Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: پژوهش «بررسی تجارب جهانی در پایش شاخص‌های راهبردی و عملکردی مدیریت حمل و نقل شهری» توسط یکی از اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شده است.

سعید ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: ارزیابی و پایش عملکرد لازمه هر سیستم اجرایی و مدیریتی است و عملکرد هر سیستم باید مورد سنجش قرار گیرد تا میزان انطباق با سیاست‌ها و برنامه‌ها و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: استفاده از شاخص‌های مختلف در حوزه راهبردی و عملکردی متداول‌ترین روش بررسی و پایش عملکرد سیستم‌های مدیریت شهری و به طور خاص سیستم‌ها و برنامه‌های حمل و نقل شهر است.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با بیان اینکه مساله اصلی پژوهش بررسی منابع معتبر علمی و تجربیات برخی از شهرهای جهان در چارچوب‌های مختلف ارزیابی عملکرد، و جمع آوری فهرست شاخص‌های مورد بررسی و نحوه پایش و گزارش شاخص‌ها در حوزه حمل و نقل شهری است، افزود: در این پژوهش، نحوه ارائه، تنظیم و طراحی چارچوب‌ها و سیستم‌ها ارزیابی عملکرد در حوزه مدیریت حمل و نقل شهری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان در برنامه‌ریزی راهبردی حوزه‌های مختلف، شاخص‌های ارزیابی عملکرد را در نظر گرفته است که هرساله میزان نزدیک شدن حوزه مورد نظر به اهداف تعیین شده را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه حوزه حمل و نقل و ترافیک به دلیل اثرات مختلف اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی بر شهر و شهروندان، یکی از بخش‌های مهم برنامه ریزی راهبردی شهر بوده و شاخص‌های مختلفی برای ارزیابی عملکرد آن در نظر گرفته می‌شود، گفت: نتایج این پژوهش به مدیریت شهری کمک می‌کند که از تجربیات سایر شهرهای جهان در انتخاب چارچوب‌های مختلف ارزیابی، لیست شاخص‌ها، نحوه پایش و ارائه گزارش شاخص‌ها استفاده کند.

ابراهیمی ادامه داد: برای انجام پژوهش ابتدا در فصل آغازین به تبیین ابعاد مختلف موضوع، بررسی مفاهیم اولیه و همچنین تشریح اهمیت بحث ارزیابی عملکرد با استفاده از شاخص‌ها پرداخته‌شده و در ادامه پیشینه موضوع با بررسی سازوکار و انواع چارچوب‌های ارزیابی عملکرد در منابع معتبر علمی بررسی شده است؛ سپس شاخص‌های راهبردی و عملیاتی حوزه حمل‌ونقل شهری در منابع تخصصی و علمی معتبر موردپژوهش قرارگرفته و نحوه محاسبه، ارتباط بین شاخص‌ها و روابط ریاضی شاخص‌های پرتکرار ارائه‌شده است.

وی با بیان اینکه در گام بعدی تجربیات پنج شهر نیویورک، لندن، سیدنی، سنگاپور و تهران مورد مطالعه قرارگرفته است، گفت: چهار شهر نخست از شهرهای پیشرو در برنامه‌ریزی حمل‌ونقل شهری و شهر تهران نیز به‌عنوان یک تجربه داخلی بررسی‌شده است.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان افزود: در پایان شاخص‌ها بر اساس تعداد تکرار در منابع، ارتباط داخلی و جامعیت اولویت‌بندی شده و چارچوب پیشنهادی برای پایش شاخص‌های راهبردی و عملیاتی حوزه حمل‌ونقل شهری پیشنهاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس روابط بین شاخص‌ها، تکرار در منابع و جامعیت لازم برای پوشش ابعاد مختلف حوزه حمل‌ونقل، شاخص‌های راهبردی دارای اولویت در سه بخش آثار محیط زیستی، آثار اقتصادی و آثار اجتماعی، در ۱۵ هدف راهبردی و ۲۰ شاخص مطابق جدول ۱ انتخاب شدند.

ابراهیمی اظهار کرد: شاخص‌های عملیاتی نشان‌دهنده میزان اعمال سیاست‌ها و اجرای برنامه‌هایی هستند که سیستم حمل‌ونقل شهری را به اهداف راهبردی فوق رهنمون می‌سازند.

وی ادامه داد: شاخص‌های عملیاتی شناسایی‌شده بر اساس ارتباط مشخص‌شده بین شاخص‌های مختلف عملیاتی و راهبردی و جامعیت لازم برای پوشش ابعاد مختلف برنامه‌های حوزه حمل‌ونقل، در پنج حوزه کلی تقاضای سفر، حمل‌ونقل همگانی، حمل‌ونقل شخصی، حمل‌ونقل غیر موتوری و مدیریت منابع انسانی اولویت‌بندی و درمجموع ۵۹ شاخص عملیاتی در قالب ۳۰ گروه انتخاب شدند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با بیان اینکه نکته مهم در انتخاب شاخص‌های ارزیابی عملکرد در بررسی تجربیات شهرها وجود دارد ارتباط شاخص‌ها با اهداف و سیاست‌های حمل‌ونقل شهر است، گفت: در هر شهر بنا بر چشم‌انداز و اهداف دارای اولویت خود، برنامه‌ریزی استراتژیک حوزه حمل‌ونقل انجام می‌شود و سیاست‌های حمل‌ونقل برای نیل به اهداف تدوین می‌شود.

وی اظهار کرد: شاخص‌های راهبردی هر ساله میزان نزدیکی به اهداف و شاخص‌های عملیاتی میزان موفقیت در اعمال سیاست‌ها را سنجش می‌کند.

ابراهیمی تصریح کرد: هر شهری بنا بر وضعیت موجود سیستم‌های حمل‌ونقل و چشم‌انداز و هدف‌گذاری آینده شهر، چشم‌انداز، اهداف و سیاست‌های مخصوص به خود را دارد و در افق‌های برنامه‌ریزی آینده بر چند هدف و سیاست دارای اولویت تمرکز می‌کند؛ به عبارت بهتر مسئولان حمل‌ونقل شهرها به این تجربه دست‌یافته اند که هم‌زمان نمی‌توان همه سیاست‌های حمل‌ونقل را اجرا و به همه اهداف دسترسی پیدا کرد چرا که نیاز به اولویت‌بندی وجود دارد.

کد خبر 410797

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر حمل و نقل عمومي کلانشهر شهرداری اصفهان شهروند دانشگاه صنعتی اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شاخص های راهبردی ارزیابی عملکرد حمل و نقل شهری حوزه حمل ونقل حمل ونقل شهری حمل و نقل شهر حمل ونقل شهر حمل ونقل برنامه ریزی مدیر پژوهش حوزه حمل برنامه ها چارچوب ها سیاست ها سیستم ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی ۷۲ هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای

 مهدی ابراهیمی معاون برنامه ریزی ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای  با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به منابعی که در کشور وجود دارد اولویت‌ها در حوزه نوسازی ناوگان توسط دولت بررسی  می‌شود گفت: برخی نقایص و کمبودهایی را در این بخش داریم که با توجه به  اولویت بندی های مختلف اتفاق می افتد. 

وی افزود: در بازه زمانی سال های ۹۸ تا ۱۴۰۱  در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی  ۵۷ هزار دستگاه را از رده خارج کردیم که از این تعداد برای کمتر از ۱۰تا ۱۲هزار دستگاه  بحث جایگزینی  آنها مطرح شد و مابقی بدون جایگزینی از رده خارج شد.

ابراهیمی  اظهار کرد: در سال گذشته  ۷۲ هزار دستگاه نوسازی شدند که این عملکرد نشان می دهد بیش از ۴سال است که در بازه زمانی اعلام شده نوسازی ناوگان حمل ونقلی در دستور کار قرار گرفت.

معاون برنامه ریزی ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل بیان کرد: این آمارها نشان می دهد حتی  با توجه به ورودی خودرویی که  در کشور داریم و از سوی دیگر با توجه به  سن ناوگان که در کشور داریم وضعیت باز هم مناسب نیست.

او اظهار کرد: هدف گذاری های صورت گرفته  نوسازی ۲۵۰ هزار خودرو است که برای میانگین سالانه  است و حداقل  باید  بتوانیم امسال بیشتر از این عدد خودرو از رده خارج کنیم و یک بخشی هم در حوزه جایگزینی خودروهای فرسوده انجام شود.

وی تاکید کرد: در آیین نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی که ۲۸اسفند سال قبل توسط دولت ابلاغ شد  اثرات خوبی را برای کشور شاهد هستیم و برای همین ۲۰ روز کاری از سال ۱۴۰۳ گذشته است بیش از ۲۸هزار دستگاه خودرو توسط مراکز پذیرش شده است که به اندازه ۲۷درصد آمار سال گذشته است و این به معنای  آن است که‌ ورودی خودروهای فرسوده خوب بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان
  • نوسازی ۷۲ هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • برگزاری ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری در دانشگاه صنعتی اصفهان
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری