Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@18:30:46 GMT

ماهیدار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی اصفهان

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۲۰۳۸

ماهیدار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی اصفهان

محمدرضا عباسی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز اجرای طرح موفق ماهی دار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی با انواع کپور ماهیان و همزمان با شروع فصل کشاورزی با هدف بهره برداری بهینه از آب کشاورزی و منابع آبی خرد (استخرهای ذخیره آب کشاورزی) اظهار داشت: تاکنون با بیش از ۳۰۰ هزار قطعه بچه ماهی گرمابی (کپور و آمور) ماهی دار شده‌اند که اجرای این طرح تا اواسط خرداد ماه همچنان ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با هماهنگی‌های به عمل آمده توسط شیلات و دامپزشکی استان در بهمن و اسفند ماه سال قبل در حال حاضر سه شرکت تخصصی شیلاتی مجوز توزیع بچه ماهی در استان را دارند.

استقبال از ماهی‌های گرمابی در بازار

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان داشت: بیش از ۵۰ درصد شهرستان‌هایی استان نظیر نائین، خوروبیابانک و گلپایگان، نطنز، اردستان، مبارکه، برخوار، نجف آباد و مناطق شرق اصفهان مستعد پرورش ماهیان گرم آبی هستند.

وی اضافه کرد: بهترین دما برای پرورش ماهیان گرم آبی بین ۲۳ الی ۲۵ درجه است. ماهی‌های گرمابی از نوع آمور، کپور معمولی، فیتوفاک یا کپور نقره‌ای، بیگ هد یا سرگنده است که در حال حاضر بازار پسندی خوبی دارند.

۲ هزار استخر کشاورزی فعال در استان اصفهان

عباسی با اشاره به فعالیت بیش از دوهزار استخر کشاورزی در استان اصفهان تصریح کرد: حدود ۵۰ درصد آنها مستعد پرورش ماهی و به عبارت دیگر دو منظوره کشاورزی و تولید ماهی هستند؛ بدین معنا که هم برای آبیاری زمین‌های زراعی کشاورزان و هم در آن‌ها ماهی پرورش داده می‌شود.

وی بیان داشت: نکته مهم درباره این استخرهای دومنظوره این است که بهره‌وری آب را بالا می‌برند و خروجی فضولات ماهیان هم به عنوان کود برای محصولات کشاورزی استفاده می‌شود و باعث غنی سازی آب و خاک و کاهش مصرف کودهایی شیمیایی و افزایش محصولات کشاورزی می‌گردد. و علاوه بر آن باعث افزایش درآمد کشاورزان و افزایش مصرف ماهی در استان می‌شود.

بهار فصل ماهی دار کردن استخرهای کشاورزی

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بهار فصل ماهی دار کردن این استخرها است و هم اکنون حدود یک ماه است که توزیع بچه ماهی با همکاری سازمان شیلات و دامپزشکی در این استخرها انجام شده و پیش بینی می‌شود بعد از گذشت ۶ الی ۸ ماه بیش از هزار تن ماهی از این استخرها برداشت شود.

وی افزود: در شرایط معمولی به طور میانگین در هر استخر هزار متری حدود دو هزار بچه ماهی ریخته می‌شود که در نهایت ۲ الی ۳ تن ماهی خوراکی گرم آبی از هر استخر برداشته می‌شود.

مراجعه استخر داران به سایت شیلات استان اصفهان

عباسی اظهار داشت: استخر داران حتماً قبل از ماهی دار کردن با مراجعه به سایت شیلات استان و همچنین ارتباط تلفنی با کارشناسان شیلات وبا مشاوره تلفنی و کسب حداقل اطلاعات اولیه پرورش ماهی در این استخرها نسبت به ماهی دار نمودن اقدام کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا اصفهان جهاد کشاورزی زمین کشاورزی محصولات کشاورزی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی ماهی دار کردن استان اصفهان آب کشاورزی پرورش ماهی بچه ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر

ایسنا/گیلان مدیرکل شیلات گیلان گفت: در سال جاری، برنامه ویژه شیلات استان در راستای توسعه آبزی پروری؛ بهره‌گیری از تکنولوژی‌های برتر و شرکت‌های دانش بنیان برای استفاده از تجهیزات و امکانات روز، جهت توسعه عمودی و استفاده از ظرفیت‌های فعلی در تولید چند برابری است.

کوروش خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین مصوبات شورای مدیران سازمان شیلات ایران در اواخر فروردین ماه سال جاری، اظهار کرد: تمام استان‌ها ملزم به هدف‌گذاری دقیق، اجرایی و عملیاتی در استفاده از تجهیزات نوین در توسعه آبزی پروری شدند و استان گیلان هم طی چند سال اخیر با استفاده از تسهیلاتی که در شبکه بانکی و بنیادهای مختلف اقتصادی داشته برای نوسازی و افزایش تجهیزات گام برداشته است.

خلیلی تصریح کرد: در همین راستا استفاده از سیستم‌های پایدارساز اکسیژن همچنین نانو حباب‌سازها برای توسعه واحدهای پرورش ماهی با ظرفیت چند برابری تولید فعلی، در حال پیگیری است از جمله مذاکراتی با چند شرکت انجام و یکی از مزارع نمونه که پیشگام در سطح کشور است و محصولات با کیفیت تولید می‌کند را وارد این قضیه کردیم.

وی با بیان اینکه در تلاشیم تا اواخر اردیبهشت ماه سال جاری بسته‌های تسهیلاتی استفاده از این تکنولوژی های نوین آماده ارائه به متقاضیان شود، افزود: پس از فراخوان، متقاضیان جهت دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌ شوند.

مدیرکل شیلات استان گیلان با تاکید بر اینکه استفاده از این تجهیزات علاوه بر افزایش کمیت؛ کیفی‌سازی تولید را به همراه دارد، گفت: با استفاده از این تکنولوژی کیفیت گوشت ماهی‌ها نیز قطعاً و مطمئناً بسیار مناسب‌تر خواهد شد و این مساله به ویژه برای فعالان عرصه پرورش ماهیان خاویاری که بازار صادرات برایشان بسیار اهمیت دارد نکته بسیار حیاتی و کلیدی است.

خلیلی با بیان اینکه پیش بینی می شود با استفاده از این روش، علاوه بر تولیدات فعلی شاهد افزایش هزار تنی در تولیدات بخش های مختلف اعم از گرم‌آبی، سردابی و خاویاری باشیم که استفاده از روش های افزاینده تولید آبزیان در واحد سطح  یکی از برنامه های عملیات اجرایی افزایش تولید در سال ۱۴۰۳ حسب دستور مقام معظم رهبری خواهد بود.

وی همچنین در خصوص راهبری تجهیزات افزاینده تولید با این تجهیزات گفت: شرکت های تامین کننده تجهیزات می‌بایست خدمات پس از فروش همچنین پشتیبانی محصول را داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • غرق شدن جوان محلاتی در استخر آب
  • تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان و اداره‌ کل شیلات خوزستان امضا شد
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج