Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:09:03 GMT

تصویر روز ناسا/ ابرهای مشتری در قاب جونو

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۸۸۰۳

تصویر روز ناسا/ ابرهای مشتری در قاب جونو

فضاپیمای "جونو" ناسا طی انجام بیست و پنجمین پرواز نزدیک خود در اطراف مشتری، موفق به ثبت منظره‌ای بی‌نظیر از یک منطقه طوفانی در کره شمالی این سیاره شده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، جونو، فضاپیمای بدون سرنشین ناسا است که به‌منظور بررسی و اندازه‌گیری ترکیبات، میدان گرانش، میدان مغناطیسی و مغناطیس قطبی مشتری در سال ۲۰۱۶ در مدار این سیاره مستقر شد و تاکنون موفق به ارائه عکس‌های بی‌نظیر و اطلاعات گسترده از ویژگی‌های این غول گازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فضاپیما توانست طی پرواز از پیش برنامه‌ریزی‌شده ۱۰ آوریل، از ابرهای چرخان مشتری، عکسی چشم‌نواز و زیبا تهیه کند؛ ابرهایی که هم‌چون خامه‌های متلاطم روی سطح یک فنجان قهوه به نظر می‌رسد.

در زمان گرفتن این عکس، جونو در فاصله پنج‌هزار و ۳۷۵ مایلی (حدوداً هشت‌هزار و ۶۵۰ کیلومتر) بالای برجیس قرار داشته و با سرعت ۱۲۷ هزار مایل (۲۰۴ هزار کیلومتر) بر ساعت در حال حرکت بوده است. تصویر گرفته‌شده از ابرهای رنگارنگ و پر تلاطم مشتری توسط این فضاپیما، متعلق به نیمکره شمالی مشتری است. در بخش‌هایی از تصاویر ضبط‌شده از طوفان نیمکره شمالی مشتری، ابرهای روشنی دیده می‌شود. بررسی‌های انجام‌شده از روی عکس‌های جونو حاکی از این است که وزش بادهای مشتری بسیار عمیق‌تر و طولانی‌تر از فرآیندهای جوی مشابه آن در زمین صورت می‌گیرد.

مشتری یک سیاره بزرگ با اسرار شگفت انگیز است که برخلاف زمین جامد، کاملاً از گاز تشکیل شده است. هدف از بررسی و مطالعه این غول فضایی، دستیابی به درک بهتر از منشأ منظومه شمسی است. برآورد دقیق مقدار کل آب موجود در جو مشتری برای دهه‌های متوالی مورد توجه دانشمندان بوده، زیرا این موضوع به حل معمای چگونگی شکل‌گیری منظومه شمسی کمک می‌کند.

مشتری احتمالاً اولین سیاره‌ای است که پس از انفجار بزرگ شکل گرفته و حاوی میزان زیادی گاز و گرد و غبار است که در خورشید گنجانیده نشده؛ بنابراین درک و کشف این سیاره اسرار آمیز به معنای درک منظومه خورشیدی است. بارزترین نمود سطح مشتری لکه سرخ بزرگ آن بوده که توده گاز چرخان، همانند گردباد است. رنگ لکه از قرمز آجری به قهوه‌ای کمرنگ تغییر می‌کند و گاهی این لکه به طور کامل ناپدید می‌شود.

کد خبر 421053

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیاره مشتری فضاپیمای جونو ناسا فضا فناوري هاي فضايي تصویر روز ناسا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۸۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد

یک پژوهش جدید از کشف مکانیسم جدیدی خبر داده است که می‌تواند یک معمای دیرینه را درباره فرسایش مداری ستاره‌هایی مانند خورشید حل کند.

این پژوهش نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی ستاره‌ای، نقش مهمی را در از بین بردن جزر و مد گرانشی عامل فروپاشی مداری سیارات فراخورشیدی موسوم به «مشتری داغ» (ot Jupiter) دارند.

مشتری‌های داغ، سیارات گازی و پرجرم مشابه مشتری هستند که به طور غیرعادی نزدیک به ستاره‌های مادر خود می‌چرخند و تنها چند روز طول می‌کشد تا یک مدار را کامل کنند. این نزدیکی، هم سیاره و هم ستاره را در معرض جزر و مد‌های گرانشی قوی قرار می‌دهد که انرژی مداری را منتقل می‌کنند و باعث می‌شوند سیارات طی میلیارد‌ها سال به آرامی به سمت داخل حرکت کنند تا در نهایت به پایان برسند.

نظریه‌های جزر و مدی کنونی نمی‌توانند مشاهدات فروپاشی مداری منظومه «WASP-۱۲b» را به طور کامل توضیح دهند. مدار فرسایش‌یافته این مشتری داغ، آن را چند میلیون سال دیگر به سوی ستاره میزبانش موسوم به «WASP-۱۲» می‌فرستد.

گروه پژوهشی شامل دانشمندانی از «دانشگاه دورام» (Durham University)، «دانشگاه لیدز» (University of Leeds) و «دانشگاه نورث‌وسترن» (Northwestern University) به این نتیجه رسیدند که میدان‌های مغناطیسی قوی در ستاره‌های خاص خورشیدمانند می‌توانند جزر و مد گرانشی مشتری‌های داغ را به طور بسیار موثری از بین ببرند.

جزر و مد گرانشی، امواجی را درون ستاره‌ها ایجاد می‌کند. هنگامی که این امواج با میدان‌های مغناطیسی روبه‌رو می‌شوند، به انواع گوناگونی از امواج مغناطیسی تبدیل می‌گردند که به سمت بیرون حرکت می‌کنند و در نهایت ناپدید می‌شوند.

دکتر «کریگ دوگوید» (Craig Duguid) پژوهشگر دانشگاه دورام و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این مکانیسم جدید، پیامد‌های گسترده‌ای را برای بقای سیاره‌های کوتاه‌مدت به ویژه مشتری‌های داغ دارد. این مکانیسم، یک روزنه جدید را از پژوهش پیرامون جزر و مد باز می‌کند و به راهنمایی ستاره‌شناسان رصدی در یافتن اهداف امیدوارکننده و مشاهده فرسایش مداری می‌پردازد.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که برخی از ستاره‌های نزدیک ممکن است اهداف خوبی برای جستجوی مشتری‌های داغ در مدار‌های در حال فرسایش باشند. اگر ستاره‌های نزدیک پیدا شوند، می‌توانند شواهد بیشتری را درباره چگونگی تأثیرگذاری میدان‌های مغناطیسی بر جزر و مد این جهان‌های بیگانه ارائه کنند. همچنین، این پژوهش می‌تواند نشان دهد که انرژی جزر و مدی پراکنده‌شده در ستاره به کجا می‌رود.

این پژوهش در «The Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید.

منبع: میراث نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد