Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس تحولات شمال آفریقا معتقد است لغو توافقنامه صلح صخیرات و رهبری ژنرال حفتر بر لیبی با چراغ سبز کشورهایی مثل امارات و فرانسه صورت گرفته‌ است و لغو توافق صلح صخیرات تغییری در تحولات لیبی ایجاد نخواهد کرد. ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۴ بین الملل آفریقا نظرات - اخبار بین الملل -

"جعفر قنادباشی"  در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی  به تازگی خود را رهبر این کشور معرفی کرده‌ است، اظهار داشت: بنا بود این اقدام 3 سال قبل انجام شود البته ژنرال خلیفه حفتر یک اقدامی انجام داد که از آن به عنوان کودتا یاد شد، اکنون در شرایطی خود را رهبر لیبی خوانده که بیش از یکسال است از حمله‌اش به طرابلس می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفتر وعده داده بود که با تصرف پایتخت لیبی حکومتی یکپارچه  در این کشور تاسیس می‌کند اما تاکنون موفق به انجام چنین کاری نشده بلکه  امروز با طرابلسی روبروست که بسیار قوی‌تر از گذشته است. شما می‌دانید، پایتخت لیبی طی یکسال گذشته  در محاصره نیروهای وابسته به حفتر بود اما دولت وفاق ملی با دریافت کمک‌های نظامی و مستشاری از ترکیه توانسته‌ است با انجام عملیات "  توفان صلح " شهرهای اطراف طرابلس را از اشغال نیروهای وابسته به حفتر آزاد کند لذا به نظر می‌رسد دوره جدیدی از جنگ در لیبی شروع شده‌ است که ژنرال حفتر واقعا توان چنین نبردی را ندارد.

این کارشنان تحولات شمال آفریقا در خصوص چرایی لغو توافقنامه صلح «صخیرات» توسط ژنرال حفتر گفت: این توافقنامه تحت نظارت سازمان ملل و توسط گروه‌هایی لیبیایی در مغرب در آذرماه سال 1394 به امضاء رسید.  در این توافقنامه بر تشکیل یک دولت ملی و دائمی از طریق راهکارهای سیاسی تاکید شده بود. ادامه روند صخیرات مسلما به نفع حامیان حفتر نبود چراکه مصر، امارات ، عربستان و فرانسه هیچ کدام خواستار ادامه روندی نبودند که موجبات برپایی یک نظام مردم‌سالار حقیقتی را در لیبی فراهم کند ، به‌ویژه اینکه پیش بینی آنها چنین بود که در صورت ادامه روند صخیرات و برگزاری انتخابات، گرایش اخوانی برنده اصلی انتخابات خواهد شد. این موضوعی بود که  با سیاست‌ها و برنامه های این کشورها همخوانی نداشت. در اینجا لازم است به این نکته اشاره کنم،  اگر نیروهای وابسته به حفتر در فرودین ماه سال گذشته به طرابلس حمله نمی‌کردند،  روند توافقنامه صلح صخیرات ادامه می‌یافت و تمام برنامه حفتر و حامیانش برهم می‌خورد لذا حفتر با حمله به طرابلس عملا مانع چنین کاری شد و روند صلح صخیرات را متوقف و امسال هم این توافقنامه را پاره کرد.

لیبی|حفتر توافق‌نامه صلح را پاره کرد

وی لغو توافقنامه صخیرات را تبلیغاتی دانست و اظهار داشت: لغو این توافقنامه هیچ تغییری در روند تحولات لیبی ایجاد نخواهد کرد و نبرد طرابلس همچنان ادامه می‌یابد.  در اینجا باید گفت با اقدامات اخیری که حفتر انجام داد، او هیچ اعتباری در عرصه لیبی و خارج از آن کسب نخواهد کرد. بنده بر این باورم که دولت طبرق ( شرق و حامی حفتر) از این اقدام فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی ابراز بیزاری خواهد کرد چراکه این دولت می‌خواهد مسیرهای قانونی را طی کند اما حفتر درحال پیمودن یک مسیر غیرقانونی و کودتایی است.

این کارشناس تحولات شمال آفریقا در پاسخ به این سوال " آیا حفتر خودسرانه توافقنامه صخیرات را لغو کرده و خود را رهبر لیبی خوانده یا این کار با چراغ سبز جریان‌های داخلی و خارجی صورت گرفته‌ است؟ " گفت: باید دید که در پس پرده چه مذاکرات و توافقاتی در این زمینه انجام شده‌ است.مسلما حفتر یک چراغ سبزهایی از طرف امارات، مصر و فرانسه دریافت کرده‌  است. او بدون هماهنگی با طرف‌های خارجی دست به چنین کاری نمی‌زند اما در عرصه داخلی بنده معتقد نیستم که دولت طبرق بیآید و با این اقدام حفتر همراهی کند چرا که اقدام او یک اقدامی نامشروع و کودتایی محسوب می‌شود. به علاوه،  زمان این مسائل گذشته است که یک نیروی نظامی بیاید لیبی را فتح کند و دولتی در آنجا تشکیل دهد.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,88/CT3

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لغو توافقنامه صلح صخیرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۸۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با بیان انیکه سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار دارد، اظهار کرد: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی و منجر به برگزاری بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ایران میزبان بیش از ۳۰ کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب ۱۲ کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، (توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است.

وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی گفت: با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

کد خبر 6089016 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • حسن یزدانی در المپیک پاریس برابر قاتل تیلور؛ اشتباه یا احترام؟
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا 
  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود
  • بهورزان خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی در روستا‌ها
  • شکست پس ۲۰۰ روز جنایت | چرا اسرائیل به اهدافش نرسید؟