Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:27:46 GMT

تکمیل مسکن مهر کارگران را صاحبخانه می‌کرد

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۲۶۹۱

تکمیل مسکن مهر کارگران را صاحبخانه می‌کرد

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر سهیم کردن کارگران در واگذاری سهام کارخانه‌ها گفت: افزایش آمار متقاضیان بیمه بیکاری نشان می‌دهد که بنگاه‌ها به تسهیلات حمایتی بی اعتمادند.

ناصر چمنی ـ در گفت وگو با ایسنا، با تبریک روز کارگر به کارگران و تلاشگران عرصه تولید اظهار کرد: اگر چه انتظار داشتیم به دلیل رشد نسبی که سال گذشته در سایه تحریم‌ها در بخش تولید حاصل شد، مشکلات جامعه کارگری امسال کمتر شود ولی شیوع کرونا و آسیب دیدن بسیاری از کسب و کارها از یکسو و مصوبه دستمزد ۹۹ که کام کارگران را تلخ کرد از سوی دیگر باعث شد تا در هفته کارگر نه تنها از بار مشکلات کارگران کاسته نشود بلکه به دلیل حل نشدن مشکل قراردادهای کار، ‌رواج قراردادهای سفید، شکاف مزد، نبود امنیت شغلی و  دستمزد ۹۹ که پایین‌تر از هزینه سبد معیشت کارگران تعیین شد، مطالبات ما سنگین‌تر از قبل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در جریان مصوبه دستمزد ۱۳۹۹ که به صورت دو سوم آرا به تصویب رسید، عملا ماده ۴۱ قانون کار و به ویژه بند دو نادیده گرفته شد،   همین امر موجب شد نمایندگان تشکل‌های کارگری به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و این اتفاق، ورود جامعه کارگری به هفته کارگر امسال بود.

 ساخت مسکن مهر کارگران را صاحبخانه می‌کرد

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در ادامه عدم تامین مسکن را از دغدغه‌های مهم کارگران عنوان کرد و گفت: معتقدم مسکن مهر فارغ از ایراداتی که به آن وارد می‌شود، کاری بود که انجام شد و مسیری را طی کرده بود لذا نباید با این توجیه که ساخت آن کار علمی نیست متوقف و کنار گذاشته می‌شد. اگر واحدهای مسکن مهر به اتمام می‌رسید شاید چند هزار نفر از جامعه کارگری و کم درآمد اکنون صاحب خانه شده بودند ولی این طرح بیش از شش سال متوقف شد و طرح دیگری با نام دیگر کلید خورد.

چمنی اقدام دولت در اعطای تسهیلات حمایتی به بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا به شرط حفظ کارگران را مثبت و اثرگذار خواند و گفت: متاسفانه زمانی که بنگاه‌ها دچار مشکل می‌شوند ساده‌ترین راه حفظ بنگاه را در اخراج و تعدیل کارگر می‌دانند اما با این کار امنیت شغلی نیروهای کار به خطر می‌افتد، طبعا در این شرایط دولت باید پای کار بیاید و نقش خود را در حمایت از اشتغال و تولید ایفا کند که در این زمینه پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا را پیش‌بینی کرده است.

افزایش آمار متقاضیان بیمه بیکاری نشانه بی اعتمادی بنگاه‌ها

وی با بیان اینکه بعضا آمار دقیق و شفافی از تعداد بنگاه‌هایی که وام به آنها تعلق گرفته یا تسهیلاتی که پرداخت شده منتشر نمی‌شود، اظهار کرد: هنگامی که آمار ثبت‌نام‌ها برای بیمه بیکاری افزایش پیدا می‌کند نشان می‌دهد که بنگاه‌ها به بخشنامه دولت مبنی بر پرداخت تسهیلات به شرط حفظ کارگران اعتماد نکرده‌اند و به دلیل نگرانی از اینکه بعد از گرفتن تسهیلات شرایط برایشان سخت شود، نیروی کار را رها می‌کنند تا درخواست بیمه بیکاری بدهد.

این مقام ارشد کارگری در عین حال به مشکلاتی که سال گذشته و قبل از آن برای کارخانه‌هایی نظیر هپکو و هفت‌تپه و آذرآب به وجود آمد اشاره کرد و گفت:مشکل اصلی بیشتر این کارخانه‌ها واگذاری و عدم مدیریت بود؛ متاسفانه در بحث واگذاری اهلیت در نظر نگرفته نشده و بعضا کارخانه با قیمت ارزان به فروش می‌رود در حالی که واگذاری بدون برنامه بنگاهها به کارگران لطمه می‌زند لذا معتقدم در کارخانه‌هایی که قانون در مورد آنها رعایت نشده قوه قضاییه و مجلس می‌توانند قانونی وضع کنند که به دلیل تخلفات در بحث واگذاری، این بنگاهها مجددا به دولت برگردد و با قیمت واقعی واگذار شود.

سهام کارخانه‌ها به کارگران آنها واگذار شود

چمنی واگذاری کارخانه‌هایی مثل نیشکر هفت‌تپه و هپکوی اراک به کارگران را پیشنهاد کرد و گفت: خصولتی کردن کارخانه ها به معنای خصوصی ‌سازی نیست. اگر در سال جهش تولید،  کارخانه ها به خود کارگران واگذار شود هم بهتر مدیریت می‌شوند و کارگران از تولید سود می‌برند و هم در اشتغال پایدار و بهره‌وری بنگاهها تاثیر بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستمزد ویروس کرونا سهام خصوصي سازي کارگران توليد يارانه حقوق و دستمزد مسكن اشتغال بنگاه های اقتصادی مسكن مهر قرارداد کار هپکو و آذراب كارفرما امنيت شغلي بیمه بیکاری کارخانه ها مسکن مهر بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرماندار مشهد:طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است

به گزارش قدس خراسان، محسن داوری ظهر پنجشنبه در آئین قرعه کشی و واگذاری زمین‌های طرح نهضت ملی مسکن در شهر بینالود اظهار کرد: اگر بتوانیم با اجرای این طرح موضوع مشکل مسکن را حل کنیم برخی از مشکلات معیشتی مردم حل خواهد شد.

فرماندار مشهد با ابراز تأسف از اینکه در زمینه اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهر بینالود کمی غفلت شده است گفت: مردم از مسؤولان کلیپ نمی‌خواهند بلکه کار می‌خواهند.

وی با گلایه از مسؤولان در زمینه تأخیر در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهر بینالود خطاب به مردم گفت: شما به عنوان نماینده من پیگیر اجرای این طرح و واگذاری زمین‌ها باشید و این مساله را مطالبه کنید.

داوری با بیان اینکه شرکت عمران بینالود حق ندارد در ابتدای کار پولی از متقاضیان بگیرد افزود: متقاضیان بلافاصله پس از دریافت زمین کار ساخت واحدهای مسکونی و اجرای فونداسیون را انجام دهند و هزینه آماده سازی زمین‌ها را می‌توانند بعد از دریافت اولین مرحله از وام خود پرداخت کنند.

فرماندار مشهد تصریح کرد: با هدف افزایش سرعت ساخت و ساز این واحدهای مسکونی، مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره ۱۸ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله به آنها پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه این زمین‌ها به صورت ۹۹ ساله واگذار می‌شود و مالکان امکان خرید و فروش این زمین‌ها را نخواهند داشت، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۲۵ هزار نفر برای دریافت زمین ثبت نام کردند اگر فردی اقدام به واگذاری زمین دریافت شده کند در هر مرحله‌ای از ساخت و ساز زمین از او گرفته و پس از قرعه کشی تحویل سایر متقاضیان ثبت نامی خواهد شد.

داوری به شرکت عمران بینالود تا پایان اردیبهشت ماه برای آماده سازی و واگذاری زمین به متقاضیان مهلت داد.

در این مراسم بخشدار بخش احمدآباد شهرستان مشهد گفت: در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن ۲۳ هکتار زمین به شهر ملک‌آباد الحاق شده است.

مجید بیکی ظهر پنجشنبه در آئین قرعه کشی و واگذاری زمین‌های طرح نهضت ملی مسکن در شهر بینالود اظهار کرد: بیش از ۲۳ سال امکان استفاده از ظرفیت‌های مسکن حمایتی در شهر ملک‌آباد وجود نداشت که با توجه و پیگیری‌های انجام شده در دولت سیزدهم این امر با الحاق ۲۳ هکتار زمین به اراضی این شهر محقق شد.

بخشدار بخش احمدآباد شهرستان مشهد افزود: تا کنون این زمین‌های برای ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن به ۶۰۰ متقاضی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه اولین مرحله از قرعه کشی و واگذاری زمین برای ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در شهر بینالود سال ۱۴۰۰ انجام شد اظهار کرد: با توجه به ظرفیتی که از قبل در این شهر شناسایی شده بود اراضی مورد نیاز از همان ابتدای دولت در این شهر آماده بود.

بیکی افزود: بیش از ۲۵۰۰ قطعه زمین در شهر جدید بینالود برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن پیش بینی شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد
  • واگذاری زمین به خانوار‌های ایثارگر در آذربایجان شرقی
  • واگذاری زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی
  • واگذاری زمین به خانوارهای ایثارگر در آذربایجان شرقی
  • فرماندار مشهد:طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است
  • طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است
  • واگذاری زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن در بخش ناغان، به شرط تامین زمین
  • بنگاه‌های املاک همدان زیر ذره‌بین نظارت کارگروه تنظیم و کنترل بازار مسکن
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)