Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:18:21 GMT

ترجمه کتاب براین کلِگ درباره کلان‌داده چاپ شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۵۷۹۱

ترجمه کتاب براین کلِگ درباره کلان‌داده چاپ شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «کلان‌داده (چگونه انقلاب اطلاعاتی زندگی ما را دگرگون می‌کند)» نوشته براین کلِگ به‌تازگی با ترجمه پری آزرم‌وند توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب، در سال ۲۰۱۷ توسط انتشارات آیکون بوک در لندن چاپ شده است. 

نویسنده این‌کتاب متولد سال ۱۹۵۵ است و به نوشتن کتاب‌های علمی مشهور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«قالب واقعیت»، «خورشید چه رنگ است» و «ده میلیارد فردا» از جمله کتاب‌های این‌نویسنده هستند که اولی در سال ۲۰۱۷ و دوعنوان دیگر در سال ۲۰۱۶ چاپ شده‌اند. او برای نوشتن دو کتاب «دنیای مهره» و «تاریخچه بیکرانگی» نامزد دریافت جایزه انجمن سلطنتی کتاب‌های علمی شد. نوشتن در نشریات علمی مانند نِیچر و وال‌استریت ژورنال از دیگر سوابق کارنامه براین کلگ است.

او در این‌کتاب خود به بیگ‌دیتا یا کلان‌داده پرداخته و پیش از شروع متن کتاب، در سپاس‌نامه آن نوشته است: «سالیان درازی است که من با داده و اطلاعات ارتباط دارم. وقتی که در مدرسه درس می‌خواندم کامپیوتر نداشتیم، ولی دبیران پرحوصله کمکمان می‌کردند تا با دست کارت‌ها را منگنه کنیم، این‌کارت‌ها با پست به لندن فرستاده می‌شدند و حدود یک‌هفته بعد یک پرینت به دست ما می‌رسید. این‌اهمیت درستی و دقت در رمزگذاری را به من یاد داد.»

اَبَرشرکت‌های اینترنتی از کجا می‌دانند ما به چه می‌اندیشیم، روبات‌های فروش از کجا می‌دانند ما به چه‌چیزی نیاز داریم در حالی‌که شاید خودمان ندانیم، چرا کشف بوزون هیگز رویدادی کلان‌داده‌ای است و چگونه داده به اطلاعات و اطلاعات به دانش تبدیل می‌شود؛ ازجمله سوالاتی هستند که نویسنده کتاب پیش‌رو تلاش کرده به آن‌ها پاسخ بدهد.

کتاب «کلان‌داده» ۷ فصل اصلی دارد که عناوین‌شان به‌ترتیب عبارت است از: «ما می‌دانیم شما چه می‌اندیشید»، «اندازه مهم است»، «آن‌قدر خرید کنید تا از پا درآیید»، «اوقات خوش»، «حل مسائل»، «کلان‌داده "برادر بزرگ"» و «خوب، بد و زشت».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

اخیرا با قطار «یورواستار» از لندن به بروکسل رفتم. بلیت‌ها را شخص دیگری برایم رزرو کرده و اطلاعات مربوط به رزرو را با ایمیل فرستاده بود. این ایمیل لینکی داشت که باید روی آن کلیک می‌کردم، با این کار یک صفحه وب پدیدار شد. در این صفحه هم لینکی بود که باید روی آن کلیک می‌کردم. دو ثانیه بعد یک صدای دنگ از جیبم آمد و بلیت‌هایم در کیف پول روی تلفنم ظاهر شدند. تنها کاری که من کرده بودم دوبار کلیک با ماوس بود. من ابدا هیچ نوع اطلاعاتی وارد نکردم _ هرچند که این پیامد یکدست فقط به این دلیل حاصل شد که من روی کامپیوترم از وب‌گردی استفاده می‌کردم که از طریق سرویس آی کلاد به تلفن من متصل بود.

حالا برنامه سفرم روی تلفن آمده بود به‌علاوه یک بارکد که در قسمت بازرسی بلیت باید اسکن می‌شد. این تقریبا همه آن چیزی بود که برای سفر لازم داشتم، هرچند که می‌توانست بهتر از این هم باشد. یعنی هنوز باید با گذرنامه کاغذی ور می‌رفتم ( به رغم این‌که گذرنامه مدرن تراشه‌ای دارد حاوی داده‌های بیومتریک). انگار حالا دیگر این یک امر موقتی در دنیای کلان‌داده است. اما این‌که کسی توانست به این آسانی اطلاعات را برای من ایمیل کند و من با دو کلیک بلیت‌ها را روی تلفنم داشته باشم، اوج شکوفایی کلان‌داده بود. این برای «یورواستار» فایده داشت ولی بهره زیادی هم نصیب من شد. اما همه عملکردهای کلان‌داده در زمینه فروش و بازاریابی این‌قدر مفید به نظر نمی‌رسند. بعضی از آنها بسیار یک‌طرفه هستند.

این‌کتاب با ۱۹۱ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4910875 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشر نو تحقیقات علمی ترجمه ویروس کرونا کتاب و کتابخوانی خبرگزاری مهر رایزنی فرهنگی میراث فرهنگی ادبیات جهان ترجمه شیوع کرونا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات درگذشت چهره ها کتابفروشی بازار نشر موزه کلان داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۵۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عدالت اجتماعی یکی از مهمترین واژگان علوم انسانی و اجتماعی است و معمولا در بسیاری از محافل و کرسی‌های دانشگاهی و پژوهشی کشور در دیدگاه‌ها و رویکرد‌های جامعوی در سطوح کلان، میانه و خُرد از جایگاه مقولۀ هسته مرکزی برخوردار است.

 رضا صفری شالی (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقال‌های با عنوان «ضرورت بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی» به این موضوع اشاره می‌کند که در تعریف و سنجش عدالت اجتماعی در کشور رویکرد واحدی وجود ندارد؛ لذا گاهاً برداشت ناقص و نامفهوم از عدالت وجود دارد و عدالت در معنای برابری، شایستگی، نیاز، انصاف، حد وسط و میانه و... تقلیل داده می‌شود؛ هرچند هر یک از مفاهیم مذکور بخشی از سازه عدالت هستند ولی کل عدالت و یا در قامت آن نیستند.

* عدالت اجتماعی

این پژوهشگر در این مقاله می‌نویسد عدالت اجتماعی امکان بهره‌مندی همه از شرایط یکسان برای دسترسی به  فرصت‌های اجتماعی است. حفظ حقوق همۀ مردم در جامعه، احترام به حقوق یکدیگر است. در سنجش عدالت در محافل دانشگاهی و پژوهشی تاکنون بیشتر درک از عدالت و احساس عدالت مدنظر بوده که اغلب با روش پیمایش مورد تعریف عملیاتی و سنجش قرار گرفته است.

عدالت اجتماعی امکان بهره‌مندی همه از شرایط یکسان برای دسترسی به  فرصت‌های اجتماعی است

او خاطرنشان می‌کند که این مقاله با رویکرد جامع  جهت رسیدن به تعریف نظری و چارچوب روشی دقیق درخصوص عدالت اجتماعی، ابتدا به بررسی رویکرد‌ها و دیدگاه‌های عدالت اجتماعی می‌پردازد تا به درک نشانه‌های اصلی و مفصل‌بندی‌های خاص آن بپردازد.

به زعم شالی تحقیقات عدالت از نظر تاریخی در چارچوبی چندرشته‌ای توسعه یافته است. رشته‌های مختلف درگیر درمباحث عدالت شامل فلسفه، جامعه‌شناسی، روانشناسی و اقتصاد است.
می‌توان گفت به‌طور گسترده اکثر رویکرد‌های فلسفی عدالت بر جنبه‌های هنجاری، عینی و ساختار‌های تقویت عدالت در جامعه استوار است.

* عدالت از منظر روانشناسی

این پژوهش بیان می‌کند که از منظر روانشناسی، عدالت بیشتر به جنبه‌های ذهنی آن چه مردم آن را عادلانه یا ناعادلانه تصور می‌کنند مربوط است. روانشناسی کمتر به ساختار توجه کرده و بیشتر بر درک و توضیح نحوه تفکر و احساس مردم در مورد عدالت تمرکز دارد و عدالت را در سطح افراد بیان می‌کند.

او می‌نویسد روانشناسی در سطح فردی بیشترین همپوشانی را با مطالعات اخلاقی (Moral) دارد و فرایندهای شناختی و عاطفی به هنگام مواجه با بی‌عدالتی در افراد بسته به تفاوت آنها در درک، تفکر و اخلاق‌مداری متفاوت است. بررسی جامع فرایند‌های روانشناسی مرتبط با عدالت مستلزم گنجاندن پویایی‌های، بین‌فردی (Interpersonal) درون‌فردی (Individual) و درون‌گروهی (Intergroup) در مطالعات است.

* دیدگاه اقتصادی و جامعه‌شناسی عدالت

به زعم این پژوهشگر برخلاف دیدگاه اقتصادی عدالت که در سطح کلان به عنوان یک سیستم توزیع و در سطح خُرد به عنوان یک سیستم انتخاب عقلانی بررسی می‌شود، در جامعه‌شناسی عدالت به عنوان یک ارزش اجتماعی در داخل جامعه و گروه‌های مختلف موجود در جامعه تعیین می‌شود.

او معتقد است موضوع اصلی در مطالعات عدالت اجتماعی، بررسی ساختار‌های موجود در جامعه است. به عبارت دقیق‌تر، جامعه‌شناسی پدیده‌های عدالت جمعی را به تصویر می‌کشد، مسیری که در آن نهاد‌های اصلی جامعه، حقوق اساسی و وظایف را تعیین کرده و منافع حاصل از مشارکت اجتماعی را توزیع می‌نمایند در سطح بین‌فردی و بین‌گروهی مطالعات روانشناسی هم‌پوشانی با مطالعات جامعه‌شناسی عدالت و عدالت توزیعی خواهد داشت.

* عدالت توزیعی (Distributive Justice)

به زعم شالی در خصوص اَشکال یا وجه‌های مختلف عدالت باید خاطرنشان ساخت که شکل اول عدالت توزیعی است که به عدالت درک‌شده از اصول و قواعد تنظیم‌کننده توزیع منابع و به ارزیابی نتایج واقعی توزیع در رابطه با نتایج مورد انتظار اشاره دارد.

عدالت در ارتباط با مفاهیمی مانند «مقایسۀ اجتماعی» و «احساس محرومیت اجتماعی» نمود پیدا می‌کند

او در ادامه می‌نویسد در مطالعات عدالت توزیعی توجه به چند مورد از اهمیت بالایی برخوردار است اولین مورد شناسایی اصول و قواعدی که باید برای نحوه توزیع عادلانە منابع اجتماعی یا بار فشار‌ها مانند جرائم مورد استفاده قرار گیرد.  مورد دوم بی‌عدالتی ناشی از قواعد توزیع چه پیامد‌هایی خواهد داشت.

* عدالت رویه‌ای (Procedural Justice)

این پژوهشگر می‌نویسد عدالت رویه‌ای است که دیرتر از عدالت توزیعی مطرح شده و بر عادلانه بودن رویه‌ها و فرایند‌های توزیع منابع تمرکز دارد. در این شکل عدالت تمرکز اصلی نه بر روی نتایج، بلکه درخصوص فرایند‌های آن است. عقیده اصلی این دیدگاه این است که جریان منصفانه/عادلانه  بی‌طرفانه با چه تصمیم‌هایی عملی خواهد شد. اگر نحوه تصمیم‌گیری عادلانه یا منصفانه تشخیص داده شود، احتمالا خروجی یا توزیع نهایی منابع به عنوان فرایندی عادلانه یا منصفانه پذیرفته خواهد شد.

* عدالت کیفری (Retributive)

این نویسنده بیان می‌کند که عدالت کیفری به نتایج منفی ناشی توزیع منابع اشاره دارد. از نظر تاریخی، تحقیقات عدالت توجه خود را معطوف به توزیع منابع مثبت کرده است. فرض حاکم این بوده است که رویکرد‌های مربوط به توزیع منافع مثبت در مورد توزیع منابع منفی نیز صدق می‌کند. اگرچه تحقیقات نشان داده است که عدالت مربوط به منابع مثبت و منفی ممکن است شامل فرایند‌های متمایزی باشند این شکل از عدالت نیز در بین رشته‌های مختلف قابل بررسی است.

او می‌نویسد عدالت کیفری در پی یافتن مجازات توزیع منفی مناسب برای افراد خاطی است. عدالت کیفری به جزا و تنبیه عادلانه برای عمل خطا و قانون‌شکنی مربوط است. مطالعات آلودگی آب و هوا و جرائم تخطی از استاندارد‌های تخلیه آن بیشتر در این بخش قرار میگیرد.

* عدالت ترمیمی (Restorative)  و عدالت جبرانی (Reparative)

در چند دهە اخیر و با نقد رویکرد سنتی عدالت کیفری، گونە جدیدی از عدالت به عنوان عدالت جبرانی یا عدالت ترمیمی مطرح شده است. وجه چهارم عدالت نیز مشابه عدالت کیفری با نتایج منفی سروکار دارد. تأکید بر رویه‌های رسمی برای جبران عدالت، روی فرایندهای غیررسمی متمرکز است که به موجب آن قربانیان، بزهکاران و جوامع ترغیب می‌شوند تا گامی برای جبران آسیب بردارند.

به طور خلاصه تتبع نظری موضوع نشان می‌دهد که در ترسیم عدالت اجتماعی، نَه نسخۀ دستچپی‌ها (یعنی برابری در فرصت‌ها و برابرسازی نتایج) و نَه نسخۀ دستراستی‌ها (یعنی فقط برابرسازی فرصت‌ها و توجه به شایستگی‌ها) نسخۀ کاملی برای کشور ماست؛ بلکه نیاز به یک دیدگاه ترکیبی و با توجه به ارزش‌های بومی و به عبارتی مقتضیات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی(ایرانی – اسلامی) است.

در نهایت اینکه توصیۀ نوشتار حاضر درخصوص سنجش عدالت اجتماعی این است که عدالت در ارتباط با مفاهیمی مانند «مقایسۀ اجتماعی» و «احساس محرومیت اجتماعی»نمود پیدا می‌کند، ازاینرو نیاز به روش‌های ترکیبی (کیفی و کمّی بصورت توأمان) جهت شناخت ‌ادارک/ احساس و برخورداری از عدالت اجتماعی در جامعه وجود دارد، در این راستا روش‌های کیفی عمیق پدیدارشناسی معمولا راهی به ذهنیت مخاطبان پیدا می‌کنند و تجارب زیستۀ افراد و مقتضیات زمانی و مکانی را در نظر می‌گیرند و می‌توانند شاخص‌های قابل توجهی جهت سنجش برای تحقیقات پهن‌دامنۀ پیمایشی ایجاد کنند و با تلفیق رویکردهای کمّی و کیفی می‌توان به شناخت عمیق و جدی از مخاطبان درخصوص عدالت اجتماعی رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی