Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که 180 هزار میلیارد تومان کسری بودجه از محل مالیات، نفت و گاز و منابع مختلفی که دولت پیش‌بینی کرده بود داشته باشیم.

هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، از ارائه گزارشی برای جهش تولید و آثار اقتصادی کرونا بر صنوف مختلف و طبقات ضعیف و راهکار در این خصوص از سوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید خبر داد و گفت که قرار است این گزارش در یکی از جلسات صحن علنی مجلس در هفته آتی قرائت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع و گسترش ویروس کرونا که از اول اسفندماه توسط وزارت بهداشت اعلام و رسانه‌های ایران اطلاع‌رسانی کردند سبب تعطیلی بسیاری از مشاغل و ممنوعیت سفر به استان‌های کشور به ویژه استان‌های شمالی شد.

این ویروس که اکنون بیش از ۹۲ هزار ایرانی را مبتلا و جان ۵ هزار و ۵۸۸ نفر را هم گرفته سبب شده تا بسیاری از کسب و کارها در ایران تعطیل و نیمه تعطیل شوند. دولت ایران از اول اردیبهشت مجددا به رخی از مشاغل اقتصادی با رعایت پروتکل وزارت بهداتش مجوز فعالیت داده است اما تحلیگران می‌گویند که آقار ویروس کرونا از اسفندماه تا اواخر فروردین ۹۹ شدید بوده است.

شیوع گسترده کرونا در جهان باعث کاهش چشمگیر یا توقف تولید در بسیاری از صنایع شده است؛ قرنطینه و کاهش سفر تقاضای نفت را کاهش داد و به مازاد عرضه انجامید. 

هادی قوامی در همین زمینه می‌گوید که کرونا حتی بر درآمد ایران در بخش نفت و گاز هم تاثیر بسزایی داشته و همین امر سبب شده تا ردیف جدول ۱۴ قانون بودجه که مربوط به هدفمندی بوده و از آن محل پرداخت طبقات ضعیف صورت می‌گرفته به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: «حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از درامد جدول ۱۴ که از کانال درآمد نفت و گاز تامین می‌شده، تحت تاثیر قرار گرفته است» .

وی افزود: پیش‌بینی ما از محل فرآورده‌های نفتی درآمد۹۲ میلیون لیتر بنزین روزانه در داخل بوده است که در فروردین مثلا به ۴۰ میلیون لیتر و در اردیبهشت ۷۰ میلیون لیتر شده است و فروش داخلی درآمدهای جدول ۱۴ را تحت تاثیر قرار داده است.

قوامی به محدودیت‌های صادرات نقتی به دلیل شیوع و گسترش ویروس کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: از سویی ما نمی‌توانیم فرآورده‌های نفتی را صادر کنیم چون بالاخره کشورهایی تقاضا به بنزین،نفت و گاز کم شده است. این تاثیر اقتصاد کرونایی بر درآمد نفت ما است و ما پیش‌بینی می‌کنیم که کسری ۴۰ درصد بودجه در این زمینه داشته باشیم و که در حال بررسی راهکار برای آن هستیم.

جدول ۱۴ بودجه مربوط به یارانه‌ها است؛ در تبصره ۱۴ لایحه بودجه آمده است: ﺩﺭ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻫﺪﻓﻤﻨﺪﮐﺮﺩﻥ ﯾﺎﺭﺍﻧﻪﻫﺎ ﻣﺼﻮﺏ ٥١/ ١/٨٨٣١ ﻭ ﺑﺎ ﻫﺪﻑ ﺗﺤﻘﻖ عدﺍﻟﺖ، ﮐﺎﻫﺶ ﻓﻘﺮ ﻣﻄل ﻖ ﻭ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻭ ﺳﻼﻣﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﻌﻄﻮﻑﻧﻤﻮدن ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﯾﺎﺭﺍﻧﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻮﺍﺭﻫﺎﯼ ﻧﯿﺎﺯﻣﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺍﺟﺮﺍﻱ ﻣﺎﺩه 93 ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﯽﻫﺎ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﻨﺪﺭﺝ ﺩﺭ ﺟﺪﻭﻝ ﺫﯾﻞ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺜﻨﺎﻱ ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺷﻬﺮﺩﺍﺭﻱﻫﺎ ﻭ ﺩﻫﯿﺎﺭﻱﻫﺎ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺏ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻫﺪﻓﻤﻨﺪﺳﺎﺯﻱ ﯾﺎﺭﺍﻧﻪﻫﺎ ﻧﺰﺩ ﺧﺰﺍﻧﻪﺩﺍﺭﻱ ﻛﻞ ﻛﺸﻮﺭ ﻭﺍﺭﯾﺰ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺗﺨﺼﯿﺺ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻭ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﻛﺸﻮﺭ، ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺟﺪﻭﻝ ﺫﯾﻞ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ.

بر این اساس، منابع ۱۵۲ هزار میلیارد تومانی برای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۹ پیش بینی شده که بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان آن به صورت یارانه نقدی و حمایت  معیشتی پرداخت خواهد شد.

قوامی همچنین به تاثیراتی که کرونا بر حوزه گردشگری در کشور گذاشته اشاره و بیان کرد: از ۱۵ اسفند ۹۷ تا ۱۵ فرودین ۹۸  ۷۵۰ هزار گردشگر خارجی وارد ایران شده است اما از ۱۵ اردیبهشت ۹۸ تا ۱۵ فرودین ۹۹ تقریبا گردشگر خارجی صفر بوده است. بو همین امر سبب کاهش درآمد هتل‌ها شده است به عبارتی درامد ۵۰۰ هزار نفری که مستقیم در بخش گردشگری کشور کار می‌کردند با چالش رو به رو شده است.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: «نزدیک به 20 میلیون نفر سال گذشته سفر داخلی داشتیم که امسال نزدیک به 9 میلیون سفری که انجام شد،بیشتر به محل زادگاه و دیدار ا اقوام و خویش بوده است که مراجعه‌ای برای اقامت به هتل‌ها و ویلاها صورت نگرفت و فروش محولات صنایع دستی هم 85 درصد کاهش داشته است.»

او می‌گوید: پیش بینی می کنیم که 180 هزار میلیارد تومان کسری بودجه از محل مالیات، نفت و گاز و منابع مختلفی که دولت پیش بینی کرده بود داشته باشیم.کسب و کارها خوابیده و دولت نمی تواند مالیات ها را وصول کند.

قوامی ادامه داد: ما 175 هزار میلیارد تومان مالیات پیش بینی کرده بودیم اگر کرونا تا خرداد حل شود و اوضاع عادی شود که اگر کرونا تا پایان سال حل نشود، دولت قارد نخواهد بود که بیش از 80 هزار میلیارد تومان از محل مالیات را وصول کند و  100 هزار میلیارد تومان از کانال مالیات کسری پیدا می‌کنیم که بر اقشار ضعیف و طبقات پایین با مشکل رو به رو می‌کند.

به گزارش فارس، مرکز پژوهش‌های مجلس نیز دیروز 10 اردیبهشت از پیش‌بینی کسری 185 هزار میلیاردی تومانی برای بودجه 99 خبر داد.

مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرده بود :«علاوه بر عدم تحقق های مذکور در صورت صادرات ۴۰۰ هزار بشکه ای نفت خام و دریافت ۴۰ دلار برای هر بشکه صادرات نفت در سال ۱۳۹۹، برای تأمین ۱۰.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی، دولت با کسری حدود ۳۵ هزار میلیارد تومانی مواجه خواهد بود. در مجموع برآورد عدم تحقق منابع بودجه سال ۱۳۹۹ رقمی حدود ۱۸۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کسری بودجه مالیات نفت بودجه کرونا رئیس کمیسیون برنامه هزار میلیارد تومان محل مالیات نفت و گاز پیش بینی جدول ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۱۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار مالیاتی با دفتر ویترینی

هر قدر که سیاست‌های مالیاتی برای اخذ مالیات گسترده‌تر می‌شود، ترفند‌های برخی از مؤدیان مالیاتی که به دنبال کاهش مالیات پرداختی خود هستند، سریع‌تر به‌روزرسانی می‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته این یک وجه ماجرا است، وجه دیگر این است که سیاستگذار باید فضایی به‌وجود آورد که بنگاه‌ها منفعت پرداخت مالیات را درک کنند و محل مخارج مالیاتی برای مؤدیان مشخص شود. علاوه بر این در گزارشی دیگر، آخرین عملکرد مالیاتی در پایان سال گذشته و ابتدای سال جاری مورد بررسی قرار گرفت.

سازمان امور مالیاتی گزارش عملکرد خود در سال ۱۴۰۲ را به‌روز و از عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۳ رونمایی کرد. بر این اساس، مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ به حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومان بالغ شده است که با توجه به عدد ۸۳۸ هزار میلیارد تومانی قانون بودجه ۱۴۰۲، از تحقق ۹۶.۱ درصدی درآمد‌های مالیاتی حکایت دارد. در فروردین‌ماه نیز درآمد‌های مالیاتی وصول‌شده از ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرد. بررسی دقیق‌تر مالیات‌های دریافت‌شده در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مالیات اشخاص حقوقی به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده و مالیات بر درآمد نیز از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد.

مالیات بر ثروت نیز به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسید تا مجموع مالیات‌های مستقیم از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان عبور کند. به این ترتیب ۶۰ درصد درآمد‌های مالیاتی به مالیات‌های مستقیم اختصاص دارد. در نهایت مالیات بر کالا‌ها و خدمات نیز در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید تا پازل مالیاتی سال ۱۴۰۲ تکمیل شود.

سازمان امور مالیاتی، گزارش مالیات محقق‌شده در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد و به این ترتیب پرونده عملکرد مالیاتی در قانون بودجه ۱۴۰۲ را بست. بر این اساس بیش از ۹۶ درصد از درآمد‌های مالیاتی پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه محقق شد که جزئیات آن در این گزارش تشریح می‌شود. از سوی دیگر، آمار‌های مالیاتی فروردین‌ماه نشان می‌‎دهد که مالیات وصول‌شده در اولین ماه سال جدید از سطح ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

جزئیات مالیات‌های مستقیم

بررسی آمار‌های ۱۲ ماه نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از کل مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ مربوط به مالیات‌های مستقیم است. این بخش شامل سه گروه مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد‌ها و مالیات بر ثروت می‌شود. در مجموع بیش از ۴۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده بود؛ اما مالیات محقق‌شده از این عدد فراتر رفت و به بیش از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان رسید. بر این اساس میزان تحقق مالیات‌های مستقیم از ۱۰۶ درصد فراتر رفت تا سهم این بخش از درآمد‌های مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۰ درصد برسد.

اشخاص حقوقی غیر دولتی در صدر

بررسی دقیق‌تر مالیات اشخاص حقوقی نشان می‌دهد که عمده درآمد‌های این بخش به مالیات اشخاص حقوقی غیر دولتی تعلق دارد. بر این اساس، از کل ۲۹۶ هزار میلیارد تومان مالیات در نظر گرفته‌شده در قانون بودجه، ۲۵۸ هزار میلیارد تومان آن به این گروه تعلق دارد. از این مقدار، بیش از ۲۵۵ هزار میلیارد تومان محقق شده است که عملکرد ۹۹ درصدی این بخش را نشان می‌دهد. مالیات بر عملکرد شرکت‌های دولتی دومین بخش قابل‌‎توجه این بخش است که در قانون بودجه ۲۰.۵ هزار میلیارد تومان مالیات برای آن پیش‌بینی شده که در عمل ۲۱.۶ هزار میلیارد تومان محقق شده و عملکرد حدودا ۱۲۰ درصدی را از خود بر جای گذاشته است. در مجموع ۳۱۳ هزار میلیارد تومان مقدار محقق‌شده مالیات اشخاص حقوقی است که از تحقق ۱۰۵.۸ درصدی آن خبر می‌دهد.

مالیات بر درآمد، فراتر از انتظار

در حالی‌که در قانون بودجه مالیات بر درآمد معادل ۱۲۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، آمار‌های منتشر شده نشان می‎دهد مقدار محقق‌شده مالیات بر درآمد در سال ۱۴۰۲ از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرده است که از تحقق ۱۱۶.۳ درصدی آن حکایت دارد. بررسی جزئیات این بخش نشان می‌دهد مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی بیشترین مقدار تحقق را داشته و عملکرد ۱۲۵.۲ درصدی را بر جای گذاشته است. مالیات بر مشاغل نیز بخش دیگری است که عملکرد بالایی را برجای گذاشته و مقدار محقق‌شده آن در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۵ درصد رسیده است.

ناکامی در مالیات از ثروت

در میان بخش‌های اصلی مالیات‌های مستقیم، مالیات بر ثروت بدترین عملکرد را داشته است. بر این اساس، در حالی‌که ۳۷.۶ هزار میلیارد تومان مالیات بر ثروت در قانون بودجه در نظر گرفته شده بود، ۲۸.۷ تومان مالیات بر ثروت محقق شد. بر این اساس عملکرد سازمان مالیاتی در این بخش به ۷۶.۲ درصد می‌رسد. یکی از شکست‌های بزرگ سازمان مالیاتی در این بخش به مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه و واحد‌های مسکونی گران‌قیمت بازمی‌گردد.

بر این اساس، میزان تحقق مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه تنها ۰.۳ درصد بوده و در بخش واحد‌های مسکونی گران‌قیمت تنها ۱۴.۵ درصد محقق شده است. این در حالی است که مالیات بر کالا‌ها و خدمات در بودجه ۱۴۰۲ معادل ۲۵۲.۹ در نظر گرفته شده بود، عملکرد این بخش به بیش از ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید و میزان تحقق ۱۲۷ درصدی را به ثبت رساند.

دیگر خبرها

  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • ۹۵ درصد بودجه پیشنهادی دولت تایید شد
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • بودجه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی شهرداری کرمانشاه بلاخره تصویب شد
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی