزایش کلی ساعات کار نسبت به آنچه مدل پرسکات می‌گفت ناچیز بود.

مقررات تاثیرگذار است

به نظر می‌رسد در تعیین میزان عرضه نیروی کار، مقررات اهمیت بیشتری دارد. قوانین اروپا به کارگران قدرت زیادی می‌دهد و مواردی، چون سیاست‌های سخاوتمندانه مرخصی والدین و قوانین سخت‌گیرانه‌تر در مورد اخراج کارکنان را دربرمی‌گیرد.

بسیاری از کشور‌های اروپایی سعی می‌کنند برای زمان کاری محدودیت‌هایی قائل شوند، مثلا فرانسه هفته کاری را ۳۵تعریف کرده است. این سقف‌ها تا حدودی نادرست بوده‌اند و نتوانستند آن‌طور که طرفداران آن می‌خواستند، اشتغال را افزایش دهند. آن‌ها همچنین حفره‌های زیادی دارند. با این حال اکثر مطالعات تایید می‌کنند که این مقررات ساعات کاری را کاهش داده‌اند.

پول همه‌چیز نیست

رابطه مهم دیگر این است که با ثروتمندتر شدن افراد، معمولا آن‌ها می‌خواهند کمتر کار کنند. مقاله اخیر صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که در اروپا، میان سرانه تولید ناخالص داخلی و ساعات کار ارتباط قوی وجود دارد. مردم کشور‌های ثروتمندتر مانند هلند معمولا کمتر از کشور‌های فقیرتر مانند بلغارستان کار می‌کنند.

با این حال، این سوال همچنان باقی است: آمریکایی‌ها از بسیاری از اروپایی‌ها ثروتمندتر هستند، پس چرا آن‌ها همچنان بیشتر کار می‌کنند؟ شاید اوقات فراغت یک مساله کنش جمعی باشد. آمریکایی‌ها ممکن است بخواهند از روسای خود مرخصی‌های طولانی‌تر بگیرند؛ اما نگران هستند که به‌عنوان افراد تنبل دیده شوند.

مقاله‌ای در سال۲۰۰۵ توسط آلبرتو آلسینا از دانشگاه هاروارد و همکارانش استدلال کرد که اتحادیه‌های قوی‌تر اروپا در واقع این مشکل اقدام جمعی را با مبارزه برای مرخصی با حقوق حل کردند که درنهایت قانون شد. آمریکا، با وجود اتحادیه‌های ضعیف‌تر، یکی از معدود کشور‌هایی است که مرخصی با حقوق اجباری ندارد.

دورکاری کار خود را می‌کند

یکی از پیشرفت‌های جدید و جذاب، اختلاف در ساعات دورکاری است. در سال ۲۰۲۳، نظرسنجی جهانی از نهاد‌های کاری نشان داد که کارمندان تمام وقت در آمریکا ۱.۴ روز در هفته از خانه کار می‌کنند؛ درحالی‌که در اروپا ۰.۸ روز این کار را انجام می‌دهند. استفاده از این تقسیم بندی، بر داده‌های ساعات کاری گردآوری‌شده توسط OECD نتیجه قابل توجهی به همراه دارد:

اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها اکنون تقریبا به یک اندازه در محل کار، معادل ۱۳۰۰ساعت وقت می‌گذرانند. به عبارت دیگر، ۱۵درصد اضافی از کاری که آمریکایی‌ها سالانه انجام می‌دهند، اکنون از خانه‌های خودشان یا گاهی اوقات در ساحل و شاید از یک شهر در اروپا انجام می‌شود. آمریکایی‌ها همچنان سخت‌تر کار می‌کنند، اما لذت‌بخش‌تر از گذشته این کار را انجام می‌دهند.

دیگر خبرها

  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • مسیر افزایش طول عمر دندان هموار شد/ تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم