Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسن نیوز:محمدامین حیات مقدم پژوهشگر سیاسی نوشت: چرچیل بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۶ در زوریخ گفته بود که یک نهاد فرا کشوری در اروپا باید باشد تا مردم اروپا بتوانند در چهارچوب آزادی و صلح و امنیت زندگی کنند.

سنگ بنای اتحادیه اروپا در سال ۱۹۵۱ با تاسیس جامعه زغال و فولاد اروپا زده شد. جامعه اقتصادی اروپا و جامعه انرژی اتمی اروپا نیز وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاهده ماستریخت در سال ۱۹۹۱ شکل گرفت و قرار بود که در سال ۱۹۹۳ اجرا شود . به موجب معاهده ماستریخت به شهروندان هر یک از دول عضو عنوان شهروندی اروپا اعطا گردید. یورو پول اروپا از سال ۲۰۰۲ در دوازده کشور عضو اتحادیه اروپا به گردش آمد. قوانین اتحادیه اروپا الزامی و اجباری است و بر قوانین داخلی کشورهای عضو تفوق و برتری دارد.

در سال ۱۹۵۷ معاهده جامعه اقتصادی اروپا و جامعه انرژی اتمی اروپا در رم به امضا رسید و در سال ۱۹۵۹ به طور رسمی آغاز به کار کرد.در سال ۱۹۹۴ نه کشور قرارداد شنگن را امضا کردند.شنگن یک شهر کوچک در کشور لوکزامبورگ است.شنگن به اروپاییان اجازه داد تا در اروپای بدون مرز تردد داشته باشند.کشورهایی که این قرارداد را امضا کردند مرزهای خود را به روی شهروندان کشورهای عضو این قرارداد باز میکنند.منتقدان این قرارداد اعتقاد داشتند که شنگن ممکن است باعث گسترش تروریسم شود.اتباع خارجی که توانسته اند ویزا یک کشور عضو شنگن را بگیرند میتوانند از این امکان استفاده کنند. هدف از معاهده شنگن برداشتن مرزهای داخلی کشورهای عضو این معاهده بود.شنگن پانزده کشور عضو دارد که دو کشور نروژ و ایسلند جز اتحادیه اروپا نمیباشند.

پیمان ماستریخت در ۱۹۹۱ به دنبال ساختار جدیدی در سیاست خارجی اروپا بود.پیمان ماستریخت به دنبال فرا دولتی کردن سیاست مشترک خارجی و امنیتی بود .پیمان ماستریخت به دنبال یک سیاست مشترک خارجی و امنیتی برای اعضا خود بود. پیمان لیسبون که از آن به عنوان معاهده اصلاحات نیز یاد میشود در سال ۲۰۰۷ امضا شد. پیمان لیسبون به دنبال ایجاد یک پست نماینده عالی امور خارجه با کارکردهای وزیر امور خارجه بود. بر اساس پیمان ماستریخت رییس بانک مرکزی اروپا در طول دوران ریاست خود باید مستقل عمل کند.در سال ۱۹۹۸ موسسه پولی اروپا به بانک مرکزی اروپا تغییر نام داد و هدف ان را استقرار یورو و تعیین بهره های بانکی در اتحادیه اروپا قرار داد. طبق معاهده ماستریخت یورو واحد پول اتحادیه اروپا شد.

بانک مرکزی اروپا در شهر فرانکفورت و در کنار رودخانه ماین قرار دارد.این بانک کار خود را از سال ۱۹۹۵ در آلمان آغاز کرد.بانک مرکزی اروپا دارای سه رکن اساسی است:۱/هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا.۲/هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا.۳/شورای عمومی بانک مرکزی اروپا. روسای بانک های مرکزی کشورهای عضو منطقه یورو در شورای روسای بانک های مرکزی اروپا هستند.

ما نمیتوانیم به راحتی بگوئیم که نیت چرچیل از بیان سخنان خود بعد از جنگ دوم در خصوص نهاد فرا کشوری چه بوده ولی به راحتی با استفاده از مشاهدات تاریخی میتوانیم دریابیم که انگلستان در حوزه سیاست خارجی در ایران همیشه به دنبال نفوذ و گرفتن امتیازات خاص اقتصادی و یا حتی استعماری بوده است و در تاریخ نفت ایران نیز به راحتی این نکته مشاهده شده است که نوه او در دوران محمد رضا شاه گفته بود ما باید ایران را بین روسیه و انگلستان تقسیم کنیم.انگلستان در زمان ملی شدن نفت ایران حتی ایران را تهدید به حمله نظامی کرده بود و نام آن عملیات نیز باکانیر نهاده بود که به معنای دزد دریایی است.آمریکا در زمان ترومن به صورت قاطع بر اساس برخی از اسناد مخالفت خود را با عملیات نظامی انگلیس علیه ایران اعلام کرده بود.انگلستان در خصوص نخست وزیران ایران به صراحت نظر میداد و به دنبال فردی بودند که بتوانند به چپاول نفت ایران ادامه دهند.

منبع: فردا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا تاسیس پژوهشگر سیاسی بانک مرکزی اروپا اتحادیه اروپا کشورهای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۷۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

به گزارش آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی به آن دسته از مقام‌های اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!