Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@15:55:47 GMT

ارزآوری ۵.۸ میلیارد دلاری بخش کشاورزی و غذا در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۰۷۳۶

ارزآوری ۵.۸ میلیارد دلاری بخش کشاورزی و غذا در سال ۹۸

به گزارش سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «شاهرخ شجری» با اشاره به گزارش سالانه تجارت بخش کشاورزی و غذا در سال ۱۳۹۸ افزود: سال گذشته، محصولات بخش کشاورزی و غذا با وزن تقریبی هفت میلیون و ۱۰۴ هزار تن، به ارزش پنج میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار، صادر شده است. همچنین واردات محصولات بخش کشاورزی و غذا با ۶ میلیون و ۹۴۱ هزار تن، به ارزش ۶ میلیارد و ۳۹۲ میلیون دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اقلام عمده صادراتی بخش کشاورزی اشاره کرد و اظهارداشت: هندوانه با ۷۴۹ هزار تن، سیب با ۷۴۰ هزار تن، گوجه‌فرنگی تازه با ۵۷۳ هزار تن، سیب‌زمینی تازه با ۴۸۰ هزار تن، پیاز و موسیر با ۳۹۵ هزار تن، پنج محصول مهم از نظر وزنی در صادرات محصولات کشاورزی به شمار می‌روند.

وی تصریح کرد: از نظر ارزشی نیز پسته با پوست تازه یا خشک ۷۲۴ میلیون دلار، سیب تازه ۳۶۲ میلیون دلار، گوجه فرنگی ۲۵۹ میلیون دلار، مغز پسته تازه یا خشک ۲۴۱ میلیون دلار و هندوانه با ۱۷۶ میلیون دلار به‌عنوان پنج محصول عمده صادراتی در سال گذشته برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

سهم صادراتی هر یک از زیربخش‌های کشاورزی 

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن هر یک از زیربخش‌های کشاورزی در صادرات بخش کشاورزی و غذا، افزود: زیربخش باغی با وزن یک میلیون و ۹۵۴ هزار تن حدود دو میلیارد و ۷۲۷ میلیون دلار و زیربخش زراعی با وزن چهار میلیون و ۴۱۶ هزار تنی حدود دو میلیارد و ۹۲ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته اند.

شجری به صادرات محصولات دام و طیور اشاره کرد و اظهارداشت: صادرات محصولات دام و طیور با وزن ۵۸۶ هزار تنی، ارزآوری ۷۱۹ میلیون دلاری را به همراه داشته است. همچنین زیربخش شیلات با وزن ۱۲۷ هزار تن، ۲۴۹ میلیون دلار ارزآوری داشته است.

مهم‌ترین محصولات وارداتی بخش کشاورزی

شجری با اعلام پنج قلم عمده وارداتی بخش کشاورزی از لحاظ وزنی تا پایان سال ۱۳۹۸ گفت: ذرت دامی به میزان هشت میلیون و ۹۱۹هزار تن، جو به میزان چهار میلیون تن، کنجاله سویا به میزان دو میلیون و ۱۹۴ هزار تن، لوبیای سویا به میزان دو میلیون و ۸۵ هزار تن و شکر تصفیه نشده به میزان یک میلیون و ۸۲۰ هزار تن وارد کشور شده، اما بیشترین سهم ارزی به‌منظور واردات محصولات موردنیاز و ضروری صنعت‌ کشاورزی به ذرت دامی به ارزش دو میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار، برنج نیمه‌سفید یا کامل سفید شده به ارزش یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار، جو به ارزش یک میلیارد و ۹ میلیون دلار، کنجاله به ارزش ۹۵۰ میلیون دلار و لوبیای سویا به ارزش ۹۰۵ میلیون دلار تعلق یافته است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی صادرات غیر نفتی وزارت جهاد کشاورزی صادرات غیر نفتی بخش کشاورزی و غذا میلیون دلار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان

اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان که از زمان خروج نظامی این کشور به طور عملی در بیکاری به سر می‌برد، هزینه‌های این کشور را کمک به افغانستان عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اداره بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) در گزارشی تازه‌ای مدعی شد واشنگتن پس از خروج نظامی از افغانستان تاکنون بیش از 17 میلیارد دلار به این کشور کمک کرده است.

با نگاهی به صورت هزینه‌های ارائه شده توسط اداره سیگار، به راحتی این ادعا مشخص می‌شود.

2.8 میلیارد دلار برای هزینه کمک بشردوستانه گفته شده است.

بر اساس گزارش سی‌گار، 5.35 میلیارد دلار برای برنامه پذیرایی از افغان‌های همکار آمریکا و پناهجویان به این کشور مصرف شده است.

این اداره همچنین 3.5 میلیارد دلار از انتقال دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان به صندوق امانی در سوئیس را نیز در جمع کمک‌های آمریکا محسوب کرده است.

این درحالی است که رسانه‌ها نیز حتی دارایی‌های افغانستان و سایر ارقام را پای حکومت کنونی کابل می‌نویسند.

اداره آمریکایی سی‌گار در این گزارش آورده است که آمریکا بزرگترین کمک‌کننده به افغانستان در شرایط کنونی این کشور است.

کمک آمریکا به فروپاشی اقتصاد افغانستانتاثیر بلوکه ماندن دارایی‌های افغانستان بر نظام بهداشت و درمان این کشورکابل: سازمان ملل به آزادی دارایی‌های افغانستان کمک کند

گروه بین‌المللی بحران پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود: تحریم‌های آمریکا پس از به قدرت رسیدن طالبان، مانع مهمی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان است.

بر اساس این گزارش، این تحریم‌ها فعالیت بسیاری از نهادها را نیز در افغانستان به توقف کشانده است. 

گروه بین‌المللی بحران تأکید کرده بود: تحریم‌ها به ابزار برجسته‌ای برای آمریکا در جهان تبدیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • شگفتی از دستمزد میلیون دلاری بازیکن سابق استقلال