Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@06:55:11 GMT

گرانی میوه؛ این بار پای کرونا هم به میان آمد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۹۰۵۹

گرانی میوه؛ این بار پای کرونا هم به میان آمد

 این روزها اگر در خیابان‌ها و فروشگاه‌های شهر مشهد قدمی بزنیم به وضوح می‌توانیم دریابیم که حتی هیولای منحوس کرونا هم نتوانسته غول گردن کلفت تورم و گرانی را مهار کند. چنانکه بنا بر داده‌های رسمی در هفته‌های اخیر باز هم شاهد رشد تورم در جامعه هستیم.

محبوبه علیپور/

 این روزها اگر در خیابان‌ها و فروشگاه‌های شهر مشهد قدمی بزنیم به وضوح می‌توانیم دریابیم که حتی هیولای منحوس کرونا هم نتوانسته غول گردن کلفت تورم و گرانی را مهار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانکه بنا بر داده‌های رسمی در هفته‌های اخیر باز هم شاهد رشد تورم در جامعه هستیم. در این میان بازار میوه از این هجوم مکرر نیز مصون نمانده است؛ در یکی از بازارهای محلی که مردم در حال خرید میوه و سبزیجات هستند خانمی را می‌بینیم که با وسواس میوه‌ها را بررسی می‌کند، او با گلایه از گرانی میوه‌ها می‌گوید: چند روز پیش پرتقال را با کیفیت معمولی می‌خریدیم 8-7 هزار تومان اما حالا همین پرتقال را باید بالای 13 هزار تومان پول دهیم. قیمت‌ها در مغازه‌ها نیز یکسان نیست برای مثال یک کیلو کیوی که به لحاظ کیفیت قابل قبول باشد را با قیمت 15 تا 20 هزار تومان می‌توانیم در بازار ببینیم.

همین شهروند مشهدی با اشاره به قیمت 85 هزار تومانی گوجه سبز تأکید می‌کند: گرانی میوه‌های نوبرانه برای فروشندگان قابل توجیه است اما عرضه میوه‌های سردخانه‌ای به قیمت 20 هزار تومان نیاز به بازنگری و نظارت مسئولان دارد.

*جدال همیشگی عرضه‌کنندگان خرد و کلان

رئیس هیئت مدیره میدان بار مرکزی مشهد درباره افزایش محسوس قیمت میوه به گزارشگر ما می‌گوید: دلایل مختلفی در این زمینه اثرگذار است؛ نخست اینکه به طور کلی به علت افزایش ملزومات باغداری مانند سموم و کود؛ تولید محصولات برای باغداران گران تمام می‌شود. همچنین به دلیل افزایش هزینه حمل و نقل، قیمت نهایی عرضه میوه رشد داشته است. برای مثال پرتقالی که از جیرفت به مشهد آورده می‌شده حال هزینه حملش حدود 2هزار تومان گران‌تر شده است.

غلامحسین کاری خاطرنشان می‌کند: اگر به میادین بار مشهد سر بزنید میوه‌هایی که با قیمت مناسب عرضه می‌شوند کم نیستند اما خریداری ندارند. ما در روزهای گذشته پرتقال‌هایی به قیمت تنظیم بازار عرضه می‌کردیم اما فروشندگان خرد رغبتی به خرید و عرضه این میوه‌ها نداشتند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی مشهد نیز در همین زمینه اظهار می‌کند: در بازرسی و بررسی میادین بار نیز گرانی میوه را می‌توان دید و به گونه‌ای نیست که میوه در میادین بار ارزان باشد اما در سطح شهر گران‌تر به مردم عرضه شود؛ چراکه ذخیره میوه‌هایی همانند سیب و پرتقال به اتمام رسیده و گران‌تر عرضه می‌شود. همچنین به دلیل کرونا تردد به استان‌ها و تهیه و خرید میوه دچار اختلال شده که این امر نیز در افزایش قیمت این محصولات اثرگذار بوده است.

حسین مصدق ادامه می‌دهد: البته باید توجه داشت که کیفیت میوه‌ها و محل جغرافیایی عرضه نیز اهمیت دارد. بنابراین نباید بدون بررسی و گفت‌وگو با صاحبنظران و تنها براساس ذائقه رسانه‌ای، سوژه گرانی میوه را برجسته کرد. به هر روی انتظار می‌رود با عرضه محصولات نوبرانه در خرداد ماه شاهد عرضه ارزان‌تر میوه‌هایی همانند سیب و پرتقال باشیم.

*سبد خالی باغداران

یکی از فعالان حوزه زراعت درباره افزایش قیمت میوه‌ها تصریح می‌کند: پرتقال یا سیبی که در حال حاضر در بازار عرضه می‌شود محصول همین روزها نیست که متأثر از وضعیت کرونا و امور جاری کشور و جهان گران‌تر عرضه شود زیرا این میوه‌ها حداقل از شهریور و مهر در سردخانه‌ها ذخیره شده‌اند که هیچ اثری از کرونا، نوسان‌های قیمت نفت و... نبوده است. در واقع در چرخه تولید و عرضه بسیاری از محصولات از جمله میوه این تنها تولیدکننده خرد و کلان و مصرف‌کننده جزء نیستند که نقش ایفا می‌کنند بلکه عناصر پیدا و پنهان بسیاری مؤثر هستند. چنانکه در سال گذشته به دنبال افزایش قیمت بنزین برخی از کارخانه‌های تولید کود شیمیایی به دلیل افزایش هزینه گاز، تولیدات خود را کاهش دادند یا به طور کلی تولیدشان متوقف شد از همین رو قیمت کود افزایش داشت. به این ترتیب باغداران ناگزیر شدند به دلیل افزایش هزینه‌ها محصولات را با هزینه بیشتری تولید کنند اما این به معنای این نیست که به هنگام فروش نیز از مزایای بیشتری برخوردار شوند. برای مثال پرتقالی که امروز به قیمت 15هزار تومان در بازار عرضه می‌شود در مهر ماه از باغدار به قیمت کمتر از 3هزار تومان خریداری شده است. همچنین میوه‌فروش خرد نیز هر قدر به قیمت کالاهایش اضافه کند بیشتر از 2هزار تومان نمی‌تواند بیفزاید. بنابراین در نهایت همانند همیشه باز هم این دلالان و واسطه‌ها هستند که از مواهب آشفتگی بازار برخوردار می‌شوند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار میوه گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۹۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود

ایسنا/گیلان نماینده ولی فقیه در گیلان گفت: باید برای کارگران ایمنی، امنیت و امید ایجاد کنیم؛ همچنین ایجاد توازن میان افزایش حقوق کارگری و قیمت کالاهای مصرفی باید اجرایی شود.

آیت الله رسول فلاحتی امروز، ۶ اردیبهشت ماه در دیدار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان به مناسبت هفته کارگر، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار با جامعه کارگری، اظهار کرد: بیانات رهبر انقلاب درباره کار و کارگری و کارگران و تولید بسیار جامع و راهگشا بود.

وی افزود: ۱۴ میلیون کارگر در کشور داریم که با خانواده هایشان حدود نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهد و لذا شاهد ظرفیت بالای جامعه کارگری هستیم و زندگی مردم با تولیدات کارگران آمیخته شده است.

نماینده ولی فقیه در گیلان شئونات زندگی روزمره را گره خورده با تولیدات کارگران دانست و تصریح کرد: عمده مواد غذایی و کالاهای مصرفی ما محصول تلاش کارگران است که توجه ویژه به جایگاه کار و کارگر را می طلبد.

امام جمعه رشت با اشاره به جایگاه کارگر در آموزه های دینی، یادآور شد: همه انبیاء الهی کارگر و تولیدکننده بودند و نظام اسلامی نیز جایگاه ویژه ای برای قشر کارگر قائل است.

وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، عنوان کرد: اگر تولید اتفاق بیفتد، ثروت ایجاد می شود و با ثروت رفاه می آید و رفاه آسایش و آرامش جامعه را به دنبال دارد و صادرات را رقم می زند و اشتغال ایجاد می کند.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه تا یک دهه قبل جایگاه کار و تولید اینگونه نبود، تصریح کرد: نرخ بیکاری استان سه درصد کاهش یافته و به زودی به پنج درصد خواهد رسید؛ این در حالی است که با جهش تولید، اشتغالزایی می شود.

وی میدان تقاضا برای تولیدات ایرانی را وسیع دانست و تاکید کرد: بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین و آسیای میانه خواستار تولیدات ایرانی هستند؛ البته بهترین صادرات، صادرات کالاهای فنی و مهندسی بوده و بسیاری از کشورها از جمه ترکیه و عراق و سوریه به صادرات کالاهای فنی و مهندسی ما به ویژه در بخش های خودروسازی و کشتی سازی و سدسازی نیاز دارند.

وی کشورهای آسیای میانه را طرفدار کالای ایرانی دانست و یادآور شد: با افزایش تقاضا، تولید افزایش پیدا می کند و تولیدکننده انگیزه می گیرد؛ از مسئولان انتظار داریم از ورود کالاهای دارای مشابه داخلی خودداری کنند تا بازار تقاضا رونق داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در گیلان از متولیان حوزه کشاورزی و صنعت خواست نیاز بازار داخلی را احصا کنند و گفت: تولیدکنندگان باید نیاز داخلی را بدانند و از حمایت دولت مطمئن باشند تا به جهش تولید فکر کنند، زیرا واردات بدون برآورد نیاز داخلی، بی توجهی به تولید است.

وی یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم را راه اندازی مجدد صنایع خرد و کلان تعطیل و نیمه تعطیل دانست و عنوان کرد: با احیای این واحدهای تولیدی، کارگران و تولیدکنندگانی که بر اثر مشکلات اقتصادی خانه‌نشین شده بودند می‌توانند به عرصه تولید بازگردند؛ البته حمایت از تولیدکنندگان جدید نیز در دستور کار دولت قرار دارد.

امام جمعه رشت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دارای بیشترین شعب مرتبط با کار و تولید و سرمایه دانست و ادامه داد: باید برای کارگران ایمنی، امنیت و امید ایجاد کنیم؛ همچنین ایجاد توازن میان افزایش حقوق کارگری و قیمت کالاهای مصرفی باید اجرایی شود.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه افزایش قیمت کالاهای اساسی مردم باید متوازن با حقوق و دستمزد کارگر باشد، تصریح کرد: عرضه و تقاضا باید متوازن باشد و در این راستا باید شاهد خرید تضمینی و بدون واسطه کالاهای تولید داخل از سوی دولت باشیم، زیرا واسطه ها و دلالان از عدم توازن عرضه و تقاضا سود می برند.

وی عدم نظارت بر بازار عرضه و تقاضا را یکی از بلاهای اجتماعی دانست و تاکید کرد: بسیاری از جوانان امنیت شغلی را در پشت میز نشینی می دانند؛ این در حالی است که نیازمند ترویج فرهنگ کار هستیم. البته از مسئولان نیز می خواهیم برای کارگران امنیت روانی ایجاد کنند، زیرا قرارداد ۸۹ روزه معنی ندارد!

امام جمعه رشت همچنین بر پیوند صنعت با مدارس و دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: وزارت کار با وزارت آموزش و پرورش همکاری کند رشته های کشاورزی و صنعتی را به صورت مهارت محور به دانش آموزان ارائه دهد تا دانش آموز و دانشجوی ما کار را بلد باشد.

وی با بیان اینکه برخی از مدیران باید از دل فضای کارگری آمده باشند تا مشکلات کارگران را لمس کنند، متذکر شد: مدیران نباید زیر سوال بروند، زیرا قدرت اراده و ایده و خلاقیت آنان از بین می رود؛ البته مدیران به نظارت و هدایت و پشتیبانی نیاز دارند تا بتوانند تصمیم های تحول ساز بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • میان وعده هایی سالم برای کودکان
  • نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با نرخ جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی قیمت وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش قریب به ۵۰ میلیون تومانی وانت سایپا
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید