Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@09:39:50 GMT

دیابت بارداری چگونه است ؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۰۱۴۴

آیا تاکنون شنیده اید ، خانومی در حین بارداری مبتلا به دیابت می شود، دیابت بارداری به چه معناست؟ ناطقان: دیابت بارداری (gestational diabetes) تنها حین دوره حاملگی رخ می‌دهد، و حدود 4 درصد زنان باردار را مبتلا می‌کند. و در اغلب موارد پس از زایمان برطرف می‌شود.

 

گرچه دانشمندان در مورد علت دقیق این عارضه مطمئن نیستند، تصور می‌شود که هورمون‌های آزادشده از جفت کارکرد انسولین در بدن مادر را دچار اختلال می‌کند و درنتیجه قند خون بالا می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 

زنانی که دچار این عارضه می‌شوند؛ باید به دقت در طول بارداری تحت نظارت قرار گیرند و نیز رژیم غذایی دقیقی را رعایت کنند.

 


از عوامل خطرساز برای ابتلا به دیابت بارداری می‌توان به این موارد اشاره کرد:


بارداری در بالاتر از 25 سالگی.

 

داشتن کودک مبتلا به نقائص مادرزادی.

 

داشتن نوزادی با وزن هنگام تولد بالای 4 کیلوگرم.

 

چاق بودن.

 

ابتلای مکرر به عفونت.

 

سقط جنین‌های با علت نامعلوم یا به دنیا آوردن نوزاد مرده.

 

در صورتی که این بیماری درمان نشود، جنین قند خون بیش از حدی را از مادر دریافت می‌کند، و در نتیجه وزن هنگام تولد افزایش می‌یابد، زایمان مشکل می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ادامه زندگی در کودک بالا می‌رود.


زنان مبتلا به دیابت بارداری به طور معمول بر روی یک رژیم غذایی خاص و برنامه ورزشی منظم قرار داده می‌شوند تا قند خون‌شان تحت کنترل قرار گیرد.


برخی از این زنان ممکن است نیاز به دریافت انسولین و اندازه‌گیری مرتب قند خون در حین بارداری داشته باشند.

 

دیابت بارداری در زنان در دوران حاملگی رخ می‌دهد، و نیاز به توجه دقیق برای حفظ سلامت مادر و جنین دارد.

 

 

این توصیه‌ها را در مورد دیابت بارداری رعایت کنید:


با یک متخصص تغذیه برای تهیه یک طرح رژیم غذایی که هم برای شما و هم برای کودکتان مناسب باشد، مشورت کنید.

 

از خوردن مواد شیرین خودداری کنید، غذای روزانه‌تان را در وعده‌ های کوچک و متعدد مصرف کنید.

 

مقدار کافی میوه، سبزی تازه و غلات کامل مصرف کنید.



دست کم 30 دقیقه در روز ورزش کنید. درباره مقدار و نوع ورزشی که برای شما مناسب است، با دکترتان مشورت کنید.



قند خون‌تان را به طور مکرر مطابق با توصیه‌ دکتر اندازه بگیرد و نتایج آن را ثبت کنید، تا دکترتان بتواند میزان قند خون‌تان را زیر نظر داشته باشد.


داروهای تجویزشده برای دیابت را دقیقا مطابق با تجویز دکتر مصرف کنید.
برچسب ها: بارداری ، دیابت ، ناطقان ، تغذیه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بارداری دیابت ناطقان تغذیه دیابت بارداری قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲