Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@18:02:21 GMT

فراخوان همایش هنر/کرونا منتشر شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۸۵۴۸

فراخوان همایش هنر/کرونا منتشر شد

پژوهشکده هنرِ فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، فراخوان همایش «هنر/کرونا: هنر و بیماری‌های فراگیر» را منتشر کرد. ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، همایش «هنر/کرونا: هنر و بیماری‌های فراگیر» به همت پژوهشکده هنرِ فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متن فراخوان این همایش بدین شرح است: 

شیوع و گسترش جهانی ویروس کرونا، تمام مناسبات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و هنری را دستخوش تغییرات و دگرگونی‌های عدیده‌ای ساخته و به نوعی همگان را به تأمل و بازنگری تمام عرصه‌ها فراخوانده است. در این میان، انواع هنر و به تبع آن هنرمندان نیز از تأثیر این ویروس فراگیر برکنار نمانده‌اند و تعریفی جدید در عرصه‌هایی گوناگون چون آفرینش، تولید، عرضه، رسالت و کارکرد هنر را شاهدیم.

پژوهشکده هنرِ فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد به‌منظور تحلیل و بررسی تأثیر این همه‌گیری جهانی در هنر و جامعه هنری، همایش «هنر و بیماری‌های فراگیر: هنر/کرونا» را با همکاری دیگر سازمان‌های فرهنگی و هنری برگزار کند.

‌پژوهشگران علاقه‌مند می‌توانند یافته‌های پژوهشی خود را حول محورهای مطالعاتی زیر به دبیرخانه این همایش ارسال کنند:

1. تحولات در آفرینش‌های هنری: کرونا و آفرینش‌های فردی و جمعی، آفرینش‌های تعاملی، معماری آپارتمانی و زندگی قرنطینه‌ای، تجربیات تازه در خلق آثار هنری، شکل‌گیری گونه‌های تازه در هنر همچون هنرهای خانگی، هنر بالکنی، نمایش‌های آپارتمانی، اجراهای آنلاین، دگرگونی‌های سبکی و مضمونی، وضعیت هنرهای محیطی مانند سینمای فضای باز و... .

2. فناوری و نوآوری‌های هنری: نقش برنامه‌های اینترنتی در شکل‌گیری صورت‌های تازه هنری، توسعه هنرهای چندرسانه‌ای، فضای مجازی و هنر، مخاطب‌شناسی مجازی و ... .

3. نقد هنری: کارایی و نحوه مواجهه نقدها با بیمارهای واگیردار به‌خصوص کرونا، تصویرشناسی، اسطوره‌شناسی کرونا، نقدهای نوین برای وضعیت نوین و ... .

4. زیبایی‌شناسی و فلسفه هنری: هستی‌شناسی آثار قرنطینه‌ای، تغییرات زیبایی‌شناختی دوره کرونایی، زیبایی‌شناسی هنر پس از کرونا و ... .

5. اقتصاد و هنر: وضعیت کسب‌وکار در دوره قرنطینه‌ای، چگونگی حمایت از هنرمندان آسیب‌دیده و ... .

6. آموزش هنری: آسیب‌شناسی آموزش‌های از راه دور، معرفی الگوهای مناسب آموزش مجازی هنر، در جست‌وجوی شیوه‌های تازه آموزش و ... .

7. هنر و بحران‌های اجتماعی‌-روانی: هنردرمانی و نقش آن در ایجاد آرامش روانی، نقش هنر در همبستگی خانوادگی و اجتماعی، نقش قرنطینه در عمومی‌کردن هنر، هنر و اوقات فراغت قرنطینه‌ای، ذائقه‌شناسی مخاطب قرنطینه‌ای و ... .

8. سیاست‌گذاری و مدیریت هنری: آسیب‌شناسی قوانین هنری برای دوره قرنطینه، حق مؤلف در فضای مجازی، الگوهای مدیریت رویدادهای هنری در دوران قرنطینه‌ای و ... .

9. بیمارهای فراگیر و روابط بینافرهنگی هنری: هم‌آفرینی‌های بینافرهنگی، برگرفتگی‌های بینافرهنگی، همبستگی و همکاری هنرمندان برای مقابله با آسیب‌های مشترک، دیپلماسی هنری در دوره قرنطینه‌ای و ... .

10. مطالعات تاریخی تطبیقی: آثار دوره کرونایی و مقایسه آنها با آثار دوره‌های مربوط به طاعون و آنفولانزای اسپانیایی و...، استفاده از تجربیات تاریخی‌-هنری در گذشته و ... 

علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش می‌توانند چکیده‌ مقالات خود را تا 20 خرداد 1399 به نشانی رایانامه art.corona@aria.ac.ir ارسال کنند. پس از داوری اولیه، چکیده‌ مقالات منتخب اعلام خواهد شد. مهلت ارسال اصل مقالات منتخب 15 شهریور 1399 خواهد بود. همچنین پس از داوری نهایی، عناوین مقالات برگزیده تا 30 شهریور 1399 اعلام خواهد شد. این همایش در روزهای 29 و 30 مهر 1399 به کار خود پایان خواهد داد.

مخاطبان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به دبیرخانه همایش به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، بالاتر از خیابان امام خمینی، نبش کوچه شهید حسن سخنور، شماره 29، مراجعه کنند و یا با شماره‌های 2ـ66956190 تماس بگیرند.

هدف از برگزاری «هنرواره فرهنگی اَبابیل» نمایش افول هیمنه پوشالی آمریکا «از طبس تا عین‌الاسد» است«ایرانِ همدل» به روایت پوستر+عکس«گرافیست‌نماها» معضل کنونی هنر گرافیک‌اند!/هنرمند نباید دغدغه معاش و بیمه داشته باشدحبیبی: فاصله‌ با هنرمندان شهرستانی را کم می‌کنیم/ احتمال برگزاری مجازی جشنواره هنر مقاومتلنزهای بی‌باک|عکاسی که کرونا را زمین‌گیر کرد/ روزی که عکاسان دوربین‌هایشان را زمین گذاشتند!

انتهای پیام/

R1527/P/S4,40,37/CT12 واژه های کاربردی مرتبط فرهنگ و هنر ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرهنگ و هنر ویروس کرونا فرهنگ و هنر ویروس کرونا فرهنگستان هنر قرنطینه ای هنر کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۸۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در عین حال توضیحاتی درباره روند انتخاب رایزانان فرهنگی،‌ ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری و ... ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزارکنندگان این دوره از جشنواره، گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب «دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب» اظهار کرد: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی‌الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است

وی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند. بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌ اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است. همچنین افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وزیر فرهنگ در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران، افزود: تلاش می‌کنیم کار ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری را امسال به پایان رسانیم. کارگردان آن مشخص شده و در حال آماده‌سازی فیلمنامه است ولی چون قرارداد بسته نشده، فعلا نام ایشان را نمی‌آورم.

وی در عین حال تصریح کرد: بنیاد سینمایی فارابی در حال انعقاد قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده کار ساخته می‌شود. نمی‌خواهیم کیفیت را فدای کمیت کنیم، کار خوب باید ساخته شود.

وی همچنین با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی ادامه داد: ما ۶خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم و باید تقویت شود. در این سفر، آقای رئیس جمهور عنایت ویژه‌ای روی بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشتند و انشاالله این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالایی از هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه رو بودیم. چهار تفاهم‌نامه همکاری از پنج تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و نیز در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های فی‌مابین بود.

اسماعیلی ادامه داد: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در بخش بین‌الملل هستیم و شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وزیر فرهنگ گفت: در روزهای آینده نیز یکی دو سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت. احتمالا آذربایجان و انشاالله یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند.

وی درباره نتایج سفر به پاکستان و سریلانکا از جمله ساخت فیلم سینمایی مشترک با پاکستان در خصوص اقبال لاهوری گفت: خیلی خوشحالم که امسال را با همین کارهای مشترک که وعده داده بودیم آغاز کردیم. کار مست عشق هم دیدم و با استقبال خوب اهالی سینما رو به رو شده و روزهای اول بالاترین حد نصاب‌ها را به دست آورده است.

وی افزود: به هر حال، این پاسخی به برخی از دوستان است که فکر می‌کنند فقط فیلم‌های طنز فروش دارد. این نشان می‌دهد که اگر کار، کار خوبی باشد طنز و غیر طنز ندارد و مخاطب استقبال می‌کند. گو این که سال گذشته از بچه زرنگ که یک پویانمایی درباره حضرت علی‌ابن موسی الرضا (ع) بود این استقبال شد.

اسماعیلی گفت: روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد. هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت. همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت گیرد.

وی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز تاکید کرد: تقریبا در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند. به همین دلیل تحولات مهمی در حال وقوع است. یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آنهاست.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و ما با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی درباره روند برگزاری جشنواره امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست. امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا ۱۱ ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

اسماعیلی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از مرو هم حضور داشته باشند. در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که‌ در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مهمترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال این است که در میدان رفته است. در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره، به روستاها و عشایر رفته است. این اتفاق مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

اسماعیلی درباره مشکلات بودجه‌ای برای حریم تئاتر شهر، بیان کرد: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است. صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و آقای اسلامی گزارشی از روند آن دادند و اقدامات بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدمحمد هاشمی (جانشین وزیر فرهنگ)، سیدمحمود اسلامی (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ)، فرهاد قائمیان (دبیر بیست‌ و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع))، سعید زمانی (مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع))، محمدحسین لطیفی /0دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان) و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میزان جوایز ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • اعلام جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو