Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:25:24 GMT

۱۱ مورد از میراث طبیعی اصفهان به ثبت ملی رسیده است

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۳۲۸۳

۱۱ مورد از میراث طبیعی اصفهان به ثبت ملی رسیده است

فهیمه زرگر در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به ثبت ملی ۱۱ اثر طبیعی استان اصفهان اظهار داشت: نخستین میراث طبیعی استان اصفهان که به ثبت ملی رسید آبشار سمیرم در سال ۱۳۸۹ بود که دربین پیشنهاد آبشار آب ملخ، درختان گردو وهرگان در شهرستان فریدونشهر مورد قبول واقع شد.

وی افزود: با مستندنگاری درختان قدیمی مجاور مساجد، دریاچه نمک، چشمه آب سرخ فریزهند در شهرستان نطنز و تنگ ریگان شهرستان سمیرم محوطه طبیعی فسیل آباد شهرستان آران و بیدگل به ثبت ملی رسیدند؛ لازم به ذکر است دریاچه نمک به صورت مشترک با استان‌های قم و سمنان ثبت ملی شده اند که اقدام کننده ثبت اثر استان اصفهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس ثبت آثار میراث استان اصفهان با بیان اینکه مستندنگاری میراث طبیعی مستلزم تاییدیه از اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست است، بیان داشت: با ثبت ملی آثار میراث طبیعی در حفاظت این میراث بیش از پیش می‌کوشیم.

وی با اشاره به ثبت ملی آبشار بی بی سیدان شهرستان سمیرم به عنوان یکی از آثار میراث طبیعی استان اصفهان تصریح کرد: درختان مسجد جامع و مسجد بازار در شهرستان نطنز نیز مستند نگاری و ثبت ملی شده اند.

زرگر با اشاره به اینکه تاکنون ۲۴ اثر میراث طبیعی در استان اصفهان مستندنگاری شده است، گفت: تاکنون یازده مورد از میراث طبیعی استان اصفهان به ثبت ملی رسیده که مستندات ارسالی اثار طبیعی به وزارتخانه متبوع در اولین کمیته تخصصی ثبت آثار طبیعی کشور در سال جاری مطرح و بررسی خواهند شد.

کد خبر 4910454

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی سمیرم میراث طبیعی ویروس کرونا ماه مبارك رمضان بوشهر شیراز ایلام شیوع کرونا کمک به نیازمندان قزوین شهرکرد بیرجند ستاد مقابله با کرونا جهش تولید بارش باران گردشگری طبیعی استان اصفهان میراث طبیعی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۳۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان ، نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه اصفهان در دیدار با امیر کرم‌زاده مدیرکل و شورای مدیران اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت مقوله میراث‌فرهنگی گفت: بی‌تردید وظیفه همگی ما حفاظت از میراث‌فرهنگی است، زیرا میراث‌فرهنگی بخشی جدا نشدنی از فرهنگ ما است و ما از طریق میراث‌فرهنگی می‌توانیم آنچه پدران ما ایجاد کردند را حفاظت و به سایر مردمان از سراسر جهان نشان دهیم.

آیت‌الله طباطبایی نژاد  تأکید کرد: پیشنهاد دارم تا باخرد جمعی و همت شما مسئولان، موزه بزرگ اصفهان تأسیس شود و تمامی آثار پدرانمان در معرض نگاه همگان قرار گیرد.

او گفت: باید تلاش کنیم در کنار حفاظت از میراث‌فرهنگی، مردم هم بتوانند مطابق با نیاز‌های روز زندگی خوبی داشته باشند، لذا پیشنهاد می‌کنم با تلفیق مناسب میراث‌فرهنگی و هنر‌های سنتی با علم روز، شرایط مناسبی را برای زندگی مردم خصوصاً مالکان خانه‌های تاریخی فراهم آورید.

آیت‌الله یوسف طباطبایی نژاد افزود: با توجه به اینکه اصفهان قلب هنر ایران است باید همان‌گونه که به هنر می‌پردازید، هنرمندان به‌ویژه هنرمند پیشکسوت را نیز مورد تفقد و دلجوئی قرار گیرند. 

در این دیدار مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نیز گفت:  بی‌تردید توجه به زنده نگه‌داشتن میراث‌فرهنگی به‌ویژه میراث‌فرهنگی ایران دوران اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کرم زاده  افزود: رهبر فرزانه انقلاب همواره تأکید داشته‌اند این بنا‌ها فارغ از اینکه چه کسانی در آنها زندگی کرده‌اند مرهون و حاصل دسترنج مردم مسلمان ایران است.

او گفت: اصفهان نگین گردشگری و صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور است، لذا با توجه به کمبود اعتبارات ،  تقاضامندم تا با جلب حمایت شرکت‌های بزرگ همچون ذوب‌آهن و همچنین مجامع خیرین استان در قالب جلب مسئولیت‌های اجتماعی آنها را به سمت مرمت و حفاظت از آثار تاریخی هدایت کنند.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی (یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران قرار دارد.

اصفهان یکی از بزرگترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران به شمار می‌رود و از ۲۹۹ رشته صنایع دستی مربوط به ایران ۲۰۰ رشته مربوط به این استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • مفقود شدن ۲ نفر در سمیرم
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود