Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سایه سنگین بحران بهای نفت بر روابط آمریکا و عربستانخبرگزاری میزان - کاهش کم سابقه بهای نفت ناشی از جنگ نفتی عربستان و روسیه و رکود اقتصادی متعاقب بحران «کرونا»، عاملی است که حاشیه امن روابط «ریاض» و «واشنگتن» را به شدت تهدید می‌کند.

روابط آمریکا و عربستان که پس از جنگ جهانی دوم و با وجود استفاده عربستان از سلاح انرژی علیه آمریکا، دوران کم فراز و نشیبی را شاهد بود، با سقوط قیمت نفت در بازار‌های جهانی و بی اعتمادی متقابل با تهدیدی جدی مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منفی شدن بی سابقه بهای نفت آمریکا در روز‌های اخیر که صنعت نفت این کشور را به لبه پرتگاه ورشکستگی گسترده برده، سبب شد تا نمایندگان ایالت‌های نفت خیز «تگزاس»، «لوئیزیانا»، «داکوتای شمالی» و «آلاسکا» عربستان را به جنگ اقتصادی متهم کرده و برای تصویب قوانینی که نظامیان آمریکایی را از این کشور بیرون کشیده و چتر به اصطلاح امنیتی چند دهه‌ای آمریکا را از سر این کشور آسیب پذیر بردارند، تلاش کنند.

به نظر می‌رسد در واشنگتن در مورد نقض اصل اساسی روابط ۷۵ ساله دو کشور براساس تامین امنیت عربستان از سوی آمریکا و تامین امنیت جریان نفت از سوی عربستان به موازات حمایت ریاض از طرح‌های خاورمیانه‌ای آمریکا توسط دولت سعودی اتفاق نظر وجود دارد.

این امر سبب شده تا «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، که تا همین اواخر دفاع جانانه‌ای از عربستان و روابط واشنگتن و ریاض می‌کرد، اکنون این سوال را مطرح می‌کند که آیا آمریکا به نفت عربستان نیاز دارد یا نه؟

به نظر می‌رسد بحران بهای نفت، ترامپ را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به سوی حمایت از صنعت نفت این کشور و قطع واردات نفت از عربستان سوق بدهد.

با در نظر داشتن شرایط فعلی نفت و تغییر نگاه و دیدگاه کارشناسان و مقام‌های آمریکایی به عربستان به نظر می‌رسد، روند روابط دو کشور رفته رفته به سمت وخامت سوق پیدا کند؛ البته در این میان نباید از فاکتور مهمی غفلت کرد؛ عربستان همچنان بزرگ‌ترین خریدار تسلیحات آمریکایی است.

عربستان از سال ۲۰۱۶ و در پی انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، توانسته بود پل ارتباطی خود با این کشور را ترمیم کند و به سرعت پل‌های ارتباطی جدیدی را مانند ارتباط شخصی با سران و مقام‌های آمریکایی از جمله شخص ترامپ و «جرد کوشنر»، داماد و مشاور ارشدش ایجاد کند.

انتخاب عربستان به عنوان نخستین مقصد سفر‌های خارجی توسط ترامپ، نشان دهنده پذیرش این شاخه زیتون بود.

تلاش ترامپ برای خنثی کردن اقدام‌های کنگره در مورد جنایات عربستان در یمن و قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار منتقد سعودی، از طریق تاکید بر اهمیت روابط اقتصادی نیز نشان دهنده رضایت دولت آمریکا از روابط دوجانبه بود.

اما به نظر می‌رسد واشنگتن با مشاهده اوضاع آشفته بازار نفت اکنون به این نتیجه رسیده است که هزینه‌های متعددی که بر سر حمایت از عربستان در موضوع حقوق بشر، خاشقجی، جنگ یمن و ... کرده، بی فایده بوده و بازگشتی برای این کشور نداشته است.

اکنون دیگر تنها دموکرات‌ها نیستند که خواهان تجدیدنظر در روابط آمریکا و عربستان به دلایل حقوق بشری هستند، بلکه جمهوریخواهان نیز بر این امر تاکید دارند؛ نیاز کمتر آمریکا به نفت عربستان و خاورمیانه نیز عامل مهمی در این تجدید نظر است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا عربستان بهای نفت روابط آمریکا و عربستان نظر می رسد بهای نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۶۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس

غلامرضا غلامی گفت: بارندگی شب گذشته علاوه بر اینکه رحمت به مردم فارس عنایت کرد، اما به دلیل حجم زیاد بارش‌ها برخی از راه‌های روستایی در شهرستان نورآباد ممسنی را تحت تاثیر قرار داد و سازمان راهداری و فرمانداری شهرستان در تلاش برای ترمیم این راه‌ها هستند.

او همچنین از خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: برخی از مزارع خوشه‌های گندم و محصولات دیگر نیز دچار خسارت شدند و برخی از اراضی کشاورزی هم به دلیل حجم و شدت بارش‌ها دچار فرشایش و آسیب شدند.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس از کشاورزان خواست تا برای خسارت خود به سازمان جهاد کشاورزی و ستاد مدیریت بحران استان مراجعه کنند تا در صورت تخصیص اعتبار خسارت‌ها پرداخت شود.

غلامی بیش‌ترین میزان بارش‌ها را در شهرستان‌های اردکان سپیدان با ۵۶۰ میلی‌متر، نوآباد ممسنی با ۵۲۵ میلی‌متر و در نهایت شهرستان فیروزآباد با ۴۲۸ میلی‌متر اعلام کر و گفت: این توده هوا امروز عصر از استان خارج و شهر‌های جنوبی را در برخواهد گرفت.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در ادامه بیان کرد: بارندگی‌های اخیر برای سال زراعی جاری یک عیدی خوبی بود و امیداواریم مسئولان برای امسال برنامه‌ریزی کنند تا این بارش‌ها را با انجام کار‌های آبخیزداری از جمله ایجاد بند‌های سنگی و ملاتی، بانکت بندی و کاشت گونه‌های گیاهی کم آب‌بر نگذاریم این حجم آب از استان خارج شود.

غلامی تصریح کرد: خوشبختانه رعد وبرق دیشب تلفات جانی را در برنداشته، اما عشایران شهرستان ممسنی برنامه زمانبندی کوچ را رعایت نکردند و دچار مشکل شدند و هلال احمر استان در حال امدادرسانی به آنهاست.

او اعلام کرد: در حال حاضر تمامی جاده‌های فارس باز و تردد روان است و آبگرفتگی معابر را در سطح شهر شیراز گزارش نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس