Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم‌نامه‌ گسترش همکاری‌های فناورانه، فنی، تخصصی و اجرایی برای توسعه‌ حوزه‌های مرتبط با خودرو بین جهاددانشگاهی و شرکت ایران‌خودرو منعقد شد.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم این تفاهم‌نامه، با حضور حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، فرشاد مقیمی مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو و مسوولان این دو مجموعه در شرکت ایران‌خودرو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسترش همکاری‌های فناورانه، فنی، تخصصی و اجرایی برای توسعه‌ی حوزه‌های مرتبط با خودرو، موضوع این تفاهم‌نامه است.

محورهای همکاری

بومی‌سازی فناوری و تولید کاتالیست خودرو با همکاری شرکت یاپکو، توسعه‌ی سیستم کنترل موتور خودرو (ECU/EMS) و سیستم‌‌‌های برق و الکترونیک خودرو‌های آتی (نظیر EPS، ESC، TPMS، ADAS و...)، توسعه‌ی پلتفرم الکترونیک خودرو برای خودرو‌های فعلی و آتی شرکت شامل بنزینی، هیبرید و برقی، از محورهای مهم همکاری تفاهم‌نامه بین جهاددانشگاهی و شرکت ایران‌خودرو می‌باشد.

توسعه‌ی فناوری خودرو‌های متصل (Connected Cars) و سامانه‌ی ارتباطات هوشمند خودرویی (CVT) به‌صورت بومی، بومی‌سازی فناوری مورد نیاز خودرو‌های برقی و هیبریدی، ساخت و تولید درایو و الکتروموتورهای به‌کاربرده‌شده در خودرو و ابرخازن‌های مورد استفاده در خودروهای برقی نیز از جمله موارد دیگر همکاری در این تفاهم‌نامه است.

هم‌چنین محورهای همکاری دیگر شامل تامین آلیاژهای خاص و مواد شیمیایی مورد نیاز جهت ساخت قطعات خودرو، بومی‌سازی فناوری و ساخت فوم‌های فلزی آلومینیومی سپر خودروهای مدرن خاص و فوم‌های پلی‌یورتان صندلی خودروها، تجهیز و تست سازگاری الکترومغناطیسی (EMC) و بومی‌سازی فناوری و ساخت مواد اولیه مصرفی سنسورها و یاتاقان‌ها می‌شود.

گفتنی است، مدت‌زمان این تفاهم‌نامه 5 سال است که در صورت تمایل دوطرف قابل تمدید است.

شروع یک پیوند ناگسستنی بین ایران خودرو و جهاددانشگاهی

فرشاد مقیمی مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو در این مراسم با تاکید بر این‌که گسترش همکاری با جهاددانشگاهی در محورهای بسیار کلیدی در قالب این تفاهم‌نامه دنبال خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به توانمندی‌های این نهاد، بومی‌سازی کاتالیست‌های خودرویی یکی از نیازهای ضروری برای محیط‌زیست کشور است و و جزو اولویت‌های کاری برای ما می‌باشد که باید به زودی آغاز و ظرف مدت‌زمان کوتاه با همکاری جهاددانشگاهی به قرارداد تبدیل شود.

وی با بیان این‌که استحصال فلزات گران‌بها و تولید کاتالیست‌ها کار بسیار ارزشمندی است که عدد آن در دنیا افزایش قابل توجهی پیدا کرده، گفت: ما به دنبال آن هستیم که هم‌زمان اهدافی در داخل برای کاهش وابستگی و بحث میزان کم‌کردن از خروج ارزی کشور داشته باشیم و از طریق این تفاهم‌نامه، بحث فناوری ترکیبات واشکُت، دسترسی به این فناوری و تغییرات در استانداردها در این زمینه را برای کشور و جامعه و داشتن محیط زیست‌سبز دنبال ‌کنیم.

مقیمی افزود: حوزه‌ی برق و الکترونیک بخش قابل توجه دیگری است که رابطه‌ی مستقیمی با افزایش یا کاهش قیمت خودرو دارد و باید این حوزه را ارتقا و اختلافات تکنولوژی با دنیا را کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت ایران خودرو تصریح کرد: برقی کردن خودرو و ارتقای پلتفرم‌های موجود در این حوزه دو حوزه‌ی مهمی است که باید از توان دانشی جهاددانشگاهی کمک بگیریم. در آلیاژهای خاص و سبک نیز این نهاد می‌تواند به ما کمک کند؛ زیرا مصرف کم‌تر و آلودگی کم‌تر با ارتقای فناوری در این حوزه از اهداف ما می‌باشد.

وی با اشاره به این‌که با اهمیت‌تر از انعقاد این تفاهم‌نامه، شروع کارهای عملیاتی و اجرایی ویژه در این زمینه است، ادامه داد: ممکن است از این‌ تفاهم‌نامه صدها قرارداد خارج شود، اما مهم این است که حتی اگر دو قرارداد هم بسته شد، نیازهای اساسی ما و توان علمی جهاددانشگاهی را پوشش و نیاز ما به خارج از کشور را کاهش دهد.

مقیمی تاکید کرد: انگیزه‌ها را باید در کوتاه‌مدت و از طریق اجرای با سرعت این تفاهم‌نامه تقویت کنیم تا شیرینی‌های این همکاری ادامه‌دار و مراحل بعدی جدی بلندمدت آغاز شود.

مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو گفت: امیدواریم انعقاد این تفاهم‌نامه باعث یک پیوند ناگسستنی بین ایران‌خودرو و جهاددانشگاهی که از رکن‌های اساسی و مهم تحقیقات و فناوری در داخل کشور است، شود و امروز نیز یک نقطه‌ی عطفی در گسترش ارتباطات بین این دو مجموعه باشد.

توان جهاددانشگاهی برای ارتقای صنعت ‌خودرو

در ادامه، حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: صنعت خودرو یک صنعت مهم و دارای فناوری پیشرفته در دنیاست و الزام می‌کند که رقابت، افزایش کیفیت و روزآمدی در آن جریان داشته باشد؛ این صنعت به دلیل این‌که جلوی چشمان مردم و در ارتباط با زندگی روزمره‌ی آن‌ها است، دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای در دنیا می‌باشد.

وی با ابراز خوشحالی از اعتماد ایران‌خودرو به روزآمدی فناوری به دست فناوران داخل کشور، گفت: جهاددانشگاهی با توجه به سیاست‌های ایران‌خودرو، فعالیت‌های خود را در حوزه‌ی کاتالیست، فلزات گران‌بها و بحث کنترل موتور با این شرکت آغاز کرده است.

رئیس جهاددانشگاهی با بیان این‌که اساس تشکیل جهاددانشگاهی تولید فناوری بومی صنایع کشور و ارتقای روزآمدی آن است، اظهار کرد: در صنعت نفت فوق‌العاده خوب کار کرده‌ایم و فناوری‌های پیشرفته‌ای را در آن به دست آوردیم.

وی ادامه داد: در زمینه‌ی برق، الکترونیک، الکتروموتورها، ارتباطات هوشمند خودرویی و آلیاژهای خاص مرتبط با صنعت خودرو نیز زمینه‌ی‌ تحقیقاتی داشته‌ایم و توان رقابتی داریم.

وی در پایان با تشکر از حمایت مسوولان ایران‌خودرو از فناوران داخلی، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم در توسعه و تعالی ایران‌خودرو به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی خودرو در کشور، سهم و مشارکت داشته باشیم و با کارهای مناسب حمایت برای بومی‌سازی داخلی را جبران کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خودرو فناوری توسعه بومی سازی خودروهای برقی و هیبریدی جهاد دانشگاهی ایران خودرو مدیرعامل شرکت ایران خودرو بومی سازی فناوری تفاهم نامه ی فناوری توسعه ی ی خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۱۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴

اتو اکسپو چین در چند سال اخیر به یکی از بزرگ ترین و مهم ترین رویدادهای خودرویی جهان تبدیل شده و شرکت جی ای سی (JAC) نیز با توجه به اهمیت این اتو شو، سبد کاملی از محصولات خود را در نمایشگاه حاضر کرد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کمپانی جی ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودروهای سواری و کار و تجاری فعالیت می کند و اکثر محصولاتش هم موفق شدند به بازار ایران ورود کنند.

برای نمونه می توان به جک S5 اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوورها را برای خود کند و مورد استقبال مردم واقع شود. به بیانی دیگر می توان گفت که معروفیت برند جی ای سی در ایران با فروش بی نظیر S5 رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.

جی ای سی در سال های اخیر علاوه بر تولید خودروهای متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت های مطرح چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است. سیر پیشرفتی که در مورد آن صحبت می کنیم به حدی بوده که با نگاهی کلی به سبد محصولات حاضر از طرف این خودروساز در اتو اکسپو پکن 2024 و همچنین مقایسه آن ها با تولیدات قدیمی تر جی ای سی، می توان به راحتی مسیر تکاملی خودروهای این برند چینی را درک کرد.

جدا از تمام نکاتی که پیش تر به آن ها اشاره شد، حضور جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.

لازم به ذکر است که در سال های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودروهای تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.

این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگوهای نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.

با ورود به غرفه جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن 2024، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می کرد. بهتر است بدانید که نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه ای جی ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی های روز خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.

به طور کلی جی ای سی چهار پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن ها پلتفرم DI که مختص خودروهای کوچک و متوسط مانند EV3 است، تجاری سازی شده و به مرحله تولید رسیده.

نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش های نهایی طراحی شان را سپری می کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودروهای آفرودی و MPVها کاربرد خواهند داشت.

جی ای سی با چه خودروهایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟

از مهم ترین خودروهای این برند که احتمالاً به زودی در خیابان های ایران تردد خواهند کرد می توان EV3 را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودروهای هاچ بک و درون شهری، می تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خانم ها قرار گیرد. جک EV3 دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت 70 کیلووات است.

این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری های استوانه ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به 150 کیلومتر بر ساعت می رسد.
دیگر محصولی که در غرفه جی ای سی معرفی شد، X8 بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو از یک پیشرانه 1.5 لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید 174 اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز 250 تا 280 نیوتن متر اعلام می شود و در نهایت از طریق گیربکس 7 سرعته دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل خواهد شد.

JS6 هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS6 قرار است در نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.

همان طور که می دانید شرکت جک علاوه بر خودروهای سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاوردهای خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ نام آشنا را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.

در بخش دیگری از غرفه، ون RF8 که یک MPV محسوب می شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت.

آرایش صندلی ها در این MPV به صورت 2+2+3 بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته باشند و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوورها و SUVهای خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می شود.

در پایان می توان نتیجه گرفت که حضور جی ای سی در چنین رویداد بزرگی می تواند نشان دهنده آمادگی این شرکت برای تولید محصولات متنوع تر و پیشرفته تر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان و اداره‌ کل شیلات خوزستان امضا شد
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴